تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854208590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرشته نجات کاخ اردشیر کیست؟ + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: فرشته نجات کاخ اردشیر کیست؟ + تصاویر

فرشته نجات کاخ اردشیر کیست؟ + تصاویر

با توسعه‌ی روستا، تدفین مردگان و گذر جاده، مشکلات کاخ اردشیر بابکان و دیگر بخش‌های تاریخی این منطقه بیشتر شده، ‌اما متأسفانه هنوز راهکار مناسبی برای حل این مشکلات در پیش گرفته نشده است.



 عضو هیئت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه مرودشت گفت: معاون جدید میراث فرهنگی - محمدحسن طالبیان - به‌دلیل آشنایی‌اش و درک چالش‌ها، آسیب‌ها و مشکلات محوطه‌ کاخ اردشیر بابکان، با بهره بردن از دیدگاه مشاوران تخصصی می‌تواند جلوی وارد شدن آسیب بیشتر به این محوطه را بگیرد.«کاخ اردشیر بابکان» یکی از مهمترین بناهای باقی‌مانده از اوایل دوره‌ی ساسانی در شهرستان فیروزآباد (اردشیرخوره) است که در آن می‌توان روند پیشرفت معماری مربوط به آغاز دوره‌ی ساسانی را به‌خوبی مطالعه و بررسی کرد.اما در سه دهه‌ی گذشته، به مرور زمان اهالی و عشایر کوچ‌رو، روستایی را در نزدیکی این محوطه ایجاد کردند که نام آن برگرفته از نام بنا یعنی «روستای آتشکده» است. از چند سال پیش، اهالی این روستا ساخت‌وسازهایی را نیز در نزدیکی این بنای تاریخی انجام داده و حتی مردگان خود را در محوطه‌ی آتشکده دفن کرده‌اند.


کاخ اردشیر پیش از گسترش گورستان
نوروز رجبی در این‌باره گفت: در مدتی که آقای حجت در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، معاون میراث فرهنگی بود، تملک و آزادسازی زمین‌های این محوطه‌ی تاریخی توسط سازمان میراث فرهنگی را تنها راهکار موجود اعلام کرد. او بر این باور بود که «روستای آتشکده» باید جابه‌جا شود. سخن درست و کارشناسی‌شده‌ای که با توجه به توان اجرایی و اراده‌ی سازمان میراث فرهنگی عملا دشوار به‌نظر می‌رسد.او با بیان این‌که در شرایط کنونی کارشناسان و دوست‌دارن میراث فرهنگی منتظرند تا مجموعه‌ی جدید مدیریتی اقدامی مناسب در این زمینه انجام دهد، ادامه داد: پیشروی روستا به درون بافت تاریخی نه‌تنها چشم‌انداز و منظر این مجموعه را مخدوش کرده، بلکه باعث ویرانی بخش‌های زیادی از بافت تاریخی شده است.وی عبور جاده‌ی ارتباطی شیراز به عسلویه و جم را که از فاصله‌ی 10 تا 15 متری غرب این بنا می‌گذرد، عاملی دیگر در آسیب‌ زدن به این مجموعه‌ی تاریخی دانست و اظهار کرد: بی‌گمان تأثیر منفی عبور این جاده از نزدیکی این بناهای تاریخی به‌مرور زمان بیشتر می‌شود. در اوایل دهه‌ی 80 اعتراض‌های زیادی به این پروژه‌ی راه‌سازی شد، چون معترضان که بیشتر کارشناسان و علاقه‌مندان میراث‌ فرهنگی بودند به آسیب‌هایی که این جاده می‌توانست به این بنای تاریخی وارد کند، آگاه بودند؛ اما متأسفانه کسی به این موضوع توجه نکرد.او با اشاره به مشکلاتی که عوامل طبیعی مانند باد و باران در این محوطه‌ی تاریخی ایجاد می‌کنند،‌ گفت: با توسعه‌ی روستا، تدفین مردگان و گذر جاده، مشکلات کاخ اردشیر بابکان و دیگر بخش‌های تاریخی این منطقه بیشتر شده، ‌اما متأسفانه هنوز راهکار مناسبی برای حل این مشکلات در پیش گرفته نشده است.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/12/ardeshir-babakan-kakh1.jpg


مخدوش شدن حریم کاخ با گسترش گورستان
این باستان‌شناس در ادامه با بیان این‌که محمدحسن طالبیان - معاون جدید میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - یکی از مدیرانی است که استان فارس را به‌خوبی می‌شناسد و با تهدیدها و مشکلات آن به‌خوبی آشناست،‌ اظهار کرد: او مدت زیادی در استان فارس مدیریت کرده است و مشاورانی دارد که آگاهی، شناخت و اطلاعات کافی درباره‌ی چالش‌های موجود در این محوطه تاریخی دارند و با کمک یکدیگر می‌توانند این شهر را نجات دهند.وی با تأکید بر این‌که بناهای تاریخی مانند کاخ ساسانی، قلعه‌دختر و شهر گور از جمله مجموعه‌های فرهنگی هستند که برای مطالعه‌ی چگونگی روی کار آمدن سلسله‌ی ساسانی بسیار کلیدی هستند، گفت: اگر مدیریت میراث فرهنگی برای حفظ آثار تاریخی دغدغه داشته باشد، حفاظت از این مجموعه‌ی تاریخی برایش اهمیت و اولویت خواهد داشت. هرچند برای کارشناسان آشنا با این مجموعه آشکار شده که سازمان میراث فرهنگی در راستای اهدافی که برایش تعیین شده، توان اجرایی، اختیار و اراده‌ی کافی را تا کنون از خود نشان نداده است.او با اشاره به وضعیتی که اکنون مجموعه آثار تاریخی کشور با آن دست به گریبان هستند و نمونه‌های فروانی مانند آثار پشت سد سیمره در کشور وجود دارند، اضافه کرد: قانون‌های زیادی برای حفاظت از آثار تاریخی وضع شده است که مجموعه‌ی میراث فرهنگی برای حفاظت از آثار باید از آن‌ها بهره ببرد، اما متأسفانه در عمل، سازمان میراث فرهنگی نمی‌تواند کاری انجام دهد، چون توان و اختیار کافی ندارد. با این وجود، امیدوارم آقای طالبیان به‌عنوان شخصی که شناخت کافی در این زمینه دارد، به کمک مشاورانش که فیروزآباد را به‌خوبی می‌شناسند، بتواند کاری برای این شهر تاریخی و آثارش انجام دهد.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/12/ardeshir-babakan-kakh.jpg


قبرهای مشکی در ماه‌های اخیر گذاشته شده
حدود یک سال گذشته، معاون وقت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - مسعود علویان‌صدر - از تهیه‌ی یک طرح جامع برای سامان‌دهی مجموعه‌ی کاخ اردشیر و طرح هادی روستا خبر داد تا به این شکل از دست‌اندازی و ویرانی بیشتر مجموعه جلوگیری شود؛ اما متأسفانه این اقدام نه‌تنها انجام نشد و گسترش و دست‌اندازی روستا و گورستان به بافت تاریخی متوقف نشد، بلکه گستره‌ی روستا و گورستان در بخش شمالی و درست روبه‌روی ایوان اصلی بنای کاخ اردشیر گسترده‌تر شد. از سوی دیگر، آسیب‌های طبیعی روند حفاظت و نگهداری این مجموعه‌ی کم‌نظیر را بدتر کرده است.کاخ اردشیر بابکان در بخش شمالی شهر گور و درست در دهانه تنگاب فیروزآباد قرار دارد و از نظر چگونگی استفاده از تاق، گنبد و ایوان در آغاز دوره‌ی ساسانی بسیار کلیدی است، چون ساسانیان بودند که برای نخستین‌بار از مصالح لاشه و قلوه‌سنگ به کمک ملات گچ و بدون استفاده از داربست، بهترین گنبدها و ایوان‌ها را بر پا کردند. «تاق کسری» به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای معماری جهان نیز بر همین اصول استوار است.










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن