تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):در راه خدا از ملامت و نكوهش ملامتگران نترس.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813167078




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکار بدیل افراطیون چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

راهکار بدیل افراطیون چیست؟ تهران - ایرنا - «راهکار بدیل افراطیون چیست» عنوان مطلبی است که روزنامه اعتماد روز سه شنبه به قلم «جلال خوش چهره» در ستون نگاه منتشر کرد.


در این مطلب آمده است: مخالفان یا منتقدان مذاکرات هسته یی در حالی مذاکره کنندگان را شماتت می کنند که هیچ بدیل روشنی را در قبال آن ارائه نمی دهند.
گفتن یکسری شعارها ی فاقد پشتوانه عملی به مثابه ادعاهایی است که نه تنها حل مسائل را به تعویق می اندازد بلکه هزینه های کلانی را بر کشور وارد می کند.
منتقدان عامدانه فراموش می کنند که مذاکرات جاری برخاسته از تشخیص سیاسی است که با درک وضع جاری و تجربه آنچه گذشت، آغاز شد.
این وضع ناشی از لزوم اصلاح «استراتژی ناقص» گذشته بود که بر احساسات به جای عقل و تدبیر تکیه داشت: دنیای سیاست را بر محور «باخت کامل» یا «برد کامل» تحلیل می کرد و سرسختانه بر تحقق اهدافی اصرار داشت که تعریف روشنی از چگونگی تحقق آن - با لحاظ امکانات موجود و حتی مراتب احتمالی دستیابی به اهداف یاد شده - نداشت.
منتقدان گاه چنان سخن می گویند که گویی در خلا به سر می برند: آنان نه در بستر واقعیت بلکه اتوپیایی را تصور می کنند که فرسنگ ها با واقعیت های جاری جهان امروز فاصله دارد، در حالی که اهداف آنان هیچ دستاویز روانی لازم را حتی در جامعه خود ندارد. اجرای «استراتژی ناقص» سبب وارد شدن بیشترین خسارت ها به کشور شد.
در واقع نرمش های طرف ایرانی در مذاکرات با گروه 1+5 نیز محصول رفتاری است که این استراتژی ناقص بر کشور تحمیل کرد.
به سخره گرفتن قواعدی که - خوب یا بد - در چارچوب روابط بین الملل به رسمیت شناخته شده است و بی پروایی در تظاهر به ماجراجویی هایی که هیچ پیامد معجزه آسایی را برای کشور به همراه نداشت، وضعی را پدید آورد که اکنون مذاکره کنندگان ایرانی برای اصلاح آن باید سخت ترین چانه زنی را به عمل آورند.
بدتر آنکه رویکرد افراطی در دیپلماسی بدون هرگونه تدبیر در داخل انجام شد. بروز فساد های اقتصادی، فلج شدن سیستم بروکراسی و فقدان برنامه برای اداره کشور تنها سرخوردگی مردم را از سیاست هایی پدید آورد که حتی متحدان سابق افراطیون هم از این رفتار ناامید شدند.
منتقدان مذاکرات جاری خود را بابت تجربه گذشته شجاعانه نقد نمی کنند.
آنان خشک سرانه بر طبلی می کوبند که در گذشته یی نزدیک شنیده شد و نتوانست در خدمت به منافع ملی نتیجه تاثیرگذاری داشته باشد.
مذاکرات جاری نه ایده آل، بلکه در واقعی ترین وضع، اقدام در شرایط بد و بدتر است.
اما سوال این است که راه حل بدیل منتقدان کدام است و برچه منابع مستحکمی استوار خواهد بود؟
خوب است منتقدان به روشنی و فارغ از شعارگویی و فرافکنی های معمول به آن پاسخ دهند.
اول**518**1104





13/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن