واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: برگزیدگان جایزه شهید غنی پور معرفی شدند/ انتقاد از خرید کتاب توسط نهادها فرهنگ > ادبیات - ایسنا نوشت:
در مراسم پایانی جایزه شهید غنیپور از شیوه خرید کتاب نهادهای مختلف انتقاد و گفته شد: به نظر میرسد نهادهای مختلف که مسؤول خرید کتاب هستند نسبت به جریانهای فرهنگی دقت لازم را ندارند و این یک نقص است.
مراسم پایانی سیزدهمین دوره جایزه کتاب سال شهید حبیب غنیپور با گرامیداشت یاد امیرحسین فردی شامگاه 12 اسفندماه در مسجد جواد الائمه (ع) برگزار شد و این جایزه برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره را معرفی کرد.
در ابتدای مراسم فیلم مستندی درباره فعالیتهای مسجد جوادالائمه و شهید حبیب غنیپور و همچنین آخرین سخنرانی امیرحسین فردی در مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره این جایزه به عنوان خیرمقدم پخش شد.
سپس محمد ناصری، دبیر این دوره از جایزه، از مادر شهید حبیب غنیپور که تصمیمش باعث شده جایزه دوباره در مسجد جوادالائمه برگزار شود تشکر کرد.
دبیر سیزدهمین دوره جایزه شهید غنیپور همچنین درباره برگزیدگان این جایزه گفت: انتخابها، انتخابهای مسجد است و کتابهایی که معرفی میشوند کتابهایی هستند که جایزه شهید غنیپور پشت آنها ایستاده است، اما نهادهای دیگر مثل ارشاد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرداری، امور مساجد و کتابخانهها میتوانند با خرید یکی دو چاپ از آنها از نویسندگانشان حمایت کنند. با این وجود به نظر میرسد نهادهای مختلف که مسؤول خرید کتاب هستند نسبت به جریانهای فرهنگی دقت لازم را ندارند که خود در فرهنگ مملکت یک نقص است، زیرا به نظر میرسد مسؤولان خرید کتابها برای نهادهای مختلف طوری عمل میکنند که برخی از کتابها خریده نشوند.
ناصری همچنین گفت: در یکی از دورهها معاون فرهنگی وزارت ارشاد قول داد که یکی دو چاپ از برگزیدههای این جایزه بخرد، اما این اتفاق نیفتاد.
ناصری درباره جوایز برگزیدگان این دوره نیز گفت: خود جایزه غنیپور جایزه نقدی ندارد، اما از سوی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به برگزیدگان هر بخش 10 میلیون ریال و تقدیریها پنج میلیون ریال اهدا میشود.همچنین هدیهای از سوی بنیاد ادبیات داستانی به آنها تعلق میگیرد.
در ادامه با حضور پدران شهیدان مسجد جواد الائمه، مراسم معرفی برگزیدهها و اهدای جوایز برگزار شد که برخی از نویسندگان برگزیده و تفقدیرشده پس از دریافت جوایز خود سخنانی بیان کردند.
فرهاد حسنزاده، نویسنده کتاب تقدیرشده "پی تی کو پی تی کو" در بخش ادبیات کودک، با ابراز خوشحالی از گرفتن این جایزه و تشکر از مسؤولان برگزاری آن در سخنانی گفت: این جایزه، جایزه بسیار ارزشمندی است، چون از نهاد مسجد بلند شده است و برای نویسنده چه افتخاری بالاتر از اینکه او از یک نهاد مردمی مثل مسجد جایزه خود را بگیرد؟
مرجان کشاورز، نویسنده برگزیده با کتاب «قصههای غار» در بخش ادبیات کودک، در مراسم حضور نداشت و جایزهاش را دخترش دریافت کرد.
ابراهیم حسنبیگی، نویسنده کتاب «امیرحسین و چراغ جادو» که اثرش در بخش نوجوان تقدیر شد، نیز از مسؤولان این جایزه تشکر کرد و گفت: امیدوارم این جایزه در سایر کارهایی که پس از این مینویسم تأثیر بگذارد.
همچنین عبدالصالح پاک، نویسنده کتاب «آن سوی پرچین خیال» و برگزیده بخش نوجوان، از برگزیده شدن کتابش در جایزه غنیپور ابراز خوشحالی کرد و گفت: از این که داستان مینویسم خوشحال نیستم بلکه دردها و رنجهای شما مردم در سینههای ما جا دارد.
رضا امیرخانی، نویسنده رمان «قیدار» و برگزیده بخش رمان انقلاب و دفاع مقدس این جایزه، نیز پس از دریافت هدیهاش در سخنانی گفت: بسیار خشنودم از اینکه تنها جایزه ادبی جهان را میگیرم که برای گرفتنش مجبور هستیم کفشهایمان را دربیاوریم.
امیرخانی همچنین گفت: یک ساختمان هشتطبقه را در نظر بگیرید، در آن پر از کارمند است که همه در آنجا زحمت میکشند. آدمها، فعالیتها، جشنوارهها، جایزهها هیچ چیز عوض نمیشود، اما وقتی روی یک کاغذ یک اسم عوض میشود، یک امضا همه چیز را تغییر میدهد و آدمها را عوض میکند. اما در این مسجد کوهی مثل امیرحسین فردی میرود، ولی هیچ چیز تغییر نمیکند، برای اینکه پسرهای خوبش هستند.
همچنین شهریار عباسی، نویسنده کتاب «سایههای بلند» که اثرش در این جایزه در بخش رمان آزاد تقدیر شد، گفت: امیدوارم این جایزه سالهای سال برقرار باشد و برای ادبیات یک چراغ راهنما.
بهنام ناصح، برگزیده بخش رمان آزاد برای کتاب «پروانهای روی شانه»، نیز در سخنانی گفت: تا به حال چندین جایزه گرفتهام، اما این اولین جایزه مردمی است که میگیرم و از این بابت بسیار خوشحالم.
در مراسم پایانی سیزدهمین دوره جایزه غنیپور نویسندگانی همچون احمد دهقان، محمدرضا کاتب، احمد غلامی، مصطفی رحماندوست، گلعلی بابایی و... حضور داشتند.
برگزیدگان سیزدهمین دوره جایزه شهید غنیپور به شرح زیر معرفی شدند:
«قیدار» اثر رضا امیرخانی؛ برگزیدهی بخش رمان بزرگسال با موضوع انقلاب و دفاع مقدس.
«پروانهای روی شانه» اثر بهنام ناصح؛ برگزیدهی بخش رمان بزرگسال با موضوع آزاد.
«سایههای بلند» اثر شهریار عباسی؛ اثر تقدیری در بخش رمان بزرگسال با موضوع آزاد.
«قصههای غار» اثر مرجان کشاورزی آزاد؛ برگزیدهی بخش کودک.
«پی تی کو پی تی کو» اثر فرهاد حسنزاده؛ اثر تقدیری در بخش کودک.
«آن سوی پرچین خیال» اثر عبدالصالح پاک؛ برگزیدهی بخش نوجوان.
«امیرحسین و چراغ جادو» اثر ابراهیم حسنبیگی؛ اثر تقدیری در بخش نوجوان.
45231
سه شنبه 13 اسفند 1392 - 11:32:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]