تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842278018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هواپیمای گم شده مالزی و ضعف اطلاعات تکنیکی و فنی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

هواپیمای گم شده مالزی و ضعف اطلاعات تکنیکی و فنی تهران- ایرنا - ناپدید شدن یک بوئینگ پهن پیکر با وجود رشد فناوری در عصر حاضر کمی دور از ذهن است اما بعد از گذشت بیش از 10 روز از این حادثه و درگیر شدن 25 کشور برای یافتن سرنخ هایی از این ماجرا، فقط و فقط به تعداد گمانه زنی ها و احتمالات افزوده می شود و هیچ اطلاعات دقیق فنی از علت ناپدید شدن هواپیما وجود ندارد.


هوشنگ شهبازی، خلبان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که در سانحهٔ هوایی 26 مهرماه 1390در پرواز مسکو - تهران هواپیمای بوئینگ 727 را بدون چرخ دماغه، در فرودگاه مهرآباد به سلامت بر زمین نشاند، در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: اطلاعات فنی و تکنیکی لازم درباره حادثه هواپیمای بوئینگ 777 ارائه نشده است.
وی خاطرنشان کرد: ندادن اطلاعات از سوی کشور مبدا و کشورهای عبوری از مسیر پرواز امری عادی محسوب می شود و این امر به دلیل سیاست های خاص است که ضعف آن کشور را مشخص می کند.
خلبان شهبازی افزود: از سوی دیگر ممکن است که خلل های تکنیکی این شرکت ها از نظر تکنیکی وجود داشته باشد که می توان به وجود اشکال در برج مراقبت و دیگر ابعاد اشاره کرد.
وی در خصوص احتمالات مطرح درباره حادثه پرواز بوئینگ 777 گفت: مشاهده یک هواپیما به راحتی قابل انجام است مگر اینکه شرایط استثنایی و مبهمی رخ داده باشد زیرا تمامی مسایل هواپیمایی بسیار روشن است و نباید براساس حدس و گمان رفتار کرد.
این خلبان ایرانی ادامه داد: از سوی دیگر احتمال دارد که جزایر ناشناخته ای وجود دارد که خلبان چاره ای جز نشستن در این جزایر را نداشته است و در این جزایر دستگاه های خبردهنده کار نمی کند و به نوعی مشکل در تماس وجود داشته باشد.
خلبان شهبازی درعین حال احتمال رخ دادن این حادثه را در خوشبینانه ترین حالت 50 درصد دانست.
محسن ابراهیمی خوسفی دانشجوی دوره دکترای سنجش از دور دانشگاه تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به ابعاد دیگری از ماجرای ناپدید شدن هواپیمای مالزی پرداخت و گفت: برداشت تصاویر ماهواره های سنجشی با قدرت تفکیک مکانی بالا در زمان مشخصی اجرا می شود که این زمان معمولا ساعت 10 تا 10 و 30 دقیقه صبح به وقت محلی است و به این ترتیب، احتمال اینکه ماهواره های سنجشی تصاویری از این ماهواره را در زمان سقوط ثبت نکرده باشند وجود دارد.
وی در توضیح روش مشاهده حرارتی گفت: در این روش با اندازه گیری میزان حرارت ساطع شده از روی سطح زمین می توان تشخیص داد که آیا یک شیء بر روی زمین قرار دارد یا خیر.
ابراهیمی بیان داشت: اگر هواپیما در یک جزیره متروکه باشد می توان با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنجش از دور بخصوص تصاویر ماهواره های راداری مشخص کرد اما اگر این هواپیما غرق شده باشد سنجش از دور نمی تواند کمکی به یافتن این هواپیما بکند.
به گزارش رسانه های خبری در روزهای نخست لکه های نفتی روی آب توسط ماهواره های سنجش از دور تشخیص داده شد که بعد معلوم شد لکه ها مربوط به این هواپیما نیست.

**درصورت دزدیده شدن هواپیما و استتار، ماهواره های سنجشی قادر به یافتن آن نیستند
به گفته ابراهیمی تصاویر به دست آمده از ماهواره های سنجشی می تواند هواپیما را در بر روی سطح زمین مشاهده کند و در صورتیکه این هواپیما دزدیده شده و به یک آشیانه استتار شده، انتقال یافته باشد تصاویر ماهواره های سنجشی قادر به مشاهده این هواپیما نخواهد بود.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار علمی ایرنا درباره احتمال تشخیص این هواپیما از روی تصاویر ماهواره های سنجش از دور گفت: با استفاده از تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک مکانی بالا امکان تشخیص وجود دارد مشروط بر اینکه هواپیما به نقطه ای غیر قابل رویت توسط ماهواره ها منتقل نشده باشد.
ابراهیمی به استفاده از تصاویر ماهواره های سنجشی راداری به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی اشاره کرد و گفت: اگر هواپیما در خشکی سقوط کرده باشد می توان با استفاده از ماهواره های راداری سنجشی محل سقوط هواپیما را تشخیص داد چراکه پس از سقوط هواپیما تغییراتی در بافت منطقه اطراف سقوط ایجاد می شود که با تصاویر راداری قابل تشخیص است.
مجتبی سرادقی یک کارشناس دیگر حوزه هوا- فضا نیز در خصوص نقش ماهواره های مخابراتی در یافتن این هواپیمای مفقود شده به خبرنگار علمی ایرنا گفت: از آنجا که ماهواره های جی.پی اس با هواپیماهای دارای جی.پی.اس در ارتباط هستند، موقعیت آنها از طریق ماهواره های مخابراتی قابل پیگیری است.
وی با بیان اینکه ماهواره های خاصی در دنیا وجود دارند که قادرند برخی از سیستم های ردیابی هواپیمایی را انجام دهند خاطرنشان کرد: باید دید آیا در منطقه ای که هواپیمای بوئینگ 777 در حال پرواز بود چنین سیستمی فعال بوده است یا خیر.
این کارشناس فضایی توضیح داد: از سوی دیگر ماهواره های مخابراتی موجود در مدار زمین آهنگ (ژئو) به سمت زمین تشعشاتی دارند و به نوعی دریافت ماهواره ای ندارند از همین رو نمی توانند به یافتن هواپیما کمکی بکنند.
وی درباره احتمال یافتن اثری از هواپیمای بوئینگ 777 با کمک ماهواره های مخابراتی گفت: با توجه به مدت زمان طولانی از این حادثه احتمال یافتن اثر از این هواپیما توسط ماهواره های مخابرتی بعید به نظر می رسد.
سرادقی یادآور شد: ماهواره های مخابراتی هر چهار یا پنج روز یک بار کل کره زمین را پایش می کنند که این زمان برای چنین فعالیتی سپری شده است مگر اینکه با پردازش تصاویر ضبط شده از سوی ماهواره های مخابراتی بتوان اثری از این هواپیما به دست آورد.

*** رخداد حادثه
پرواز شماره 370 خطوط هوایی مالزی، روز شنبه - 17 اسفندماه - بدون اعلام وضعیت غیرعادی ناپدید شد. این هواپیما بعد از یک دقیقه ورود به آسمان ویتنام و بر فراز خلیج تایلند ارتباط خود را با بخش مراقبت پرواز از دست داده است.
این هواپیما که ساخت شرکت بوئینگ و مدل 777 است از دید خلبانان یکی از ایمن ترین هواپیماهای ساخته شده محسوب می شود. بوئینگ نخستین پرواز خود را 19سال پیش انجام داد و تاکنون یکهزار و 164 فروند از انواع آن به خطوط هوایی جهان تحویل شده است.

**فناوری هایی که می توان به آن دل بست
رادیو ابتدایی ترین وسیله در یک هواپیماست که خلبان می تواند با استفاده از آن موقعیت مکانی و شرایط هواپیما را گزارش کند و در شرایط اضطراری پیام کمک بفرستد.
براساس دستورالعمل رسمی پرواز، هدایت و تماس سه مرحله جداگانه است که باید به دنبال هم اجرا شود و اگر حادثه به سرعت رخ داده باشد، طبیعی است که خلبان فرصت تماس پیدا نکرده باشند.
این امر پیش از این نیز سابقه داشته و بسیاری از سوانح مرگبار، بدون اعلام وضعیت اضطراری به وقوع پیوسته اند.
همچنین ابزار دیگری به نام ˈترانسپوندرˈ نیز در چنین مواقعی کاربرد دارد.
ترانسپوندر نوعی فرستنده است که به صورت دائمی، اطلاعاتی مانند ارتفاع، سرعت و جهت پرواز را مخابره می کند.
مسوولان مراقبت پرواز بدون این وسیله تنها یک نقطه را به عنوان هواپیما بر روی صفحه رادار خود مشاهده خواهند کرد، آنهم در صورتی که پرنده در محدوده دید رادار باشد.
بنابراین رادار به تنهایی نمی تواند اطلاعات مناسبی را از موقعیت و شرایط پرواز فراهم کند.
براساس اعلام رسانه های خبری، در جریان حادثه هواپیمای مالزی، ترانسپوندر هواپیما پس از ناپدید شدن خاموش شده است که همین موضوع، احتمال خرابی و یا نابودی این قطعه یا خاموش کردن دستی این بخش را تقویت کرده است و این اقدام در بیش از 90 درصد مواقع به منظور سخت تر شدن ردیابی هواپیما انجام می شود.
ˈرادارˈ نیز یکی از ابزار مهم در ردیابی هواپیما به شمار می آید که در این حادثه، برخی رسانه ها اعلام کردند یک رادار نظامی این هواپیما را مشاهده کرده است اما این خبر بعدا تکذیب شد.
با توجه به فاصله هواپیما با ساحل در زمان ناپدید شدن که گفته می شود بیش از 200 کیلومتر بوده، می توان گفت این پرواز در محدوده دید رادارهای معمول قرار نداشته است.
جعبه سیاه نیز یکی از مهم ترین ابزار و امکاناتی است که برای ثبت داده های فنی هواپیما در زمان پرواز کاربرد دارد.
این قطعه می تواند شتابی معادل سه هزار و 500 برابر شتاب جاذبه را تحمل کند و تا 30 روز قادر به فرستادن علامت است، اما در برخی موارد این جعبه قادر به فرستادن علائم خاص نیست که به احتمال زیاد این رخداد درباره هواپیمای بوئینگ 777 نیز اتفاق افتاده است.
خطوط هواپیمایی مالزی اعلام کرده است هواپیمای گمشده علاوه بر تجهیزات معمول، به سامانه پیشرفته ای موسوم به سامانه آدرس دهی مخابرات و گزارش دهی هواپیما یا ACARS مجهز بوده است که کاری مشابه ترانسپوندر را انجام می دهد.
سامانه پایش موتور این هواپیما متعلق به شرکت رولز رویس است که اطلاعات فنی موتورهای ساخت این شرکت را در حین پرواز به مرکز پایش، مخابره می کند.
با وجود اینکه شرکت رولز رویس تا چهارساعت پس از ناپدید شدن اطلاعات موتورهای روشن پرواز 370 را دریافت می کرد، اما این امر نه تنها به حل مساله کمکی نکرد بلکه به ابهامات این معما افزود.
در نهایت، بی نتیجه ماندن عملیات گسترده تجسس برای یافتن لاشه هواپیما و طولانی شدن روند جست و جو، احتمال هواپیماربایی و مخفی کردن آن را تقویت کرده و اخیرا عملیات جست و جو برای یافتن هواپیما در کشورهای منطقه آسیای مرکزی و شرقی در دستور کار قرار گرفته است.
علمی(5)**9190**1599
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن