محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846147097
سایه این مرد جنجالی بر سینمای ایران!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سایه این مرد جنجالی بر سینمای ایران!
در میان چهرههای سال 1392 همچنان جواد شمقدری، خبرساز بود.
خبرگزاری ایسنا: در میان چهرههای سال 1392 همچنان جواد شمقدری، خبرساز بود.
رییس سابق سازمان سینمایی که در 6 ماههی اول سال 92 همچنان مسوولیت سینمایی کشور را برعهده داشت به طبع به خاطر مسوولیتاش خبرساز بود اما در شش ماههی دوم و با تغییر دولت و آمدن حجتالله ایوبی به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی،بازهم خبرساز بود، تا جایی که ایوبی در مصاحبهای پس از سه ماه که از مسوولیتش میگذشت به ایسنا گفته بود: « مدیریت پیشین یک سازمان سینمایی در سایهای تاسیس کرده و بخشی از مشکلات فعلی ما به این سازمان سینمایی تازه تاسیس برمیگردد؛ که امکانات دارد، پول دارد، ساختمان دارد، بنیاد تاسیس میکند و رسانه هم دارد.»
در ادامه مروری داریم بر آنچه در جریان خبری سال 92 با محوریت جواد شمقدری مخابره شد.
جواد شمقدری که در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد ابتدا به عنوان مشاور و بعد معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکرد، همواره یکی از چهرههای خبرساز بود که با گفتههای خود هر از گاهی، سوژه رسانهها میشد.
کارگردان فیلم سینمایی «طوفان شن»، در یکی از قابل توجهترین اقدامات خود که با تقدیر مدیریت جدید سینما هم روبرو شد، معاونت سینمایی وزارت ارشاد را به سازمان سینمایی تبدیل کرد و برای این کار هم تعبیر «تبدیل "پیکان" به "پژو پارس"» را به کار برد و تاکید هم کرد که « بعید میدانم، کسی علاقه نداشته باشد با «پژو پارس» ادامه مسیر بدهد. البته من به یاد دارم که برخی به خاطر نوستالژی پیکان، یک قالپاقش را هم به پژو نمیدادند!»
اما با این حال او اقدامات دیگری را هم انجام داد که باعث شد پس از تحویل اتاق خود به حجتالله ایوبی در روز پنجم شهریورماه و پس از بازگشایی خانه سینما، عده زیادی از سینماران ابراز خوشحالی کنند تا جایی که کیومرث پوراحمد مطلب طنزی را در «سوگ فراق شمقدری» در یکی از روزنامههای کشور منتشر کرد.
خانه سینما؛ چالشی بزرگ
تعطیلی خانه سینما را بدون شک میتوان یکی از مهمترین و بزرگترین اتفاقات سینمایی در چند سال اخیر دانست چرا که بسیاری دیگر از مسائل سینما را تحتالشعاع خود قرار داد، این تعطیلی که از سوی مدیران وقت وزارت ارشاد و سازمان سینمایی صورت گرفت، در مقطعی به یک لجبازی هم تبدیل شد تا آنجا که با وجود دستور قاطعانه احمدینژاد، رئیس جمهور وقت، مبنی بر جلوگیری از تنگنظری و حل هرچه سریعتر موضوع خانه سینما و نیز تاکید رئیس دفتر رئیس جمهور بر بازگشایی حتمی خانه سینما در دولت دهم، این اتفاق هیچ گاه رخ نداد و خانه سینما به عنوان یکی از اولین قولهای عملی شدهی حسن روحانی در دولت یازدهم دوباره فعالیت خود را از سر گرفت.
البته جواد شمقدری هر از چندی تاکید میکرد که «میخواهیم هر چه سریعتر خانه سینما بازگشایی شود»، اما در عمل این روند مدام کندتر و طولانیتر میشد و او حتی در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران هم به جای ارائه عملکرد مجبور شد از خانه سینما بگوید و به تشریح آنچه گذشته بپردازد.
در جریان ماجراهای خانه سینما یکی از دستگاههای درگیر «دیوان عدالت اداری» بود چرا که اتفاقات خانه سینما ابتدا با انحلال آن آغاز شد، اما با شکایت خانه سینماییها، موضوع به دیوان عدالت اداری کشیده شد و به نوعی دستور رفع انحلال این تشکل صنفی صادر شد.
نکته جالب توجه دربارهی ماجرای دیوان عدالت اداری، زمانی است که دولت و مسئولان جدید روی کار آمدند و مسئولان سینمایی سابق که گویا درصدد راهاندازی تشکیلاتی سینمایی بودند، با همان رویهی انحلال خانه سینما و شکایت بردن به دیوان عدالت اداری روبرو شدند.
جریان این کار هم از این قرار بود که در خبرهایی اعلام شد به نظر میرسد، رئیس سابق سازمان سینمایی در روزهای پایانی دولت دهم درصدد راهاندازی تشکیلاتی سینمایی است تا با همکاری همراهان قدیمی خود در سازمان سینمایی، فعالیتهای فرهنگی را به نحوی دیگر دنبال کند؛ موسسهای که شمقدری به همراه جلیل عرفانمنش و مهدی عظیمیمیرآبادی (از مدیران سایق سازمان سینمایی) با نام هیأت موسس آن را تاسیس کردند اما علی جنتی، وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دلیل اشکالاتی که در اساسنامه آن وجود داشت، اعلام کرد که موسسه «مقاومت و انقلاب اسلامی» منحل میشود.
این اقدام با واکنش شمقدری روبرو شد و او با انتقاد از اینکه این موسسه به او منتسب شده است، گفت که « قرار بود تاسیس این موسسه در آیندهای نزدیک در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس بررسی و تصویب شود اما دوستان وزارت ارشاد کمی عجله کردند...»به این ترتیب تاکنون از ادامه کار این موسسه خبر خاصی نیست.
«لاله» فیلم فاخر تعلیق شده
از زمانی که ساخت «لاله» آغاز شد، حرف و حدیثهای فراوانی هم پیرامون بودجه سنگین آن حتی در مجلس مطرح میشد. البته جواد شمقدری تاکید داشت که «ساخت «لاله» هیچ بودجهای را بر اعتبارات مصوب سینمایی کشور تحمیل نکرده است، بلکه تلاش شده منابع اعتباری دیگری برای سینمای کشور جذب شود.»
با این حال او در توجیه اینکه اصولا چرا باید فیلمی با پروداکشن سنگین و هزینههای بالا ساخته شود این مثال را مطرح میکرد که «چرا ما به نان و پنیر بسنده نمیکنیم!؟»
او در دفاع از کارگردان این فیلم هم گفته بود «آقای نیکنژاد کارگردانی است که آثار تولیدیاش تا سال 64 که از ایران مهاجرت کرده، همگی ارزشمند و قابل دفاع هستند و در تمام 30 سال حضورش در هالیوود، در هیچ تحرک و اقدام ضد نظامی حضور نداشته است. ضمن آنکه او به عنوان یک علاقمند به کشور و انقلابش شناخته میشده است و با مسلمانان لسآنجلس نیز ارتباط و همکاریهای مدنی خوبی داشته و انگیزه او از ساخت این فیلم هم چیزی نیست به جز پاسخ به همه یاوهگوییهایی که او در شبانهروز در فضای رسانهای و سینمایی آمریکا شاهد آن بوده است.»
اما تمام این تعریف و تمجیدها و حمایتها سبب نشد که در دوره جدید مدیریتی سازمان سینمایی روند فیلمبرداری «لاله» متوقف نشود، چرا که ادعای نیکنژاد در اولین جلسه با مدیر عامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که مالک این فیلم شناخته میشد، فیلم را به تعلیق کشاند و پس از گذشت چند ماه و اینکه تنها بخش کمی از فیلمبرداری «لاله» باقیمانده، هیچ اتفاق جدید نیفتاده و مسئولان مربوط تاکید دارند که تا وقتی تکلیف ادعای کارگردان «لاله» مبنی بر مالکیت یک شرکت خارجی در این فیلم مشخص نشود، وضعیت تعلیق ادامه خواهد داشت.
البته شمقدری درباره تعلیق این پروژه معتقد است که «بیش از آنکه این تصمیمات براساس کارشناسی و دغدغههای خداپسندانه باشد، یک واکنش احساسی، عجولانه و ... است که پس از فروکش کردن آن، امور بر مدار عقل و منطق قرار خواهد گرفت و «لاله» هم به خط پایان خود خواهد رسید.»!
اما از «خانه سینما» و «لاله» و موسسه «مقاومت و انقلاب اسلامی» که بگذریم یکی از بحثبرانگیزترین گفتههای جواد شمقدری به لابی کردن برای اعطای جایزه اسکار به فیلم «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی برمیگردد.
موضوعی که حتی بسیاری از نزدیکان شمقدری هم آن را شوخی میدانستند، ولی او ضمن تاکید براین که «برای اسکار «جدایی ...» خیلی جدی لابی کرده و اصلا وقتی حرف از این لابیها میزند با کسی شوخی ندارد.» اظهار کرد که «در فرآیند اسکار، فیلمی انتخاب شد، رفت و حمایت شد. برنامهریزی شد، اما بعضیها منکر هستند و میگویند برنامهریزیشده نبود، تصادفی بود. آنها ممکن است خلقت و هستی را هم تصادف بدانند البته آنها در خیالات خودشان سیر میکنند.
بیایند ببینند در کجا میتوان در راستای خلقت تصادفی کار کرد و به جایی رسید. ممکن است بر حسب تصادف به نتایج اولیه برسید، اما یک قله را هدف گرفتن و به آنجا رسیدن هیچ وقت برحسب تصادف اتفاق نمیافتد. ما طراحی کردیم و حتی لابیگری کردیم تا این اتفاق بیفتد و برای همه ایرانیان مهم بود که یک فیلم ایرانی اسکار بگیرد. فیلمساز برای ما مهم نبود بلکه مهم این بود که فیلمی از سینمای ایران جایزه بگیرد.»
او همچنین درباره روند این لابی تاکید داشت که « روشن است که ما با تکتک آنها گفتوگو نکردیم. ظرفیت و حساسیتی را که در وجود آنها بود فعال کردیم، به این معنی که برای انتخاب نشدن فیلم اسراییلی، گفتیم یک راه وجود دارد که فیلم ایرانی را که آن هم کاندیدای اسکار شده، انتخاب کنید. در یکی از این دیدارها طرف ملاقاتکننده گفت من با ۲۰۰ نفر از اعضای آکادمی دوست هستم و آنها به حرف من پیرمرد گوش میدهند و این توصیه را به آنها خواهم کرد.»
البته صحبت از لابی، فقط به همین جا ختم نشد و شمقدری سهماه پس از آن اظهارات جنجالیاش و در زمان حضور فیلم «گذشته»ی اصغر فرهادی در جشنواره کن که داوری آن را هم استیون اسپیلبرگ برعهده داشت، بار دیگر گفت: «دیگر نیازی به لابی نیست، با اسپیلبرگ صحبت میکنیم تا فیلم جدید اصغر فرهادی «نخل طلا» بگیرد!» البته شمقدری بعدا گفت: «شوخی کردم!»
دستور به جمع آوری جوایز مربوط به محسن مخملباف از موزه سینما یکی دیگر از واکنشهای شمقدری نسبت به رفتارها و گفتههای سینماگران بود که به درست یا نادرست رخ داد.
او با ادبیات مخصوص به خود در دستوری اعلام کرد که «جا دارد ساحت موزه سینمای ایران از لوث یادگاریهای این فیلمساز تا زمانیکه در این وادی ضلالت میلغزد، پاک و منزه شود.» این اقدام شمقدری با واکنش فریدون جیرانی هم روبرو شد و او در نامهای از شمقدری خواست که «تاریخ سینمای ایران را با سیاست قاطی نکنید،آنی و احساساتی تصمیم نگیرید. موزه سینما یعنی موزه تاریخ و تاریخ یعنی گذشته و گذشته ربطی به امروز ندارد. »
اما در آخرین روزهای مدیریت شمقدری بر سینمای کشور به نظر میرسید او از عملکرد خود رضایت خوبی دارد چرا که معتقد بود، ای کاش از سال 84 در معاونت سینمایی بود تا آن چهار سال سوخت نمیشد. با این حال با توجه به اینکه جمع قاطبه سینما در زمان مدیریتش رابطه چندان جالبی با او نداشتند، در روز تودیع خود تاکید کرد:« از دیگران میخواهم کاری که با من کردند با مدیر بعدی نکنند. آقای ایوبی انسانی فرهیخته و فرهنگی است و باید عاشقانه به ایشان کمک کنیم. کار در عرصه سینما صبر ایوب میخواهد و نام ایشان هم «ایوبی» است.»
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
سایه شمقدری بر سینمای ایران!
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۳۲ در میان چهرههای سال 1392 همچنان جواد شمقدری خبرساز بود به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رییس سابق سازمان سینمایی که در 6 ماههی اول سال 92 همچنان مسوولیت سینمایی کشور را برعهده داشت به طبع به خاطر مسوولیتاش خبرساز بودکارگردان فرانسویالاصل آمریکا در انتقاد از آکادمی علوم و هنرهای سینمایی ژولی دلپی:اعضاء آکادمی اسکار پیرمردان
کارگردان فرانسویالاصل آمریکا در انتقاد از آکادمی علوم و هنرهای سینماییژولی دلپی اعضاء آکادمی اسکار پیرمردانی طمعکار هستندژولی دلپی فیلمنامهنویس و کارگردان فرانسویالاصل آمریکا در انتقاد از آکادمی اسکار گفت اعضاء آکادمی اسکار پیرمردان سفیدپوست بالای ۷۰ سالهای هستند که هموارمردان سپیدموی سینما از علی حاتمی گفتند/ یادگارهای سقاخانه شهرک سینمایی و کودکی لیلا
فرهنگ و هنر سینمای ایران آیین احترام به پیشکسوتان بازیگری مردان سپیدموی سینما از علی حاتمی گفتند یادگارهای سقاخانه شهرک سینمایی و کودکی لیلا مراسم نکوداشت پیشکسوتان بازیگری عزت الله انتظامی جمشید مشایخی محمدعلی کشاورز علی نصیریان و داود رشیدی با گرامی داشت یاد و خاطره علی حمرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر کرد: فراخوان شرکت در اولین جشنواره فیلمهای مستند مردمشناسی خاورمیانه و
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر کرد فراخوان شرکت در اولین جشنواره فیلمهای مستند مردمشناسی خاورمیانه و آسیا-اروپامرکز گسترش سینمای مستند و تجربی فراخوان اولین دوره جشنواره مستند مردمشناسی خاورمیانه و آسیا-اروپا چین آسیای میانه روسیه و قفقاز که تابستان سال آینده در کشورعکس اسکیباز ایرانی با اسکیباز جنجالی لبنانی /فروغ عباسی:جکی شمعون بارها از مردم لبنان عذر خواست
عکس اسکیباز ایرانی با اسکیباز جنجالی لبنانی فروغ عباسی جکی شمعون بارها از مردم لبنان عذر خواست ورزش > دیگر ورزشها - بازیهای المپیک زمستانی به پایان رسید و سهم ایران از این بازیها تنها گذشتن از خط پایان بود تا همچنان کشورمان به این ببالد که بچههای رشتههای زمستادستمزد ستاره های سینمای ایران! +تصاویر
دستمزد ستاره های سینمای ایران تصاویر سینما و صد البته سینمای تجاری با ستاره اش معنا دارد بازیگران درخشان روی پرده ظاهر آراسته و خوش بازی دلنشین و لبخند و گریه های زیبا و البته دستمزدهای بالا سینمای ایران در سال های قبل از انقلاب تعریف درست تری از ستاره داشت بازیگرانی که بدغدغه اصلی منافقین برای آخر سال مردم ایران!
دغدغه اصلی منافقین برای آخر سال مردم ایران مردم خودشان تصمیم می گیرند که چگونه چهار شنبه سوری را جشن بگیرند جمهوری اسلامی از چهار شنبه سوری می ترسد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز "سیمای آزادی" وابسته به گروهک تروریستی منافقین به اظهارات سردار"رادان"پرکارترین بازیگران مرد و زن سینمای 92
تاریخ انتشار 17 اسفند 1392 ساعت 12 22 | شماره خبر 1410302450108650730 اکبر عبدی" و "نیما شاهرخ شاهی" هر کدام با ۶ فیلم پرکارترین بازیگران سال ۹۲ به حساب می آیند اکبر عبدی و نیما شاهرخ شاهی هر کدام با ۶ فیلم پرکارترین بازیگران سال ۹۲ به حساب می آیند گرچروند حل مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است/ نقطه ثقل ما در صنعت گردشگری مشارکت مردم است
معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری روند حل مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است نقطه ثقل ما در صنعت گردشگری مشارکت مردم است مسعود سلطانیفر که همزمان با سفر هیات دولت به استان هرمزگان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در جمع پرشور مردآغاز اکران سراسری از امروز در 80 سینمای کشور «معراجیها» در 5 روز با 4 سینما 60 میلیونی شد/ پنجمین ف
آغاز اکران سراسری از امروز در 80 سینمای کشورمعراجیها در 5 روز با 4 سینما 60 میلیونی شد پنجمین فیلم دهنمکی میلیاردی میشود در حالی که فیلم سینمایی معراجیها پنجمین روز اکران خود را پشت سر گذاشت که این فیلم تنها در تهران و 4 سالن سینما توانست بیش از 60 میلیون تومان فروش کند بهفیلم سینمایی «دریا و ماهی پرنده» تمام شد
جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۰۳ سکانس پایانی پروژه سینمایی دریا و ماهی پرنده به کارگردانی مهرداد غفارزاده در جزیرهی کیش فیلمبرداری شد امیر پورکیان تهیهکننده این فیلم در گفتوگویی با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اعلام این خبر بیان کرد براساس برنامهرگزارشی تکان دهنده از سرزمین مردمان آواره
گزارشی تکان دهنده از سرزمین مردمان آواره بنابر آمار به دست آمده دست کم 70 درصد فلسطینیان تحت فشار روانی سنگین ناشی از هراس از دستگیری ضرب و شتم یا برخورد سرکوب گرانه دولت یا شهروندان اسراییلی قرار دارند و بررسی مجموعه رفتارهای دولت اسراییل با فلسطینیان نشان می دهد که این رفتارهاپایمردی و استقامت مردم جزیره ابوموسی ستودنی است
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری پایمردی و استقامت مردم جزیره ابوموسی ستودنی است مسعود سلطانی فر به عنوان نماینده رئیس جمهور در سفر استانی استان هرمزگان در جزیره ابوموسی با اشاره به استقامت مردم این جزیره در قبال تهدیدات خارجی گفت پایمردی مردم جزیره ابوموسی ستواولین آمار فروش بهترین فیلم مردمی جشنواره فجر
جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۵ فیلم سینمایی خط ویژه در دو روز اول اکران خود در تهران 24 میلیون تومان فروخت مختاری از دفتر پخش هدایت فیلم در گفتوگویی با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره میزان فروش فیلم خط ویژه به کارگردانی مصطفی کیایی بیان کرد اینسخنرانی فرشته طائرپور در خانه سینمای رم/«لایهای دیگر از تواناییها زن ایرانی را بشناسید»
جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۹ فرشته طائرپور تهیهکننده فیلم آیینههای روبرو در خانه سینمای رم در حضور سفیر ایران ابراز خرسندی کرد از اینکه در شرایط جدید دولتمردان ایرانی از هنر ایرانی و هنرمندان ایرانی تمجید میکنند به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این تهینثرو نظم درهدایت مردم به فرهنگ علوی موثراست
آیت الله شبیری زنجانی نثرو نظم درهدایت مردم به فرهنگ علوی موثراست تهران بزرگ -ایرنا - آیت الله شبیری زنجانی گفت نظم و نثردرهدایت مردم به فرهنگ علوی ویا انحراف ازاین فرهنگ موثراست به گزارش خبرنگارایرنا احمد مسجد جامعی رییس شورای شهرتهران با حضوردربیت علماء با آنان دیدار و گفاکران دانشگاهی فیلم سینمایی «چ» + جدول
اکران دانشگاهی فیلم سینمایی چ جدول فیلم سینمایی چ ساخته ابراهیم حاتمی کیا تا 22 اسفند ماه در دانشگاههای تهران و شهرستان به نمایش در میآید به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران جدول اکرانهای جنبی و دانشگاهی فیلم سینمایی چ ساخته ابراهیم حاتمی کیا در تهران و شهرستانه-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها