تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832414919




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صف آرایی تندروهای آمریکایی دربرابر توافق هسته ای با ایران/اوباما بازدارندگی آمریکا را تضعیف کرد!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

صف آرایی تندروهای آمریکایی دربرابر توافق هسته ای با ایران/اوباما بازدارندگی آمریکا را تضعیف کرد! تهران – ایرنا - تندروهای آمریکایی خشمگین از توافق هسته ای تهران با گروه 1+5 حملات خود را علیه باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا تشدید کرده اند و می گویند که او اعتبار سیاست بازدارندگی آمریکا را تضعیف کرده است.


شماری از این تندروها نیز که عمدتا در اندیشکده های آمریکایی درروند تصمیم سازی ها برای کاخ سفید ، نقش آفرینی می کنند با تدوین فهرست های طولانی از خواسته ها و آرزوهایشان از اوباما می خواهند که در توافق جامع با ایران ، این خواسته ها و آرزوهایشان را عملی کند.
اندیشکده های آمریکایی ˈبروکینگزˈ و ˈانجمن کنترل تسلیحاتˈ (ACA) در مطالب جداگانه اما موضوع ، دولت اوباما را مورد حمله قرار داده اند و حتی او را در لفافه به بی لیاقتی متهم کرده اند.
ˈمایکل دورانˈ کارشناس اندیشکده بروکینگز در مقاله ای که در پایگاه اطلاع رسانی این اندیشکده منتشر کرده ، گفته است ˈباراک اوباماˈ اعتبار سیاست بازدارندگی آمریکا را تضعیف کرد و احتمالا در پایان دوره شش ماهه توافقنامه موقت هسته ای، شروط ایران را برای پیشبرد بیشتر فعالیت هسته ای اش خواهد پذیرفت.
وی نوشت: اوباما یک روز پیش از نمایش زورآزمایی ˈولادیمیر پوتینˈ در اوکراین در پاسخ به سوال ˈجفری گلدبرگˈ روزنامه نگار مبنی بر اینکه با توجه به شکست سیاست رئیس جمهوری آمریکا در رابطه با خط قرمز اعلام شده برای سوریه، آیا کشورهایی مانند روسیه و ایران هنوز بر این باورند که وی از قوه قهریه برای پیشبرد منافع آمریکا استفاده خواهد کرد، ضمن رد این استنباط، گفت که پاییز گذشته تهدید کرد با حملات هدفمند به سوریه، در این کشور مداخله نظامی می کند و حمایت متعاقب روسیه و ایران از توافقنامه محروم کردن حکومت ˈبشار اسدˈ از تسلیحات شیمیایی ناشی از این تهدید بود.
عضو افراطی اندیشکده بروکینگز افزوده است:تاکنون تنها 15 تا 20 درصد تسلیحات شیمیایی از سوریه خارج شده اند و سوری ها به توافقنامه انهدام تسلیحات پایبند نیستند و اسد با هدف چانه زنی با واشنگتن و اروپایی ها، در روند خروج تسلیحات از سوریه کارشکنی و تعلل می کند. هدف اعلام شده از سوی اوباما، ایجاد فرایندی بود که اسد را وادار به کناره گیری از قدرت کند و دولت انتقالی را روی کار آورد که قادر به پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه باشد. در بوق و کرنا کردن پیروزی های اوباما در زمینه تسلیحات شیمیایی اسد، شعبده بازی برای انحراف توجهات از شکست در تحقق این هدف است.
این اندیشکده آمریکایی نوشته است: درواقع، هم روسیه و هم ایران متوجه شدند که تهدید اوباما به توسل به قوه قهریه توام با تردید و دو دلی بود و او به دنبال راهی برای عقب نشینی است. متعاقب این امر، پوتین با توقع تلافی، برای خلاصی اوباما از این وضعیت دست به کار شد و در ازای صرفنظر کردن آمریکا از روند تغییر حکومت در سوریه، با کمک به امضای توافقنامه تسلیحات شیمیایی موافقت کرد.
نویسنده اندیشکده بروکینگز افزوه است: درواقع، برخلاف آنچه که اوباما در گفت وگو با گلد برگ به آن مباهات می کرد، پیام واقعی وی به اسد و ایران و روسیه این نبود که ˈیا مذاکره کنید و یا با اقدام نظامی مواجه خواهید شدˈ بلکه این بود که ˈدستاویزی در اختیارم قرار دهید، من عقب نشینی خواهم کرد.ˈ
به گفته نویسنده بروکینگز، سیر وقایع نشان می دهد روسیه و ایران این پیام را گرفته اند. گرچه بسیاری از عوامل داخلی روسیه در حادثه اوکراین نقش داشت اما، باید گفت، عملکرد ضعیف اوباما در خاورمیانه بی تردید موجب تسهیل روند تصمیم گیری سران روسیه برای توسل به زور در اوکراین شد. با این حال، تبعات واقعی افتضاح سوریه را می توان در رابطه با ایران مشاهده کرد. اوباما به گلد برگ اطمینان داد که ایرانی ها به این نتیجه رسیده اند که برای جلوگیری از دستیابی انها به سلاح هسته ای، به نیروی نظامی متوسل خواهد شد. اما، باید گفت، درست همانند سوریه، هدف اصلی اوباما در رابطه با ایران پرهیز از هرگونه مداخله ای است. به قول ˈگری سامورˈ از مقامات سابق کاخ سفید، ˈراهبرد ما خریدن زمان است.ˈ
دوران افزوده است:موفقیت این دیپلماسی موقت مستلزم تعیین و اجرای ضرب الاجلی جدی است. ایرانی ها نباید شک داشته باشند که شکست در حصول توافق در یک بازه زمانی خاص، آنها را در شرایطی بدتر از قبل از شروع مذاکرات قرار خواهد داد. دیپلماسی اوباما در این آزمون مقدماتی شکست خورد. توافقنامه موقت به جای آنکه ایران را در وضعیت انتخابی دشوار قرار دهد، به صراحت راه فراری تحت نام ˈمذاکرات بی پایانˈ در اختیارش قرار داد. ادعاهای طرفداران دولت آمریکا مبنی بر توقف برنامه هسته ای ایران در طول مذاکرات، دروغ است. توافقنامه موقت درباره موشک های بالستیک و کلاهک های آن سکوت کرده است. سانتریفیوژهای ایران همچنان در حال کار هستند. همانگونه که ˈدیوید آلبرایتˈ کارشناس منع اشاع تسلیحات هسته ای گفت، مفرهای عمده توافقنامه موقت امکان ادامه ˈتحقیق و توسعهˈ درباره سانتریفیوژهای نسل دوم را که بسیار پیشرفته تر از نسل اول در حال فعالیت هستند، برای ایران فراهم می کند. در پایان این دوره موقت احتمالا ایران در زمینه نصب سانتریفیوژهای نسل دوم در تاسیسات غنی سازی اورانیوم در وضعیت بسیار بهتری قرار خواهد داشت و این امر این امکان را به ایران می دهد که سریع تر برای جبران زمان از دست رفته آماده شود.
نویسنده این اندیشکده آمریکایی گفته است : انتظار می رود مذاکره کنندگان ایرانی طی ماه های آتی به سنجش و آزمایش خطوط قرمز اوباما بپردازند. اگر اوباما مانند آنچه که در پاییز گذشته در رابطه با سوریه تصور می کرد، فرض کند موضعی قاطعانه در برابر ایران اتخاذ کرده است، آنگاه ایران ممکن است دستاویزی در قالب توافقنامه بازبینی شده موقت در اختیار او قرار دهد. به عنوان مثال، ایرانی ها ممکن است در ازای حق جایگزینی سانتریفیوژهای نسل دوم، با از بین بردن سانتریفیوژهای نسل اول موافقت کنند و به این ترتیب، توانایی غنی سازی اورانیوم را با شمار زیادی از سانتریفیوژها افزایش دهند.
حال، سوال این است که آیا اوباما این توافقنامه را رد خواهد کرد و دست به اقدام نظامی خواهد زد یا اینکه به منظور خریدن زمان بیشتر، آن را قبول خواهد کرد؟ باید گفت، اوباما قبول خواهد کرد. مطمئنا، کنگره مخالفت می کند اما، تا پس از برگزاری انتخابات میان دوره ای، تقابلی بزرگ بین کنگره و کاخ سفید اتفاق نمی افتد و در این بازه زمانی رئیس جمهوری نیز کمتر در معرض انتقادهای داخلی قرار دارد.
علاوه بر این، وی همانگونه که اعضای دفترش در زمینه توافقنامه موقت نوامبرعمل کردند و گفتند، منتقدان بازیچه مواضع قدرت خارجی(مانند اسرائیل) شدند، می تواند با منتقدان برخورد کند. اوباما همچنین می تواند به مردم آمریکا روی آورد و بگوید ˈهمانگونه که اسد را به صرفنظر کردن از تسلیحات شیمیایی وادار کردم، ایران را به انهدام زیرساخت های هسته ای اش مجبورر خواهم کرد.ˈ
نویسنده افراطی اندیشکده آمریکایی در بخش پایانی مقاله اش نوشته است: بدون تردید، سیاست های اوباما اعتبار سیاست بازدارندگی آمریکا را در همه جای دنیا تضعیف کرد. گرچه بسیاری از صاحبنظران در حال حاضر از نتایج این ضعف در رابطه با اوکراین انتقاد می کنند اما، باید گفت، تاثیرات آن در رابطه با ایران مشهودتر و هشدار دهنده تر است.
اندیشکده ˈانجمن کنترل تسلیحاتˈ (ACA) نیز در مقاله ای شروطی را برای توافق نهایی هسته ای ایران و 1+5 تعیین کرده و از اوباما خواسته است این شروط را در دستور کار خود قرار دهد.
ˈدریل جی. کیمبالˈ مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات در این مقاله با عنوان ˈبه سوی توافق مرحله نهایی با ایرانˈ نوشته است: ماه گذشته مذاکره کنندگانی از آمریکا و شریکانش از گروه 1+5 و ایران درباره چارچوب مذاکرات بر سر ˈراه حل نهایی اطمینان دهنده از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایرانˈ به توافق رسیدند.
در ادامه این مقاله که در جدیدترین شماره نشریه ˈکنترل تسلیحات امروزˈ (ماه مارس) وابسته به اندیشکده مزبور چاپ شده ، آمده است: راه پیش رو دشوار خواهد بود. اختلافات بسیاری وجود دارد که باید حل شود و یک توافق موثر و چند لایه تنها در صورتی قابل دستیابی است که هر یک از طرفین آماده سازش و امتیاز دادن و دنبال کردن راه حل واقع بینانه برای برآورده کردن خواسته های اصلی طرف مقابل باشد.
نویسنده مقاله اندیشکده آمریکایی در ادامه به بیان خواسته ها و آرزوهایش پرداخته و نوشته است: یک توافق موفقیت آمیز بطور قابل تائیدی ظرفیت کلی غنی سازی ایران را به عقب می برد ، مسیر تولید پلوتونیوم در ایران را مسدود می کند ، بازرسی های شدیدتر بین المللی برقرار می سازد ، سوالات درباره هدف برنامه هسته ای ایران را پاسخ می دهد ، و به لغو تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای منجر می شود. اما پیش از هر چیز ، مذاکره کنندگان باید در چند ماه آینده چنین مساله دشوار را حل و فصل کنند.
این اندیشکده آمریکایی در ادامه به بحث غنی سازی اورانیوم به عنوان یکی از این مسایل دشوار اشاره کرده و افزوده است:دو طرف توافق کرده اند که درباره محدودیت های ˈعملیˈ بر مقیاس فعالیت های غنی سازی ایران مذاکره کنند در نتیجه ، گروه 1+5 می تواند و باید به دنبال کاهش قابل ملاحظه ظرفیت کنونی غنی سازی ایران باشد. ایران حتی با 4 هزار یا کمتر سانتریفیوژ نسل اول در یک سایت ظرفیت بیش از حد کافی برای نیازهای خود خواهد داشت. در کنار محدود سازی غنی سازی اورانیوم به زیر 5 درصد ، کاهش تعداد سانتریفیوژها زمان مورد نیاز برای تولید اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت یک بمب را به شش ماه یا بیشتر افزایش خواهد داد. ارتقای حقوق بازرسی ها تضمین خواهد کرد که هر گونه فعالیتی در این مسیر ظرف چند روز شناسایی خواهد شد.
ایران تا کنون تاکید کرده که می خواهد قادر به تولید سانتریفیوژهای جدید و کارآمدتر باشد. از این رو ، دو طرف احتمالا بجای محدود کردن تعداد کلی سانتریفیوژها ، محدودیت هایی بر ظرفیت کلی برنامه غنی سازی ایران تعیین خواهند کرد.
گروه 1+5 خواستار این است که ایران تاسیسات غنی سازی زیرزمینی فردو را تعطیل کند در حالی که ایران با برچیدن تاسیسات خود مخالف است. دو طرف ممکن است به این صورت سازش کنند که ایران بطور موثر هر گونه غنی سازی قابل ملاحظه را در فردو متوقف و این تاسیسات را به تاسیساتی صرفا تحقیقاتی تبدیل کند.
نویسنده اندیشکده آمریکایی در ادامه به موضوع راکتور اراک به گفته او یکی دیگر از مسایل مهم ، پرداخته و نوشته است:گروه 1+5 استدلال کرده که ایران باید رآکتور آب سنگین 40 مگاواتی اراک را که مناسب تولید پلوتونیوم است کنار بگذارد. یک راه برای سازش ، تبدیل رآکتور اراک به یک رآکتور آب سبک است یا آنگونه که مقامات ایرانی پیشنهاد کرده اند ، تغییراتی در طراحی و بهره برداری از آن صورت گیرد تا ظرفیت پلوتونیومی آن کاهش یابد.
وی درباره ضرورت بازرسی های شدیدتر بین المللی نیز نوشته است: اگر ایران بخواهد تولید سلاح هسته ای را دنبال کند! به احتمال زیاد تلاش خواهد کرد تا این کار را در تاسیسات مخفی افشا نشده انجام دهد! از این رو ، ایران باید به بازرسان بین المللی اجازه دسترسی به تمام سایت ها از جمله سایت های اعلام نشده را در قالب پروتکل الحاقی بدهد. این پروتکل زمانی که به تصویب مجلس ایران برسد ، دائمی خواهد شد.
اندیشکده آمریکایی در ادامه نوشته است:ایران همچنین لازم است که همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره افزایش دهد تا آژانس بتواند با اطمینان تعیین کند که تهران مشغول تحقیقاتی با ابعاد بالقوه نظامی نیست.
با توجه به اینکه تحقیقات مدتی به طول می کشد ، توافق بین ایران و 1+5 باید مشخص کند که ایران هیچگونه آزمایشی با کاربردهای تسلیحاتی هسته ای انجام نخواهد داد.
این اقدامات گام به گام مستلزم یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای جایگزینی قطعنامه های پیشین درباره برنامه هسته ای ایران، اقدامات پیگیرانه کشورهای اتحادیه اروپا ، و تصویب قانون جدید در کنگره آمریکا برای از میان برداشتن تحریم های مرتبط با مساله هسته ای ایران است.
اندیشکده آمریکایی افزوده است: مذاکره بر اساس این رئوس دشوار خواهد بود اما این بهترین و شاید تنها جایگزین برای وجود یک برنامه هسته ای بدون محدودیت ایران ، خطر جنگ بر سر این مساله ، و امکان بالقوه ظهور یک ایران مسلح به سلاح هسته ای است!

** هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام** 1088 ** 1078** 1575
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن