محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844657821
یک متر پارچه چینی، بیکاری یک کارگر ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یک متر پارچه چینی، بیکاری یک کارگر ایرانی
تمام صنایع این مملکت یک طرف و صنعت نساجی طرف دیگر، هم اشتغالزایی بسیار بالایی دارد و هم ما خودمان تخصصش را داریم و از همه بالاتر اینکه مواد اولیه این صنعت پنبه است و پلیاستر که پتروشیمی هم میتواند پلیاستر موردنیاز را تامین کند.
کد خبر: ۳۸۶۲۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۶:۱۶ - 13 March 2014
پارچه ایرانی که امروزه نامرادی گریبانش را گرفته است در گذشتههای نهچندان دور برای خود دارای عزت و افتخار بود. ایرانیان نخستین ملتی بودند که به صنعت نساجی (پارچه بافی) پی بردند و در هیچ جا بهتر از صنعت نساجی نمیتوان روح کنجکاوی تازهجو و پیشرفت خواه ایرانیان را دید. پس از حمله مغولان به ایران؛ بهدلیل آنكه متجاوزان اصرار به رواج كالاهای چینی در متصرفات خود داشتند منسوجات چینی در ایران رایج شد. بهدلیل تنوع رنگ و ارزان بودن قیمت پارچههای چینی مصرفكنندگان استقبال خوبی از آنها به عمل آوردند کما اینکه در حال حاضر نیز این روند ادامه دارد و نهتنها در صنعت نساجی بلکه در دیگر صنایع نیز چینیها بازار ما را قبضه کردهاند.
به نوشته آرمان، هماکنون صنعت نساجی در مقام یکی از معیارها و شاخصهای توسعه کشورهای مختلف است بهگونهای که در میان 10 کشور عمده صادرکننده محصولات نساجی در جهان 7 کشور از ممالک پیشرفته هستند و ارزش صادرات سالانه این محصولات در دنیا به بیش از 260 میلیارد دلار بالغ میشود که از این جهت بعضا به عنوان دومین صنعت مادر تلقی میشود.
در این میان کشور ایران نیز با توجه به سابقه تاریخی خود، بهطور قطع توانایی حضور در بازارهای جهانی را دارد، چنانکه براساس کارشناسیهای به عمل آمده میتوان صادرات محصولات نساجی ایران را در سال به 5 میلیارد دلار رساند. ضمنا ایران نیز هم پای کشورهای پیشرفته و مطرح در این صنعت توانسته است در شاخههای گوناگون صنعت عظیم نساجی و صنایع وابسته موجبات ارتقا و گسترش را فراهم آورده و با اتکا به مهارتهای تکنولوژیک نیازهای اساسی این صنعت را مرتفع سازد.
با همه اینها در سالهای اخیر شاهد تعطیلی کارخانجات عظیم نساجی بودهایم که البته تحریمها و نرسیدن مواد اولیه را نمیتوان در این بین نادیده گرفت. به عنوان مثال در کارخانجات نساجی مازندران معوقات كارگران و زیان انباشته و ضرر انبوه كارخانجات نساجی باعث شد تا مذاكراتی را هم برای فروش زمینهای آن آغاز کنند و آگهی فروش زمینهای نساجی مازندران نیز در روزنامهها به چاپ رسید و كارخانه گونیبافی را فروختند. از سوی دیگر به خاطر وجود تحریمها و عدم واردات مواد اولیه برخی کارخانجات نساجی با نصف ظرفیت واقعی و توان تولید ادامه کار میدهند و این در حالی است که در کشور سالانه حدود 2میلیارد و 100میلیون متر پارچه برای مصرف داخلی نیاز داریم و در وضعیت فعلی کارخانجات ما توانایی تولید کمتر از نصف این نیاز را دارند. این صنعت از قدرت ارز آوری بسیار بالایی برخوردار است و از آنجا که بهترین پارچه، پارچه پنبهای است و چند کارخانه ایرانی از ماشینآلات تقریبا مدرن استفاده میکنند ما به برخی کشورهای اروپایی صادرات هم داریم و به عبارتی باید گفت: گل پارچه تولیدیمان را صادر میکنیم.
پیش از این دبیر انجمن نساجی ایران گفته بود: صادرات نساجی ما به زحمت به یک میلیارد دلار در سال میرسد. بد نیست مسئولان یا ایجاد فضای امن برای سرمایهگذاران و تعریف یک سند استراتژی این صنعت را از تنگنایی که در آن قرار گرفته خارج کنند و در این بین با هدفگذاری صادرکنندگان نمونه را شناسایی و ظرفیتهای صادرات آنها را بسنجند تا امکان آسیبشناسی وجود داشته باشد. البته نوآوری و استفاده از تکنولوژی مدرن نیز علاوه بر صرفهجویی در صنعت نساجی میتواند به افزایش تولید نیز کمک کند. برای بررسی بیشتر مشکلات صنعت نساجی به سراغ محمد صادق مشایخ، رئیس اسبق اتحادیه بنکداران پارچه تهران و رئیس اسبق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی تهران رفتیم. وی که در سال گذشته خود از سمتهایش استعفا کرده بود از دوستی با شهید بهشتی و آیتا... رفسنجانی گفت و به همه سوالات ما پاسخ داد.
در بازار رقابتی پارچههای تولید داخل را چگونه میبینید؟
من صنعت نساجی ایران و پارچههای تولید داخل را از صنعت نساجی همه دنیا حتی انگلستان هم بالاتر میدانم چرا که با همین ماشینآلات و با همین امکانات این پارچه را یک هموطن بافته و من احساس غرور میکنم. بنابراین پارچههایی که حتی در انگلستان با آن ماشینآلات تولید شده را کمارزشتر از پارچه داخلی میدانم و در مورد پارچههای تولید چین وهند و اینها هم که دیگر هیچ.
شما به ماشینآلات اشاره کردید، فکر نمیکنید اگر ماشینآلات بهروزتری داشته باشیم ضمن صرفهجویی در مصرف انرژی تولیدات باکیفیتتری خواهیم داشت؟
بله، اصلا به روز شدن از توصیهها و سفارشات بزرگان دین است. ما باید یک سال از دنیا جلوتر باشیم و تکنولوژی سال آینده را امسال بیاوریم و باید برای انرژیمان ارزش قائل شویم و کیفیت و کمیت تولید را بالا ببریم تا برایمان ارزش افزوده بیشتری داشته باشد و در ضمن به روز باشیم برای تولیدی که توجیه اقتصادی داشته باشد. ما باید همه کارخانهها و ماشینآلات و صنعتمان براساس دیدگاه دانشگاههایمان به روز باشد.
سهم نساجی در مبادلات تجاری ایران چقدر است و آیا صادرات هم داریم؟
متاسفانه باید بگویم اگر بخواهیم ببینیم وضع صادراتمان چگونه است باید در ابتدا وارداتمان را بررسی کنیم، ما غرق در استخری هستیم که پارچههای چینی حرف اول را میزند و در عین حال که ما ممکن است صادرات مختصری داشته باشیم ولی در عین حال که پارچههایمان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است من نقش صادرات را خیلی کمرنگ میبینم ولی در تولید داخلی هنوزهم اگر مدیران به آن بها بدهند ما مطمئنا روزهای بهتری را در پیش خواهیم داشت.
آن مختصر صادراتی که گفتید به کدام کشورهاست؟
ما به عراق صادرات داریم و از آنجا که پارچههای کتان یا پنبه از نظر بهداشتی در دنیا حرف اول را میزنند مضافا اینکه ما چند کارخانه داریم که دارای ماشینآلات و تکنولوژی بهروزتری هستند یعنی چهار پنج سال از تکنولوژی روز دنیا عقبتر هستند به ایتالیا، فرانسه و انگلیس هم صادرات داریم. امیدوارم با تحولی که اخیرا ایجاد شده با توجه بیشتر به سرمایهگذار داخلی و توجیه اقتصادی آن حتما تکنولوژیمان را به روز کنیم.
وضعیت بازار پارچههای ایرانی در کشورهای اروپایی چگونه است؟
خوب است و استقبال میشود کما اینکه یکی از تولیدکنندگان ما که در نمایشگاه نساجی فرانسه شرکت کرده بود از فروشگاهی در فرانسه لباس میخرد و خوشبختانه میبیند که از پارچههای تولید کارخانه خودشان است.
شما از توجه بیشتر به سرمایهگذار داخلی گفتید، علاوه بر آن اگر سرمایه خارجی هم وارد شود وضعیت تولید بهتر خواهد شد؟
سرمایهگذار خارجی خیلی بیشتر از سرمایهگذار داخلی اطلاعات روز امنیت سرمایه را دارد، یعنی میداند چه چیزی از سرمایه حمایت میکند و کجا باید سرمایهگذاری کند. ما باید کاری کنیم که در ابتدا سرمایهگذاران خودمان احساس امنیت سرمایهشان را بکنند که تولید یک کالایی برایشان امنیت اقتصادی داشته باشد آنوقت میتوانیم بگوییم که سرمایهگذار خارجی هم بیاید اینجا و سرمایهگذاری کند. چراکه تولید زیاد شده و واردات کم. سرمایهگذار خارجی به جایی میآید که رشد اقتصادی آن کشور بهتر از چین، تایلند یا ترکیه باشد. بنابراین ما باید در ابتدا مبنای خودمان را درست کنیم یعنی زمینه بهرهوری سرمایهگذاری را بالا ببریم. ما اگر به خود ایرانیهای مقیم خارج از کشور امنیت سرمایه بدهیم حتی اگر 20 درصدشان هم بیایند و سرمایهگذاری کنند کافی است. ما نیاز به پول نفت نداریم ما نیاز به امنیت سرمایهگذار داریم.
در صنعت نساجی ما به سرمایهگذاری خارجی بیشتر نیاز داریم یا به تکنولوژی و مدیریت خارجی؟
ما بهترین متخصصان نساجی را داریم، چه آنها که در خارج تحصیل کردهاند و چه آنها که در داخل. پس ما از نظر مدیریت تخصصی نساجی هیچ چیز کم نداریم. ما به دانشگاهها و اساتید دانشگاههایمان افتخار میکنیم. من در سال 80 مدیریت اتحادیه نساجی را بر عهده گرفتم و سعی در پیدا کردن حلقه گمشده بین دانشگاه و صنعت نمودم که این حلقه همان سرمایهگذار یا به عبارتی بازار است و بهرغم استقبال مدیریت وقت دانشگاه نساجی امیرکبیر و نامهنگاری با وزارتخانههای مربوطه به جایی نرسید.
در اقتصاد بدون نفت صنعت نساجی چه جایگاهی دارد؟
تمام صنایع این مملکت یک طرف و صنعت نساجی طرف دیگر، هم اشتغالزایی بسیار بالایی دارد و هم ما خودمان تخصصش را داریم و از همه بالاتر اینکه مواد اولیه این صنعت پنبه است و پلیاستر که پتروشیمی هم میتواند پلیاستر موردنیاز را تامین کند. با قدرت میگویم و تضمین میدهم که اگر دولت همین الان اعلام کند که ورود پارچه به ایران ممنوع است هیچ اتفاق بدی نمیافتد و هیچ مشکلی پیش نمیآید. و تضمین میکنم که در چنین شرایطی ما میتوانیم ظرف یک سال تمام نیازهای داخل را تامین کنیم و صادرات هم داشته باشیم و با رقابتی که ایجاد میشود و امنیتی که برای سرمایهگذار به وجود میآید پارچهای باکیفیتتر از پارچه انگلستان تولید میکنیم، چین که هیچ، چون اصلا من پارچه چین را قبول ندارم. آنها در زمانی که ما بهترین کارخانه پارچه را داشتیم متقال تولید میکردند. متاسفانه قلبهای تپنده نساجی ما تعطیل شدند مثل: نساجی مازندران، جهان چیت، کارخانجات تعطیل شده در یزد و اصفهان که دیگر هیچ. هر یک متر پارچهای که وارد ایران میشود معادل بیکاری یک کارگر ایرانی است.
آیا تحریمها بر صنعت نساجی و تعطیلی کارخانهها تاثیرگذار بود؟
بله، ما مواد اولیه را از هر طریقی وارد کردیم و تقریبا کارخانهها با 50درصد ظرفیت هم کار کردند اما خوب به هر حال مسلم است که تحریمها بیتاثیر نبوده است.
برای جلوگیری از تعطیلی کارخانههای نساجی چه باید کرد؟
آنچه صنعت نساجی را تهدید میکند واردات بیرویه پارچه است و از آنجا که من فرهنگ نساجی ایران را میشناسم میگویم باید از استعدادهای نساجی که الان استفاده نمیشود استفاده کرد و توصیه میکنم مسئولان یک سراغی از کارخانههای نساجی بگیرند. تا زمانی که ما به استعدادهای داخلی و کارگران و دانشجویان و سرمایهگذارانمان بها ندهیم و وابستگیمان را قطع نکنیم موفق نخواهیم شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
کارمندان ایرانی از افغانی ها کمتر کار می کنند/ خسارت تعطیلات نوروز براقتصاد ایران
کارمندان ایرانی از افغانی ها کمتر کار می کنند خسارت تعطیلات نوروز براقتصاد ایران اقتصاد > اقتصاد کلان - براساس تازه ترین گزارش ها میزان فعالیت مفید روزانه کارمندان ایرانی به 22 دقیقه رسیده است این عدد حتی در قیاس با کارمندان افغانستان پاکستان ترکیه و امارات هم کمقانون کار ایران مترقی ترین قانون حمایتی از کارگران در جهان است
قانون کار ایران مترقی ترین قانون حمایتی از کارگران در جهان است تبریز - ایرنا - مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت قانون کار جمهوری اسلامی ایران مترقی ترین و بهترین قانون حمایتی از قشر کارگری در جهان است احد حسینی روز شنبه در نشست هم اندیشی ستاد بزرگداشت هفته کانادر ادیبی در گفتوگو با فارس: تعداد نیروهای ایرانی در «خیبر» کمتر از تانکهای عراقی بود
نادر ادیبی در گفتوگو با فارس تعداد نیروهای ایرانی در خیبر کمتر از تانکهای عراقی بودنادر ادیبی گفت روز دوم عملیات در خط از خاکریز نگاه کردم و دیدم که تعداد تانکهای عراقی از تعداد رزمندههای ما بیشتر بود به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس سرهنگ نادر ادیبی از جانبازان دفاعقطبالدین صادقی در همایش ملی مترجمان کرد ایرانی: دستیابی به فرهنگ جهانی مهمترین هدف این دو مترجمان کرد بود
قطبالدین صادقی در همایش ملی مترجمان کرد ایرانی دستیابی به فرهنگ جهانی مهمترین هدف این دو مترجمان کرد بوداز نویسندگان و هنرمندان بنام کشورمان گفت دستیابی به فرهنگ بزرگ جهان و حفظ فرهنگ بومی مهمترین هدف این دو مترجم کرد زبان بوده است به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج قطبالدینرئیس جمهور در پیامی به نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی: ایران بوستان بیبدیل و رنگارنگ اقوام، مذاهب و زبا
رئیس جمهور در پیامی به نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی ایران بوستان بیبدیل و رنگارنگ اقوام مذاهب و زبانهای گوناگون استرئیس جمهور در پیامی به همایش ملی مترجمان کرد ایرانی در سنندج نقش کردها را در تعالی فرهنگ و اندیشه ایرانی اسلامی بیبدیل و قابل تقدیر عنوان کرد به گزارشکارگرپيشه: دوستي مهمتر از برد و باخت است
کارگرپيشه دوستي مهمتر از برد و باخت است سرمربي تيم واليبال شهرداري اروميه گفت دوستيها در واليبال براي من بسيار مهمتر از برد و باخت در يک مسابقه است يدالله کارگرپيشه پس از پيروزي سه بر صفر تيمش برابر کاله آمل در نشست خبري حاضر شد و اظهار داشت هميشه يک طرف واليبالبا حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و دفتر توسعه سازمان ملل طرح «مدیریت یکپارچه منابع طبیعی» ب
با حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و دفتر توسعه سازمان مللطرح مدیریت یکپارچه منابع طبیعی به وسعت 20 کیلومتر در هامون اجرا میشودمدیر پروژه بینالمللی منارید سیستان و بلوچستان گفت طرح مدیریت یکپارچه منابع طبیعی به وسعت 20 کیلومتر با حمایت صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی ومهمترین مشکل شهرستان بروجرد ، بیکاری است
فرماندار ویژه بروجرد مهمترین مشکل شهرستان بروجرد بیکاری است بروجرد - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد گفت مهمترین مشکل شهرستان بروجرد در حال حاضر بیکاری است به گزارش ایرنا منوچهر فراقی یکشنبه شب در نشست بررسی مسائل و مشکلات روستاییان بخش اشترینان افزودرئیسجمهوری در پیامی به همایش ملی مترجمان کرد ایرانی: محمد قاضی و ابراهیم یونسی بزرگمردان حوزه فرهنگ و اندیشه
رئیسجمهوری در پیامی به همایش ملی مترجمان کرد ایرانی محمد قاضی و ابراهیم یونسی بزرگمردان حوزه فرهنگ و اندیشهاندرییس جمهوری در پیامی به "همایش ملی مترجمان کرد ایرانی با محوریت بررسی آثار محمد قاضی و ابراهیم یونسی" تاکید کرد بی گمان برگزاری این همایش اقدامی شایسته برایمصطفیوند: دست آقایان حاشیهساز از تیممان کوتاه شد کارگرپیشه: دوستی در والیبال مهمتر از برد و باخت است
مصطفیوند دست آقایان حاشیهساز از تیممان کوتاه شدکارگرپیشه دوستی در والیبال مهمتر از برد و باخت استسرمربی تیم والیبال شهرداری ارومیه گفت دوستیها در والیبال برای من بسیار مهمتر از برد و باخت در یک مسابقه است به گزارش خبرگزاری فارس یدالله کارگرپیشه پس از پیروزی سه بر صفر تیمپایان همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی با معرفی نفرات برتر
سنندج پایان همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی با معرفی نفرات برتر مراسم اختتامیه همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی با معرفی افراد برگزیده و تجلیل از خانوادههای محمد قاضی و ابراهیم یونسی برگزار شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج در این آئین پایانی این مراسممترجم ایرانی برنده یک جایزه عربی شد
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۷ جایزه عربی خلاقیت فرهنگی در بخش ترجمه به یک شاعر و مترجم ایرانی رسید مریم حیدری با اعلام این خبر به خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت این جایزه که از سوی دستاندرکاران آن نوبل عربی نامیده شده امسال با همکاری سازمان عربی تربیبا حضور مهمانان ایرانی و خارجی تمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی رونمایی شد
با حضور مهمانان ایرانی و خارجیتمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی رونمایی شدتمبر یادبود نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی با حضور مهمانان ایرانی و خارجی در سنندج رونمایی شد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج همایش مترجمان کرد ایران با محوریت محمد قاضی و ابراهیم یونسیفرماندار قاینات: احقاق حقوق جامعه کارگری مهمترین رسالت اداره کار است
فرماندار قاینات احقاق حقوق جامعه کارگری مهمترین رسالت اداره کار استفرماندار قاینات گفت احقاق حقوق کارگران حفظ و صیانت از نیروی کار و تنظیم روابط کار مهمترین رسالت اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان قاینبانیولی: تماشای بازی مشهدی ها لذتبخش بود/کارگر پیشه:دوستی در والیبال مهمتر از برد و باخت است
نشست خبری تیم های پیروز شده در مرحله نیمه نهایی لیگ برتر والیبال بانیولی تماشای بازی مشهدی ها لذتبخش بود کارگر پیشه دوستی در والیبال مهمتر از برد و باخت است سرمربیان دو تیم والیبال متین ورامین و شهرداری ارومیه که هریک در مرحله نیمه نهایی لیگ برتر حریفان خود را پشت سر گذاشتند جدمردان ایرانی به سلامت خود کمتر اهمیت میدهند
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۲۰ سرپرست گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پجزشکی ایلام گفت مردان ایرانی کمتر به سلامت خود اهمیت میدهند و همواره رفتارهای ریسک پذیرانه در آنان بخوبی مشهود است دکتر اسد احسانزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایراننخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی
نخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانینخستین همایش ملی مترجمان کرد ایرانی با بررسی آثار محمدقاضی و ابراهیم یونسی باحضور اساتید کشوری و مهمانانی ازاقلیم کردستان عراق شامگاه سه شنبه برگزار شد عکس بختیار صمدی1392 12 07 - 11 58 دریافت کل گزارش تصویری-
اقتصادی
پربازدیدترینها