تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833258894
مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران تبریز - ایرنا - مقبره الشعرا تبریز حلقه وصل فرهنگ و ادب با تاریخ کهن ایران است که حدود 400 شاعر قرون گذشته و معاصر را در سینه خاک سرخاب خود گرفته است.
به گزارش ایرنا ، نماد مقبره الاشعرا تبریز تلفیقی از هنر معماری سنتی و مدرن است که در بلندای این مجموعه فرهنگی و تاریخی خود نمایی می کند و همه ساله در تعطیلات نوروزی پذیرای یک میلیون گردشگر داخلی و خارجی است.
طراح مقبره الاشعرا تبریز به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح در سال 1349 پس از شرکت در مسابقه طراحی این بنا برنده شد.
فرزانمهر افزود: اجرای این طرح از سال 1351 با قراردادی بین ما و انجمن آثار ملی سابق آغاز و تا سال 61 ادامه یافت و از این سال به بعد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای طرح را بر عهده گرفت.
فرزانمهر در ارتباط با انتخاب طرح بنای مقبره الاشعرای تبریز خاطرنشان کرد: این طراحی با هدف ایجاد وحدت و تلفیق طرح بر مبنای معماری سنتی و مدرن انجام شد.
وی افزود: در طراحی بنا همواره ایجاد حس ارتباط با بیننده و نو بودن طرح لحاظ شده تا با گذر زمان معماری آن جذابیت خود را از دست ندهد.
وی در ارتباط با معماری و قوس های طراحی شده در بالای بنا اظهار کرد: این قوس ها نمادی از تلفیق معماری مدرن و سنتی است.
وی همچنین گفت: برای اجرای این طرح ابتدا پنج لایه زمین کوبیده شد تا مقاومت زمین به حداقل 1.2 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع افزایش یابد.
وی اضافه کرد: سازه این بنا اسکلت فلزی است و با قطعات پیش ساخته بتنی پوشش داده شده که لایه میانی آنها بوسیله بتن سبک پر شده است.
فروزانمهر گفت: اگر اجرای این طرح به درستی پیش می رفت، عمر این بنا تا 500 سال آینده پیش بینی شده بود.
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز گفت: مقبره الشعرا که گنجینه شعر و ادب ایران اسلامی محسوب می شود در ایام نوروز پذیرای میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
علی اکبر صفی پور گفت: مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الشعرای تبریز شیرازه کتاب پرمحتوا و افتخارآفرین شعر و ادب ایران زمین بوده و چون گنجینه ای گوهرهای گرانبهای ادب این مرز و بوم را در سینه خود جای داده است.
وی افزود: زندگی و آثار شعرا، عرفا و ادبای مدفون در این مجموعه، مبین تاریخ پرافتخار آذربایجان به عنوان مهد و سرای بزرگان علم و ادب ایران زمین است.
صفی پور گفت: با اندک تاملی در آثار شعرایی چون قطران و خاقانی در اعصار گذشته و یا شهریار شعر ایران در دوران معاصر می توان دریافت که آذربایجان و تبریز در همه اعصار مهد حضور و ظهور بزرگانی بوده که در رشته های مختلف هنری و ادبی درخشیده و سبک آفرین بوده اند.
وی مقبره الشعرای تبریز را تفرجگاه اندیشه گران و فرهیختگان برشمرد و گفت: مقبره الشعرا نه تنها یک محل گردشگری، بلکه تفرجگاهی معنوی و ادبی است و حضور در این مکان موجب تفکر در پیشینه غنی و ادبیات متعالی این مرز و بوم می شود.
وی همچنین از فضاسازی مناسب این مجموعه توسط شهرداری تبریز خبر داد و گفت: محوطه این مجموعه و همچنین المان مقبره الشعرا، در طرحی توسط شهرداری کلانشهر تبریز تعمیر شده و فضای مناسبی برای حضور گردشگران در سال جدید ایجاد شده است.
صفی پور همچنین از برپایی ویترین های کتب شعرای معاصر، نورپردازی مناسب داخل بنا و نصب دهها اثر هنری از هنرمندان استان در این مجموعه خبر داد.
وی گفت: در طول ایام نوروز این مجموعه از ساعت هشت تا 20 پذیرای میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
شهردار تبریز نیز گفت: مجموعه فرهنگی و تاریخی مقبره الشعرای تبریز عید امسال با چهره ای متفاوت میزبان میهمانان و گردشگران خواهد بود.
صادق نجفی افزود: با ورود شهرداری به موضوع احیای این مجموعه، مدیریت شهری تمام تلاش خود را می کند تا عید امسال شهروندان و میهمانان این شهر شاهد فضای متفاوت و زیبایی از این مجموعه ارزشمند باشند.
وی گفت: با تشکیل ستاد ویژه ای و در یک طرح ضربتی تمام عناصر بصری مزاحم حذف و محیط نا بسامان این مجموعه بهسازی و مناسب سازی شده است.
نجفی خاطرنشان کرد: با حذف دیوارهای این مجموعه همراه با تنظیف و پاکسازی محیط و چینش مناسب مبلمان این پارک و همچنین گلکاری و فضای سبز مناسب این مجموعه تاریخی چهره ای مناسب به خود گرفته است.
مدیر کل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی (11 سال تا اسفند 84) نیز با اشاره به طرح های مصوب ملی احیای این مجموعه عظیم فرهنگی و ادبی گفت: در سال 1346 به همت انجمن آثار تاریخی ایران و ادارات فرهنگ و هنر وقت، طرح ساخت نمادی پر شکوه در شان مقبره الشعرا به مسابقه عموم گذاشته شد که در سال 1350 با انتخاب طرح و نماد فعلی اجرا شده عملیات ساخت آن آغاز شد.
رسول بشیری اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه پس از رحلت استاد شهریار و نام گذاری 27 شهریور، به عنوان روز بزرگداشت استاد و روز ملی شعر و ادب فارسی ، تکمیل نهایی مقبره الشعرا در شورای عالی انقلاب فرهنگی و کارگروه های تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفت و طرح جامع دوم ساماندهی و تکمیل مقبره الشعرا از سال 1383 وارد مرحله عملیاتی شد.
وی اظهار کرد: در وهله اول کارگروه تخصصی احیا، ساماندهی و تکمیل طرح مقبره الشعرا به ریاست استاندار وقت و با شرکت مدیران و کارشناسان استانداری آذربایجان شرقی، میراث فرهنگی ، فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تبریز در چند نوبت برگزار شد و پس از تصویب نهایی طرح دوم تکمیل مقبره الشعرا، بودجه مستقل ملی لحاظ شد و طرح ساخت کتابخانه تخصصی فرهنگ و ادب ، سالن آمفی تئاتر و گالری فرهنگی هنری و توسعه فضاهای اصلی مقبره با حفظ حریم اثر تاریخی پیش بینی شد که متاسفانه در چند سال گذشته همت لازم برای اجرای این طرح مصوب ملی به وجود نیامد و با حذف اعتبار ملی مقبره الشعرا عملا این طرح مسکوت ماند.
مدیر مجموعه مقبره الشعرای تبریز هم می گوید: در تعطیلات عید نوروز روزانه 15 هزار نفر از این مجموعه دیدن می کنند.
محمد محمدپور افزود: موزه تاریخ ادبی تبریز در محل مقبره الشعرا تشکیل شده ولی تاکنون به غنی سازی آن اقدام نشده است.
مدیر کل اسبق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی (از سال 84 تا 89) نیز گفت: هفت تابلوی برجسته شعرا و ادبای مدفون در مقبره الشعرا که شامل آثار و احوال آنهاست به وسیله هنرمندان چیره دست کشور و با استفاده از استنادات تاریخی کار هنری شده است.
احمد احمدی منش افزود: تاکنون چند فیلم مستند نیز درباره افکار، احوال و آثار شعرا و ادیبان مقبره الشعرا ساخته شده که از شبکه های تلویزیون ملل مختلف پخش شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در ساخت این بنای فرهنگی عمر آن بین 300 تا 500 سال دوام در طراحی اولیه پیش بینی شده بود ولی در گذشته نتیجه دیگری حاصل شده است.
وی گفت: پس از چند سال وقفه در تکمیل طرح ملی مقبره الشعرا از سال 1388 مراحل اجرایی تعمیر، مقاوم سازی و بهسازی نمای مقبره الشعرا آغاز شد.
مدیر کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی(از سال 89 تا 92)هم در این خصوص می گوید: در سال 1391 این طرح تحویل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شد.
علی داننده افزود: رفع مشکلات رطوبتی ساختمان اصلی و ساخت فضاهای مناسب در داخل مقبره برای نمایش آثار فرهنگی و هنری نیز مورد توجه قرار گرفت و طرح ساخت ساختمان های جانبی از جمله کتابخانه ، گالری و آمفی تئاتر به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد و 26 میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده و متاسفانه پیشرفت طرح های مزبور که با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا می شود به 15 درصد هم نمیرسد.
وی گفت: علت اصلی این بی مهری ها حذف ردیف بودجه مستقل ملی اعتبارات مقبره الشعرا بوده است.
وی افزود: توسعه فضاهای اصلی مقبره الشعرا به طول دو هزار متر، ساخت گالری فرهنگی هنری به متراژ یکهزار و 438 متر مربع و آمفی تئاتر به متراژ دو هزار و 140 متر مربع و کتابخانه تخصصی به متراژ دو هزار و 44 متر و سیر تاسیسات به طول 400 متر خواهد بود.
مقبره الشعرا آرامگاه شاعران نامی کشور از جمله شهریار شیرین سخن، خاقانی شروانی، اسدی طوسی و قطران تبریزی است که در جوار امامزاده سید حمزه در محله قدیمی سرخاب واقع شده است.
مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الشعرا که شاعرانی از کشورهای مختلف منطقه از یکهزار سال پیش در آن سکونت داشتند ابتدا به حضیره الشعرا (مکان اقامت شاعران) شهرت داشت که با دفن آنان به مقبره الشعرا تغییر نام داد.
در این مجموعه فرهنگی و تاریخی که در بافت قدیمی تبریز واقع شده 320 شاعر و عارف دفن شده اند که قدیمی ترین آنها اسدی طوسی شاعر قرن چهارم هجری است.
به عقیده کارشناسان حوزه فرهنگی کشور مقبره الاشعرا تبریز مجموعه ای از تاریخ ادبیات است که مرزهای جغرافیایی فرهنگی ایران را در می نوردد.
مقبره استاد شهریار در وسط این مجموعه تاریخی و فرهنگی که بیش از 30 متر ارتفاع دارد، واقع شده است.
متاسفانه در یکی دو دهه قبل بخش اعظمی از این مجموعه بی بدیل به دلیل تخریب توسط شهرداران وقت از بین رفته است.
طبق استنادات ادبی تذکره نویسان بنام ایرانی و خارجی، مقبره الشعرا محل دفن بیش از 400 نفر از شعرا ، عرفا و ادیبان تاریخ ایران زمین بوده و برخی از بزرگان ادبیات فارسی و آذری از جمله اسدی توسی، خاقانی شیروانی ، قطران تبریزی ، شاپور نیشابوری ، همام تبریزی و مانی شیرازی در این اواخر زنده یاد سید محمد حسین شهریار بزرگ ترین غزل سرا و شاعر معاصر ایران در آن آرمیده اند.
587/7223/245
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]
صفحات پیشنهادی
گردهمایی «فرهنگ و ادب در جاده ابریشم» در کویت متفکر مصری: هنوز اندیشه اعراب از فرهنگ ناب ایرانی سیرا
گردهمایی فرهنگ و ادب در جاده ابریشم در کویتمتفکر مصری هنوز اندیشه اعراب از فرهنگ ناب ایرانی سیراب نشده استبشیر عیاد گفت علی رغم اینکه رباعیات عمر خیام تا کنون بیش از 50 بار توسط مترجمان زبده به زبان عربی ترجمه شده است ولی هنوز اندیشه اعراب از فرهنگ ناب ایرانی سیراب نشدهاند بعلیاکبر فرهنگی را میتوان از فرهنگیان کهن ایران دانست
فرهنگ و ادب بازار نشر تجلیل از علی اکبر فرهنگی- 3 علیاکبر فرهنگی را میتوان از فرهنگیان کهن ایران دانست رئیس شورای شهر تهران در مراسم تجلیل از علیاکبر فرهنگی گفت تبار نیکوی فرهنگی در طول تاریخ در خاندان استاد فرهنگی استمرار پیدا کرده است از این رو میشود استاد فرهنگی راگزارش فارس از جشن انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران علیرضا نادری: وضعیت فرهنگی جامعه فاجعه است
گزارش فارس از جشن انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایرانعلیرضا نادری وضعیت فرهنگی جامعه فاجعه استعلیرضا نادری نویسنده و کارگردان تئاتر وضعیت فرهنگی جامعه را فاجعه خواند و گفت تنها خدا میتواند ما را از این وضعیت نجات دهد ● گزارش تصويري مرتبط-------------------------------ویژهنامه «حلقه وصل» با موضوع دغدغههای رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ منتشر شد
ویژهنامه حلقه وصل با موضوع دغدغههای رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ منتشر شدویژهنامه حلقه وصل با موضوع دغدغههای رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ منتشر شد به گزارش خبرگزای فارس ویژهنامه حلقه وصل با موضوع دغدغههای رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ با گذشت حدود 10 روز از بیانات مقام معظممقبره الشعرا، تجلیگاه فرهنگ و ادب آذربایجان
سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۳۳ شهردار منطقه 10 تبریز گفت مقبره الشعرا تجلیگاه فرهنگ و ادب آذربایجان است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذربایجانشرقی باقر خوشنواز در حاشیهی بازدید نائب رئیس شورای شهر تبریز از مراحل بازسازی مقبره الشعرا توسط شهرداراختصاصی فارس/ «شهرام نیا» مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران شد
اختصاصی فارس شهرام نیا مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران شدامیرمسعود شهرام نیا به عنوان مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران معرفی شد از این رو فردا مراسم معارفه وی در سرای اهل قلم برگزار می شود به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس امیرمسعود شهرام نیا جایگزینامه اهالی فرهنگ برای آزادی مرزبانان ایرانی
نامه اهالی فرهنگ برای آزادی مرزبانان ایرانی کد خبر ۳۸۴۱۰۵ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۳ - 04 March 2014 تعداد زیادی از اهالی سینما و فرهنگ در نامهای خطاب به سازمان ملل شخصیتهای بین المللی و دولت پاکستان از آنها خواستند مرزبانان ربوده شده ایران را آزاد کنند به گزارش خبرگتبلور فرهنگ ایرانی در آیین های مردم زنجان قابل تامل است
تبلور فرهنگ ایرانی در آیین های مردم زنجان قابل تامل است زنجان - ایرنا - بدون شک ارزش های متعدد انسانی و اسلامی در آیین های مناطق مختلف ایران نمود و بروز یافته و در این راستا تبلور فرهنگ ایرانی در آیین های زنجانی قابل تامل است به گزارش ایرنا باستانیان معتقد بودند ایران زمین در بگنجینه های فرهنگی و میراث کهن در روستاها باید معرفی شود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۲ ۱۲ ۲۲ – اراک – ایرنا – معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور گفت گنجینه عظیم فرهنگی و میراث کهن ایران در روستاها نهفته است و باید به شایستگی معرفی شود به گزارش ایرنا سعید شیرکوند عصر چهارشنبه طی سخنانی دتودیع و معارفه مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران صالحی: موسسه نمایشگاههای فرهنگی باید خانه ناشران باشد
