تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834903213
مسجد مهرآباد بناب آثاری از دوران صفویه با بازدیدکنندگان فراوان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مسجد مهرآباد بناب آثاری از دوران صفویه با بازدیدکنندگان فراوان بناب، تبریز- ایرنا - مسجد مهرآباد بناب که به شماره 780 در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است، یکی از با ارزش ترین بناهای تاریخی منطقه است.
این مسجد به دلیل داشتن کتبه تاریخدار و سرستون های منقش و مناره بلند زیبا به ارتفاع 25 متر از اهمیت خاص و استثنائی برخوردار است.
این مسجد در سال 951 هجری - قمری با هزینه بی بی جان خانم دختر منصور بیگ در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده است.
مسجد مهرآباد نیز همانند مساجد دیگر شهر بناب بر بلندی به ارتفاع بیش از یک متر قرار دارد.
ورودی این مسجد ازضلع شرقی است که وارد یک هشتی شده سپس وارد صحن که درضلع شمالی است می شود و از آن ضلع باهشت پله به ارتفاع هرکدام 20 سانتی متر وارد کفش کن مسجد می شود.
هشتی با گنبد و طاقنماهای آجری توجه هربیننده راجلب می کند.
در داخل مسجد به محض وارد شدن به شبستان اصلی انبوهی از ستون ها در منظر دید قرار می گیرد که به حق چهل ستون اطلاق شده است.
در حقیقت 36 ستون در6 ردیف شش تایی با پای ستون های سنگی وستون های چوبی هشت ضلعی وسرستون های چوبی مقرنس و نقاشی شده سقف چوبی را نگهداری می کند.
علاوه بر شبستان مرکزی در سه ضلع شرقی – غربی- شمالی شبستان زنانه (بالکن) بر روی 16 عدد ستون چوبی نگهداری می شود.
راه دسترسی به شبستان زنانه امروز از جبهه شرقی و از کنار ورودی اصلی (سمت راست) است و این ورودی در دوره های بعد ایجاد شده است.
پایه ستون های این مسجد همانند دیگر مساجد بناب از سنگ و به صورت چند ضلعی در قسمت تحتانی و استوانه ای در قسمت فوقانی که ستون های چوبی روی آنها قرارمی گیرد.
سرستون های این مسجد از چوب های خراطی ساخته شده که روی آنها نوع تزئینات گل و گیاه نقش شده است.
تمام سی و شش ستون هر کدام با اسلوب و شیوه جداگانه درست شده است و در واقع کلکسیونی از ظرافت و هنر در مساجد بناب و بویژه مهرآباد وجود دارد.
شش شاه تیرسنگینی بارسقف را به صورت مساوی به جرزها و ستون ها منتقل می کند.
روی این شاه تیرها و با استفاده از تخته ها به صورت صندوقی پوشانیده شده که بر روی آنها نقاشی صورت گرفته و در قسمت زیر نقاشی ها به صورت ترنج و سرترنج و درقسمت های کناری آیاتی از قرآن و احادیث نوشته شده است.
مشاهده و تعمق، در فهم نگنجد، ظرافت و سبکی، تناسب و شکوه تزئینات به خصوص مناره لاجوردیش از آن اثری در خور ستایش پدید آورده که همواره عاشقان تاریخ و هنر و مشتاقان میراث کهن را مجذوب خود کرده است.
این مسجد را از لحاظ ساختمان زیبا، تزئینات بدیع و لوح تاریخی، باید یکی از آثار گرانبها و در حقیقت گنجینه ای از معماری عصر صفوی دانست که هر یک از عناصر درون آن معرف ذوق و هنر آفرینندگان زبردستی بوده که نهایت حوصله اعجاز را در ظهور آنها به کار گرفته اند.
اندیشه و فکر حراست از هنر کهن نه تنها در شیوه معماری آن رعایت شده بلکه توجه به استحکام بنا، نوع سقف بندی، آرایش ستون ها و تیرهای حمال بدان منظره ای سحرآمیز بخشیده که ارباب ذوق و هنر را به تحسین و حیرت وا داشته است.
طرح عمومی مسجد که از مکتب اصفهان مایه گرفته، تالار ستوندار و چهار گوش آن، اماکن باشکوه دوران هخامنشی را در اذهان تداعی می کند.
در واقع گرایش به حفظ سنت های دیرین در این دوره از تاریخ ایران یکی از مبانی بازگشت به اصل مبداء و احیای یادگارهای کهن است، هنگامی که از دروازه شرقی شهر به میدان مهرآباد نزدیک می شویم، این اثر با قامت زیبا و موزون، حضور خود را بر فراز صفحه ای نسبتاً بلند به رخ می کشد.
در بدو ورود به صحن آن در پیشانی دیوار ضلع شمالی، لوحی از مرمر به تاریخ 951 هجری - قمری به چشم می خورد که بنای مسجد را به قرن دهم و زمان حکومت شاه طهماسب اول می رساند.
این بنا هم اکنون دارای دو ورودی از ضلع شرقی است که به محوطه میدان مهرآباد گشوده می شود. مدخل شرقی بنا پس از عبور از میدان دالانی به حیاط مسجد می رسد و از طریق ضلع شمالی و با پیمودن چند پله به محوطه کفش کن وارد می شود که درضلع جنوبی آن در ورودی شبستان قرار دارد.
در بخش شرقی مدخل که به محل کفش کن و حیاط مسجد منتهی می شود، مناره (میل) زیبا و لاجوردی بنا قرار دارد.
مناره مسجد مهرآباد بناب از نوع منفرد استوانه ای بوده که دارای بدنه با تزئینات کاشی های لاجوردی است و ارتفاع آن 14 متر و قطر خارجی اش 2 متر و دارای 33 پله است.
کهنگی و پیری ظاهرا دراین بنای چوبی چندان تأثیری نداشته وبا گذشت قرن ها از ساخت آن و نشست مقدار معتنابهی دود و دم و گرد و غبار بر روی پیکره سقف و ستونها و شاه تیرهای شبستان، گویی به تازگی از زیر قلم نقاش بیرون آمده است.
تزئینات دل انگیز این بنا که از روش کار و سبک رنگ آمیزی در نوع خود بی نظیر بوده، از لحاظ استحفاظی لایه های رنگ و حفظ اصالت در وضع بسیار خوبی قرار دارد. گذشت زمان چنان تأثیری در تضعیف عظمت و جلوه های دل فریب آن نداشته است.
نحوه ساخت و سازه ها ظرافت و ریزه کاری های صحن مسجد نشان می دهد که استادان فن سعی و افر و دقت لازم را در جهت خلق تصاویر بدیع و آثار دل انگیز به کار گرفته و در این اعجاز از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند.
سیر و سیاحت در فضای پر نقش و نگار این بنا مؤمنان را در عوامل روحانی غرق کرده و چشم انداز آن ایمان به توحید را در قلوب راسختر می سازد.
تزئینات بنا دارای این خصیصه است و بیننده را ناخواسته به تفکر واداشته و ذهن وی را برای کشف اسرار حق و درون نگری وا می دارد.
587/7230
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
عمارتی زیبا از دوران صفویه + تصاویر
عمارتی زیبا از دوران صفویه تصاویر کوشک تاج آباد نطنز در مزرعه تاج آباد نطنز در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی نطنز قرار دارد که متعلق به زمان صفویه است درسرزمین پهناور ایران براثر اوضاع و احوال جغرافیایی متفاوت و آب و هوای متغیر نقاط مختلف آن با سلسله کوههای متفاوت و کمبارندگیعمارتی زیبا از دوران صفویه/ تصاویر
عمارتی زیبا از دوران صفویه تصاویر کوشک تاج آباد نطنز در مزرعه تاج آباد نطنز در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی نطنز قرار دارد که متعلق به زمان صفویه است آفتاب درسرزمین پهناور ایران براثر اوضاع و احوال جغرافیایی متفاوت و آب و هوای متغیر نقاط مختلف آن با سلسله کوههای متفاوت و کمبمسجد کبود بناب معروف به ˈ گوی مسجدˈ با قدمتی 417 ساله
مسجد کبود بناب معروف به گوی مسجد با قدمتی 417 ساله بناب تبریز - ایرنا - مسجد کبود بناب متعلق به دوره صفویه است که بر یازده ستون چوبی با سر ستون های مقرنس کاری استوار شده است به گزارش خبرنگار ایرنا این مسجد در محله گزاوشت و در کوچه سیف العلماء قرار دارد با اینکه نامی از کبواحیاء یکی از آب انبارهای دوران صفویه در لارستان
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۲ رئیس ادارهی میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری لارستان از مرمت یکی از آب انبارهای متعلق به دوران صفوی موجود در این شهرستان خبر داد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی فارس سیما علویه گفت بهسازی و مرمت برخی بناهای ارفردا برگزار میشود سعیدیان اولین قاری کرسی تلاوت مسجد دانشگاه افسری «امام علی(ع)»
فردا برگزار میشودسعیدیان اولین قاری کرسی تلاوت مسجد دانشگاه افسری امام علی ع اولین کرسی تلاوت و اذان مسجد دانشگاه افسری امام علی ع فردا سهشنبه ۲۰ اسفند برگزار میشود به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس اولین کرسی تلاوت و اذان مسجد دانشگاه افسری امامعلی عحاتمی کیا: باید دوران تازه ای آغاز شود
حاتمی کیا باید دوران تازه ای آغاز شود باید دوران تازهای آغاز شود این مهمترین و بلندترین حرف حاتمیکیا در صحبتهایش در خبرگزاری تسنیم بود صحبتهایی که دوباره نشان داد حاتمیکیا فعلاً قرار است بدون محافظهکاری عقبنشینی و تعلل مسیر تازهاش را ادامه دهد خبرگزاری تسنیم سال ۹ساخت نخستین مسجد سبز خاورمیانه رو به اتمام است
ساخت نخستین مسجد سبز خاورمیانه رو به اتمام استقسمت عمده ساخت نخستین مسجد سازگار با محیط زیست خاورمیانه به اتمام رسیده و این مسجد به زودی افتتاح میشود به گزارش خبرگزاری فارس اولین مسجد سازگار با طبیعت خاورمیانه هماکنون در دبی در حال ساخت است و بنا به گزارش رسانههای عربی 85دوران طلایی رادیو، سالهای ۶۵ و ۶۶ بود/ نسبت به رادیو بزرگنمایی داریم
دوران طلایی رادیو سالهای ۶۵ و ۶۶ بود نسبت به رادیو بزرگنمایی داریم فرهنگ > سینما - فارس نوشت یک استاد دانشگاه گفت نسلها در فضای فناوری سرعت زیادی داشته است پس ما نیز باید نگاهمان را به رادیو تغییر دهیم تئوریهای جدیدتری باید برای رادیو تعریف کنیم دبرپایی عزای فاطمی(س) در یکهزار مسجد تهران
برپایی عزای فاطمی س در یکهزار مسجد تهرانبه مناسبت ایام فاطمیه س مراسم سخنرانی و عزاداری در یکهزار باب مسجد شاخص تهران برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران این مرکز با هدف تقویت ارزشهای اعتقادی و تأکید بر جایگاه والاامام جمعه داودآباد: مسجد پایگاه حفظ انقلاب اسلامی است
امام جمعه داودآباد مسجد پایگاه حفظ انقلاب اسلامی است اراک - ایرنا - امام جمعه داودآباد گفت انقلاب اسلامی ایران از مساجد برخاسته و امروز هم این اماکن به عنوان مهمترین عامل حفظ و بقای انقلاب هستند حجت الاسلام احمد محمودیان در خطبه های نماز جمعه افزود مساجد از مهم ترین پایگاه هسواد فراوان به زیاد خواندن نیست! تصویر
سواد فراوان به زیاد خواندن نیست تصویر سواد حاصل خواندن زیاد نیست جمله حکیمانه ای است از کارل هیلتی حقوقدان برجسته سوئیسی سرویس فرهنگی جام نیوز این جمله حکیمانه از کارل هیلتی حقوقدان برجسته سوئیسی است 115 ۱۳۹۲ ۱۲ ۲۲ - ۲۰ ۴۶با حضور سردار مسجدی یادواره شهدای روستای غنیآباد برگزار شد/ لقب جالب صهیونیستها به سیدحسننصرالله
با حضور سردار مسجدییادواره شهدای روستای غنیآباد برگزار شد لقب جالب صهیونیستها به سیدحسننصراللهمشاور عالی فرماندهی نیروی قدس سپاه در یادواره شهدای روستای غنیآباد گفت یک زمانی به دلایل امنیتی از بردن نام سپاه قدس پرهیز میکردیم اما اکنون که حاج قاسم سلیمانی به یک چهره بینالممسجد، جایگاه جماعت و همدلی است
مسجد جایگاه جماعت و همدلی است قم - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد ا سلامی در پیامی به مناسبت سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد مسجد از صدر اسلام تاکنون جایگاه جماعت و همدلی و همراهی بوده است به گزارش ایرنا متن پیام علی جنتی به مناسبت فرا رسیدن بیست و یکمین سالگردروایتی حاشیه ای از دوران دفاع مقدس
روایتی حاشیه ای از دوران دفاع مقدس تهران - ایرنا - روزهای پایانی جنگ و کشیده شدن آن به شهرهای ایران از آن دسته اتفاق های تلخیست که در خاطره مردم آن سال ها نقش بسته و متاسفانه کمتر نشانی از آن در مجموعه های تلویزیونی دو دهه اخیر یافت می شود به گزارش خبرنگار حوزه سینما ایرنا مخانماینده بازسازی عتبات عالیات در صنعت نفت مسجدسلیمان منصوب شد
نماینده بازسازی عتبات عالیات در صنعت نفت مسجدسلیمان منصوب شد اهواز- ایرنا- فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان وزارت نفت جنوب و مسوول ستاد بازسازی عتبات عالیات در صنعت نفت جنوب در حکمی نماینده بازسازی عتبات عالیات در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان را منصوب کرد به گزارش22 مسجد در تبریز آماده استقبال ازمسافران نوروزی است
22 مسجد در تبریز آماده استقبال ازمسافران نوروزی است تبریز - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز از آمادگی کامل 22 باب مسجد این شهر در ایام نوروز برای ارایه خدمات به گردشگران از اذان صبح تا ساعت 21 خبر داد حجت الاسلام احمد حمیدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود کلانخطبه فدکیه حضرت زهرا (س) در مسجد
خطبه فدکیه حضرت زهرا س در مسجد در روایات آمده است هنگامى که خبر غصب فدک به حضرت صدیقه کبری رسید لباس به تن کرده و چادر بر سر نهاد در حالیکه راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا بود به مسجد پیامبر ص در آمد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در روایات آمده است هنگامى-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها