واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ (۱۸:۲۱ب.ظ)
مدير منابع طبيعي خمين: کمربند حفاظتي در حاشيه عرصههاي طبيعي خمين احداث شد مدير منابع طبيعي خمين گفت: ۲۷کيلومتر کمربند حفاظتي درعرصه هاي طبيعي خمين با هدف تفکيک اراضي زراعي مردم از اراضي ملي و مرتعي احداث شد.
به گزارش خبرگزاري موج از خمين، احمدرضا اسدي در جمع خبرنگاران با اشاره به احداث کمربند حفاظتي طبيعي در خمين اظهار کرد: 27کيلومتر کمربند حفاظتي در مراتع و عرصه هاي طبيعي ملي اين شهرستان با عنوان خاکريز و کانال احداث شده است.
وي افزود: امروزه اهميت محيط زيست سالم و ضرورت تلاش براي حفظ آن بر کسي پوشيده نيست، با توجه به حساسيت منطقه و تخريب و تصرف صورت گرفته ايجاد کمربند حفاظتي در اين مناطق ضروري بوده که اين امر به نحو مطلوب اجرا گرديد.
مدير منابع طبيعي خمين تصريح کرد: حفاظت از محيط زيست کره زمين بدون مشارکت تمامي کشورها و مردم امکان پذير نيست، يکي از اهداف اصلي اداره منابع طبيعي و آبخيزداري حفظ و حمايت از منابع طبيعي و ذخاير جنگلي است.
اسدي با اشاره به اسناد حقوق بين المللي گفت: به همين دليل در اسناد حقوقي بين المللي از جمله اعلاميه ريو، دستور کار 12 بر اصل مشارکت عمومي در حفظ محيط زيست تاکيد شده است.
وي افزود: با مطالعه اين اسناد و جمع بندي آنها سه مولفه لازم براي مشارکت عمومي تعيين مي شود که از ميان اين مولفه ها مي توان حق دسترسي به اطلاعات زيست محيطي، مشارکت عموم در فرايند تصميم سازي و تصميم گيري و دسترسي و توسل به مراجع اداري و قضايي در حوزه محيط زيست را نام برد.
مدير منابع طبيعي خمين تصريح کرد: در همين راستا در اين تحقيق سعي شده است ضمن بررسي مفهوم مشارکت عمومي و مولفه هاي اصلي آن به بررسي وضعيت قوانين مربوط به محيط زيست در قانون اساسي کشورمان پرداخته شود.
وي افزود: اين ميزان کمربند حفاظتي شش هزار و 905هکتار از اراضي ملي اين شهرستان را پوشش مي دهد که اين طرح بازدارنده به منظور جلوگيري از ايجاد اختلاف بين بهره برداران منابع طبيعي و دامداران ايجاد شده و حايل بين عرصه هاي منابع طبيعي با مستثنيات مردم است.
مدير منابع طبيعي خمين تصريح کرد: با ايجاد اين کمربند دسترسي بهتر براي اجراي طرح هاي اصلاحي و احياء فراهم مي شود.
اسدي با اشاره به بيان اينکه اين کمربند از سوء استفاده افراد فرصت طلب و بي اطلاع نسبت به تصرف اراضي ملي جلوگيري مي کند، گفت: پياده کردن دقيق نقشه هاي اجراي قانون در طبيعت، تعيين حدود و نشانه گذاري اراضي ملي و دولتي، آشنا شدن کشاورزان با مرز اراضي ملي و زمين هاي زراعي و تعيين مساحت دقيق تصرفات و تجاوزات منابع ملي همجوار با مستثنيات مردم از مهم ترين اهداف ايجاد اين کمربند است.
وي افزود: اجراي طرح کمربندي حفاظتي از سال 86در اين شهرستان شروع شده و اجراي طرح کمربند حفاظتي تاثير به سزايي در کاهش تصرفات غير قانوني اراضي ملي داشته و از تخريب مراتع جلوگيري کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]