تودیع و معارفه مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایرانصالحی موسسه نمایشگاههای فرهنگی باید خانه ناشران باشد نه رقیب آنهامعاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت موئسسه نمایشگاههای فرهنگی باید خانه ناشران باشد و نباید رقیب آنها تلقی شود به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس مراسمراسم تودیع و معارفه مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران عظیمی: وزارت ارشاد بدهی ۹ میلیاردی به مؤسسه دار
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایرانعظیمی وزارت ارشاد بدهی ۹ میلیاردی به مؤسسه دارد شهرامنیا خروج موسسه از بازوی اجرایی صرفمراسم تودیع و معارفه مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران صبح امروز با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در سرای امحمدعلی آذرشب در گفتوگو با فارس: فرهنگ ایرانی-اسلامی باید دوباره تمدنساز شود/ عناصر سهگانه تمدنسازی فرهنگ
محمدعلی آذرشب در گفتوگو با فارس فرهنگ ایرانی-اسلامی باید دوباره تمدنساز شود عناصر سهگانه تمدنسازی فرهنگرئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب گفت در حوزه فرهنگ و تمدنسازی از کارهای سطحی قشری و گزارشی دوری کنیم و به سمت واقعیات برویم آیا در جامعه ما احیاء عزت و استماع حاکمسیاست فرهنگی و فرهنگ سیاسی اکران قسمت دوم فیلم ضدایرانی300 و مدیریت فرهنگی ما
سیاست فرهنگی و فرهنگ سیاسیاکران قسمت دوم فیلم ضدایرانی300 و مدیریت فرهنگی ماقسمت دوم فیلم ضد ایرانی سیصد در حالی اکران شدهاست که دستگاهها و جریانهای فکری مخالف و موافق از اصلاح طلب گرفته تا اصولگرا و معتدل پول و امکانات کشور را میدهند تا علیه نظام و مردم فیلم ساخته شود خبرگرئیس دانشگاه پیام نور مرکز شبستر خبر داد برگزاری همایش «شبستر در قلمرو فرهنگ و تاریخ ایران اسلامی»
رئیس دانشگاه پیام نور مرکز شبستر خبر دادبرگزاری همایش شبستر در قلمرو فرهنگ و تاریخ ایران اسلامیرئیس دانشگاه پیام نور مرکز شبستر گفت دومین همایش ملی شبستر در قلمرو فرهنگ و تاریخ ایران اسلامی با محوریت وقف در روزهای پایانی سال 18 و 19 اسفند در شهرستان شبستر برگزار میشود به گزارشصالحی عنوان کرد برنامههای معاونت فرهنگی درباره نگرانیهای اخیر رهبر انقلاب/هیات امنای بنیاد ادبیات داستانی ان
صالحی عنوان کردبرنامههای معاونت فرهنگی درباره نگرانیهای اخیر رهبر انقلاب هیات امنای بنیاد ادبیات داستانی انتخاب شدندمعاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت هیات امنای جدیدی برای بنیاد ادبیات داستانی انتخاب شدهاند که این هیات نیز مدیرعامل جدید را انتخاب خواهند کرد در جلسه فردا علاوه بر اامضاها در حال افزایش است... نامه دهها نفر از اهالی فرهنگ برای آزادی مرزبانان ایرانی/سربازان ما را آزاد کنید
امضاها در حال افزایش است نامه دهها نفر از اهالی فرهنگ برای آزادی مرزبانان ایرانی سربازان ما را آزاد کنیدتعداد زیادی از اهالی سینما و فرهنگ در نامهای خطاب به سازمان ملل شخصیتهای بین المللی و دولت پاکستان از آنها خواستند مرزبانان ربوده شده ایران را آزاد کنند به گزارش خبرگزاریمدیرکل میراث فرهنگی کرمان: رونق بافت کهن کرمان با احیای آثار تاریخی امکانپذیر است
مدیرکل میراث فرهنگی کرمان رونق بافت کهن کرمان با احیای آثار تاریخی امکانپذیر استمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت بازسازی مرمت و احیای آثار تاریخی موجب رونق بافت کهن و تاریخی استان میشود به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان علی مهاجری ظهر امروز در نشست مش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها