واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یادی از شاعر برگزیده 20 سال شعر دفاع مقدس در سالروز تولدش تهران - ایرنا - امروز اول فروردین ماه مصادف با سالروز تولد سلمان هراتی یکی از پیشگامان ادبیات منظوم دفاع مقدس و از چهره های ماندگار بیست سال شعر جنگ کشور است.
سلمان هراتی اول فروردین ماه 1338 در روستای مرزدشت تنکابن مازندران در خانواده ای مذهبی متولد شد.
وی دوران ابتدایی تا پایان دوران متوسطه را در زادگاهش سپری کرد. سپس در دانشسرای راهنمایی تحصیلی پذیرفته شد و پس از دو سال در رشتهٔ هنر، مدرک فوق دیپلم اخذ کرد. وی پس از پایان تحصیلات در یکی از مدارس روستاهای لنگرود مشغول تدریس شد.
تخلص او در اشعارش آذرباد بود و در شعرهایش می توان تاثیر از سهراب سپهری و فروغ فرخزاد را رصد کرد.
تاثر وی از سهراب سپهری تا حدی بود که حتی یکی از شعرهایش را سپهری تقدیم کرده بود. دوستی سلمان هراتی با سیدحسن حسینی و قیصر امین پور بسیار عمیق بود تا حدی که سیدحسن حسینی بعد از مرگ سلمان یکی از بهترین آثار ادبیش یعنی کتاب «بیدل، سپهری و سبک هندی» را به او تقدیم کرد و قیصر امین پور هم کلیات او را منتشر کرد.
این شاعر نامدار در نهم آبان 1365 هنگام عزیمت به لنگرود در یک سانحهٔ رانندگی، درگذشت.
در غرب تهران میدانی به نام این شاعر فقید نامیده شده است.
آرامگاه وی در حوالی شهر تنکابن واقع شده است و بیت زیر بر سنگ مزارش نوشته شده است:
آه از پاییز سرد،ای کاش من
از تو باغی در بهاران داشتم
** ویژگی های اشعار سلمان هراتی
مخاطب در مواجه با اشعار سلمان هراتی، در وهله نخست بیش از هر چیز با ایدئولوژی شاعر برخورد می شود. بیشتر اشعار سلمان، مستقیم یا غیر مستقیم به بازگویی اعتقادات و برداشت های اجتماعی و سیاسی او می پردازد. سلمان هراتی شعر را برای ادای تعهد اجتماعی و حتی نگاه سیاسی خود می داند و تعریف می کند.
سلمان هراتی آثار فراوانی از خود به جا نگذاشت. دو مجموعه از آسمان سبز چاپ شده در سال 1364 و دری به خانه خورشید چاپ شده در سال 1367، کتاب های دربردارنده شعرهای ویژه بزرگسالان سلمان است. همچنین او کتابی به نام از این ستاره تا آن ستاره در حوزه شعر نوجوان دارد.
سلمان هراتی، جزو 15 شاعر برگزیده بیست سال شعر جنگ است که در سال 1379 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.
همچنین نگاه هراتی به دنیای امروز، نگاهی است آمیخته به نکوهش مدرنیته و تمدن غرب و سرسپردگی به باورهای دینی و از این رو است که بسیاری از متقدان و کارشناسان حوزه ادبیات معاصر، سلمان هراتی را از جمله پیشگامان شاعرن نسل انقلاب می دانند که به وضوح در آثار خود به نقد فرهنگ غربی و هجمه آن در برابر باورها و تمدن کهن شرقی می پردازد.
سلمان هراتی با نام کامل سلمان قنبرهراتی از جمله معدود شاعران نسل انقلاب است که بیشتر به دلیل گرایش های سیاسی و مذهبی اش مورد توجه قرار گفته تا هنرش در شعر و شاعری.
فراهنگ(5)**9266**1535
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]