واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون برنامهریزی استاندار مرکزی:
آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است
معاون برنامهریزی استاندار مرکزی با بیان اینکه آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است، گفت: مطالعات آمایش سرزمین مبنایی برای انجام تمامی فعالیتها در برنامه ششم توسعه است.
![خبرگزاری فارس: آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است خبرگزاری فارس: آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1391/02/23/13910223000345_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، محمدرضا عاشوری ظهر امروز در کارگروه آمایش و محیط زیست استان مرکزی، برنامهریزی در راستای آمایش سرزمین را امری ضروری دانست و اظهار داشت: استقرار بهینه انسان و فعالیتهای اقتصادی در بستر زمین از مهمترین مفهوم آمایش سرزمینی است. وی با بیان اینکه آمایش سرزمین دارای سه رکن اساسی انسان، فضا و فعالیتهای انسان است، افزود: ایجاد رابطه بین انسان و فضا و فعالیتی که انسان در این فضا انجام میدهد و استفاده بهینه از ظرفیتها هدف اصلی مطالعه آمایش سرزمین است. معاون برنامهریزی استاندار مرکزی با بیان اینکه آمایش سرزمین کلانترین مطالعه برای توسعه پایدار است و مطالعات آمایش سرزمین مبنایی برای انجام تمامی فعالیتها در برنامه ششم توسعه به شمار میرود، تصریح کرد: با توجه به استقرار سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) در استان مرکزی معرفی کارشناس از هر دستگاه به عنوان کارشناس سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش و الزام دستگاههای اجرایی به درج اطلاعات ضروری است. معاون دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: مطالعات آمایش سرزمین از سال 85 در دو مرحله تبیین وضع موجود استانها و مناطق کشور و سیاست گذاری و ارائه سناریوهای توسعه آغاز شد. رضوان گرامی با بیان اینکه برنامه آمایش توسعه استان در مرحله تبیین وضع موجود در 25 جلد و در تمام بخشها و زیربخشهای توسعه آماده شده است همچنین در مرحله دوم سیاست گذاری و سناریوی توسعه استان نیز با استفاده از نظرات کارشناسان خبره و همکاری دانشگاه پیام نور و شرکت مشاور 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. وی افزود: در کنار برنامه آمایش سرزمین استقرار سامانه ساترا در استان نیز در دستور کار بوده است چرا که هماهنگی اجرای این آمایش با تعامل دستگاههای اجرایی از طریق سامانه ساترا امکانپذیر میشود. معاون دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری مرکزی بیان کرد: در اجرای سیستم ساترا دو هزار و 530 عنوان شاخص ارزیابی توسعه در قالب 472 جدول و هفت هزار و 275 آمار و اطلاعات مکانی شناساییی و تدوین شده است. گرامی با بیان اینکه سامانه ساترا کمک موثری در تهیه گزارشهای اقتصادی، عمرانی و نظارتی، وضع موجود در تمام سطوح استانی و ملی، مکانیابی فعالیتها در پهنه سرزمین و مطالعات توسعه با هزینه و زمان کمتری انجام خواهد داد، اظهار داشت: 426 لایه اطلاعات جغرافیایی و دانشنامه توسعه با 471 موضوع در سه سطح و محدوده جغرافیایی ملی، استانی و شهرستانی از جمله اقدامات انجام شده سامانه ساترا در سطح کشور است. وی، نصب و راهاندازی سامانه ساترا در استانداری مرکزی، تهیه نقشههای کارتوگرافی استان به تفکیک گردشگری، صنعتی، معدن، حمل و نقل و... ، به روز کردن دادههای مکانی موجود و تهیه دادههای جدید، اضافه کردن فایل کتب و مطالعات منتشر شده استان در حوزه آمایش به کتابخانه سامانه، شرکت در دورههای آموزشی و اضافه کردن لایهها به سامانه و تهیه خلاصه و فیش برداری از طرحهای مطالعاتی استان را از جمله اقدامات انجام شده در راستای استقرار سامانه ساترا در استان عنوان کرد. این مسئول، معرفی یک کارشناس از هر دستگاه به عنوان کارشناس سامانه ساترا و الزام دستگاههای اجرایی به درج اطلاعات مکانی، تصاویر ماهوارهای و گزارشات مطالعاتی و تولید شاخصهای مرتبط با سامانه را از اقدامات مقتضی به منظور تکمیل و طراحی سامانه در استان ذکر و ابراز امیدواری کرد از ابتدای سال 93 اطلاعات سامانه کاربردی شود و در اختیار دستگاههای اجرایی قرار گیرد. انتهای پیام/87002/ذ40
92/12/10 - 17:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]