واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک آسیب در اقدامات پیشگیری اجتماعی قرار گیرد رشت - ایرنا - فرمانده نیروی انتظامی استان گیلان گفت: مواد مخدر یک تهدید و آسیب اجتماعی است که باید مبارزه با آن در اقدامات پیشگیری اجتماعی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار ˈابراهیم قائدرحمتیˈ عصر سه شنبه در نشست تخصصی حوزه اقدامات موثر مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه گیلان افزود: استکبار جهانی هدفش در جهان گسترش مواد مخدر و فلج کردن قشر فعال جامعه است.
وی به انواع تبلیغات و استفاده از فرهنگ فریب برای مصرف مواد مخدر در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: در اماکنی مانند آرایشگاه ها بر اثر تبلیغات فریب، شیشه به عنوان زیباسازی و تسکین دهنده به خورد بانوان داده می شود و می کوشند تا بازار مصرف مواد مخدر را در جوامعی مانند ایران گسترش دهند.
وی با ارایه آمارهایی نسبت به عواقب مصرف این مواد هشدار داد و اظهار داشت: 13درصد مصرف مواد مخدر در جامعه ما تفریحی و سرگرمی ، 18درصد برای لذت های زودگذر و 16 درصد نیز برای رهایی از استرس مصرف می شود.
سردار قائدرحمتی خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد که 70 درصد جوانان در مواد مخدر درگیر هستند که 47 درصد آنها بصورت توزیع توسط همسن و سالان انجام می گیرد.
وی گفت: از آغاز امسال تاکنون در کشور 460 تن کشفیات مواد مخدر داشته ایم که این میزان 15درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در استان گیلان از اول سال تاکنون سه تن و 217 کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده که این کشفیات 16درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد و 13هزارنفر نیز در حوزه مواد مخدر دستگیر شده اند.
وی یادآور شد: آمارهای نیروی انتظامی نشان می دهد که 90درصد جامعه هدف مواد مخدر سنین بین 15 تا 55سال است که نیروی فعال را تشکیل می دهند.
سردار قائدرحمتی آمار معتادین گیلان را حدود 50هزارنفر ذکر و بیان کرد: در سال جاری 71 باند توزیع مواد مخدر در این استان متلاشی شده است.
وی خودنگهداری و خود مصونیتی را مهمترین راه جلوگیری از توزیع مواد مخدر در جامعه دانست و بر لزوم مبارزه با این آسیب اجتماعی و مشارکت قاطع و همه گیر جامعه تاکید کرد و افزود: باید همه ابعاد خطرناک این مواد برای جامعه روشن شده و همه احساس خطر کنند و جامعه آن را به عنوان یک سم تلقی نماید تا بتوان از عرضه آن جلوگیری بعمل آورد.
فرمانده انتظامی گیلان یکی از راه های اصلی مبارزه با مواد مخدر را کاهش تقاضا ذکر کرد و گفت: این امر هم با فرهنگ سازی و مشارکت جامعه و خودکنترلی جوانان امکان پذیر است.
عبادزاده رییس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان نیز گفت: مصرف مواد مخدر امروزه از سوی سازمان ملل به عنوان چهارمین بحران جهان مطرح شده و یکی از راه های اقتصادی و پر سود برای استکبار جهانی محسوب می شود و سالیانه بیش از دوهزارمیلیارد دلار درآمد جهانی مواد مخدر است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر باید اجتماع محور بوده و فقط به پلیس و دستگاه قضایی منتهی نباشد، افزود: در مبارزه با این پدیده اجتماعی باید از همه ظرفیت های جامعه استفاده شود.
وی تاکید کرد:برای ما در مبارزه با مواد مخدر کاهش آسیب های اجتماعی در درجه اول قرار دارد و در این راه نیز خانواده و فرزندان آنها در اولویت هستند.
وی افزود: تبلیغ و مصرف مواد شیشه و روان گردان به عنوان یک مواد لاغر کننده موجب نگرانی است.
وی اظهار داشت: 80درصد آسیب های اجتماعی و 65درصد همسرآزاری در جامعه مربوط به مواد مخدر است.
حلاج زاده استاد علوم اجتماعی دانشگاه گیلان نیز در این نشست بیان داشت: مواد مخدر می تواند هم علت آسیب های اجتماعی و هم معلول آن باشد و مواد مخدر جزو آن دسته از موارد چند علتی است.
وی گفت: براساس آمار سازمان ملل در جهان 300میلیون مواد مخدر وجود دارد و تنها راه مبارزه با مواد مخدر آگاهی و پیشگیری است.
نشست تخصصی حوزه اقدامات موثر مبارزه با مواد مخدر عصر سه شنبه در تالار حکمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان برگزار شد.ک/2
619/695
انتهای پیام /*
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]