تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817207168




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد دانشگاه: آگهی های تجاری با موازین اخلاقی مغایرت دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

استاد دانشگاه: آگهی های تجاری با موازین اخلاقی مغایرت دارد تهران -ایرنا - استاد علوم ارتباطات با تاکید براینکه تبلیغات برای ایجاد نیاز کاذب و سودآوری صرف، اخلاقی نیست افزود: بسیاری از آگهی های تجاری در سطح شهر، روستا، جاده ها و جامعه با موازین اخلاقی حاکم بر جامعه مغایرت دارد.


امید علی مسعودی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه قوانین و مقررات منسجمی در تبلیغات وجود ندارد، اظهار داشت: بسیاری مباحث اخلاقی در قانون نمی گنجد ، ساخت مسجد خوب و اخلاقی است اما قانون نیست ، در تبلیغات هم باید مقید به اخلاق اسلامی بود و ارزش ها و کرامات انسانی را حفظ کرد.
ˈبا میثاق اخلاقی می توان باید و نبایدها و هنجارهای اخلاقی را تقویت کرد البته میثاق اخلاقی را نمی توان به مجلس برد و دولت را ملزم به اجرای قانون کرد.اخلاق امری نهادینه و وجدان انسان ها قوه قضاییه در بحث اخلاق است، در مکتب اسلام در بحث تولید، توزیع و مصرف برخی موارد مثال زدنی است، بارها شنیده ایم که گفته می شود الکاسب حبیب الله ، کاسبی حبیب خداست که جنس خوب بدهد ، حقوق شهروندی را رعایت کند و قصد فریب روانی افراد را نداشته باشد ، در اسلام بر تولید کالای مرغوب و حقوق مصرف کننده بسیار تاکید شده و حساب افراد با ذره و مثقال است .ˈ

** ریشه تبلیغات حاصل صنعتی شدن اروپا و غرب
در مورد اخلاق تبلیغاتی و ازدیاد این مهم در زمینه کالا و خدمات در رسانه ها گفت : ریشه تبلیغات بازرگانی و تولید انبوه کالاها حاصل صنعتی شدن اروپا و غرب است .
وی عنوان کرد : تولید انبوه نیاز به مصرف کننده انبوه دارد و عرضه و تقاضا در سایه هم مطرح می شود.
مسعودی تبلیغات را سبب افزایش سطح مصرف بیان کرد و افزود: وقتی میزان مصرف بالا رود ، نیاز کاذب ایجاد می شود ، این نیاز خریدار را به سمت خرید کالاهای غیرضرورمی کشاند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد، تبلیغات درامر فروش بسیار موثر است؛ تبلیغات کاری می کند که مردم آلاسکا حتی در بی نیازی به یخچال آن را به عنوان کالای اساسی خریداری کنند، اقدام شرکت های بزرگ چند ملیتی در حوزه تولید انبوه قطعا از نظر اخلاقی و عقلانی و صرفا برای سود بیشتر اخلاقی نیست.
این استاد دانشگاه گفت: دراسلام اخلاق همان حفظ کرامات انسانی است و تبلیغاتی که تنها با هدف ایجاد نیاز کاذب و صرفا برای تولید بیشتر و سود سرمایه داران انجام گیرد از نظر اخلاق درست نیست.

** تبلیغات نیازمند صلاحیت
وی در مورد نظارت بر تبلیغات در جامعه به ایرنا گفت: برای تبلیغ موسسات و ادارات نیازمند کسب مجوز از ادارات کل ارشاد استان ها هستند تا بتواند در سطح عموم به تبلیغات بپردازند ، براساس قانون کسانی که صلاحیت اخلاقی و حرفه ای دارند اجازه تبلیغات در سطح جامعه را می گیرند .
مسعودی با ابراز تاسف از اینکه نظارت دقیقی بر این موضوع نیست و به رغم قانون و مقرارت روح حاکم بر تبلیغات مسیر خود را به سمت تولید و مصرف انبوه طی می کند افزود : امروزه بسیاری از مقررات به لطایف الحیل زیر پا گذاشته می شود .

** نبود اجماع نظری در مورد قوانین
وی در مورد وضعیت تبلیغات بعد از انقلاب در کشور گفت : با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب هنوز یک اجماع نظری در مورد قوانین و مقررات و پیوند آن با تبلیغات در کشور نیست ، تا زمان دفاع مقدس تبلیغات بازرگانی خاصی نداشتیم اما در دوران سازندگی شاهد رونق این مهم بودیم .
این کارشناس در حوزه رسانه و تبلیغات گفت: وضعیت اقتصادی و چالش های مربوط و تحریم ها از مسائلی است که تبلیغات بازرگانی را تحت الشعاع خود قرار داده است ، به رغم وجود این مسائل نمی توان بحث تبلیغات را بدرستی ساماندهی کرد .

** آموزش دانشگاهی بهترین راهکار
وی یکی از بهترین راهکارها برای تبلیغات بازرگانی و تجاری را آموزش های آکادمیک دانست و گفت : تبلیغات فرهنگ خاص خود را دارد و نمی توان آن را با قانون و آموزش ساماندهی و اخلاقی کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: این مساله نیازمند همت و عزم جدی است باید به سمت استفاده از تولید کالاهای داخلی و اقتصاد انعطاف پذیر و مقاومتی پیش برویم، نباید در مقابل تحریم ها شکننده باشیم .
کارشناس ارشد تبلیغ و ارتباطات فرهنگی دانشگاه سوره تبلیغات را نیازمند فرهنگسازی دانست و گفت : سازمان صدا و سیما ، مطبوعات ، دانشگاه ها ، مساجد و منابر می توانند مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار دهند .
فراهنگ(4) **1630**1601**
انتهای پیام /*




12/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن