محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843081907
طلای سبز گرانبها ترین میراث ایران زمین در راه توسعه پایدار
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طلای سبز گرانبها ترین میراث ایران زمین در راه توسعه پایدار ارومیه - ایرنا - جنگل ها به عنوان گرانبها ترین میراث و ودیعه الهی برای انسان ،علاوه بر ارزش اقتصادی به عنوان منبع بدون جایگزین تولید اکسیژن کره خاکی، مورد توجه مجامع جهانی قرار گرفته و راهکارهای زیادی برای حفاظت از این عرصه ها اتخاذ و اعمال می شود.
کشورهای پیشرفته اروپایی، آمریکای شمالی و ژاپن با برنامه ریزی های خاص درصدد گسترش جنگل ها و عرصه های طبیعی خود هستند ولی کشورهای در حال توسعه نظیر ایران، به این امر مهم و اساسی چندان توجهی نمی شود.
با در نظر گرفتن اهمیت جنگل ها و مراتع از نظر کنترل آب های سطحی و تغذیه آب های زیر زمینی، مبارزه با آلودگی هوا، مبارزه با فرسایش خاک، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، تلطیف هوا، نقش اقتصادی جنگل، برای تولید مواد دارویی و صنعتی، ضرورت حفاظت از این عرصه ها بیش از پیش نمایان می شود.
منابع طبیعی شاهکار خلقت و یکی از گرانبهاترین وزیباترین منابع خدادادی هستند که هر کشور برای ادامه و بقای خود نیازمند حفظ و حراست و احیای آن است.
در حال حاضر، عرصه های آبخیزداری حدود 125 میلیون هکتار از مساحت کشور را در بر می گیرد که با توجه به مساحت نزدیک به 164 میلیون هکتاری ایران، حدود 39 میلیون هکتار باقیمانده از سطح کشور را مناطق بیابانی، کویری، باتلاق ها، دریاچه ها، شهرها تشکیل داده است.
تفاوت زیاد دو عرض جغرافیایی شمال و جنوب کشور و وجود دشت ها، ارتفاعات و اقلیم های متفاوت سیمای بسیار متنوعی به سرزمین پهناور ایران بخشیده به گونه ای که نواحی رویشی و گونه های گیاهی بسیار زیادی در آن رشد و نمو کرده است.
در زمان حاضر، پنج ناحیه رویشی شامل ناحیه رویشی هیرکانی یا خزری، ناحیه رویشی ایران تورانی، ناحیه رویشی ارسباران،ناحیه رویشی زاگرس و ناحیه رویشی خلیج فارس- عمانی در ایران وجود دارد که نشان از غنای حوزه فضای سبز در کشور است.
حدود 85 میلیون هکتار از مساحت کشور را عرصه های ملی و طبیعی در برگرفته که جنگل های ایران 8/8 درصد و مراتع 52درصد از مساحت کشور را تشکیل می دهند.
سرانه جنگل در کشور در زمان حاضر،17 صدم هکتار است و این در حالیست که سرانه جهانی جنگل 62 صدم هکتار است که مقایسه این آمار ضرورت توجه به حفظ، احیاء و توسعه جنگل های کشور را نشان می دهد.
مراتع نیز از جمله دیگر منابع خدادادی و فضاهای سبز در کشور به شمار می روند که نقش بسیار مهمی در حفظ آب و خاک و جلوگیری از فرسایش، تنظیم گردش آب در طبیعت، تامین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولات دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری دارند.
طبق برآوردهای صورت گرفته حدود 7/10 میلیون تن علوفه در شرایط بارش نرمال در مراتع کشور تولید می شود که این آمار نیز دلیل دیگری بر ضرورت توجه به مراتع در کشور می باشد.
جمعیت دامی کشور حدود 124 میلیون واحد اعلام شده که حدود 83 میلیون واحد آن وابسته به علوفه مرتع هستند،این در حالی است که مراتع موجود کشور تنها می تواند خوراک 37 میلیون واحد دامی در مدت هفت ماه یا 6/24 میلیون واحد دامی در مدت یکسال را تامین کند.
