تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852918972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافق راهبردی ایران و امریکا/ اشارات مکرر اوباما به عقلانیت و عملگرایی ایرانیان نشانه چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
توافق راهبردی ایران و امریکا/ اشارات مکرر اوباما به عقلانیت و عملگرایی ایرانیان نشانه چیست؟

توافق راهبردی ایران و امریکا/ اشارات مکرر اوباما به عقلانیت و عملگرایی ایرانیان نشانه چیست؟
روزنامه الشرق قطر نوشت: تنها راه مواجه شدن با توافق‌های راهبردی بزرگ، دستیابی به توافق‌های فراگیر متقابلی است که جنبه راهبردی داشته باشد. مواجه شدن با تحولات نامأنوس و نهفته در توافق های راهبردی که منافع و شاید موجودیت عرب‌ها را هدف قرار داده است، جز با ایجاد تحولات نامأنوس در صفوف داخلی عرب ها در بسیاری از سطوح، امکان پذیر نیست.
به گزارش نامه‌نیوز، چندی پیش، جفری گلدبرگ، روزنامه نگار مجله آمریکایی آتلانتیک گفتگویی طولانی با رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما انجام داد، اما وی در بررسی و تحلیل خود برای پی بردن به شاخص های راهبردی موضع آمریکا درباره ایران و سیاست آن در کل منطقه، آن گونه که باید موفق نبود.


شاید کوتاهی کردن رسانه های عربی در تعامل با چنین مسائلی، عادی باشد. اما تصمیم گیرندگان و طرف های رسمی عربی به طور کلی و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، باید نشانه هایی که در این گفتگو وجود داشت را در تفکر خود برای آینده و حال مورد توجه قرار دهند. زیرا این مسئله باید در اندیشه سیاسی که برای تعامل با شرایط کنونی مورد نیاز است و در ماهیت تصمیم های سیاسی و دیپلماتیکی که باید در جهت محقق ساختن منافع منطقه و ساکنان آن اتخاذ شود، عنصر اصلی باشد.

در گذشته، نشانه هایی وجود داشت مبنی بر این که دولت آمریکا از برنامه هسته ای ایران به طور کلی و مشخصا تهدید آن برای امنیت اسرائیل، به عنوان عامل اصلی پیشبرد تحرک سیاسی جهانی به رهبری خود در قبال ایران در هر شکل و ظاهری استفاده می کند. اما مصاحبه یاد شده می خواهد بگوید که موضوع هسته ای به عنصر ثابتی در شکل گیری سیاست های آمریکا در قبال کل منطقه تبدیل شده است. هر چیز دیگری غیر از این، در حکم جزئیات و متغییرهایی است که می توان برخوردی تاکتیکی با آن داشت. منافع کشورهای عربی که در مواردی با تضادها و تفاوت های ظاهری همراه است، از جمله این موارد محسوب می شود.

به رغم آن که اسرائیل هنوز شک دارد که سیاست های دولت آمریکا در قبال ایران حول این هدف دور می زند، اما دولت آمریکا از این موضوع به عنوان زمینه محکمی برای ایجاد و به اجرا درآوردن رویکردی فراگیرتر برای منطقه استفاده می کند. احتمالا این رویکرد شامل تلاش هایی جدی برای ترسیم دوباره نقشه ها و اتحادها و ماهیت مناقشه ها و تناقض ها است، به نحوی که منافع راهبردی بزرگ این کشور را در بسیاری از زمینه ها تحقق بخشد.

آشکار بود اوباما در این مصاحبه همه ابهامات درباره این مسئله را بی پرده برطرف می کند. او از یک سو، قاطعانه همه ادعاها را درباره توانایی آمریکا برای برخورد موفقیت آمیز با ایران هسته ای رد کرد؛ و از سوی دیگر، نشان داد به خوبی ایران و طرز تفکر آن را درک می کند، آنجا که گفت: "بدون هیچ گونه توهمی درباره ماهیت نیت ایران و به دور از هرگونه دیدگاهی ساده لوحانه درباره ماهیت این کشور، باید گفت آنان به دنبال منافع خود هستند".

این گفته وی پیش درآمدی بود برای بیان اظهاراتی پی در پی که نشان می داد جمله اخیر اوباما مدخلی اصلی برای توافق راهبردی با ایران بوده است.

هنگامی که گلدبرگ درباره سخنان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا؛ مارتین دمپسی سوال کرد که اخیرا رهبران ایران را افرادی عقل‌گرا نامیده بود؛ اوباما درمورد ایران بدگویی کرد. ولی طبعا این مسئله جزء اولویت های تصمیم گیرندگان سیاسی آمریکا محسوب نمی شود. از این رو اوباما افزود: "من این طور فکر می کنم و به نظر من منظور ژنرال دمپسی نیز این بوده است که اگر ما به اعمال آن ها و تصمیم هایشان در سه سال گذشته نظر افکنیم در می یابیم آنها به نجات و ادامه یافتن خود اهمیت می دهند. آنها این توانایی را دارند که به گونه ای تصمیم گیری کنند که از پیامدهای منفی مد نظرشان در امان بمانند. به همین علت اگر با گزینه هایی روبرو شوند که برایشان دردسر ساز باشد و گزینه هایی که آینده بهتری برای آنان رقم بزند، بعید نیست که تصمیم درست را بگیرند".

اوباما در پاسخ به سوالی دیگر و پس از صحبت کردن درباره چماق تجسم یافته در مجازات ها و تحریم های بین المللی علیه ایران و هدایت قدرتمندانه آن توسط آمریکا، درباره ضرورت تلاش برای دستیابی به راه حل دائم و نه موقت با ایرانی ها سخن گفت. او گفت: "می‌توان درآمیخته شدن آنها در جامعه جهانی را مدیریت کرد. اگر آنها در نتیجه معامله ای بر سر برنامه هسته ای خود بتوانند واقعا تغییر کنند، اقتصاد آنان بیشتر در جامعه جهانی ادغام می شود و شاهد سفرها و گشایش بیشتری خواهیم بود. قطعا این نتیجه ای است که همه ما باید برای دستیابی به آن تلاش کنیم".

شاید این سخنان برای افراد ذیربط کافی باشد تا در بسیاری از سیاست های کنونی در منطقه تجدیدنظر و برای ایجاد تحولاتی در وضع سیاسی منطقه تلاش کنند.

اما محتوای این مصاحبه نشانه های بیشتری از خطر را در خود دارد که نادیده گرفتن آن و نشانه های آن نوعی خودکشی محسوب می شود. در حرکتی قابل توجه، این روزنامه نگار نظر رئیس جمهور آمریکا را در این باره پرسید که به اعتقاد او افراط گرایی شیعه خطرناک تر است و یا افراط گرایی سنی؟

به گزارش تیک، اوباما در پاسخ به این سوال، دیدگاهی را بیان کرد که نمی‌توان از پیامدهای راهبردی خطرناک آن به عنوان یک دیدگاه سیاسی و تصمیم گیری های عملی مترتب بر آن فرار کرد. اوباما از دادن پاسخ مستقیم به این پرسش خودداری کرد، اما پاسخ او به اندازه ای گویا بود که نظر مصاحبه کننده را در یادداشتی که بر این مصاحبه نوشت، به خود جلب کرد. اوباما گفت: "شما اگر به رفتار ایران نگاه کنید متوجه می شوید که رفتارهای این کشور راهبردی است نه انفعالی. ایرانی ها دیدگاهی کامل درباره جهان دارند و به معادله سود و زیان پاسخ می دهند... ایران کشوری بزرگ و قدرتمند است که خود را بازیگری مهم در صحنه جهانی می‌داند و گمان نمی‌کنم ایرانی‌ها بخواهند خودکشی کنند، بلکه به مشوق ها پاسخ می دهند".

آیا لازم بود اوباما پاسخی مستقیم به پرسش بالا بدهد؟ مطمئنا خیر، زیرا پاسخ او از هر پاسخ مستقیم دیگری گویا تر بود.

سخنان اوباما در این مصاحبه گویای بسیاری از مسائل بود. او بارها از عقلانیت ایرانی‌ها و عملگرایی آنان سخن گفت و به "ایجاد موازنه بین سنی و شیعه" و نیاز کشورهای منطقه به کنار آمدن با سیاست‌های او و عادت کردن به آن و دیگر مسائل حساس و مهم اشاره کرد.

هرچند بخش زیادی از سخنان اوباما به زمان حال و آینده بیان شده است، ولی نگاهی دقیق به حوادث نشان می دهد آنچه که می توان آن را معامله راهبردی بزرگ توصیف کرد، بین ایران و دولت آمریکا صورت گرفته یا در حال تکمیل شدن است. اصلا بعید نیست بخشی از این معامله، ارائه ضمانت هایی از طرف ایران در مورد عدم به خطر انداختن منافع آمریکا باشد.

آری، ایرانی ها واقعا عملگرا هستند و کسی که از طرز فکر آنان و سیاست داخلی آنان آگاهی دارد می تواند نتیجه کند که آنها چنین کاری کرده اند.

صاحب نظران چه برداشتی از این صحنه حساس راهبردی دارند و چگونه با آن تعامل می کنند؟ آشکار است برداشت کنونی و سیاست های ناشی از آن به هیچ وجه برای دادن پاسخی کارآمد به آینده ای خطرناک که در راه است، کافی نیست. بنابراین، هیچ چاره جز بازنگری خلاقانه و ریشه ای که در آن از همه امکانات موجود برای مقابله با این چالش خطرناک استفاده شده باشد وجود ندارد، حتی اگر لازم باشد تحولاتی نامأنوس در جهان عرب روی دهد که در سیاست بین المللی گریزی از آن نیست. ایران و آمریکا این روزها الگویی از ایجاد تحولات نامأنوس را به ما ارائه می دهند.




1392/12/27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن