محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841935880
اسكلتهاي انسانی در شهری باستانی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اسكلتهاي انسانی در شهری باستانی
اسكلتهاي انسانی و افزون برآن لوحهاي زرين در شهري باستاني يافت ميشود.
به گزارش حوزهمیراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ هِگمَتانه نام باستانی شهر همدان بود و معنایش «جای گرد آمدن مردمان».برخی هگمتانه را «دژ مادها» برگردان کرده اند.این شهر از نخستین شهرهای باستانی ایران امروزی است که ما از آن آگاهی داریم و همچنین پایتخت مادها بوده است.این نام را یونانیان اِکباتان میخواندند که یونانی شده هگمتانه است.هرودوت این شهر را ساخته دیااکو میداند و میگوید که هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیاره ها بوده اند.
امروزه عموم باستان شناسان، تپهٔ باستانی هگمتانه، واقع در مرکز شهر همدان را - که وسیعترین تپه باستانی ایران است - بقایای ابنیهٔ کاسی، مادی، هخامنشی و بعد از آن میدانند. مساحت این تپه حدود ۳۰ هکتار میباشد، که با در نظر گرفتن بخشهایی که جزء محدودهٔ تپهٔ باستانی بوده، ولی اینک ساختمانهای مسکونی بر روی آن ساخته شده، به بیش از ۴۰ هکتار نیز میرسد.
این تپهٔ بیضی شکل، در داخل محدودهٔ شهر فعلی همدان در دو سوی خیابان اکباتان واقع شده است. «هگمتانه» یا «هنگمتانه» که به زبان پارسی قدیم به معنی محل تجمع بوده، ترکیبی از دو واژه «هنگ» به معنی «جا» و «متانه» به معنی «تجمع» است. این واژه در زبان یونان به صورت «اکباتانا» در آمدهاست و در کتیبههای عیلامی به صورت «آگ ماتونو» آمدهاست. برخی نیز معتقدند: «امدانه» یا «آمادای» که در کتیبه پلیسر پادشاه آشور آمده، به این محل اطلاق میشدهاست. «هگمتانه» در زبان ارمنی «اهمتان»، در زبان سریانی و پهلوی «اهمدان» و در گویش نویسندگان عرب «همدان» و در تورات «احتمانا» گفته شده است.
همچنین، سکه هایی از عهد ساسانی کشف شده که محل ضرب آنها «اهمتان» قید شدهاست. نخستین اشارهٔ مکتوب به نام مادها و سرزمین ماد، در سالنامهٔ بیست و چهارم سارل مانزر سوم (۸۳۶ قبل از میلاد) و سارگن دوم (۷۱۵ قبل از میلاد) بودهاست که از این قوم و سرزمین آنان به نام «مادای» یا «آمادای» یاد کردهاند.
ساختار قلعه
اسکلت انسانی در موزه هگمتانه که به همان شکل کشف شده نگهداری میشودروایات مورخین یونانی نیز حاکی است که این شهر در دورهٔ مادها مدتها مرکز امپراتوری مادها بودهاست و پس از انقراض آنها نیز به عنوان یکی از پایتختهای هخامنشی (پایتخت تابستانی و احتمالاً محل خزانهٔ آنها) به شمار میرفتهاست. گفتههای هردوت مورخ یونانی، در قرن پنجم قبل از میلاد، مهمترین ماخذ تاریخی در این مورد است. وی بنای اولیه این شهر را به «دایااکو» نخستین شهریار ماد نسبت میدهد (۷۲۸ قبل از میلاد). هردوت اوضاع سیاسی و اقتصادی نامناسب قوم ماد را در دستیابی دیااکو به قدرت موثر میداند.
دیگر مورخین یونانی چون پلیبیوس، کنزیاس، ژوستین و گزنفون نیز دربارهٔ هگمتانه مطالبی جمع آوری کردهاند. دیااکو پس از اینکه هگمتانه را به پایتختی خود برگزید، تصمیم به ساخت کاخی بزرگ و مستحکم، به صورت هفت قلعهٔ تو در تو، گرفت. به طوری که کاخ پادشاهی و خزانه، در درون قلعهٔ هفتم قرار داشته باشند. دیااکو به تقلید از رنگ آمیزی قصرهای بابلی دستور داده بود، کنگرههای هر قلعه را به رنگی مخصوص در آورند.
به این ترتیب: رنگ کنگرههای قلعه اول؛ سفید، دومی؛ سیاه، سومی؛ ارغوانی، چهارمی؛ آبی، پنجمی؛ نارنجی و کنگره در باروی داخلی؛ سیمین و زرین بودند. محیط بیرونیترین دیوار قلعه، تقریباً به اندازهٔ حصار شهر آتن بوده است.
قصر شاهی، که در آخرین قلعهٔ درونی بر پا شده بود، دارای صدها اتاق بوده و مردم نیز خانههای خود را بیرون این قلعهها و در کنار آن ساخته بودند. بنا به درخواست دیااکو، قوم ماد شهرهای کوچکی را که در آن میزیستهاند، رها ساخته و پایتخت را مورد توجه قرار دادند و در اطراف قلعه شاهی، خانههای خود را بنا کردند.
پلی بیوس مورخ یونانی (۲۰۴ تا ۱۳۲ قبل از میلاد) مینویسد: «در دامان کوه اورنت، («اورنت» یا «اورانتس» = الوند)، شهر هگمتانه با قلعه و ارگ مستحکم و حیرتآوری قرار گرفته و قصر شاهی در داخل آخرین قلعه آن استوار گردیدهاست. وضع ساختمانی، آرایش عجیب و تزئیناتی که در آن به کار رفته به نحوی بوده، که توصیف آن مبالغهآمیز به نظر میرسد. چوبهایی که در آن به مصرف رسیده، پوشیده از زر و سیم است. درها، ستونها و رواقهای آن، با هزاران گونه کندهکاری و نقش و نگار آراسته شدهاند. یک دیوار بیپیرایه و یک تیر عاری از زیور، در آن کاخ نیست. حتی کاشیهایی که زینتبخش «ازارهها» و دیوارههای درونی قصر است، با پوششی از آب نقره، سیم اندود گشته و همهٔ چوبها از جنس سرو و کاج هستند.»
کنزیاس مورخ یونانی و پزشک معروف اردشیر دوم هخامنشی (۴۰۴ تا ۳۰۵ قبل از میلاد) مینویسد: ««سمیرامین» ملکهٔ آشور، پس از دیدن وضعیت شهر و موقعیت مناسب آن دستور داده، که برای او در آنجا کاخی بسازند و چون دیدهاست که در شهر نوساز کمبود آب وجود دارد، دستور داده تا با صرف هزینهای گزاف، نهری ساخته و آب دریاچهای را که در آن سوی کوه اورنت (الوند) است، به این شهر سرازیر نمایند.»
دوران هخامنشیان
پس از انقراض مادها، هر چند هگمتانه مرکزیت نخستین را نیافت، ولی به جهت قرار گرفتن در مسیر راه شاهی، که پارسه (تخت جمشید) را به سارد متصل میکرد، به عنوان پایتخت تابستانی هخامنشیان مورد توجه خاص بود و از این رو آن را آباد کردند.در زمانی که داریوش سوم با اسکندر مواجه میشود، هگمتانه به صورت ویرانهای بودهاست. ولی داریوش سوم بنا به پیشنهاد یاران خود، دستور میدهد در میانهٔ شهر، کوشکی بزرگ که آن را ساروق مینامیدند، بسازند. در این کوشک، سیصد مخفیگاه برای گنجینهها و داراییها بر پا شد و برای آن هشت درب آهنین ساختند، که همه دو اشکوبی (دو لختی) و هر اشکوب، به بلندای دوازده گز بود.
از جمله ویژگیهای شهر باستانی هگمتانه، معماری و طرح و نقشه منظم این شهر بوده، که در بین آثار باستانی به دست آمده کمسابقهاست. آثار کشف شده حاکی از وجود یک شبکهٔ منظم و پیشرفتهٔ آبرسانی در شهر حکومتی مادها و پارتها است. در فواصل بین کانالهای آب رسانی، معابری بر عرض ۵/۳ متر وجود داشته و کف این معابر، تماماً با آجرهای مربع شکل و منظمی، مفروش بودهاست. تحقیقات نشان داده که در فواصل ۳۵ متری بین معابر، دو سری واحدهای ساختمانی قرار دارند، که هر کدام شامل یک حیاط مرکزی (هال) است، با اتاقها و انبارهایی به صورت قرینه در گرداگرد آن. به شکلی که هر واحد ساختمانی، فضایی در حدود ۵/۱۷ * ۵/۱۷ متر را در بر میگیرد. معابر مذکور با عرض ۵/۳ متر و پی بندی آجری در بخش وسیعی از تپه گسترش داشته و جهت شمال شرقی به جنوب غربی دارند.
در طی ۱۰ فصل حفاری انجام شده از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۷۸، که حدود ۱۴۰۰۰ متر مربع از بقایای این شهر مورد کاوش قرار گرفت، یکی از کهنترین دورههای تمدّن بشری نمایان شدهاست. همچنین یک حصار طولانی به ارتفاع ۹ متر و دو برج عظیم و کمنظیر در درون آن کشف شدهاست. از جمله کاوشهای علمی سال ۱۳۶۲ تا کنون که به سرپرستی آقای دکتر محمد رحیم صراف به انجام رسیده، منجر به شناسایی شهر بزرگی در دل تپه هگمتانه شده است.
همچنین ادامه کاوشها، بخشهایی از حصار عظیم شهر به قطر ۹ متر و ارتفاع ۸ متر را آشکار ساختهاست. این حصار در فواصل معین، دارای بر جهان عظیم بوده، که هگمتانه قدیم را در بر میگرفته است.
به طور کلی این تپه در طول یکصد سال اخیر بارها مورد حفاری باستان شناسان داخلی و خارجی قرار گرفتهاست. ضمناً در طول حفاریهای انجام شده، آثار ارزشمند و بینظیری کشف گردیده، که اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاکان آنهاست.
لوح زرین به نام آریارمنه : این لوح از زرِ ناب و به ابعاد ۱۲ در ۸ سانتیمتر و دارای ۱۰ سطر به خط میخی است. «آریارمنه»، جدِّ داریوش اول است. بنا به اظهار نظر باستانشناسان، این لوح قدیمیترین اثر تاریخی است ودر موزهٔ برلن آلمان نگهداری میشود.
لوحها
لوح زرین به نام ارشام : ابعاد این لوح ۸ در ۱۳ سانتیمتر است. لوح به خط میخی واز دوره هخامنشینان بجا ماندهاست. این لوح در اختیار مجموعهٔ شخصی مارسل ویدال امریکائی است.
لوح زرین به نام داریوش دوم : این لوح از زرناب به ابعاد ۵/۲۰ در ۵/۱۸ سانتیمتر و خطوط نوشته شده ۲۳ سطر به خط میخی است. این لوح خارج از کشور بودهاست که بهوسیلهٔ موزه ایران باستان خریداری گردید و اکنون جزو گنجینههای موزه ایران باستان است. لوح دیگری به ابعاد ۲/۱۶ در ۱۳ سانتیمتر یافت شده که دارای ۲۹ سطر به خط میخی است و در سال ۱۳۳۱ خریداری شده و در حال حاضر در موزه ایران باستان نگهداری میشود.
لوح زرین به نام اردشیر دوم : این لوح به نام اردشیر دوم پسر داریوش دوم هخامنشی و ابعاد آن لوح ۱۳ در ۱۳ سانتیمتر و دارای ۲۰ سطر به خط میخی است که در روی زر ناب حک گردیده اند.
دیگر اشیاء یافت شده
خمرههایی مخصوص غذا و آب که در موزه هگمتانه نگهداری میشوندکوزهای شکسته، به جا مانده از دورهٔ خشایار شاه (پسر داریوش اول). این کوزه از نقرهاست که قطر دهانهٔ آن ۵/۷ سانتیمتر و ارتفاع آن ۱۲ سانیتمتر است. خطوطی میخی بر این کوزه نقره حکاکی شدهاست که برخی از کلمات آن باقی است و برخی دیگر روی تکههای شکسته شده بود و مفقود ماندهاست. این کوزهٔ دورهٔ هخامنشی که در خارج از کشور بودهاست خریداری گردیده و در حال حاضر در موزه ایران باستان نگهداری میشود.
بشقاب نقرهای با قطر دهانه ۲۰ سانتیمتر از دوره هخامنشی. این بشقاب در سال ۱۳۲۴ از طرف موزه ایران باستان خریداری و به کشور بازگردانده شد و در موزه ایران باستان تهران نگهداری میشود.
بشقاب یا جام نقره مربوط به دوره اردشیر اول. قطر دهانهٔ آن ۷/۲۶ سانتیمتر است. این بشقاب در اختیار موزهٔ مترو پولیتن نیویورک است. در لبهٔ داخلی بشقاب به خط میخی یک سطرطولانی نوشته شدهاست که ترجمهٔ آن این است: «اردشیر شاه بزرگ، شاه کشورها پسر خشایار شاه، خشایارشا پسر داریوش شاه هخامنشی [بود] که این جام سیمین را [برای] کاخ پادشاهی خود درست کرد.»
ظرف طلا که مانند کاسهای است گود که رویهٔ بیرونی آن دارای برجستگهائی است. این نقوش از لبهٔ ظرف شروع شده و در وسط برآمدگی تکرار میشود. بین برجستگیها و لبهٔ بالائیِ ظرف یک سطرخط میخی نقره شده جملهای به زبان پارسی باستان بابلی- عیلامی تکرار میشود و ترجمهٔ فارسی «داریوش شاه بزرگ» است. قطر دهانه ظرف ۴/۱۸ سانتیمتر و ارتفاع آن ۷/۱۰ سانتیمتر است. این کاسهٔ طلائی دورهٔ هخامنشی، گذشته از ارزش باستانشناسیای که دارد میتواند از نظر هنر طلاکاری و ظرافت یکی از کارهای هنری منحصر به فرد محسوب گردد. این ظرف جزو مجموعهٔ گورگیان در نیویورک است.
پایهٔ ستون سنگی مربوط به اردشیر دوم. این پایه ستون مربعی است به طول ضلع ۹۳ سانتیمتر که از سنگ یک تکه ساخته شده؛ بطوری که مربع زیرین بزرگتر و در روی آن مربع وسط شال ستون بصورت دایره روی مربع وسط قراردارد. در حاشیهٔ فوقانی مربع زیرین این ته ستون کتیبهای به خط میخی کنده شدهاست که ترجمهٔ آن چنین است: «ستون سنگی کاخ آپادانا اردشیر بزرگ...پسر داریوش شاه هخامنشی...». از قرار معلوم این ته ستون سنگی پیش از سال ۱۳۱۴ در تپهٔ هگمتانه بدست آمده و تا سال ۱۳۲۸ دراخیتار ادارهٔ فرهنگ وقت (آموزش و پرورش) بودهاست. سپس به موزهٔ ایران باستان تحویل داده شد و در حال حاضر در همان موزه نگهداری میشود.
ته ستون دیگری به نام اردشیر دوم هخامنشی. پایه ستونی از سنگ با ۷ سطر کتیبه به خط میخی مربوط به اردشیر دوم که در تپهٔ هگمتانه پیدا شد و درحال حاضر در تملک شخصی است در انگلستان. کتیبهای که بر این ته ستون نوشته شدهاست از این قرار است: «اردشیر شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورها، شاه این سرزمین، پسر داریوش شاه [که] داریوش پسر ارد شیر شاه [و] اردشیر پسر خشایار شاه [و] خشایارشا پدر داریوش شاه [و] داریوش پسر ویشتاسب هخامنشی [بودند]، این کاخ را به لطف اورمزد و ناهید و مهر مرا از همه بدیها حفظ فرمایند و آنچه من ساختهام از گزند و آسیب محفوظ دارند.»
انتهای پیام/رس
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]
صفحات پیشنهادی
همکاری های دانشگاه تبریز و بنیاد پژوهشی شهریار گسترش می یابد
همکاری های دانشگاه تبریز و بنیاد پژوهشی شهریار گسترش می یابد تبریز- ایرنا - دانشگاه تبریز با چاپ منتخب مجموعه مقالات همایش نظامی گنجوی و طراحی سایت بنیاد پژوهشی شهریار با این بنیاد همکاری می کند به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه تبریز محمد رضا پور محمدی رییس این دانشگآغاز تبلیغات شهری فیلم «چ»
شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۵ با نزدیک شدن به زمان اکران فیلم سینمایی چ به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا تبلیغات شهری این فیلم آغاز شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کمپین تبلیغاتی فیلم سینمایی چ در کانون تبلیغاتی آگهسازان طراحی شده است و در روزهای آینده به طور کاملآغاز تبلیغات شهری «چ»/ پوسترهای جدید فیلم حاتمیکیا را ببینید
فرهنگ و هنر سینمای ایران آغاز تبلیغات شهری چ پوسترهای جدید فیلم حاتمیکیا را ببینید با نزدیک شدن زمان اکران فیلم سینمایی چ به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا تبلیغات شهری این فیلم آغاز شد به گزارش خبرگزاری مهر برنامههای تبلیغاتی فیلم سینمایی «چ» در کانون تبدفاع از حریم ولایت و کرامت انسانی بارزترین ویژگی حضرت زینب (س) بود
دفاع از حریم ولایت و کرامت انسانی بارزترین ویژگی حضرت زینب س بود قزوین - ایرنا - معاون فرهنگی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت دفاع از حریم ولایت و کرامت انسانی از بارزترین ویژگی های حضرت زینب س بود حجت الاسلام عباس نظری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبپخش «مريم مقدس» شهريار بحراني در نوروز
پخش مريم مقدس شهريار بحراني در نوروز سريال مريم مقدس در ايام نوروز از شبكه قرآن و معارف سيما پخش ميشود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی رسانه ملی مريم مقدس به كارگرداني و نويسندگي شهريار بحراني كه در سال 79 ساخته شده است در ايامراشد یزدی: رفتار با همنوع وسیله سنجش معنویت و انسانیت است
راشد یزدی رفتار با همنوع وسیله سنجش معنویت و انسانیت است رفسنجان - ایرنا - استاد حوزه علمیه گفت برای هر چیزی وسیله اندازه گیری وجود دارد و علمای اخلاق برای سنجش میزان معنویت و انسانیت رفتار و کردار انسان با همنوع را و نه وزن و جسم و رنگ فرد را می سنجند به گزارش ایرنا حجت الااکران «رستم و سهراب» به شهریور موکول شد/ «الو نوید» عید میآید
فرهنگ و هنر سینمای ایران اکران رستم و سهراب به شهریور موکول شد الو نوید عید میآید اکران رستم و سهراب به صلاحدید یکی از تهیهکنندگان این فیلم انیمیشن برای دومین بار به تعویق افتاد و قرار است شهریورماه سال آینده اکران میشود داریوش دالوند یکی از تهیه کنندگان فیلم سینمایییادی از شاعره اخلاق و انسانیت/ به بهانه روز بزرگداشت پروین اعتصامی
یادی از شاعره اخلاق و انسانیت به بهانه روز بزرگداشت پروین اعتصامی تبریز - ایرنا - رهنمای راه معنی جز چراغ عقل نیست - کوش پروین تا به تاریکی نباشی رهسپار بیست و پنجم اسفند ماه سالروز فوت و در تقیوم رسمی ایران روز بزرگداشت پروین اعتصامی است پروین اعتصامی شاعره نامدار معاصر ااکران شهری ۳۹ طرح گرافیکی در تهران
اکران شهری ۳۹ طرح گرافیکی در تهرانکیانوش غریبپور دبیر بخش دیدار نو از پایان داوری آثار این بخش از طرح به پیشواز بهار میرویم و انتخاب ۳۹ طرح برای اکران شهری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس کیانوش غریب پور دبیر بخش دیدار نو در طرح پیشواز بهار با اعلام این خبرگفت روز گذشته دگزارش فارس از برنامه «زاویه»: مباحث علوم انسانی ما به دغدغه مردم نمیپردازد
گزارش فارس از برنامه زاویه مباحث علوم انسانی ما به دغدغه مردم نمیپردازدیک استاد دانشگاه تهران گفت طی ده سال گذشته براساس تأکیدات مقام معظم رهبری درباره توجه به حوزه علوم انسانی مخاطب این حوزه زیاد شدهاست اما هنوز هم نیاز داریم که علوم انسانی با مخاطب عام ارتباط برقرار کند بهحضرت زهرا (س) تبلور ارزش های انسانی است
حضرت زهرا س تبلور ارزش های انسانی است گرگان - ایرنا- نماینده ستاد فاطمیه در استان گلستان گفت حضرت زهرا س نمونه و تبلور ارزش های انسانی و سرشار از اخلاص و کمال است به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدمحمد احمدی روزگذشته درنشست فاطمه شناسی با بیان اینکه حضرت زهرا س برای همه« همشهری» گران شد
فرهنگ و ادب ادیبات ایران افزایش بی سروصدای قیمت یک روزنامه همشهری گران شد روزنامه همشهری امروز با افزایش 200 تومانی قیمت به روی دکه ها آمد به گزارش خبرنگار مهر روزنامه همشهری که تا پیش از این با قیمت 3000 ریال منتشر می شد از امروز با قیمت 5000 ریال در دکه های مطبوعاتی عرپیشرفت، مشروط به کرامت انسانی
پیشرفت مشروط به کرامت انسانی مسائل اقتصادی در بیشتر کشورهای جهان از مهمترین انتظارات مردم از دولتها محسوب میشود در کشورهایی که دولت با رای مستقیم یا غیر مستقیم انتخاب میشود چگونگی تامین رضایت مردم در مسائل اقتصادی از مهمترین دغدغههای دولت است در کشور ما نیز دولت های مخ65 درصد فرهنگیان آذربایجان غربی از شیوه ساماندهی نیروی انسانی رضایت ندارند
65 درصد فرهنگیان آذربایجان غربی از شیوه ساماندهی نیروی انسانی رضایت ندارند ارومیه - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت 65 درصد معلمان و کارکنان این نهاد در سطح استان از شیوه ساماندهی نیروی انسانی رضایت ندارند فریدون سید مصطفوی روز چهارشنبه در دیدار با روسای آموزش و"همشهری" بی سر و صدا 500 تومان شد/ جام جم و ایران هم گران می شود
همشهری بی سر و صدا 500 تومان شد جام جم و ایران هم گران می شود فرهنگ > رسانه - مهر نوشت روزنامه همشهری امروز با افزایش 200 تومانی قیمت به روی دکه ها آمد روزنامه همشهری که تا پیش از این با قیمت 3000 ریال منتشر می شد از امروز با قیمت 5000 ریال در دکه های مطبوعاتیبه توليد علوم انساني اسلامي توجه جدي داشته باشيد
۱۶ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱ ۲۹ق ظ آيت الله هاشمي شاهرودي در ديدار با وزير علوم به توليد علوم انساني اسلامي توجه جدي داشته باشيد وزير علوم تحقيقات و فناوري در ادامه سفر به شهر قم با آيتالله هاشمي شاهرودي ديدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي وزارت علوم رضاطرح جامع منابع انسانی مبنای جذب و تربیت نیرو در آموزش و پرورش
طرح جامع منابع انسانی مبنای جذب و تربیت نیرو در آموزش و پرورش تهران - ایرنا - معاون دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت طرح جامع منابع انسانی آموزش و پرورش اکنون در دست تدوین است که پس از تصویب در شورای عالی مبنای جذب تربیت نیروی انسانی و مسایل رفاهی خواهد بود احمد عابدینی رو-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها