تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841891850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدارس هوشمند شکاف دیجیتالی میان کشورها را کاهش می هد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدارس هوشمند شکاف دیجیتالی میان کشورها را کاهش می هد تهران - ایرنا - رییس مرکز برنامه ریزی ، منابع انسانی و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح هوشمند سازی مدارس را کاستن شکاف دیجیتال بین مناطق و کشورها ، توسعه یادگیری الکترونیک و بهره گیری از فضای مجازی برشمرد.


خسرو نظری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا در مورد طرح هوشمند سازی مدارس با ذکر تعریفی از این واژه گفت : مدرسه هوشمند مدرسه ای است که در آن به منظور ارتقا کیفیت فرایند تعلیم و تربیت، با بهره گیری هوشمندانه از نهاد رسانه ، روند اجرای کلیه فرایند ها مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات طراحی شده است .
نظری در مورد سابقه ایجاد طرح هوشمند سازی در مدارس و اینکه در چه سطحی از مدارس اجرا می شود و آیا ادارت تابعه نیز در این طرح قرار دارند؟ گفت : این طرح به سال های 73- 74بر می گردد زمانی که سیستم های اداری و پرسنلی در آموزش و پرورش به وجود آمدند و مبنایی برای همه سامانه ها شدند.
وی یاد آور شد : در نیمه دوم سال 80 رویکرد توسعه فناوری و اطلاعات آموزشی به این مقوله جدی تر شد و فعالیت های عملیاتی در زمینه تلفیق فناوری اطلاعات در فرآیند یاد دهی و یادگیری و برنامه های درسی و همچنین آموزش اینترنتی و بهره گیری از پهنای باند مخابرانی برای ارائه دوره های آموزشی در گوشه و کنار کشور آغاز شد ، بر اساس مصوبات شورای فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی 83- 84 این طرح به صورت پایلوت در 4 دبیرستان در 4 منطقه تهران انتخاب و اجرای آزمایشی آن انجام و در سایر استان ها نیز به طور پراکنده اجرا شد .
نظری با بیان اینکه نقشه راه مدارس هوشمند و راهنمای عملی و اجرایی آن در سال 89 توسط آموزش و پرورش شهر تهران تدوین و در تمامی مناطق اجرایی شد ، در مرداد سال 90 به بعد نیز شیوه نامه هوشمند سازی مدارس با نگاهی به اسناد بالا دستی نظام آموزش و پرورش ایران و به تناسب تحولات جهانی و در راستای تحقق اهداف و برنامه های سازمان های جهانی همچون سازمان ملل و بر اساس شاخص های توسعه فاوا از جمله یونسکو در مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت خانه تدوین شد .
وی گفت : این برنامه در کلیه سطوح آموزشی از ابتدایی ، راهنمایی، متوسطه ، کار دانش و فنی و حرفه ای در حال اجراست و ادارات آموزش و پرورش ، مناطق ، شهرستان ها و استان ها بر روند اجرای آن نظارت دارند.
این مسوول در آموزش و پرورش در مورد چشم انداز اجرای این طرح نیز گفت : وزارتخانه در راستای اهداف ، راهبردها و راهکارهای عملیاتی سند تحول بنیادین و سند برنامه درسی ملی ، کلیه مراکز مجتمع های آموزشی و مدارس مستقل کشور را تا پایان برنامه پنجم توسعه به یکی از مراحل فرایند هوشمند سازی وارد سازد و چشم اندازی پیش بینی شده در برنامه راهبری هوشمند سازی ، کیفیت بخشی و طی مراحل رشد تا پایان چشم اندازی 20 ساله 1404 و دستیابی به بالاترین سطح پیشرفته هوشمند سازی است.

* دستیابی به جایگاه اول اقتصادی و فناوری
وی هدف کلان از اجرای این طرح را تربیت نیروی انسانی متفکر و توانمند برای ورود به میادین بین المللی با تکیه بر هویت اسلامی و ایرانی دانست و گفت : بستر سازی دستیابی به اهداف سند چشم انداز جمهوری اسلامی برای رسیدن به جایگاه اول اقتصادی ، علمی و فناوری در سطح منطقه است.
نظری اضافه کرد : برنامه درسی کشور نیز بهره گیری از ظرفیت ها و قابلیت محیط های مجازی و رسانه ها در زمینه بهبود موقعیت دانش آموزان و ارتقای فرایند یاد دهی و یادگیری با اجرای طرح هوشمند سازی مدارس است .
ارتقای فرایند یاد دهی و یادگیری با تکیه بر فناوری های نوین آموزشی ، ترویج پ‍‍‍ژوهش محوری و افزایش سواد اطلاعاتی رایانه ای معلمان و دانش آموزان ، کاهش شکاف دیجیتالی و توسعه سواد رایانه ای و مهارت های مورد نیاز جامعه دانش بنیان ، بهره گیری از فناوری اطلاعات در مدیریت مدرسه و فرآیند های آموزشی و اداری را از جمله اهداف و سیاست های کلی اجرای این طرح برشمرد.
وی با تاکید بر اثرات اجرای این طرح بر روی تعلیم و تربیت گفت : یکی از اهداف استفاده از این طرح کاستن شکاف دیجیتالی بین کشورها و مناطق و ارتقا یادگیری با استفاده از تکنولوژی نوین است .زمانی که یک ابزار در تعلیم و تربیت مورد استفاده قرار می گیرد میزان اثر بخشی آن به مراتب کمتر از کار با چندین ابزار است ، بهره گیری از اینترنت ، نرم افزارهایی همچون پاورپوینت در ارتقا فرایند تعلیم و تربیت اثر گذار است .
ایجاد محیطی جذاب و پویا ، افزایش سواد معلمان و مشارکت اولیا و دانش آموزان در تعامل با مدارس از طریق شیوه های نوین از دیگر اهدافی بود که نظری به آن اشاره کرد .
وی با بیان اینکه هوشمند سازی ابزاری برای رسیدن به هدف یعنی ارتقا تعلیم و تربیت است گفت : هر چه ابزار غنی تر باشد دسترسی به اهداف آسانتر خواهد شد ، باید تلاش کرد تا با بهره گیری از این ابزار و با تاکید بر ارزش های بومی ، دینی و منطقه ای و به گونه ای جذاب و پویا به این اهداف دست یافت.

* قرار گرفتن80 درصد مدارس در برنامه پنجم توسعه
* وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه تعداد فضای آموزشی از این طرح برخوردارند و تا پایان اجرای کامل این طرح مدارس به چه تعداد خواهد رسید ؟ گفت: با توجه به جامعه هدف 72 هزار و 582 کلاس درس و 36 هزار و 540 مرکز آموزش در سطوح مختلف و کلیه مدارس دولتی ، غیر دولتی ، خاص ، استثنایی و مراکز آموزشی هستند.
نظری اضافه کرد: در مجموع 16 هزار و 844 واحد آموزشی از مجموع مدارس دولتی و 31 هزار و 565 کلاس درس تا کنون در قالب این طرح قرار گرفته اند.
وی در ادامه گفت : بر اساس هدف گذاری برنامه راهبردی هوشمند سازی مدارس طی برنامه پنجم توسعه در سال 93 طرح توسعه در 80 درصد مدارس محقق خواهد شد و در سال 94 تمامی مدارس را در برخواهد گرفت .در سال 92 اولویت با مدارس دولتی عادی بوده که در سال 93 و 94 تمامی مدارس را در بر خواهد گرفت.

* 5 مرحله برای طرح هوشمند سازی
وی گفت : هوشمند سازی در 5 مرحله نیمه الکترونیک ، الکترونیک ، نیمه هوشمند ، هوشمند و هوشمند پیشرفته و در سه دسته کلی ، مقدماتی ، تکمیلی و پیشرفته برنامه ریزی شده و در حال توسعه است.
به گفته این مسوول در آموزش و پرورش ، دسته بندی و ارزیابی فرایند توسعه مدارس هوشمند بر اساس شاخص های زیر ساخت فنی و تجهیزات ، مدیریت منابع اطلاعاتی در مدارس ، توانمندی دانش آموزان و معلمان در بهره گیری از فناوری اطلاعات ، تولید محتوای الکترونیکی و بهره گیری از فناوری اطلاعات در یاد دهی و یادگیری صورت می گیرد .

* سهم 50 درصدی استان ها
وی در مورد سهم استان ها ، نقاط روستایی و عشایری از این طرح گفت : بطور متوسط میزان تحقق هوشمند سازی در مدارس استان ها حدود 50 درصد است و به طور متوسط حدود 33 درصد مراکز مجتمع های آموزشی و پرورشی کل کشور هوشمند سازی شده است . اولویت های توسعه هوشمند سازی مدارس در سال تحصیلی گذشته و جاری با مراکز مجتمع های آموزشی دولتی ، روستایی و عشایری فاقد هر گونه تجهیزات هوشمند است.
این پژوهشگر در حوزه آموزش و پرورش گفت : استان ها و شهرستان ها نیز به فراخور امکانات و تجهیزات خود از جمله بستر الکترونیکی از این طرح بهره می گیرند و در صورت فراهم شدن زیر ساخت ها بیشتر این مراکز از این طرح برخوردار خواهند شد.

* 715 منطقه پیش بینی شده برای هوشمند سازی
وی در مورد اینکه چه تعداد مدارس برای اینکار در نظر گرفته شده و آمار نهایی پایان طرح چه تعداد خواهد بود و اینکه مدرسان این طرح از تحصیلات عالی در این زمینه برخوردارند ؟ گفت : در برنامه ریزی اولیه یک هزار و 500مدرسه هوشمند سازی برای بیش از 715 منطقه کشور در نظر گرفته شده بود که در آخرین برنامه ریزی تعداد 100 مدرس کشوری وی‍ژه برای آموزش متمرکز نهایی شد. دو دوره آموزشی تربیت و تامین مدرس برگزار شد که در آینده نیز سایر آموزش ها با همکاری دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان برگزار خواهد شد .
نظری ضوابط انتخاب مدرسان را بهره مندی از دانش و تجربه تخصصی و مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد و دانستن زبان انگلیسی و گذراندن مهارتهای هفت گانه آی سی دی ال دانست و گفت : در صورت نداشتن مدرک مهارتی مدرسان برای شرکت در آزمون این دوره را سپری کنند.
وی گفت : در یکی دو سال اخیر به علت نبود اعتبارات رسیدن به اهداف مورد نظر تا حدودی محقق نشده است.

* اتصال 47 درصد فضاهای فیریکی آموزشی
وی در پاسخ به این سوال گه به رغم محدودیت پهنای باند و سرعت اینترنت تا چه حد در این طرح موفق بوده اید ؟ گفت : بر اساس آمار گزارش شده از سامانه جمع آوری اطلاعات اتصال به مدارس تا کنون 47 درصد فضاهای فیریکی آموزشی به شبکه ملی مدارس متصل شده اند و حدود 25 درصد مدارس دارای پورتال اختصاصی برای تولید و مبادله اطلاعات و محتوای الکترونیک و آموزشی هستند.
نظری توضیح داد : فراهم کردن بسترهای مناسب و پرسرعت ارتباطاتی مراکز آموزشی در زمینه دسترسی هدفمند به اینترنت که بخشی از شبکه ملی اطلاعات است در اولویت دولت و شورای عالی فناوری اطلاعات است و با شرایط و امکانات موجود می باست گامهای در جهت افزایش محتوای الکترونیکی و متابع اطلاعاتی و علمی تحت وب در راستای توسعه هوشمند سازی مدارس برداشته شود.

* همکاری دانش آموزان و معلمان در تولید محتوا
وی در مورد اینکه که چه مباحثی به عنوان محتوا در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت به خبرنگار ایرنا گفت : در مدارس هوشمند معلمان برای تدریس مطالب درسی و افزایش میزان درک دانش آموزان از مطالب ارائه شده از اسلایدهای آموزشی ، نرم افزارهای کمک آموزشی ، نرم افزارهای مدیریت محتوا ، بازهای رایانه ای ، انیمیشن و فیلم های آموزشی موجود در اینترنت و دیگر محتوا های چند رسانه ای در کلاس های درس بهره گرفته می شود.
نظری توضیح داد : تولید محتوای چند رسانه ای در مدارس به کمک معلمان و دانش آموزان صورت می گیرد و در پورتال های مدارس به اشتراک گذاشته می شود .تعداد بیش از 500 کتب درسی به کتاب الکترونیکی و حدود 8 هزار محتوای آموزشی و درسی ابزار الکترونیکی تولید و از طریق پورتال هوشمند سازی مدارس جهت استفاده دانش آموزان و معلمان ارائه شده است .
وی گفت : در مرحله اول آموزش و پرورش محتواهایی را در قالب سی دی در اختیار مدارس قرار می دهد اما هدف استراتژیک ما مشارکت دادن دانش آموزان و معلمان در این طرح است که بتوانند خود محتوای جدید تولید کنند.
مولف کتاب دردست چاپ هوش هیجانی ، هوش عاطفی تاکید کرد : این اقدام به پویا شدن محیط یادگیری و همچنین دانش آموزان کمک خواهد کرد و در این راستا ظرفیت ها و توانمندی های افراد نیز شناسایی می شود.
وی در مورد نحوه نظارت بر عملکرد دانش آموزان در استفاده از فضای مجازی و محتواهای تولید شده نیز گفت : مدارس از طریق سیستمی که دارند بر روند استفاده از سایت ها نظارت می کنند ، سایت های مورد نیاز در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد و تلاش می شود تا محدوده استفاده خارج از فضای تعلیم و تربیت نباشد.

*98 درصد بودجه آموزش و پرورش برای حقوق فرهنگیان
وی در مورد اعتبار تخصیصی برای اجرای این طرح گفت : اعتبار این طرح به صورت متمرکز و در قانون بودجه پیش بینی شده است که به تناسب و بر اساس هدف گذاری های صورت گرفته به دستگاه های اختصاص داده می شود ، بخشی از اعتبارات نیز به صورت مشارکت های داوطلبانه اولیا ، محل اعتبارات سایر دستگاه ها و برخی دیگر از سوی خیرین مدرسه ساز تامین می شود .
نظری تصریح کرد که در سال 91 در زمان اوج فعالیت برای این طرح 40 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که از این میزان تنها 4 میلیارد تومان به آن اختصاص یافت . در سال 92 نیز از اعتبار 49 میلیارد تومانی حدود 15 میلیارد تومان برای این طرح تخصیص یافت ، امیدواریم در سال 93 میزان اعتبار مورد نظر کامل و تمام تخصیص پیدا کند.
این مسوول در آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که گفته می شود بودجه امسال آموزش و پرورش در سال 93 از رشد 26 درصدی برخوردار خواهد بود بنا براین اعتبارات نیز افزایش خواهد داشت گفت : از بودجه کلی این وزارتخانه 98 درصد صرف حقوق فرهنگیان می شود و تنها 2 درصد مربوط به خدمات است.

* نگاهی خوش بینانه به طرح هوشمند سازی مدارس
وی ارزیابی خود از این طرح را خوش بینانه عنوان کرد و گفت : در زمینه توسعه و تجهیز زیر ساخت فنی حدود 50 درصد مدارس در یکی از مراحل پنجگانه طرح هوشمند سازی قرار دارند که در صورت فراهم شدن زیر ساخت ها و اعتبار لازم این رقم افزایش خواهد یافت.
نظری توضیح داد : در زمینه تولید محتوای چند رسانه ای فعالیت های در مدارس صورت گرفته که نیاز به برنامه ریزی و سیاست گذاری بیشتر و تغییر برنامه درسی در راستای اهداف توسعه هوشمند سازی در مدارس نظیر درس کار و فناوری در پایه ششم است .
این پژوهشگر آموزش و پرورش گفت : در زمینه آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی و همچنین فرهنگ سازی اقداماتی نظیر برگزاری دوره های مصوب آموزش ضمن خدمت ، برگزاری نمایشگاه های تخصصی و کار گاه های آموزشی و همچنین برگزاری همایش های تخصصی در ادارات آموزش و پرورش استان ها صورت گرفته که با توجه به ضرورت آموزش معلمان و کادر آموزشی – اداری مدارس هوشمند و همچنین سرعت رشد فناوری های نوین آموزشی نیاز به آموزش های مستمر و برنامه ریزی و باز آموزی مهارت های فناوری است .

*طرحی نیازمند حمایت دولت و مجلس
وی در پاسخ به این سوال که برای تعالی و کیفیت بخشی به فرایند هوشمند سازی مدارس با توجه به تحولات محیطی و فناوری و رقابت های منطقه ای و جهانی انجام خواهید داد گفت : برای تحقق این هدف نیازمند توسعه کمی و کیفی اموزش ها و توانمند سازی منابع انسانی هستیم .
نظری اضافه کرد: همچنین به اعتبارات ویژه در خصوص تربیت نیروی متخصص و توانمند سازی منابع انسانی و توسعه محتوا و آموزش های الکترونیکی نیاز داریم .
حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی در افزایش اعتبارات و جلب مشارکت بخش خصوصی و فضای رقابتی از دیگر نکاتی بود که نظری در راستای کیفیت بخشی به این طرح بدان اشاره کرد.
گفت وگو از: مریم زباندان
فراهنگ(4) **1630**1588
انتهای پیام /*




17/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن