واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مقام وزارت جهادکشاورزی: مهاجرت تولید کنندگان به شهر از مهمترین چالش های توسعه پایدار کشاورزی است اهواز - ایرنا - رییس موسسه پژوهش های اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مهاجرت تولید کنندگان به شهرها از مهمترین چالش ها در حوزه توسعه پایدار بخش کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ˈحسن کاظمیˈ روزچهارشنبه در همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالش ها و راهکارها در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین افزود: توسعه پایدار و پایداری محصولات کشاورزی از موضوعات مورد توجه دولت و این وزارتخانه است.
وی تغییر الگوی مصرف را از دیگر چالش های بخش کشاورزی بدلیل مهاجرات تولیدکنندگان دانست و گفت: این مساله باعث تبدیل تولید کننده به مصرف کننده می شود که در کشورهای مختلف رشد آن متفاوت است.
کاظمی به کم شدن سرانه زمین به عنوان یکی دیگر از چالش ها اشاره کرد و افزود: این چالش را می توان اینگونه تفسیر کرد که اگر در گذشته یک واحد زمین برای یک نفر غذا تولید می کرد با افزایش جمعیت یک واحد زمین باید برای چند نفر غذا تولید کند.
رییس موسسه پژوهش های اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: آمایش سرزمینی از دیگر چالش هاست به این معنی که توزیع مکانی انسان، فعالیت به گونه ای اتفاق می افتد که متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های سرزمین باشد.
وی به مساله امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: مساله امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است و ما نمی توانیم بدون توجه به این مساله موضوع امنیت ملی پایدار داشته باشیم لذا در بحث رویکرد در تجارت محصولات کشاورزی، باید آن در چارچوب امنیت غذایی تعریف کرد.
رییس موسسه پژوهش های اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه راهکارهای موجود گفت: باید برنامه های کوتاه مدت با توجه به برنامه های بلند مدت و اصلاح الگوی تولید و مصرف متناسب با ظرفیت های سرزمینی به عنوان راهکار در نظر گرفته شوند.
وی تاکید کرد: یکی از مسائل مورد توجه در وزارت جهاد کشاورزی این است که ابتدا باید به رویکردهای بلندمدت یعنی پایداری در تولید توجه کنیم به گونه ای که برنامه های کوتاه مدت، اهداف بلند مدت را محقق سازد.
کاظمی با اشاره به اینکه مسائل مربوط به آلاینده ها و ناپایداری در تولید منحصر به یک استان و منطقه نیست افزود: برای مقابله با آلاینده ها باید موضوع را در سطح گسترده مورد توجه قرار دهیم در غیر این صورت با مشکل روبرو خواهیم شد.
رییس موسسه پژوهش های اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی گفت: اجرایی کردن راهکارها باید با در نظر گرفتن مسائل جهانی و ملی باشد.
وی به موضوع آب به عنوان یکی از مسائل مهم کشور اشاره کرد و گفت: به مسائل مربوط به آب باید توجه بیشتری صورت گیرد.
رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین نیز با ابراز امیدواری از بهره مندی از نتایج مطلوب این همایش گفت: 280 مقاله از بخش های مختلف شامل مراکز تحقیقاتی، اعضای هیات علمی، دانشجویان و دانش آموختگان دریافت شد.
ˈعبدالامیر معزیˈ افزود: از این تعداد مقاله در بخش اول داوری، 200 مقاله در 16 محور مورد پذیرش قرار گرفت که از این تعداد نیز 42 مقاله به صورت شفاهی و 155 مقاله به صورت پوستر بودند.
وی درخصوص اهداف این همایش گفت: تبادل نظر محققین این رشته و ارائه راهکارهایی به بخش اجرا در خصوص کاهش مضرات آلودگی ها و امکان از بین بردن آنها از اهداف آن است.
معزی در خصوص محورهای همایش نیز گفت: تاثیر آلاینده ها بر سلامت مصرف کننده، سلامت غذایی، آلاینده ها و توسعه پایدار، کشاورزی ارگانیک، پایداری محیط زیست و سلامت غذایی، شیوه های نوین در حذف آلاینده ها و آلودگی های فرآورده های زراعی و باغی از جمله این محورها می باشد.
همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالش ها و راهکارها، از امروز به مدت دو روز در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین با حضور اساتید دانشگاهها و کارشناسان کشاورزی جریان دارد.
7157/538
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]