واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سنگ کیسه صفرا نتیجه رژیم های سخت غذایی برای کاهش وزن تهران - ایرنا - کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رژیم های سخت و بدون مشورت با کارشناسان تغذیه، عوارض جانبی نامطلوبی نظیر تهوع، تحمل نکردن سرما، ریزش مو و سنگ کیسه صفرا به همراه دارد.
«مریم زارعی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: خطر رژیم های نامناسب برای نوجوانان و جوانان دختر بیشتر بوده، زیرا در نوجوانی بدن همچنان در حال رشد است و محروم کردن آن از منابع غذایی خطرناک است.
وی ادامه داد: برخی نوجوانان دختر در این سنین به علت حساس بودن به وزن بدن به روزه داری، قرص های رژیمی و داروهای مسهل و تهوع آور رو می آورند که عوارض خطرناکی به دنبال دارد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: در رژیم های نامناسب تصور می شود که با مصرف غذاهای کم چرب تر، لاغری زودتر حاصل می شود، غافل از اینکه بدن به چربی نیز نیاز دارد.
زارعی گفت: رژیم های سخت و طولانی مدت غذایی، موجب کمبود ویتامین و مشکلات فیزیکی جدی می شود اما در این میان نباید پیامدهای روحی را از یاد برد که در اکثر موارد نگران کننده و متاسفانه شایع است.
وی افزود: این افراد در اغلب موارد به جایی می رسند که از تغذیه گریزان می شوند؛ در این شرایط لذت غذا خوردن، حس گرسنگی و سیری جای خود را به ترس های جدی می دهد که در طولانی مدت قابل تحمل نیست.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از عوامل دیگر رژیم های سخت، ریزش مو در سنین نوجوانی است زیرا به علت کمبود مواد مغذی، در سلامت بدن اختلال ایجاد می شود.
زارعی تاکید کرد: مواد مغذی برای عملکرد طبیعی بدن لازم و ضروری هستند و دریافت نکردن آنها به مقدار کافی و زیاده روی در مصرف برخی مواد بی ارزش غذایی، باعث برهم خوردن تعادل بدن و بروز مشکلات و عوارض مختلفی می شود.
زارعی گفت: افرادی که رژیم های سخت غذایی می گیرند دچار استرس، نگرانی، فشارها و تنش های روحی می شوند؛ ترس از شکست و اضافه وزن موجب رنج مضاعف در این افراد می شود.
به گفته وی، بیشتر مشکلات مربوط به رفتارهای غذایی مانند بی اشتهایی و اختلالات عصبی از همین رژیم های سخت غذایی ناشی می شود.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: متخصصان برای دختران نوجوان و جوانان در حال رشد، پیروی از رژیم های سخت و نامناسب غذایی را منع می کنند.
زارعی گفت: رژیم های غذایی که در آنها مصرف زیاد مایعات توصیه می شود، موجب کاهش پروتئین و سدیم بدن شده و فرد در معرض کمبود سدیم، حالت تهوع، گیجی، سرگیجه و در موارد شدید کما قرار می گیرد.
وی افزود: رژیم های غذایی که در آنها ماهی، تخم مرغ، سبزیجات و دیگر غذاهای دریایی وجود ندارد و از اسیدهای چرب «امگا 3» و «امگا 6» بی بهره است، سلامت قلب و عروق، چشم و عملکرد ذهنی را به خطر می اندازد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: گیاه خواران اغلب در معرض خطر کمبود روی هستند؛ افرادی که رژیم گیاه خواری دارند باید غذاهای غنی شده با روی نظیر غلات کامل غنی شده، حبوبات و فرآورده های سویا مصرف کنند.
زارعی افزود: همچنین مصرف نکردن شیر، تخم مرغ و گروه گوشت در این افراد موجب کاهش «ویتامین بی 12» و افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی می شود.
وی ادامه داد: خطر کمبود ویتامین های گروه «بی» در افرادی که رژیم های غذایی سخت دارند منجر به بروز نشانه های عصبی و روانی شامل حرکات نامتعادل بدن، تعادل نداشتن، افسردگی، اختلالات روحی، حرکتی و تمرکز و کم خونی می شود.
اجتمام(4) ** 9185 ** 1071
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]