تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804655901




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعارمبارزه با فساد و تاثیرآن در سرنوشت انتخابات هند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

شعارمبارزه با فساد و تاثیرآن در سرنوشت انتخابات هند دهلی نو - ایرنا - کمتر از یک ماه مانده به انتخابات سراسری در هند، رقابت ها و تبلیغات شدت گرفته و مردم نیز تلاش می کنند بهترین نمایندگان و دولت را برای سرنوشت پنج سال آینده کشورشان برگزینند.


به گزارش ایرنا،انتخابات مجلس نمایندگان هند (لوک سابا) هر پنج سال یک بار یا در صورت انحلال پارلمان از سوی رییس جمهور باید برپا شود.
انتخابات عمومی این دوره هند براساس تصمیم کمیسیون انتخابات از هفتم آوریل تا 12 ماه می در 9مرحله برگزار می شود و این طولانی ترین انتخابات در تاریخ هند است که برای مشخص کردن نمایندگان شانزدهمین دوره از مجلس عوام این کشور صورت می گیرد.
کشور هند دو مجلس به نام های لوک سابا (مجلس عوام) و راجیا سابا (مجلس علیا یا سنا) دارد. همه 543 نماینده مجلس عوام از سوی مردم انتخاب می شوند و تنها دو نماینده از سوی رییس جمهور نصب می شوند. نمایندگان کاست ها و قبایل مختلف چندین کرسی مشخص دراین مجلس دارندو 33درصد از صندلی های لوک سابا برای نمایندگان زن درنظر گرفته شده است.
براساس قانون هند، هر شهروند بالای 18سال بدون توجه به جنس، طبقه (کاست)، مذهب یا نژاد حق رای دادن دارد. مجلس عوام ازآن جهت بسیار مهم است که نخست وزیر به عنوان رییس قوه مجریه از سوی حزب حاکم دراین مجلس معرفی می شود.
بنابر آخرین آمار اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات هند 814 میلیون و 500 هزار نفر در این کشور دارای شرایط رای دادن هستند. هند نه تنها از لحاظ جمعیت، بلکه از نظر سیستم حکومتی بزرگترین دمکراسی دنیا خوانده می شود. حالا پرسش اینجاست که مردمی که بیش از هر کشوری از آزادی سیاسی و اجتماعی برخوردارند چه مطالباتی از سیاستمداران خود دارند؟

** مبارزه با فساد
فقر در هند واقعیتی انکارناپذیر است بطوری که 25 درصد جمعیت بیش از یک میلیارد و 200 میلیون نفری این کشور با این پدیده دست و پنجه نرم می کنند و زندگی آنان زیر خط فقر شکل می گیرد. اما رفع سریع فقر مساله اصلی مردم این کشور نیست که انتظار حل آن را داشته باشند.
برخی کارشناسان می گویند بسیاری ازجمعیت فقیر چنان نسبت به مسایل سیاسی کم توجه هستند که نمی توانند مطالبه زیادی داشته باشند.
ˈپراوین سینگˈ دانشجوی دکترای جامعه شناسی که برای انجام تحقیقات میدانی به روستاهای دورافتاده ایالت راجستان رفته می گوید: دراین سفر به پیرزنی برخوردم که آخرین سیاستمداری که بیاد می آورد ماهاتما گاندی بود.
با این حال، برداشت عمومی از تجربیات انتخابات گذشته هند چنین است که طبقات متوسط جامعه مسایل انتخاباتی را از زاویه دیدگاه خاص خود دنبال می کنند و طبقات پایین با وعده های ناچیز سیاستمداران از جمله تامین مسایل روزمره و مایحتاج عمومی تطمیع می شوند. اینجاست که مطالبه اصلی مردم هند از سیاستمداران یعنی ˈمبارزه با فساد گسترده ˈ نمایان می شود.
ˈمفتاح احمدˈ تاجری که تجارت بیش از یکصد ساله خانوادگی را مدیریت می کند معتقد است که مانموهان سینگ نخست وزیر کنونی هند اقتصاددان خوبی است اما دولت وی نتوانسته قاطعانه با فساد مبارزه کند و مهمترین مساله ای که باید در دولت جدید با آن پرداخته شود همین موضوع اساسی است .

** حزب جدید با شعار مبارزه با فساد
اقتصاددانان هندی 50 درصد درآمد ناخالص ملی این کشور را پول سیاه می دانند. در این شرایط حزب جدیدی به نام ˈعامه آدمی ˈ روی کار آمده که با برخورداری از مشاوره استادان ارشد دانشگاه های هند توانسته در نخستین دوره حضور در انتخابات در برخی از ایالت ها از رقبای قدرتمند دیگر از جمله حزب حاکم کنگره و حزب اصلی مخالف یعنی بهارتیا جاناتا (بی جی پی ) پیشی بگیرد.
کارشناسان می گویند کسب اعتبار و اطمینان مردمی برای احزاب سیاسی در هند آسان نیست به خصوص در شرایطی که این دیدگاه در بین افکار عمومی وجود دارد که فعالان سیاسی بدنبال سود خود و شکل دادن شبکه فامیلی بر اساس رابطه هستند.
با این حال گفته می شود یکی از دلایل موفقیت حزب تازه تاسیس عامه آدمی تاکید بر مطالبات جامعه هند برای مبارزه با فساد مالی و اداری دراین کشور است.

** رای طبقه متوسط به حزب جدید
کشور هفتاد و دو ملت با وجودی که به زندگی صلح آمیز اقوام مختلف در کنار یکدیگر مشهور می باشد، اما همواره شاهد رقابت اقلیت های مختلف بوده است.
این رقابت ها در مسایلی از جمله کنترل نکردن جمعیت برای بالا رفتن قدرت جامعه اقلیت یا حمایت از کاندیداهای متعلق به خود در انتخابات عمومی، خودنمایی می کنند.
ˈسومدا دوتاˈ فارغ التحصیل دکترای علوم سیاسی با تاکید بر اینکه انتخابات در هند بیشتر مساله ای هویتی است، می گوید: در هند مردم براساس طبقات اجتماعی و گروه هایی که به آنها وابسته هستند رای می دهند و این مهم نسبت به خواسته های اقتصادی و سیاسی سهم بیشتر در شکل دهی امور دارند.
وی معتقد است حزب عامه آدمی در انتخابات نیمه نهایی ایالت دهلی به این دلیل برنده شد که طبقه متوسط به صحنه آمدند و رای دادند.

** افزایش شهرنشینی و مطالبات جدید
برخی تحلیلگران اجتماعی پیش بینی می کنند که مساله هویت در انتخابات پیش رو در هند نسبت به قبل کمرنگ تر شده چون تقاضای روزافزون مردم برای توسعه و پیشرفت، بر هویت های کاستی (طبقات جامعه هند) و فاکتورهای قدیمی تاثیرگذار بر سیاست پیشی گرفته است.
با افزایش روند شهرنشینی در هند، شهرهای کوچک بزرگتر شده و برخی روستاها به شهر تبدیل شده اند. دراین شرایط مساله تسهیلات، امنیت شهری و کیفیت زندگی بیش از پیش مطرح است.
کارشناسان و ناظران سیاسی معتقدند کاندیداهای مجلس این دوره هند برای موفقیت باید این مسایل را در وعده های انتخاباتی خود بگنجانند.
علاوه براین با افزایش امکانات روستاها، سبک زندگی و مطالبات شهری به این مناطق هم کشیده شده و خواسته هایی همچون مدیریت بهتر و کاهش فساد اداری دیگر تنها محدود به شهرها نیست.

** تامین امنیت نیاز تازه مردم
به گفته برخی ناظران اکنون یکی از مهمترین مسایلی مطرح در جامعه هند تامین امنیت شهروندان است.
دو هفته قبل از سوی منابع رسمی هند خبری مبنی بر این این کشور پس از عراق و پاکستان از نظر بمب گذاری خطرناکترین کشور دنیا در سال 2013 بوده ، منتشر شد.
چشم انداز دیگر امنیتی که هند را با چالش مواجه کرده، امنیت اجتماعی است. گسترش نفوذ رسانه ها و فیلم ها و تصاویری که سبک زندگی مدرن را نشان می دهند و همچنین افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ، آسیب های اجتماعی را دراین کشور پهناور افزایش داده است.
اخباری که طی یکی دو سال اخیر درباره تجاوز متعدد به زنان در این کشور منتشر شده گویای واقعیت تلخ جامعه هند است.
از سوی دیگر، افزایش توانمندی های اجتماعی و اقتصادی جامعه هند به زنان این قدرت را داده که با سنت های پدرسالارانه مخالفت کنند. در این شرایط مطالبات زنان نیز به یکی از مسایل مورد توجه در برنامه های کاندیداهای انتخابات تبدیل شده است. زنان در این انتخابات بدنبال بهبود شرایط خود هستند. کارشناسان می گویند به همین دلیل است که در انتخابات پیش رو مجلس نمایندگان هیچیک از احزاب نمی تواند مطالبات زنان هندی را نادیده بگیرند.
این در حالیست که با توجه به نظرسنجی های اولیه، بنظر می رسد زنان بیشترین آرای خود را به حزب جدید عامه آدمی بدهند.

** نقش رسانه ها در انتخابات
رسانه ها،به خصوص روزنامه و تلویزیون در هند دربرگیری فراوانی داشته اند و توانسته اند سرنوشت انتخابات را تعیین کنند. اما اکنون با توجه به ترکیب رای دهندگان و تعداد کاربران اینترنت (130میلیون نفر در سال 2013) نسبت به کل جمعیت هند نمی توان سهم زیادی برای رسانه های سنتی در شکل دهی آرا درنظر گرفت اما بدون شک اینترنت درشکل دهی افکار عمومی سهم دارد.
ˈنارندرا مودیˈ رهبر حزب مخالف بی جی پی به عنوان فردی مطرح برای پست نخست وزیری آینده این کشور با استفاده از برنامه های ویدئو کنفرانس از جمله در چایخانه ها سعی کرده موفقیت هایی درجلب افکار عمومی بدست آورد.
اما بنظر می رسد که حزب جدید عامه آدمی با سخنگویان مسلط به فن بیان و استفاده گسترده از تلویزیون درتلاش است موفق تر باشد .
از نظر کارشناسان در مجموع، شرایط اجتماعی هند و باورهای مردم این کشور موجب شده که رای دهندگان هندی معمولا انتخاب های احساسی داشته باشند. بسیاری از مردم در پاسخ به دلیل رای دادن به کاندیداهای حزبی خاص تنها می گویند که حسی در درونشان می گوید این حزب بهتر است. با این حال بسیاری از ناظران معتقدند حضور چشمگیر طبقه متوسط و تحصیلکرده جامعه هند در انتخابات پیش رو می تواند این معادله را تغییر دهد.
آساق ** 2165 ** 275 **
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن