محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826961657
عوامل زمینهساز،نشانهها و پیشگیری از مصرف مواد مخدر
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
كشیدن سیگار مقدمهای است برای شروع اعتیاد به موادمخدر عوامل زمینهساز،نشانهها و پیشگیری از اعتیاد در جوانان
در پاسخ به این سوال كه چرا نوجوانان از مواد مخدر استفاده میكنند به نظر میرسد كه حداقل در زمینه مصرف تفریحی و آزمایشی مواد در نوجوانان عامل كنجكاوی و قرار گرفتن در معرض فشار همسالان مهمترین عوامل باشد, در عین حال, نوجوان تصور میكند كه در برابر آثار منفی مواد مخدر آسیبناپذیرند, در حالیكه واقعیت غیر از این است. عدهای نیز معتقدند كه مصرف مواد به آنها نوعی آرامش و رهایی از آشفتگی درونی میدهد. مثلاً آنها را شاد و سر حال میكند یا اندوه و ناراحتی را از بین میبرد, در حالیكه در دراز مدت آثار و تبعات منفی آن مشخص و نمایان خواهد شد. بطور كلی طبقهبندی علل استفاده جوانان از مواد مخدر بهصورت زیر است:
1- عوامل فردی : شامل نارحتیهای روانی و جسمانی, وضعیت بد تحصیلی, محرویتها, فشارهای روانی, احساس حقارت, اعتمادبنفس پایین, نظر مثبت در مورد مواد مخدر, شروع مصرف سیگار در سن پایین, تنوع طلبی, هیجانخواهی, درمان مشكلهای خلقی, بیدار ماندن درشب امتحان و . . . میباشد.
2- عوامل خانوادگی : شامل مصرف مواد مخدر توسط والدین, درگیری و اختلاف والدین, ناهماهنگی بین والدین در تربیت فرزندان, آزادی بیش از حد یا كنترل سخت و شدید فرزندان, جدی نگرفتن تربیت فرزندان, نبودن احساس و عاطفه و محبت بین اعضای خانواده, ضعف معنویت و اعتقاد در خانواده, دور بودن والدین از یكدیگر بنا به دلایل مختلف و . . . میباشد. ارتباطات كمرنگ عاطفی وجود پیوند و ارتباطات عمیق خانوادگی نقش بسزایی در پیشگیری از اعتیاد دارد و هر قدر این روابط به سردی گراید خطر اعتیاد در محیط خانواده نیز افزایش مییابد.
عدم مهارت والدین در تربیت فرزندان وجود فرد معتاد در خانواده، سهلانگاری در توجه به زنگ خطرها مثل مصرف سیگار، ایجاد تنش و درگیری بین اعضاء خانواده، عدم گفتگو پیرامون اعتیاد در خانواده، فقر مادی یا رفاه اقتصادی خانواده دیگر عوامل گرایش به مصرف مواد مخدر میباشند. خانوادههای بدسرپرست، بی سرپرست و تك سرپرست در این خانواده ها به خاطر عدم وجود یكی از والدین و یا عدم صلاحیت آنان در تربیت آنان در تربیت فرزندان احتمال بروز اعتیاد افزایش خواهد یافت.
3- عوامل محیطی : شامل رابطه داشتن با دوستان و همسالان ناباب و معتاد, در دسترس بودن مواد مخدر, بیكاری, نداشتن برنامه برای پر كردن اوقات فراغت, پیدا كردن پایگاه و منزلت در بین دوستان, پذیرفته شدن در گروه و . . . میباشد.
4- عوامل اقتصادی : در بر گیرنده مواردی چون فقر مالی یا رفاه اقتصادی بیش از اندازه, عدم درآمد كافی, مشاغل شبانه و . . . میباشد.
5- عوامل فرهنگی و آموزشی: برخورداری از سواد پایین و عدم آگاهی از زیانهای سو مصرف مواد مخدر نمونههایی از این عوامل هستند.
علائم مصرف مواد مخدر میتواند به شكل منفی و مثبت مشاهده شود:
مثبت : در كوتاه مدت مصرف مواد مخدر موجب افزایش كارآیی فرد میگردد, فرد احساس سرخوشی, سبكی, قدرت و پرانرژی بودن میكند. فعالیتهای سخت و دشوار تسهیل گشته و یادگیری مطالب جدید آسان میگردد, حافظه تقویت شده و یادآوری مطالب قبلی بهراحتی امكانپذیر میگردد. همچنین مقاومت در مقابل درد افزایش مییابد. اما باید بدانیم كه این تغییرها كوتاه مدت است, و معمولاً اثرات منفی پس از مدتی نمایان میشود.
منفی :
- وابستگی و افسردگی.