طبق این آمار در حال حاضر بیش از 2/2 برابر ظرفیت مجاز از مراتع کشور بهره برداری می شود و معیشت حدود 916 هزار خانوار روستایی و عشایری به بهره برداری از مراتع وابسته است.
آذربایجان غربی نیز با مساحتی معادل چهار میلیون و 366 هزار هکتار، 2.65 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده که 481 هزار هکتار آن را دریاچه ارومیه و باقی را مساحت خشکی استان تشکیل می دهد.
از سه میلیون و 741 هزار هکتار از مساحت خشکی استان دو میلیون و 745 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی است که دو میلیون و 653 هزار هکتار آن مراتع و 101 هزار هکتار آن را عرصه های جنگلی در بر می گیرند.
این آمار نشان می دهد سهم آذربایجان غربی به نسبت مساحت موجود خود، سهم قابل توجهی در حوزه منابع طبیعی است و نباید از نقش موثر این استان در حوزه منابع طبیعی غافل بود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اهمیت منابع طبیعی در کشورها گفت: این استان از استان های مستعد از لحاظ منابع طبیعی تجدید شونده است که ویژگی های آب و هوایی و اقلیمی، تنوع اکولوژیکی و بیولوژیکی ، تیپ تنوع اراضی و استعداد خاک شرایط را برای انواع گونه های گیاهی خودرو و زندگی انواع جانوران وحشی در استان فراهم کرده است.
علی پیرمرادی افزود: حفاظت از اراضی ملی و آب و خاک از جمله وظایف تک تک آحاد جامعه است که باید توجه جدی به این مقوله شود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی و حیات کشور وابسته به منابع طبیعی است، اظهار کرد: کشور ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی حساس خود اکنون در مرحله ای از توسعه قرار گرفته که تحت هر شرایطی باید مقوله توسعه امنیت غذایی و توسعه پایدار را جدی بگیرد.
وی اضافه کرد: برای داشتن امنیت غذایی باید منابع طبیعی را حفظ کرده و از آن به نحو مطلوب بهره برداری کنیم.
وی ادامه داد: بدون حفاظت از آب و خاک، جنگل، مرتع و بهره برداری مطلوب از منابع تجدید شونده نمی توان به توسعه پایدار و تولید مطمئن در کشاورزی دست یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: هم اکنون منابع طبیعی موجود در کشور و استان به رغم هشدارهای داده شده در شرایطی نامطلوب مورد بهره برداری قرار می گیرند که باید فکری اساسی برای این موضوع کرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز درگفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بدون توجه به عرصه های ملی نمی توان انتظار تامین امنیت غذایی را داشت و تولید از منابع داخلی نیازمند حراست از عرصه های طبیعی است.
علی مختاری اضافه کرد: با توجه به تحریم های موجود ، موظف به تولید مایحتاج عمومی در داخل کشور هستیم که این امر بدون وجود مراتع و عرصه های ملی مطلوب امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: کشت در استان و کشور باید بر پایه سه اصل نیازهای جامعه، بازاریابی و بازارسازی صورت گیرد .
مختاری افزود: 120 میلیون واحد دامی در کشور وجود دارد که 83 میلیون آن وابسته به علوفه مرتعی هستند که اگر برای چرای اصولی این دام ها فکری اندیشیده نشود، مراتع خوب و متوسط ما تبدیل به مراتع فقیر می شوند.
وی اظهار کرد: در آذربایجان غربی نیز نزدیک به هفت میلیون واحد دامی وجود دارد که سه میلیون و 900 هزار واحد دامی مازاد بر نیاز مراتع استان است.
مختاری ادامه داد: برای تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به فرهنگ عمومی باید همه تلاش کنند و باید بدانیم که حراست از عرصه های طبیعی وظیفه یک شخص یا گروه نیست.
وی گفت: آسیب شناسی در خصوص حراست از عرصه های ملی ضروری است و مردم باید برای حفاظت از این عرصه ها پای کار بیایند.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه نفوذپذیری آب در جنگل 40 برابر عرصه های بدون پوشش گیاهی است، اضافه کرد: نفوذ پذیری آب در عرصه های جنگلی هفت دقیقه طول می کشد، این درحالی است که این آمار در زمین های بدون پوشش گیاهی چهار ساعت و شش دقیقه است .
وی از تعریف طرح های منابع طبیعی در حوزه دریاچه ارومیه خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم با اقدامات و تلاش های مسئولان دولت تدبیر و امید به زودی شاهد رفع بحران دریاچه ارومیه باشیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: مراتع طبیعی استان شامل مراتع ییلاقی، میان بند و قشلاقی است که مراتع ییلاقی در نوار مرزی استان و هم مرز با کشور های عراق و ترکیه و مراتع قشلاقی و میان بند در قسمت های اطراف دریاچه ارومیه، حاشیه رودخانه ارس و مراتع حریم روستاها قرار دارند.
پرویز ریاضی فر افزود: مراتع و چمن زارهای طبیعی واقع در حاشیه تالاب ها و رودخانه های دائمی استان به خاطر برخورداری از رطوبت زیاد اغلب شکل باتلاقی به خود گرفته و محل پرورش گاومیش است و به همین دلیل آذربایجان غربی از مراکز مهم پرورش گاومیش کشور به شمار می رود.
وی اظهار کرد: سطح این مراتع و چمنزارها پوشیده از گیاهان خانواده گندمیان و تعدادی از خانواده لگومینوزها به همراه گونه های جگن و کارکس و زنبق می باشد که ترکیب مناسبی برای تعلیف دام سنگین به شمارمی آید.
وی اضافه کرد: سطح این مراتع اغلب تا نیمه اول فصل بهار پوشیده از آب های سطحی است که پس از قرق کوتاه مدت تا اواخر فصل بهار یک یا دو چین از علوفه طبیعی به صورت دستی درو شده و در بقیه طول سال به صورت مستقیم توسط دام سنگین مورد چرا واقع می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: روی هم رفته این استان از قطب های مهم مرتعداری کشور به شمار می رود و دو میلیون و 668 هزار هکتار از مساحت استان را مراتع تشکیل می دهد.
ریاضی فر گفت: 550 هزار هکتار یعنی 21 درصد این مراتع استان را مراتع خوب، یک میلیون و 72 هزار هکتار آن یعنی 40 درصد آن را مراتع متوسط و یک میلیون و 45 هزار هکتار آن یعنی 39 درصد آن را مراتع فقیر تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: مقدار تولید علوفه خشک قابل برداشت سالانه با توجه به تداوم و تاثیر چند ساله خشکسالی اخیر و کاهش چشمگیر تولید علوفه، 592 هزار تن می باشد که مدت زمان چرا در مراتع استان با توجه به شرایط اکولوژیکی، شرایط اقلیمی و قدرت تجدید حیات و عرف محل متغیر بوده و 3 تا 9 ماه در سال می باشد.
وی اضافه کرد:مراتع استان به لحاظ تنوع زیستی و نقش آن در تامین علوفه دامی تاثیر مهمی در اقتصاد استان دارد که بروز خشکسالی های ممتد و چرای بی رویه مراتع را در معرض خطر قرار داده است.
با این توضیحات و با توجه به لزوم اهتمام بیشتر برای جلوگیری از استفاده بی رویه از منابع طبیعی، باید همه مسئولان و مدیران در کنار بهره برداران و مردم دست در دست هم دهند و با عزمی جدی تر، در راستای مقابله با کاهش روز افزون وسعت منابع طبیعی از جمله جنگل ها، مراتع و حوزه های آبخیزداری تلاش کنند.
گزارش از: سیده فاطمه سجادی
8137/583 / 1495
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
طلای سبز، گرانبهاترین میراث ایران زمین در راه توسعه پایدار
طلای سبز گرانبهاترین میراث ایران زمین در راه توسعه پایدار ارومیه - ایرنا - جنگل های به عنوان گرانبها ترین میراث و ودیعه الهی برای انسان علاوه بر ارزش اقتصادی به عنوان منبع بدون جایگزین تولید اکسیژن کره خاکی مورد توجه مجامع جهانی قرار گرفته و راهکارهای زیادی برای حفاظت از این عزمینه ظهور شرکتهای ایرانی صادرکننده دانش مهندسی فراهم شد
اقتصادی راه و مسکن زمینه ظهور شرکتهای ایرانی صادرکننده دانش مهندسی فراهم شد رئیس مجلس شورای اسلامی با اهدای لوح تقدیر از خدمات نوآوری ها و دستاوردهای سیدمحمد صدرهاشمی نژاد بابت 35 سال فعالیت در عرصه فنی مهندسی و پیمانکاری کشور قدردانی کرد به گزارش خبرگزاری مهر سیدمحمد صدرهاتوسعه صادرات، راهبرد ایران خودرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی
مدیر عامل ایران خودرو مطرح کرد توسعه صادرات راهبرد ایران خودرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی گروه صنعتی ایران خودرو تحقق اقتصاد مقاومتي را سر لوحه تمام امورخود قرار داده که یکی از محور های اساسی آن حضور فعال در بازار های بین المللی است تا از این طریق ارز مورد نیاز خودرا تامین كندتوسعه صادرات راهبرد ایران خودرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی
یکه زارع خبر داد توسعه صادرات راهبرد ایران خودرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا - مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت گروه صنعتی ایران خودرو تحقق اقتصاد مقاومتی را سر لوحه تمام امورخود قرار داده که یکی از محور های اساسی آن حضور فعال در بازار های بین المللی است تا از اینماینده ایلام: حمایت از تولید تنها راهکار رسیدن به توسعه پایدار است
نماینده ایلام حمایت از تولید تنها راهکار رسیدن به توسعه پایدار است ایلام- ایرنا- نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت تنها راهکار دستیابی به اشتغال و توسعه پایدار اقتصادی در کشور حمایت از تولید ملی است به گزارش ایرنا عمران علی محمدی روز سه شنبه در نشست بررسی مشکلات بخش صناستاندار: زمینه های توسعه فعالیت شرکتهای هواپیمایی در آذربایجان غربی فراهم است
استاندار زمینه های توسعه فعالیت شرکتهای هواپیمایی در آذربایجان غربی فراهم است ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت این استان ظرفیت های بسیاری در حوزه های مختلف دارد که حضور شرکتهای هواپیمایی در توسعه تمامی این حوزه ها موثر است قربانعلی سعادت چهارشنبه شب در دیدار با مدیمدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران در مشهد مقدس خبر داد آغاز معاملات قراردادهای آتی زیره سبز به زودی در ب
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران در مشهد مقدس خبر دادآغاز معاملات قراردادهای آتی زیره سبز به زودی در بورس کالای ایرانبه منظور آشنایی فعالان بازار زیره سبز با نحوه معاملات در بورس کالای ایران و فراهمسازی مقدمات راهاندازی قراردادهای این محصول جلسهای با حضور مدیران بورس کمهاجرت تولید کنندگان به شهر از مهمترین چالش های توسعه پایدار کشاورزی است
یک مقام وزارت جهادکشاورزی مهاجرت تولید کنندگان به شهر از مهمترین چالش های توسعه پایدار کشاورزی است اهواز - ایرنا - رییس موسسه پژوهش های اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی گفت مهاجرت تولید کنندگان به شهرها از مهمترین چالش ها در حوزه توسعه پایدار بخش کشاورزی است به گزارش خراه توسعه اقتصاد ایران از مسیر تعاون میگذرد
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۲۶ دبیر کل اتاق تعاون ایران با بیان اینکه بخش تعاون تا رسیدن به سهم 25 درصد فاصله زیادی دارد مهمترین دغدغه خود برای بخش تعاون را هم افزایی و انسجام بیشتر میان تعاونیها عنوان کرد محمدصادق مفتح در گفتوگو با خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا اظهار کرد در حاراهاندازی بزرگترین طرح گازوئیلسازی ایران/ افزایش عرضه گازوئیل اروپایی در آستانه نوروز
اقتصادی انرژی راهاندازی بزرگترین طرح گازوئیلسازی ایران افزایش عرضه گازوئیل اروپایی در آستانه نوروز معاون وزیر نفت از راه اندازی بزرگترین پروژه تولید گازوئیل با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا در پالایشگاه نفت شازند خبر داد و اعلام کرد در آستانه نوروز عرضه گازوئیل اروپاییراه اندازی سامانه توسعه و رصد آمایش بهترین ابزار تصمیم سازی است
راه اندازی سامانه توسعه و رصد آمایش بهترین ابزار تصمیم سازی است اراک - ایرنا - مدیرکل بودجه استانداری استان مرکزی گفت راه اندازی سامانه توسعه و رصد آمایش ساترا در استانها بهترین ابزار تصمیم سازی بهنگام و کارامد مدیریتی است به گزارش ایرنا رقیه یادگاری روز شنبه در کارگروه آماستاندار: زمینه توسعه فعالیت شرکتهای هواپیمایی در آذربایجان غربی فراهم است
استاندار زمینه توسعه فعالیت شرکتهای هواپیمایی در آذربایجان غربی فراهم است ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت این استان ظرفیت های بسیاری در حوزه های مختلف دارد که حضور شرکتهای هواپیمایی در توسعه تمامی این حوزه ها موثر است قربانعلی سعادت چهارشنبه شب در دیدار با مدیرعامراه آهن ایران به آسیای میانه نقش مهمی درتوسعه تجارت خارجی استان دارد
معاون استاندار گلستان راه آهن ایران به آسیای میانه نقش مهمی درتوسعه تجارت خارجی استان دارد گرگان - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان گفت راه آهن ایران به آسیای میانه می تواند نقش عمده ای در توسعه تجارت خارجی استان داشته باشد مهندس علی مرگدری روز گذشته در کادرختکاری، بهترین راه مقابله با مضرات توسعه شهرنشینی است
درختکاری بهترین راه مقابله با مضرات توسعه شهرنشینی است ارومیه - ایرنا - فرمانده تیپ 41 پیاده ارومیه گفت درختکاری بهترین راه مقابله با مضرات توسعه شهرنشینی است امیر سرتیپ دوم رحمان اکبرآبادی روز سه شنبه در آیین کاشت نهال در پادگان قوشچی ارومیه با قدردانی از همه خادمان عرصه مناراه آهن قزاقستان- ترکمنستان - ایران مسیر توسعه و تجارت سبز
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۴۶ معاون برنامه ریزی استانداری گلستان با اشاره به احداث پروژه راه آهن جمهوری قزاقستان و جمهوری ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران آن را مسیر توسعه و تجارت سبز خواند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی مرگدری شامگاه گذشته 18 اسمعاون برنامهریزی استاندار مرکزی: آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است
معاون برنامهریزی استاندار مرکزی آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار استمعاون برنامهریزی استاندار مرکزی با بیان اینکه آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است گفت مطالعات آمایش سرزمین مبنایی برای انجام تمامی فعالیتها در برنامه ششم توسعه است به گزارش خبمعاون استاندار گلستان: احداث راهآهن قزاقستان، ترکمنستان و ایران راه سبز توسعه و تجارت است
معاون استاندار گلستان احداث راهآهن قزاقستان ترکمنستان و ایران راه سبز توسعه و تجارت استمعاون برنامهریزی استاندار گلستان گفت احداث راهآهن قزاقستان ترکمنستان و ایران راه سبز توسعه و تجارت است به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان علی مرگدری عصر امروز در جلسه توسعه تجاری و روابط د-
اقتصادی
پربازدیدترینها