واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زمانی هایی که باید بیشتر مراقب قلب بود تهران - ایرنا - در ایران بیماری های قلبی وعروقی علت اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است . آگاهی از عوامل خطر و چگونگی کنترل آنها این فرصت را به وجود می آورد که بتوان از بروز بیماری قلبی پیشگیری کرد و یا در صورت ابتلا از شدت آن کاست.
بیماری های قلبی و عروقی تهدیدی عمده برای جامعه انسانی به شمار می آیند ولی می توان میزان مرگ و میر ناشی از آنها را به شکل قابل توجهی کاهش داد، چراکه بسیاری از افراد می توانند تغییرات مثبتی را در شیوه زندگی خود ایجاد و از ایجاد و یا بدترشدن این بیماری ها پیشگیری کنند.
بیماری های قلبی و عروقی و نحوه درمان آنها، اهمیت بسیار زیادی دارند. بیماری های قلبی عروقی به آهستگی ایجاد می شوند و اغلب علامتی نیز ندارند.
عواملی چون کلسترول یا فشارخون بالا ممکن است در کودکی آغاز شود و برای چندین دهه تشخیص داده نشوند، بنابراین بهترین راهکار پیشگیری است.
دکتر فریدون نوحی رییس انجمن قلب و عروق ایران در این مورد به خبرنگار ایرنا اظهار داشت :حدود نیمی از موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی ناگهانی هستند.
به گفته وی بیماری های قلبی و عروقی یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در جهان و ایران محسوب می شود که چند ریز فاکتور بسیار مهم در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد.
نوحی با بیان اینکه استعمال سیگار و دخانیات از مهمترین عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی است که توسط فرد قابل پیشگیری و کنترل است، ادامه داد:ترک سیگار از مواردی بسیار جدی است که کاهش بیماری های قلبی و عروق نقش اساسی دارد.
نوحی اظهار داشت : نتایج تحقیقات نشان می دهد که استعمال مواد مخدر تاثیر مستقیم بر بروز بیماری های قلبی و عروقی داردو باعث گرفتگی شدید عروق کرونر ، مغزی ، آئورت شکمی و گرفتگی عروق محیطی قلب می شود .
وی همچنین استرس را از دیگر عوامل ابتلا به بیماری قلبی و عروقی دانست و گفت :در شرایط استرس، بدن هورمون هایی را ترشح می کند (اپی نفرین، نوراپی نفرین) که موجب افزایش فشارخون می شود و در طول زمان به پوشش داخلی سرخرگ ها آسیب می زند .
رییس انجمن قلب و عروق افزود فشار خون از دیگر ریز فاکتور های بیماری قلبی و عروقی است که از آن به عنوان قاتل خاموش و بی سرو صدا نام می برند.اما متاسفانه در جوامع ما بسیاری از افراد نمی دانند که دچاربیماری فشار خون هستند.
این متخصص بیماری های قلبی و عروقی ،بیماری دیابت و چربی خون اضافه وزن و عدم تحرک کافی و ورزش از دیگر زمینه هایی دانست که می تواند افراد را به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا کند.
وی یاد آور شد : براساس نتایج تحقیقات تغییرات سالم در شیوه زندگی نه تنها سبب پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی می شود بلکه خطر ابتلا به بیماری های خطرناکی مثل سرطان و دیابت (بیماری قند خون) را نیز کاهش می دهد.
رییس انجمن قلب و عروق ایران تاکید کرد که محدودکردن میزان مصرف نمک (سدیم) و پیروی از یک رژیم سالم حاوی مقادیر اندک چربی، در پیشگیری و یا کنترل فشارخون بالا حتی به افراد با وزن طبیعی نیز کمک می کند.
****توصیه های پزشکی برای مراقبت از قلب ( صبح اول وقت)
احتمال حملات قلبی در ساعات اولیه صبح 40 درصد بیشتر از زمان های دیگر است زیرا به محض بیدار شدن انسان از خواب، بدن شروع به ترشح آدرنالین و سایر هورمون های استرس می کند که باعث افزایش فشار خون می شود.در این حالت خون به خاطر کاهش اکسیژن ، غلیظ و پمپاژ آن سخت تر می شود و تمام این موارد برای قلب مضر است .
برای پیشگیری از این مشکل بهتر است زمانی را برای ˈبیدار شدن از خواب با آرامش کاملˈ در نظر بگیرید .اگر عادت به ورزش صبحگاهی دارید قبل از آن حتما خود با حرکات نرمشی آماده و گرم کنید تا استرس یکباره به قلب وارد نشود و اگر در حال مصرف داروهای رقیق کننده خون هستید قبل از رفتن به بستر آن را مصرف کنید.
**** صبح روز بعد از تعطیلات
20 درصد از حملات قلبی در صبح روز پس از تعطیلات اتفاق می افتد .البته این زمان به خصوص برای ما ایرانیان شنبه خواهد بود که بعد از استراحت و تفریح جمعه قرار است به کار هفتگی برگردیم و همین مسئله می تواند استرس زا و شاید ناراحت کننده باشد .
بهتر است در روز جمعه استراحت کنید و سعی کنید شب هنگام به موقع در رختخواب بروید به خصوص اگر قرار است صبح شنبه زود از خواب بیدار برخیزید ، در غیر این صورت فشار خون بالا می رود زیرا بدن به خاطر کم خوابی خسته است و ریتم آن نابسامان خواهد بود.
ساعت خواب و بیداری در تمام اوقات باید برنامه ریزی شده و منظم باشد .
**** مراقبت پس از خوردن وعده های غذایی پرچرب
مطالعات نشان می دهد که مواد غذایی پرچرب باعث انقباض رگ های خونی می شود و احتمال لخته شدن خون را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است در مصرف این نوع غذاها و مقدار مصرف آن دقت شود تا آنجا که امکان دارد غذاهای پروتئینی را جایگزین غذاهای چرب کنید.
**** انجام حرکات ورزشی سخت
هنگام ورزش های سخت به خصوص اگر افراد آمادگی نداشته باشند در این صورت وضعیت قلب به دلیل عدم همراهی با تلاش و تقلا افزایش هورمون های استرس اصولا قربانی می شود .
در چنین موقعیتی ضربان قلب و فشار خون بالا می رود برای پیشگیری از این وضعیت بهتر است هر روز به طور مرتب ورزش کنید ولی بهتر است افزایش تمرینات ورزشی بتدریج باشد.
حرکات شکمی و گوارش نیز باعث افزایش فشار به قفسه سینه می شود و بازگشت خون به قلب را کاهش می دهد.
برای پیشگیری از این وضعیت بهتر است در رژیم غذایی خود فیبر بیشتری بگنجانید و آب کافی بنوشید.
**** روش هایی برای محافظت از قلب
*روزی 30 دقیقه ورزش کنید
*هفته ای 2 بار ماهی بخورید
*مواد غذایی دارای امگا 3 را در برنامه غذایی بگنجانید.
*از استرس پرهیز کنید.
*شب ها حداقل 7 ساعت بخوابید.
*برای گردش و هم صحبتی با دوستان وقت کافی بگذارید.
*کار همه زندگی نیست به خودتان استراحت دهید.
*از خوردن صبحانه کامل و سرشار از فیبر غافل نشوید.
علمی (5)**1354**1581
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]