تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844959527




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سه نگاه متفاوت در امریکا به توافق ژنو/ واشنگتن نگران شکستن تحریم های ضدایران است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: سه نگاه متفاوت در امریکا به توافق ژنو/ واشنگتن نگران شکستن تحریم های ضدایران است سیاست > دیپلماسی - ماهنامه "دیده بان امنیت ملی" در مقاله ای به واکنشهای داخلی و خارجی به توافقنامه ژنو پرداخت و در قسمتی از آن که به عکس العمل های ایجاد شده در امریکا اختصاص دارد نوشته است:

 هم‌اکنون در آمریکا سه دیدگاه در رابطه با تحولات اخیر پیرامون مناقشه هسته‌ای ایران به طور عام و اجرای توافق ژنو به طور خاص وجود دارد:
1) دیدگاهی که هیچ ارزش و اصالتی برای توافقات اخیر میان ایران و 1+5 قائل نیست و در هر شرایطی بر طبل ایران‌هراسی و دشمنی با ایران می‌کوبد. برای مثال بحث‌ها و مقالات مجله ویکلی استاندارد که از آن با عنوان «کتاب مقدس نئو کان‌ها» ‌یاد می‌شود در این راستا قابل ارزیابی است. به عنوان نمونه گابریل شونفلد مشاور ارشد میت رامنی نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال 2012 و عضو ارشد مؤسسه هودسون در شماره اخیر این مجله (10 فوریه 2014 شماره 21) در مطلبی تحت عنوان «آیا باید به ایران اعتماد کنیم» می‌نویسد: «حتی اگر ایران همه محدودیت‌هایی که ما می‌خواهیم را بپذیرد، باز هم در صورتی که این کشور بخواهد وعده‌هایش را زیرپا بگذارد، ما احتمالاً باخبر نخواهیم شد.» از نظر وی در صورتی که ایران به بازرسی‌های گسترده و سرزده نیز تن بدهد، باز هم توانایی آمریکا برای کشف تخطی‌های این کشور از وعده‌هایش محدود خواهد بود. طبق نظر شونفلد «ممکن است مخفی نمودن زیرساخت بزرگی همچون رآکتور هسته‌ای از لنز ماهواره‌های آمریکایی کار دشواری باشد اما نباید فراموش کرد که پنهان نگاه داشتن تأسیسات سانتریفیوژهای خانگی برای غنی‌سازی چندان هم سخت نیست؛ تأسیساتی که می‌توانند در زیرزمین ایجاد شوند و نیازی هم به انواع خنک‌کننده که رآکتورها به آنها نیاز دارند، ندارند.» چنین دیدگاهی انعطاف‌ناپذیر است و در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به گزینه‌ای جز «بر چینش هسته‌ای» نمی‌اندیشد؛
2) دیدگاه دیگری وجود دارد که علی‌رغم طرفداری از روند کنونی پیشرفت توافقات برای پایان دادن به مناقشه هسته‌ای میان ایران و 1+5 چشم‌انداز روشنی برای این مسیر قائل نیست. کسانی که چنین دیدگاهی را دارند به مذاکرات هسته‌ای به عنوان راهی جهت پایان دادن به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران با شک و تردید می‌نگرند. این‌ها معتقدند که هم باید امیدوار بود و هم در عین حال باید به سناریوی شکست مذاکرات اندیشید. بسیاری از محققین و سیاستمداران آمریکایی چنین دیدگاهی را دارند به نظر می‌رسد هم‌اکنون رویکرد حاکم بر سیاست خارجی دولت آمریکا نسبت به مذاکرات هسته‌ای نیز در چارچوب همین دیدگاه قابل ارزیابی و تحلیل باشد.
3) دیدگاه سومی نیز وجود دارد که طرفدارانش به مذاکرات هسته‌ای به عنوان فرصتی برای یک «توافق گسترده» با ایران می‌اندیشند؛ توافقی که محدود به بحث هسته‌ای نشود و تمام موارد اختلافی میان واشنگتن – تهران را در بر بگیرد.

به نظر می‌رسد بعد از توافق ژنو و به خصوص پس از شروع اجرای آن فعلاً بازار استدلال‌های هواداران دیدگاه اول که عمدتاً شامل نومحافظه‌کاران و لابی‌های حامی اسرائیل می‌شوند و در طول چند سال گذشته صدای‌شان نیز بسیار بلند بوده است – دچار کسادی شده است به طوری که کمیته روابط اسرائیل و آمریکا (ایپک) به عنوان قدرتمندترین لابی حامی اسرائیل در واشنگتن، از تلاش‌های خود برای به نتیجه رساندن لایحه «ایران عاری از سلاح هسته‌ای» در کنگره آمریکا عقب‌نشینی کرده و با انتشار بیانیه‌ای گفته که بهتر است در مقطع کنونی این طرح در کنگره مطرح نشود.
دیدگاه سوم نیز در حال حاضر طرفداران زیادی ندارد. مخالفان این دیدگاه آن را خیلی خوشبینانه می‌دانند و با توجه به عمیق بودن تعارضات و دشمنی‌ها میان واشنگتن – تهران معتقدند که در کوتاه‌مدت نباید به اجرای چنین گزینه‌ای امیدوار بود. برای مثال مایکل سینگ از اعضای «مؤسسه واشنگتن برای خاور نزدیک»‌ معتقد است «آمریکا فعلاً نباید به بهبود روابط با ایران فکر کند چون اختلافات میان واشنگتن – تهران بسیار عمیق‌تر از آن هستند که در کوتاه‌مدت بتوان آنها را حل و فصل نمود.» از نظر وی در حال حاضر تمرکز آمریکا باید بر مسئله هسته‌ای و به عقب راندن آن و همچنین فشار بر ج. ا.ا ایران به منظور تغییر استراتژی امنیتی کنونی این کشور باشد.
با این وجود به نظر می‌رسد دیدگاه دوم که در واقع راهی میان دو دیدگاه بدبینانه و خوشبینانه فوق محسوب می‌شود با سیاست‌های اعلامی و اعمالی کنونی واشنگتن در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران سازگاری و مطابقت بیشتری دارد. تهدیدهای مکرر اوباما به وتوی تحریم‌های جدید کنگره علیه ایران در صورت تصویب، هشدارهای مداوم وی و دیگر مقامات آمریکایی به نقض‌کنندگان تحریم‌های موجود علیه ایران، تهدید تهران به رنج و عذاب بیشتر در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، قرار دادن اشخاص و شرکت‌های جدیدی در لیست نقض‌کنندگان تحریم‌های موجود علیه ج.ا. ایران، بر داشتن برخی از تحریم‌ها علیه کشورمان طبق مفاد توافق ژنو و... از جمله مواردی هستند که نشان می‌دهند نگاه دولت آمریکا به موفقیت مذاکرات هسته‌ای نه خوشبینانه است و نه بدبینانه؛ یعنی ضمن امیدواری نسبت به نتیجه مذاکرات سناریوی شکست آن را نیز دور نمی‌بینند.
به هر حال واکنش‌های واشنگتن به اجرای توافق ژنو مثبت اما محتاطانه بوده و این طبیعی است چون هنوز هیچ چیز تمام نشده و همان‌گونه که هم مقامات ایرانی و هم مقامات آمریکایی بارها تأکید کرده‌اند، طرفین فعلاً در ابتدی راه قرار دارند. بعد از اجرای توافق ژنو به نظر می‌رسد اوباما بر پیشبرد فرآیند دیپلماسی برای حل و فصل مناقشه هسته‌ای ایران مصرّتر شده و با صدای بلندتر و با قاطعیت بیشتر از این مسیر حمایت می‌کند.
رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً در نطق سالانه خود در کنگره ضمن بیان این مسئله که هرگونه لایحه تحریمی خارج‌کننده مذاکرات از مسیر فعلی را وتو خواهم نمود، گفت: «اگر کندی و ریگان توانستند با شوروی مذاکره کنند، مطمئناً یک آمریکای قوی‌تر و با اعتماد به نفس‌تر نیز امروز می‌تواند با دشمنان کوچکتر مذاکره کند.‌ آمریکایی‌ها از فروپاشی رژیم تحریمی موجود علیه ایران قبل از رسیدن به توافق نهایی با تهران به شدت واهمه دارند چون فکر می‌کنند اگر در شاکله تحریم‌های موجود شکاف ایجاد شود و در عین حال مذاکرات نیز شکست بخورد ج.ا. ایران برنده یک دهه بازی هسته‌ای خواهد بود.
1717
         



جمعه 16 اسفند 1392 - 09:27:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن