واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندارمرکزی:ارتباط صنعت ودانشگاه نیازمند نقشه راه عملیاتی است اراک - ایرنا - استاندار استان مرکزی گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از مباحث مهم اقتصاد مقاومتی است که برای تحقق آن باید نقشه راه عملیاتی دقیق و نظارت مستمر انجام شود.
ˈ محمدحسین مقیمیˈ روز شنبه در نشست تخصصی ارتباط دانشگاه و صنعت استان مرکزی افزود: باید داشته های ارتباط دانشگاه و صنعت به گونه ای دنبال شود که دستاورهای عملی در توسعه و تولید ثروت استان داشته باشد.
وی توضیح داد: استان مرکزی به عنوان یکی از قطبهای قوی صنعتی کشور، با بهره مندی از جمعیت 10 درصدی دانشگاهی باید در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه پیشتاز باشد و به دور از شعارزدگی، راهکارهای موثر در حل مشکلات و توسعه منطقه در سایه همکاری این دو بخش محقق شود.
وی بیان کرد: ملاک ارتباط حقیقی دانشگاه و صنعت، قرادادهای عملی در تولید دانش فنی و رفع چالشهای صنعت و و پیشبرد اهداف دو طرف است و سیاست دولت تدبیر و امید تکیه بر توانمندی حقیقی هر بخش و پرهیز از امور سطحی و مقطعی است.
استاندار استان مرکزی عنوان کرد: صنعت و دانشگاه در کنار هم و مکمل توسعه پایدار هستند و بدون این دو رکن نیازهای دوجانبه این بخشها پاسخگویی نمی شود.
مقیمی بیان کرد: این استان با دوهزار و 800 واحد صنعتی و بیش از 90 واحد دانشگاهی باید از دایره تنگ وابستگی به دانش غیربومی بکاهد و در سایه خودباروی، تولید علم و عملیاتی کردن آن، بستر خودکفایی و تولید ثروت غیروابسته به نفت را هموار کند.
وی، استفاده حداکثری از مکانات کلینیک صنعت، مرکز خدمات کسب و کار، پارک علم و فناوری، شرکتهای دانش بنیاد و دانشگاهها را، راهگشای مشکلات اقتصادی و تسهیل کننده روند اقتصاد پویای استان عنوان کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: هم اینک 120 پروژه پیشنهادی تحقیقی از سوی صنایع استان برای دانشگاهها وجود دارد و نیاز است که دانشگاهها نیز با انجام کیفی و سریع این پژوهش ها، اعتماد سازی را در این حوزه گسترش دهند.
ˈعلیرضا زاوشی ˈ افزود: بستر اقتصاد مقاومتی تقویت مهارت فنی و علمی و بازرگانی است و کلید دستیابی به این مهم در ارتباط دانشگاه و صنعت نهفته است.
وی توضیح داد: یکی از انتظارات به حق صنایع استان، ایجاد زمینه تربیت نیروهای متخصص و کارآمد برای صنعت با برنامه های ویژه کارورزی است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی نیز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده الگوی عملی کارامد در حوزه بهبود ارتباط دانشگاه و صنعت بر رهیافتهای عملگرا نظیر ایجاد بانکهای اطلاعاتی قوی، مساله شناسی صنعت در ابعاد مختلف، تجدید نظر در امور آموزشی دانشگاهها و پیش بیی متولی قوی و نظارتهای خاص بر برنامه های پیش بینی شده استوار است.
ˈحامد یحییˈ افزود: 97 و هشت دهم درصد صنایع استان مرکزی را صنایع کوچک و متوسط شامل می شوند که باید در سایه تشکیل شورای راهبری ویژه و کمیته های تخصصی از ابزارهای فن بازار و آموزش و پژوهشهای کاربردی، این بخش راهبری و هدایت شود.
وی عنوان کرد: در فن بازار استان مرکزی هم اینک 49 مورد عرضه فناوری انجام شده و نام 32 متخصص نیز در بانک اطلاعاتی به ثبت رسیده و تقاضای فناوری پژوهشی در 117 مورد انجام شده است.
وی توضیح داد: استان مرکزی با قابلیت های قوی صنعتی و دانشگاهی نیازمند توسعه برنامه محور اقدامات این حوزه است و باید از این طریق علاوه بر ایجاد بانکهای اطلاعاتی، ایده های صنعتی و متخصصین و داشته های این بخش، بهبود دانش فنی و پیشگیری از هدرفت انرژی و و عملیاتی شدن پژوهشها محقق شود.
در این نشست مقرر شد در نشستی تخصصی اعضای برنامه ارتباط صنعت و دانشگاه استان مرکزی مشخص شود.ک/2
560/559
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]