واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رژیم غذایی پر نمک احتمال بروز سرطان حلق و بینی را افزایش می دهد قزوین-ایرنا- رییس مرکز بهداشت شهرستان البرز نسبت به مصرف بیش از حد نمک هشدار داد و گفت: رژیم غذایی دارای نمک زیاد احتمال بروز سرطان حلق و بینی را بیشتر می کند.
دکتر ˈسعید جعفریˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عوامل سرطان زا اگر به مدت و مقدار کافی در محیط زندگی و کار شخص وجود داشته و زمینه ژنتیکی نیز در فرد موجود باشد، امکان ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
وی اضافه کرد: انواع دخانیات، اشعه ماورای بنفش آفتاب، مشروبات الکلی (به دلیل وجود الکل اتیلک)، ویروسها (سرطانهایی نظیر دهانه رحم، خون و لنف ایجاد میکنند) و مواد شیمیایی از جمله عوامل ایجاد سرطان ها هستند.
جعفری، همچنین تغذیه غیر صحیح را از دیگر عوامل سرطان زا دانست و ادامه داد: خوردن غذاها و نوشیدن مایعات بسیار داغ (چای و قهوه)، استفاده ناکافی از میوه و سبزیجات تازه، مصرف ماهی خشک و نمک زده، مصرف زیاد چربیهای حیوانی، مواد سرخ شده و غذاهای آماده (فست فودها) در ایجاد برخی سرطانها نقش دارند.
وی، تغییرات طولانی در نظم و دفع مدفوع یا ادرار، هر زخم سطحی که بعد از 10 روز بهبود نیابد، هر نوع خونریزی و ترشح غیر طبیعی از مجاری بدن، پیدایش هرگونه توده، سوء هضم و اشکال در فرو بردن لقمه، تغییرات واضح در شکل و رنگ خالی که قبلا وجود داشته، سرفه های مکرر و کلفت شدن صدا را علائم هفتگانه سرطان برشمرد.
این مسوول به داشتن رژیم غذائی بر اساس مواد گیاهی که حاوی مقدار زیادی از انواع سبزی ها، میوه ها، حبوبات و مواد نشاسته ای تصفیه نشده است تاکید کرد.
وی مصرف گوشت قرمز (بیش از 80 گرم در روز) را در بروز سرطانهای کلیه و روده بزرگ مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: باید مصرف گوشت کبابی را کاهش داده و بهترین روش پخت آن بخارپز یا آب پز می باشد.
جعفری ضمن توصیه به ورزش منظم و پیشگیری از چاقی برای مبارزه با این بیماری ادامه داد: مصرف غذاهای کپک زده نیز در بروز سرطان اولیه کبد نقش دارد.
رییس شبکه بهداشت و درمان البرز با اشاره به اینکه افزایش سن در بروز بیماریهای مردان موثر است، بر انجام معاینات سالیانه از سن 45 سال به بالا تاکید کرد و افزود: مواد شیمیایی، گردوغبار، مواد بیولوژیکی (باکتری و ویروس در کارهای آزمایشگاهی)، استرس، متناسب نبودن شرایط محیط کار و نامناسب بودن وضعیت صندلی نیز از جمله عوامل بیماری زای شغلی هستند.
7388/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]