- تغییرات شخصی :
1- كاهش علایق و انگیزهها.
2- كاهش احساس مسؤلیت.
3- كاهش توجه به تحصیل, شغل و خانواده.
در مصرف مواد به طور عمده مشكلهای زیر قابل مشاهده است :
- بیخوابی هنگام شب
- خواب آلودگی در طی روز
- پرخاشگری
- آبسه چركی مغز
- عفونت مغز
- بیماریهای مختلف ناشی از مرگ بخشی از سلولهای مغزی و نخاع به دنبال مصرف زیاد.
- گوارش : تهوع و استفراغ، كاهش اسید معده و اختلال در هضم غذا بی اشتهایی و كاهش وزن.
- كلیه : ناتوانی در تخلیه ادرار، نارسایی، عفونت كلیه.
- پوست : خارش، تیره شدن رنگ پوست، تیرگی لبها، كهیر، عفونت پوست.
- ریه : انسداد ناگهانی رگهای تغذیه كننده ریه، عفونت ریه، ایست تنفسی به دنبال مصرف زیاد.
- قلب : نارسایی قلب، بهم خوردن نظم ضربان قلب، عفونت كلیه داخلی و دریچههای قلب.
- عروق و خون : سخت شدن دیواره عروق، التهاب عروق، عفونت عروق.
- كبد : اشكال در كار كبد، عفونت و التهاب كبد، بیماری مزمن كبدی.
- بیضه و تخمدان : كاهش میل جنسی، كاهش توان جنسی.
- یبوست شدید و خونریزی و احتمالاً برخی از اختلالهای دستگاه گوارشی مانند : كم شدن حركات معده, زخم اثنی و عشر, التهاب معده, كاهش ترشح لوزالمعده, صفرا,كند شدن هضم غذا و بیاشتهایی و . . .
- ناراحتیهای پوستی از قبیل خارش, ایجاد لكههای پوستی و ورم جلدی.
- كاهش فشار خون و سرگیجه.
- خواب آلودگی و عدم هوشیاری, ضعف و رنجوری مفرط.
- خونریزی مغزی داخل جمجمهای (به علت مصرف غیرپزشكی آمفتامین).
- عفونتهای ناشی از آلودگی وسایل تزریق مانند: كزاز, التهاب كبد, التهاب پوشش داخلی قلب, ایدز, ناراحتی ریوی و . . .
- قانقاریا (به علت نرسیدن خون كافی و اختلال تغذیه در بافتها) كه سبب مرگ نسوج مبتلا میگردد و احتمالاً به قطع قسمتهای آسیب دیده منجر میگردد.
- كاهش مقاومت بدن در مقابل امراض عفونی, مانند: ذات الریه, سل و آبسههای ریوی.
- قطع ترشح مواد شبه مرفین یا مسكنهای طبیعی بدن.
- وابستگی به مواد مخدر (اعتیاد).
- تحمل دارویی (نیاز به بالا بردن پیوسته مواد مخدر).
- افت توانایی بدنی و ناتوانی در عملكردهای مختلف بهعلت مصرف بالای انرژی.
معتادان به مواد مخدر در اثر مصرف مواد مخدر دچار كمكاری غده هیپوفیز (یكی از غدههای مغزی) و كورتكس (قسمتی از مغز كه با آن فعالیتهای عالی مغزی انجام میگیرد) خود شده و به مرور ترشح مواد شیمیایی مغزی (انتقالدهندههای عصبی) كه مواد ضد درد و استرس مغز هستند را دچار اختلال میكنند. آنها بهتدریج به مواد مخدر وابستگی جسمانی و روانی پیدا میكنند.
توصیههای پیشگیرانه :
1. خطرات و عوارض مصرف مواد اعتیادآور را خوب بشناسید.
2. مواد مخدر را حتی یك بار هم امتحان نكنید. هیچكس در كل دنیا نمیتواند به شما اطمینان بدهد كه یكبار مصرف كردن معتادتان نمیكند. معتادی وجود ندارد كه بهخاطر معتاد شدن مصرف مواد را شروع كرده باشد!؟ پس این همه معتاد از كجا آمدهاند؟!!! آیا دوست دارید پریدن از طبقه دهم یك ساختمان یا لمس كردن سیمهای بدون روكش برق را حتی برای یك بار هم امتحان كنید؟
3. به هر كس كه مواد را به شما تعارف كرد محكم و قاطع بگوید «نه» اینكه ما بتوانیم به دوستمان «نه» بگویم یك هنر است. افراد خوش فكر هر تعارفی كه مخالف سلامتییشان باشد بهراحتی رد میكنند.
4. این فكر اشتباهی است كه هر موقع بخواهیم میتوانیم مواد مخدر را مصرف نكنیم. بعضیها فكر میكنند با بقیه فرق دارند و هر وقت كه اراده كنند میتوانند مصرف مواد را كنار بگذارند، در حالی كه این طرز تفكر منجر به اعتیاد میشد.
5. جوابهایی از قبل برای اصرار زیاد اطرافیانتان آماده كنید. پیشاپیش به این جملهها فكر كنید «خیلی كیف داره»، «شنگول میشی»، «سرحال میشی» و اگر كمی تردید كنید، میگویند: «بچه ننهای»، «ترسویی»، اول تجربه كن بعد بگو بده»، «هنوز مرد نشدی»، «پس چرا فلانی كشید و معتاد نشد ؟ و . . .
6. یادتان باشد كه كشیدن سیگار مقدمهای است برای شروع اعتیاد به موادمخدر.
7. از رفت و آمد در مكانهای آلوده و دوستی با افراد مشكوك پرهیز كنید.
8. از دوستی با افرادی كه با شما اختلاف سنی زیادی دارند خودداری كنید.
9. به یاد داشته باشید مواد اعتیادآور سم كشندهای هستند، كه اثر آنها بهتدریج ظاهر میشد.
10. به صحبتهای پدر و مادرتان اطمینان كنید و سعی كنید ارتباطتان را با آنها محكم كنید.
11. با مطالعه، ورزش و تفریحات سالم برای اوقات فراغت خودتان را برنامهریزی كنید.
12. به یاد داشته باشید كسانی كه مواد مخدر رو به شما معرفی میكنند، چهرهشان فرقی با دیگران ندارد. پس دوستان و نزدیكان خودتان را خوب بشناسید.
13. به هنگام سختی و ناراحتی با پدر و مادر و یا (ترجیح با پدر و یا مادر است)، یك بزرگتر مطمئن و قابل اعتماد مشورت كنید.
14. اگر نمیتوانید حرف خودتان را به آنها بزنید میتوانید به دفتر مشاوره یا روانشناس و یا بهشكل تلفنی با صدای مشاور 148 تماس بگیرید. منبع : ir-med.com
مرتبط با سلامت از کجا بفهمیم نامزدمان معتاد است؟ کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر: 58 درصد معتادان زیر 34 سال سن دارند/راه پیشگیری از اعتیا
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر 58 درصد معتادان زیر 34 سال سن دارند راه پیشگیری از اعتیاد فرزندمان چیست مدیرکل دفتر تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت 58 درصد از معتادان زیر 34 سال سن دارند 14 تا 39 درصد دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه مصرف مواد مخدر رامعاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر: ۲.۵ درصد بزرگسالان کشور مواد مخدر مصرف میکنند
معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲ ۵ درصد بزرگسالان کشور مواد مخدر مصرف میکنندمعاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام شیوع ۲ ۵ درصدی اعتیاد در کشور گفت ۲۴۰ میلیون فرد 64-15 سال در جهان مصرفکننده مواد مخدر هستند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزهدر زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر کوتاهی شده است
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۸ فرمانده انتظامی استان کرمان گفت باید به پیشگیری از مصرف مواد مخدر و فرهنگ سازی در این زمینه توجه شود زیرا در این حوزه کوتاهی شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر سردار حسین چناریان در نشست علمی تخصصی نقد و بررسی اضعف عزت نفس و فقدان مهارتهای اجتماعی عوامل سوء مصرف مواد مخدر است
ضعف عزت نفس و فقدان مهارتهای اجتماعی عوامل سوء مصرف مواد مخدر است اصفهان - ایرنا - معاون فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت عزت نفس ضعیف ناتوانی در بیان احساسات و فقدان مهارت های اجتماعی سه عامل مهمی است که موجب سوء مصرف مواد مخدر در افراد می شوتریاک و شیشه بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در میان زنان معتاد
تریاک و شیشه بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در میان زنان معتاد تهران-ایرنا- مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ده درصد از مجموع یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشوررا زنان تشکیل می دهند گفت تریاک و شیشه بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در میان زنفوتبالیستهای عربستان سعودی مواد مخدر مصرف می کنند
سرگروه سابق تیم ملی افشا کرد فوتبالیستهای عربستان سعودی مواد مخدر مصرف می کنند گناوه - ایرنا - سرگروه سابق تیم ملی فوتبال عربستان فاش کرد که تعداد زیادی از فوتبالیست های این کشور ازمواد مخدر بویژه حشیش استفاده می کنند به گزارش ایرنا فواد انور که یکشنبه شب میهمان برنامه ورزشیدبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد ورود کمیته امداد به درمان و اشتغال معتادان کشور
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کردورود کمیته امداد به درمان و اشتغال معتادان کشوروزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد قرار شده است کمیته امداد در حوزه درمان و اشتغال معتادان و خانوادههای آنها در سال آینده در سطح وسیعی ورود یابد و ستاد نیز حمایتهای سیاسیدبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: جامعه جهانی از توسعه افغانستان در راه مبارزه با مواد مخدر حمایت کند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جامعه جهانی از توسعه افغانستان در راه مبارزه با مواد مخدر حمایت کنددبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از جامعه جهانی خواست با اتخاذ تصمیمات اثربخش از برنامههای توسعهای و معیشت جایگزین در افغانستان برای مبارزه با معضل کشت و تولید در آن کشور حمایت کنرئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با فارس اعلام کرد جلوگیری از فروش مواد مخدر در عطاریها سخت است/ برخورد جدی
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با فارس اعلام کردجلوگیری از فروش مواد مخدر در عطاریها سخت است برخورد جدی با فروش غیرمجاز الکل در داروخانههارئیس سازمان غذا و دارو نظارت بر عطاریها را در مورد فروش مواد مخدر بسیار سخت دانست و گفت برخورد مستقیم وزارت بهداشت با موسساتی مانند عاستاندار اصفهان: جلوی ترانزیت و مصرف مواد مخدر با برنامههای جدید گرفته شود
استاندار اصفهان جلوی ترانزیت و مصرف مواد مخدر با برنامههای جدید گرفته شوداستاندار اصفهان گفت باید با سیاستها و برنامههای جدید جلوی ترانزیت و مصرف مواد مخدر در استان گرفته شود به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان رسول زرگرپور در پنجاه و پنجمدیرکل روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد اجرای طرح کشت جایگزین موادمخدر در نوار مرزی کشور
مدیرکل روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داداجرای طرح کشت جایگزین موادمخدر در نوار مرزی کشورمدیرکل روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت پیشنهاد میکنیم طرح کشت جایگزین در نوار مرزی با کشورهای افغانستان و پاکستان به دلیل افزایش ضریب امنیتی بالا اجرایی شود و سپسمبارزه با مواد مخدر به عنوان یک آسیب در اقدامات پیشگیری اجتماعی قرار گیرد
مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک آسیب در اقدامات پیشگیری اجتماعی قرار گیرد رشت - ایرنا - فرمانده نیروی انتظامی استان گیلان گفت مواد مخدر یک تهدید و آسیب اجتماعی است که باید مبارزه با آن در اقدامات پیشگیری اجتماعی قرار گیرد به گزارش خبرنگار ایرنا سردار ابراهیم قائدرحمتی عصر سهشش میلیون و 700 هزار پاکستانی در سال 2013 مواد مخدر مصرف کردند
شش میلیون و 700 هزار پاکستانی در سال 2013 مواد مخدر مصرف کردند اسلام آباد - ایرنا - براساس نتیجه یک نظرسنجی در سال 2013 در پاکستان بیش از شش میلیون و 700 هزار پاکستانی شش درصد جمعیت کشور طی سال گذشته میلادی مواد مخدر مصرف کردند به گزارش ایرنا این نظرسنجی با همکاری دفتر سازما170 تن موادغذایی غیرقابل مصرف در جنوب خوزستان منهدم شد
170 تن موادغذایی غیرقابل مصرف در جنوب خوزستان منهدم شد آبادان - ایرنا - مدیر گروه بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت در 11 ماه نخست سال جاری 170 تن موادغذایی غیرقابل مصرف در جنوب خوزستان منهدم شد به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی آبادان جعفمبارزه با مواد مخدر نیاز به اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی دارد
مبارزه با مواد مخدر نیاز به اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی دارد ورامین - ایرنا – معاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین گفت مبارزه با مواد مخدر نیاز به اقدامات فرهنگی واطلاع رسانی در بین آحاد جامعه دارد سید رضا طباطبایی روز سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که درمدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس مطرح کرد هشدار نسبت به ورود روانگردانهای جدید به کشور
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس مطرح کردهشدار نسبت به ورود روانگردانهای جدید به کشورمدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت داروهای اعتیادآوری با منشاء گیاهی و صنعتی هستند که به آنها روانگردانهای جدید و تازه میگویند و احتمال ورود این مواد به کشور وجودرتبه پنجم آسیا در شیوع مصرفکنندگان تزریقی مواد مخدر جهان
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۱۲ معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت نرخ شیوع مصرفکنندگان تزریقی مواد مخدر در جمعیت 64-15 سال جهان از مجموع 240 میلیون مصرفکننده مواد مخدر در جهان معادل 31 درصد است و قارههای اروپا آمریکا اقیانوسیه آفریقا و آس-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها