تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837169050
بازار کسب و کارهای اینترنتی و زنان خاورمیانه
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: سی و پنج درصد کسبوکارهای اینترنتی در خاورمیانه را زنان اداره میکنند. لارا ایوب، مشاور رسانههای اینترنتی در اردن و آرش زاد، از گردانندگان پروژه "کفشدوزک" در ایران درباره حضور چشمگیر زنان در کسبوکار اینترنتی میگویند. کسب و کار مجازی به مشاغلی گفته میشود که از طریق وب و فضای مجازی به مخاطب عرضه میشود.
سی و پنج درصد کسبوکارهای اینترنتی در خاورمیانه را زنان اداره میکنند. لارا ایوب، مشاور رسانههای اینترنتی در اردن و آرش زاد، از گردانندگان پروژه "کفشدوزک" در ایران درباره حضور چشمگیر زنان در کسبوکار اینترنتی میگویند. کسب و کار مجازی به مشاغلی گفته میشود که از طریق وب و فضای مجازی به مخاطب عرضه میشود.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، برخی نیز در توانمندسازی میکوشند؛ با برگزاری جلسات آموزشی آنلاین٬ مهارتهایی را به شرکتکنندگان در این کلاسها آموزش میدهند تا با آنچه آموختهاند وارد بازار کار در جامعهی خود شوند. این پروژهها با استقبال زنان مواجه شده است.
زنان از طریق وب و به دور از محیطهای کاری٬ آموزش دیده یا مشغول به کار میشوند. نشریهی اکونومیست میگوید زنان از گوشه و کنار جهان ۱۰ درصد پروژههایی را که مربوط به کارآفرینی در وب است٬ اداره میکنند. اما این آمار در تعدادی از کشورهای خاورمیانه به ۳۵ درصد میرسد. لارا ایوب٬ فعال حقوق زنان و مشاور رسانههای اینترنتی در اردن در گفتوگو با دویچهوله دلیل این تفاوت چشمگیر در آمار را "وضعیت اجتماعی" کشورها میداند.
او در این باره میگوید: «در بسیاری از کشورها، فرصتهای شغلی بهتری برای زنان وجود دارد و جامعه و سرمایهگذاران با این موضوع همراهی میکنند، اما در خاورمیانه اینطور نیست. به نظر من حتی آمار نشریه اکونومیست که میگوید ۳۵ درصد از زنان خاورمیانه شغلهای اینترنتی دارند٬ کمتر از میزان واقعی است.»
نینا کرلی٬ سردبیر "ومضه"٬ ارایه کنندهی خدمات برای شروع کسب و کار اینترنتی در گردهمایی که در اردن برگزار شده بود٬ اعلام کرد که بیش از نیمی از فارغالتحصیلان در خاورمیانه را زنها تشکیل میدهند اما همچنان بازار کار در دست مردان است: «تنها ۲۱ درصد از زنان فارغالتحصیل در خاورمیانه وارد بازار کار میشوند و این آمار در اردن از ۵۱ درصد فارغالتحصیلانی که زن هستند٬ ۱۶ درصد است.»
نینا کرلی یکی از بزرگترین مشکلات زنان را برای ورود به بازار کار "جدی" گرفته نشدن آنها میداند. اینترنت، فرصت عالی برای اشتغال زنان ایوب میگوید که اینترنت فرصتی عالی را برای زنان فراهم کرده تا بتوانند به کار مشغول شوند: «ما در مورد زنانی صحبت میکنیم که اجازهی بیرون رفتن از خانههایشان را ندارند. اینترنت به این دسته از زنان فرصت داده تا با دنیا و حقوق خود آشنا شوند و از طریق اینترنت درس بخوانند یا کاری راهاندازی کنند.» از نظر این فعال حقوق زنان٬ این ویژگی اینترنت به زنان این امکان را داد که وارد رقابت با مردان شوند.
ایوب که سازمانی غیردولتی به نام "دوستی" را در اردن٬ با هدف بالا بردن میزان"مشارکت" زنان در بازار کار اداره میکند، بااشاره به تحقیقات این سازمان درباره زنان و بازار کار میگوید که زنان مشکلات بسیاری برای شروع کسبوکار دارند. نبود امکانات مناسب برای نگهداری از کودکان یکی از مهمترین این مشکلات است. ایوب گفت: «وقتی که یک زن٬ مادر میشود معمولا مجبور است که بین کار و خانهنشینی برای مراقبت از فرزند خود٬ یکی را انتخاب کند.»
ایوب هزینهی بالا در رفت و آمد وتفاوت دستمزد بین مردان و زنان را از دیگر مشکلات پیشروی زنان در بازار کار میداند. به گفتهی او بسیاری از زنان زمانیکه متوجه میشوند که دستمزد یک مرد با کارایی کمتر از آنها بیشتر است٬ سرخورده میشوند. این فعال حقوق زنان "فرهنگ جامعه" و نوع نگاهی که از سوی جامعه به زنان میشود را هم در ترس زنان از ورود به بازار کار بیتاثیر نمیبیند: «ز آنجایی که زنان در جوامع ما نمیتوانند به مراکز تصمیمگیری نزدیک شوند، در مسیر کاری ممکن است که انگیزهی خود را از دست بدهند.»
در کشورهای توسعهنیافته یا در حال توسعه٬ عدم برابری حقوق زن و مرد در جامعه و بازار کار یکی از معضلات اصلی کنشگران حوزهی زنان به شمار میرود. از سوی دیگر تعریف و توقعی که جامعه و حکومتها از هویت زنان ارایه میدهند بیشتر بر اساس نقش آنها در خانواده به عنوان همسر و مادر است. "کفشدوزک"، سایتی برای توانمندسازی زنان باشگاه "کفشدوزک" وبسایتی برای تشویق و آموزش زنان به استفاده از تکنولوژی است.
این پروژه ۳ هدف را برای خود ترسیم کرده است: آموزش٬ اطلاعرسانی و حمایت. محور اصلی فعالیت این وبسایت، توانمندسازی زنان در حوزهی تکنولوژی و آماده کردن آنها برای ورود به بازار کار است. در ایران اگرچه بیش از نیمی از زنان موفق به ادامهی تحصیلات دانشگاهی میشوند، اما تنها ۱۷ درصد از آنان به بازار کار وارد میشوند.
سیاستهای آموزشی که بر اساس جنسیت از سوی دولت تعیین میشود در کنار سیاستهای کاهش حضور زنان در اجتماع و بازار کار باعث شده که بسیاری از کنشگران این حوزه٬ نظام حاکم بر ایران را عاملی برای خانهنشینی زنان معرفی کنند. یکی از مشاغلی که "مردانه" توصیف میشود٬ حوزهی تکنولوژیست.
آرش زاد٬ یکی از مدیران پروژهی "کفشدوزک" در گفتوگو با دویچهوله دربارهی تصور"مردانه" بودن حوزهی تکنولوژی میگوید: «این حوزه نه فقط در ایران، که در همه جهان مردانه شناخته میشود. بسیاری بر این باورند که برنامهنویسی یا مدیریت یک شبکه یا پروژه لزوما باید مرد باشد. در حالیکه این تصور٬ اشتباه است.» او در توضیح پروژهی "کفشدوزک" میگوید که آموزشهای آنلاین و برگزاری دورههای آموزشی در داخل کشور از برنامههای آیندهی این پروژه است:« وب به ما اجازه تشکیل ساختاری ارزانتر را می دهد.
با این امکانات میتوانیم از طریق کانالهایی که وجود دارند٬ خدمات پروژه را به سادگی در اختیار گروه بیشتری از کاربران قرار دهیم. اینترنت بستر ارزانتری برای فعالیتهای عام المنفعه به حساب میآید و ما بسیاری از نیازهایمان را میتوانیم از طریق داوطلبانی پیش ببریم که لزوما از نظر جغرافیایی به ما نزدیک نیستند.» یکی دیگر از اهداف باشگاه کفشدوزک کمک به زنان میانسال برای استفاده از ابزار ارتباط جمعیست.
آرش زاد معتقد است بسیاری از زنان میانسالی که اعضای خانوادهشان دور از آنها زندگی میکنند٬ روش استفاده از نرمافزارهای ارتباط جمعی را نمیدانند؛ در نتیجه در این پروژه باید دورههای آموزشی تعریف شود که زنان میانسال نیز با تکنولوژی آشنا شوند. تفکیک جنسیتی در مشاغل اینترنتی؟ یکی از مسایلی که منتقدان شغلهای اینترنتی برای زنان مطرح میکنند٬ تفکیک جنسیتی است؛ بر اساس گزارش نشریهی اکونومیست٬ بیشتر شغلهایی که زنان در اینترنت راهاندازی و مدیریت میکنند در حوزههایی است که در باور عموم "زنانه" تعریف میشود.
مشاوره خانوادگی٬ آشپزی یا برنامهریزی برای مراسم و مهمانیها بعضی از این شغلهاست. ساره ابوعلیا٬ موسس شرکت "آرت مدیوم" که برنامهریزی جشنها را برعهده دارد٬ معتقد است که یک زن برای به دست آوردن "هرچیز" باید بجنگد. این در حالی است که نظرسنجیها در برخی دیگر از شرکتها نشان میدهد که بسیاری از مردان بر این باورند که حضور زنها در مهارتهای اداری برای یک شرکت، "برگ برنده" است.
لارا ایوب در بارهی این انتقاد به دویچهوله میگوید:«این موضوع که زنان شغلهایی صرفا زنانه را در اینترنت پیگیری میکنند٬ ممکن است در عمل و به شکل موقت باعث ایجاد شکاف بیشتر بین زن و مرد شود. اما خود فضای بهتری را برای زنان فراهم میکند تا با دیگر زنان شاغل و مشکلات آنها آشنا شوند و در نهایت باعث میشود که این شکاف٬ رفتهرفته پر شود.»
آرش زاد نیز در همینباره به دویچهوله میگوید:« ما قرار نیست بر جنسیت تاکید کنیم، بلکه بر حضور زنان در حوزهی تکنولوژی در کنارمردان تاکید داریم. نیازی نیست که برای سایتی که قرار است لوازم کامپیوتری بفروشد٬ لزوما به سراغ مردها برویم. اطلاع رسانی ما نیز در بارهی فعالیتهاییست که زنان در این حوزه در دنیا انجام میدهند. میخواهیم بگوییم که زنان در این حوزه فعالاند.»
اگرچه ایجاد توانمندی در زنان از طریق اینترنت و شبکههای مجازی یا به راهاندازی کسب و کار از همین طریق برای آنان در سالهای اخیر شکلی جدیتر به خود گرفته است، اما این انتظار میرود که زنان در این روند به حقوق و تواناییهای خود بیشتر آگاه شوند تا بتوانند برای رسیدن به برابری حقوقی و اقتصادی با مردان٬ موفق ظاهر شوند.
مرجع : خبرگزاری آلمان
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]
صفحات پیشنهادی
دبیر ششمین جشنواره کسب و کار دانشجویان دانشگاههای اصفهان: تنها کسب و کارهای علمی به موفقیت میرسند
دبیر ششمین جشنواره کسب و کار دانشجویان دانشگاههای اصفهان تنها کسب و کارهای علمی به موفقیت میرسنددبیر ششمین جشنواره کسب و کار دانشجویان دانشگاههای اصفهان گفت در عصر حاضر تنها کسب و کاری موفق خواهد بود که پایههای شکلگیری آن کاملاً علمی و با شناخت همه جانبه و کامل همراه باشدبازار تهران شلوغ است، اما نه برای خرید/70درصد مراجعه کنندگان، زنان هستند
بازار تهران شلوغ است اما نه برای خرید 70درصد مراجعه کنندگان زنان هستند اقتصاد > بازرگانی - تسنیم نوشت پا به خیابانها که می گذارید تنها شلوغی و ازدحام جمعیت است که خودنمایی میکند بازار بزرگ تهران به عنوان یکی از مراکز عمده خرید در آستانه سال جدیرئیس هیئت کاراته خراسان جنوبی خبر داد کسب 2 مدال طلا و برنز کاراتهکارهای سرایانی در مسابقات کشوری
رئیس هیئت کاراته خراسان جنوبی خبر دادکسب 2 مدال طلا و برنز کاراتهکارهای سرایانی در مسابقات کشوریرئیس هیئت کاراته خراسان جنوبی از حضور کاراتهکارهای شهرستان سرایان در مسابقات کشوری خبر داد و گفت هفت ورزشکار شهرستان فردوس به نمایندگی از خراسان جنوبی در این مسابقات با رقیبان ملی پترمینال خاوران بازارچه دائم فروش تولیدات زنان سرپرست خانوار
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷ ۰۸ شهردار منطقه 15 شهرداری تهران گفت با توجه به جمعیت شناور ترمینال خاوران در طول روز این مکان به عنوان بازارچه دائم تولیدات زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است به گزارش سرویس زنان ایسنا علی اکبر انجمنی شهردار منطقه 15 در این باره افزود براساس تدست فروشانی که سد معبر حراج می کنند/ بازار شب عید کسبه بروجرد کساد شد
استانها غرب لرستان مهر گزارش می دهد دست فروشانی که سد معبر حراج می کنند بازار شب عید کسبه بروجرد کساد شد بروجرد - خبرگزاری مهر در آستانه ایام نوروز و روزهای پایانی سال شاهد ازدحام دست فروشانی هستیم که علاوه بر اینکه در بساط خود سد معبر حراج می کنند صدای دیگر کسبه بروجرراهکارهای سرمایه گذاری در بازار چین دریزد بررسی می شود
راهکارهای سرمایه گذاری در بازار چین دریزد بررسی می شود یزد- ایرنا- معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت معدن و تجارت یزد گفت نشست راهکارهای عملی و موثر تجارت و سرمایه گذاری در بازار چین 14 اسفندماه در این استان برگزار می شود به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعتعلیرضا افتخاری: حتی ونگوگ و میکل آنژ هم کارهای بازاری داشتند
علیرضا افتخاری حتی ونگوگ و میکل آنژ هم کارهای بازاری داشتند علیرضا افتخاری می گوید ونگوگ و میکل آنژ به عنوان نقاشان بزرگ اروپایی هم کارهای بازاری داشتند که صرفا برای آنها جنبه های مادی مهم بود آفتاب به گزارش ایرنا این اظهارات علیرضا افتخاری در واکنش به برخی انتقادات مبنی بربرپایی بازارچههای خود اشتغالی زنان سرپرست خانوار در بوستانهای پایتخت
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۴۰ معاون خدمات شهری شهرداری تهران از برپایی بازارچههای خود اشتغالی زنان سرپرست خانوار در بوستانهای مناطق 22گانه پایتخت خبر داد به گزارش سرویس شهری ایسنا مجتبی عبداللهی با اشاره به بازارچههایی که شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل برای بانوان سرپرست خانوارموانع رونق کسب و کار لرستان شناسایی و راهکارهای رفع آن تدوین شد
موانع رونق کسب و کار لرستان شناسایی و راهکارهای رفع آن تدوین شد خرم آباد - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خرم آباد گفت موانع کسب و کار و رونق فضای تولیدی استان شناسایی و راهکارهای رفع این موانع و مشکلات تدوین شده است به گزارش خبرنگار ایرنا حسن سلاح ورزی شامگابازارهای روز شهرداری، رقیب کسبه محلی یا سوپاپ اطمینان بازار
بازارهای روز شهرداری رقیب کسبه محلی یا سوپاپ اطمینان بازار اصفهان- ایرنا- گسترش بازارهای روز کوثر شهرداری اصفهان ضمن اینکه محلی برای کاهش فشار ناشی از افزایش قیمت ها بر مصرف کننده شد نگرانیهایی را زمینه کسب و کار واحدهای صنفی محلی بوجود اورده است به گزارش ایرنا اقلام خوراکی ازدر مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفت بررسی راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش «انجام کسب و کار» بانک جهانی
در مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفتبررسی راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانیمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی را مورد بررسی قرار داد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات اقتصگزارش مرکز پژوهشهای مجلس/ راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی سیاست > مجلس - مهر نوشت مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه گزارش بررسی تحلیل بانک جهانی از وضیت کسب و کار در ایران اعلام کرد نمیتوان چندان به نتیجه حاصل از راستیآزمایی مرلزوم همگامی اصناف و کسبه برای آرامش بازار
لزوم همگامی اصناف و کسبه برای آرامش بازار قم- ایرنا- رییس کمیسیون نظارت قم گفت لازمه آرامش بازار همگام شدن اصناف و کسبه در جهت خدمت به مردم است به گزارش ایرنا یونس عالی پور در دوازدهمین کمیسیون نظارت استان قم افزود همدلی و انسجام در تنظیم بازار و نظارت دقیق درایام حساس آخکسب 8 درصد بازار جهانی نفت تا افق 1404/ چالش های پیش رو در حوزه انرژی
دانش و فناوری کسب 8 درصد بازار جهانی نفت تا افق 1404 چالش های پیش رو در حوزه انرژی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت کاهش شدید مصرف انرژی و کسب 8 درصد بازار جهانی نفت را از اهداف 1404 نام برد و گفت اجرای این اهداف تا افق 1404 بدون اتکا به برنامه های بلند مدت میسر نخواهد بود که در این زمینراهکارهای بهبود رتبه کسب و کار
راهکارهای بهبود رتبه کسب و کار کد خبر ۳۸۲۲۱۳ تاریخ انتشار ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰ ۳۵ - 25 February 2014 مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه گزارش بررسی تحلیل بانک جهانی از وضیت کسب و کار در ایران اعلام کرد نمیتوان چندان به نتیجه حاصل از راستیآزمایی مراحل اجرای قراردادها در کشور دلگرم بوبازارتهران شلوغ است، اما نه برای خرید!/ 70درصد مراجعه کنندگان، زنان هستند
بازارتهران شلوغ است اما نه برای خرید 70درصد مراجعه کنندگان زنان هستند پا به خیابانها که می گذارید تنها شلوغی و ازدحام جمعیت است که خودنمایی میکند بازار بزرگ تهران به عنوان یکی از مراکز عمده خرید در آستانه سال جدید یا شلوغی وصف نشدنی روبهرو است به گزارش نامه نیوز به نقل اجایگاه جهانی ایران در رشته شیمی تجزیه/ کسب رتبه اول خاورمیانه
دانش و فناوری جایگاه جهانی ایران در رشته شیمی تجزیه کسب رتبه اول خاورمیانه دبیر بیستمین کنفرانس شیمی تجزیه ایران با اشاره به احراز جایگاه سیزدهم جهانی شیمی تجزیه ایران و قرارگیری در جایگاهی بالاتر از کشورهایی چون دانمارک بلژیک و هلند از کسب رتبه نخست این رشته توسط ایران در خاو-
گوناگون
پربازدیدترینها