واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به بهانه شصت و سومین سال ملی شدن صنعت نفت ایران رگ های آهنین نفت دردل کوه و جنگل منطقه شمال / انتقالی بدون وقفه و حادثه ساری-ایرنا- امسال نیز همچون سالهای گذشته انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق رگ های آهنینی که از مسیرهای طولانی جنگلی، کوه و دره ،مناطق صعب العبور و دشت منطقه شمال عبور می کند ، با مدیریت و اجرای طرح های پایداری ،بدون وقفه و حادثه انجام شد.
اگر حامل های انرژی باکمترین هزینه و به سهولت در اختیار مصرف کنندگان استان های گردشگری مازندران و گلستان قرار می گیرد ،نتیجه فعالیت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال است.
از آنجایی که بخش اعظمی از خطوط لوله در منطقه شمال از جنگل ها عبور می کند حفظ و حریم آن ضروری است، زیرا در صورت هر گونه حادثه ، علاوه بر هدر رفتن میلیاردها ریال سرمایه نفتی و خللی که در سوخت رسانی پیش می آید ، جنگل های منحصر به فرد شمال نیز دچار خسارت های سنگین می شوند.
ایمنی و حفظ محیط زیست در این شرکت یک اصل غیرقابل تخطی است و در عین حال برای اجرای طرح های خطوط لوله نیازمند حمایت و همکاری همه آحاد مردم به خصوص کسانی که در حریم خطوط قرار دارند، هستیم .
نیروهای این شرکت در مراکزانتقال نفت و ایستگاه های مخابراتی مشغول فعالیت اند و مراقب انتقال نفت خام به پالایشگاهها و انتقال انواع فرآورده های نفتی (بنزین، نفت گاز، نفت سفید) به استانهای شمالی هستند.
مهندس ˈهوشنگ رشیدی ˈ مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال در گفت و گو با خبرنگار ما از ملی شدن صنعت نفت به عنوان مهمترین و صادقانه ترین خدمت مرحوم مصدق یاد کرد و گفت: خارج شدن مدیریت و درآمد های نفتی از چنگال بیگانگان و استعمارگران خدمتی بزرگ ناشی از ملی شدن صنعت نفت است .
وی با اشاره به اهمیت جدا شدن وابستگی بودجه کشور از نفت گفت : هر چند تحریم های اقتصادی علیه ایران موجب کند شدن برخی فعالیت ها در صنعت نفت شد، اما با کاهش فروش نفت خام ، علاوه بر ایجاد فرصت ،اهمیت فرآوری این مواد با ارزش بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال از صنعت نفت به عنوان یک ارتش اقتصادی یاد کرد و اظهار داشت: این ارتش اقتصادی در تمامی بحران های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ،هدف اول بیگانگان است وبه همین دلیل ،مقوله مسوولیت پذیری در صنعت نفت نباید تحت شعاع مسایل سیاسی داخلی کشور قرار بگیرد.
رشیدی که تجربه خدمت 33ساله در صنعت نفت ایران دارد، اظهار داشت: هر چند تغییرات مدیریتی در دولتهای مختلف و صد البته تحریم ها سبب شد تا روند خودکفایی در صنعت نفت تا حدودی کند تر شود، اما این روند متوقف نشده است.
وی با بیان اینکه ارتباطات صنعت نفت با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی باید گسترش بیابد ، بیان داشت: به دلیل برخی سیاست بازی ها ،این موضوع در دوره های مختلف مورد بی توجهی قرار گرفته است.
رشیدی به وجود نیروهای متخصص و کارآمد داخلی در صنعت نفت اشاره کرد و بیان داشت: خدمات فنی و مهندسی در صنعت نفت رشد قابل توجه و چشم گیری یافته و امروز این امر در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به وضوع قابل مشاهده است.
وی بیان داشت: نوآوری و خلاقیت کارشناسان واحد های مختلف فنی،عملیاتی و ستادی منطقه شمال نیز امسال موجب شکوفایی بیشتر شرکت شده است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال کمیت و کیفیت انتقال فرآورده های نفتی را مهم دانست و گفت: با توجه به انتقال احتمالی بنزین یورو 4 ، نوسازی و نصب تجهیزات جدید و پیشرفته در خطوط منطقه شمال ضروری است.
رشیدی عملکرد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال در سال جاری را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: به رغم وجود خطرات طبیعی و غیر طبیعی، منطقه شمال خطوط لوله و مخابرات نفت علاوه بر اینکه سالی بدون حادثه را پشت سر گذاشت، عملیات سوخت رسانی را هم بدون وقفه انجام داده است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت شمال به اجرایی شدن چندین طرح مقاوم سازی در طول مسیر خطوط نفت در منطقه جنگلی و کوهستانی اشاره کرد و گفت: طرح های پایداری و مقاوم سازی در منطقه شمال از اهمیت خاصی نسبت به دیگر نقاط کشور برخوردار است.
وی با بیان اینکه هر چند کمبود اعتبار موجب کند شدن اجرای طرح های مقاوم سازی در خطوط نفت منطقه شمال شده است، ادامه داد: با توجه به تعرضاتی که بر حریم خطوط لوله نفت وجود دارد ،خطر احتمالی پارگی و ترکیدی لوله نفت دغدغه اصلی منطقه است.
رشیدی تصریح کرد: اگر حادثه ای در منطقه شمال بوجود بیاید علاوه بر هدر رفت میلیاردی سرمایه ملی ، خسارت سنگینی بر محیط زیست ، کشاورزی و منابع طبیعی استان های شمالی مازندران و گلستان وارد می کند که فاجعه بار خواهد بود.
وی با تاکید بر این نکته که منطقه شمال باید مورد توجه بیشتری در تخصیص اعتبارات قرار بگیرد، خاطر شان کرد: همکاری مسوولان و مردم دو استان مازندران و گلستان به ویژه همسایگانی که در حریم خطوط لوله نفت زندگی و یا کشاورزی می کنند باید دوچندان شود.
رشیدی ضمن تقدیر و تشکر از قوه قضاییه و دادگستری های استان های مازندران و گلستان که طی سال گذشته همکاری و کمک قابل توجهی به این سازمان داشته اند، بیان داشت: تعرض به حریم و بی توجهی به علایم و نشان های وجود خطر شکستگی و ترکیدی لوله همچنان در منطقه وجود دارد.
وی یکی از دغدغه ها وچالش های این شرکت را حفظ و پایداری شبکه ها و خطوط لوله نفت معرفی کرد و گفت: از آنجایی که شهرنشینی گسترش و کشاورزی توسعه یافته است، تعرض و تجاوز به حریم، خطوط لوله را تهدید می کند.
وی به ارزش بالای زمین و توسعه کشاورزی مکانیزه در روستاهای شمال نیز اشاره کرد و افزود: حریم خطوط لوله در معرض تعرض کشاورزان قرار گرفته است.
رشیدی گفت: بدین منظور علاوه بر اجرای برنامه های فنی پیشگیرانه، آمادگی و حضور بموقع در حوادث احتمالی، بسیار مهم و ضروری است.
عملیات بهره برداری شامل انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در منطقه شمال توسط پنج مرکز انتقال نفت، سه فشار شکن و سه تاسیسات انتهایی از طریق خطوط لوله با قطرهای 30، 16، 12، 8و 32اینچ به طول تقریبی 620کیلومتر انجام می شود.
عملیات انتقال فرآورده های تولیدی پالایشگاه تهران و مورد نیاز استان مازندران شامل (نفت سفید، گازوئیل و بنزین) توسط خط لوله 16/12اینچ ری به ساری با عبور از مناطق صعب العبور کوهستانی و جنگلی مازندران از طریق فشار شکن ورسک، مرکز انتقال نفت مرگاو، فشار شکن لاجیم، و تاسیسات انتهایی ساری با ظرفیت انتقال 50هزار بشکه معادل هشت میلیون لیتر در روز حمل و به منطقه پخش ساری تحویل می شود.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال در سال 1385با سازمانی بالغ بر 355 نفر با اهداف انتقال نفت خام وارداتی کشورهای حاشیه دریای خزر( طرح سوآپ) از پایانه نفتی نکا به پالایشگاه های تهران و تبریز، انتقال و تحویل فرآورده های نفتی تولیدی پالایشگاه تهران و وارداتی از طریق پایانه نفتی نکا به مخازن شرکت پخش فرآورده های نفتی مناطق ساری و گلستان (نواحی گرگان و گنبد) ایجاد شد و همچنین تامین ارتباط مخابراتی شرکت ها و سازمانهای صنعت نفت در شمال کشور از اهداف تاسیس این منطقه بود.
منطقه شمال خطوط لوله و مخابرات نفت ایران - با 620 کیلومتر خطوط لوله ، قدرت انتقال 24 ساعته 500 هزار بشکه نفت خام و بیست و هفت میلیون لیتر فرآورده های نفتی، شامل بنزین معمولی، بنزین سوپر، نفت گاز و نفت سفید را دارد.ک/4
گزارش از سید رضا هاشمی کرویی
2585/402
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]