واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تفریح و گردشگری، ضامن سلامت جامعه شهرکرد - ایرنا- یادش بخیر دوران کودکی، دورانی که روزهای قبل از روز تعطیل، کارهای عقب مانده مدرسه را انجام می دادیم تا روز تعطیل را با خیالی راحت به تفریح و گشت گذار بپردازیم.
بر اساس پژوهش انجام شده، بچه های امروز کمتر از 10درصد زمان بازی را بیرون از خانه و در محیط های طبیعی سپری می کنند و بجای آن بطور متوسط بیش از 2.5 ساعت در شبانه روز تلویزیون تماشا می کنند.
روانشناسان اظهار می دارند:بچه ها به ارتباط با طبیعت نیاز مبرم دارند و باید مانند نسل های قبل تفریحاتی نظیر بالارفتن از درخت، چادر زدن در طبیعت، دویدن زیر باران، ماهیگیری و دیگر تفریحات را تجربه کنند.
پیاده روی در طبیعت، کاشت درخت و مراقبت از آن، شنا، قایق سواری و سنگ نوردی از دیگر تفریحات و بازیهای نسل های دیروز بود.
در فرهنگ نسل امروز، تلویزیون و بازیهای رایانه ای، جای بازیهایی را که با تفریح و ورزش همراه بود، گرفته و ابزارهای نوین حتی جایگزین دیدار چهره به چهره شده و ارتباطات انسانی را به ارسال پیامک و نامه الکترونیکی محدود کرده است.
در آیات قرآن بر گردش در زمین تاکید فراوانی شده و دین مبین اسلام به تفریح و گردشگری بعنوان پدیده ای مبارک نگریسته است.
در دستورات بزرگان دینی، فوائد روحی، معنوی و مادی فراوانی برای تفریح و گردشگری ذکر و ترک آن برای برخی از انسانها با نوعی سرزنش همراه شده است.
واژهˈسفرˈ به معنی پرده برداشتن است، انسان در سفر پرده از رازهای جهان هستی و اموری که نمی داند، برمی دارد.
بزرگان دین، سفر را فرصتی برای خودشناسی و شناخت قابلیت ها و ظرفیت های وجودی انسان و همچنین شناخت خداوند و شگفتی های هستی می دانند و اینگونه بیان می کنند که مهمترین دستاورد سفر شناخت است.
**سفر در بین برخی خانواده های ایرانی، بی برنامه است
ازدحام بیش از حد مسافر در کانونهای گردشگری و بروز مشکلات مختلف در ارائه خدمات نظیر یافتن مکان استراحت و اسکان مناسب یا تامین نیازهای گردشگران از مشکلات مسافرتهای بی برنامه است.
یک کارشناس گردشگری به ایرنا گفت: اگر برای خانواده ها در فصول رونق گردشگری برنامه سفر تهیه شود، سفرها هدفمند شده و مردم از مسافرت لذت بیشتری می برند.
ˈمهدی مصطفویˈ افزود: بر اساس پژوهش انجام شده حدود 65 درصد سفرهای انجام شده در کشور در فصول رونق گردشگری، بدون برنامه است.
وی ادامه داد: لازم است متولیان و برنامه ریزان صنعت گردشگری با معرفی جاذبه های جدید و بهبود خدمات به گردشگران، سفرها را در طول سال تقسیم بندی کنند تا ارائه کنندگان خدمات به صنعت گردشگری در فصول کم رونق نیز از سفرهای مردم بهره مند شوند.
وی ارائه بسته های سفر به بازنشستگان و افرادی که در فصول کم سفر سال می توانند را از راهکارهای تحقق این هدف بیان کرد و افزود: اجرای این طرح علاوه بر تجدید قوای مسافران، بر رونق گردشگری در همه فصول سال نیز کمک می کند.
**تغییر سبک زندگی، عامل تغییر در شیوه تفریح و سرگرمی
یک روانشناس نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در شیوه زندگی مردم تغییرات زیادی اتفاق افتاده است، گفت: فاصله گرفتن از سنت ها و حرکت به سمت مدرنیته، شیوه تفریح را در زندگی ایرانیان تغییر داده است.
ˈعلی اکبر شریفیˈ با بیان فواید تفریح در زندگی گفت: تفریح امروزه بعنوان یک ابزار درمانی شناخته شده و در بیمارستانها، کلینیک ها و اجتماع مورد استفاده قرار گرفته و به تقویت ظرفیت ذهنی، جسمی و اجتماعی افراد کمک می کند.
وی اضافه کرد:بر اساس تحقیقات علمی، تفریح برای پیشرفت متعادل انسانها ضروری است و به آنها کمک می کند تا به استعدادهای بالقوه خود آگاه شوند بعنوان مثال، بچه ها و جوانان با بازی و ورزش مهارتهای فیزیکی، اجتماعی و خلاقیت را بهتر فراگرفته و ظرفیت های فکری خود را بالا می برند.
شریفی تصریح کرد: تفریح این فرصت را به بزرگسالان می دهد که استعدادهای بالقوه خود را شکوفا کنند.
** نگاه خود را به تفریح تغییر دهیم
یک کارشناس گردشگری و فعال این صنعت نیز با بیان تجربه موفق کشورهای پیشرفته در صنعت گردشگری گفت: می توان براساس اعتقادات و قوانین کشور در راستای رونق تفریح و گردشگاه ها بعنوان بخشی مولد در اقتصاد گام برداشت.
ˈعلیرضا نظری اسفنگرهˈ اضافه کرد: مدیران باید نگاه خود را به مقوله تفریح تغییر دهند و بر اساس دانش روز برای تفریح نسل جوان اقدام کنند.
وی سرمایه گذاری کوچک برای تفریحات، گردش و ورزش را از نظر سود و برگشت سرمایه روشی مطمئن برای سرمایه گذاران در این بخش دانست .
نظری اسفنگره گفت: ایجاد یک شهر شاد بر مبنای تفریح و اوقات فراغت، امنیت را در بخش های مختلف برای مردم و سرمایه گذاران به همراه دارد.
547/558/
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]