واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: دولت: 300 میلیارد تومان به دامداران کمک کرده ایم/ دامداران: ریالی نگرفته ایم اقتصاد > کشاورزی - فارس نوشت:
دامداران کشور میگویند: سهیمه علوفهشان را شرکت پشتیبانی امور دام چندین ماه نداده است، تولید با علوفه گران برای آنها صرفهای ندارد، صادرات با موانع و مشکلات، اما واردات آسان نیز کمر تولید را شکسته است.
روز گذشته رؤسای اتحادیههای دامداران استانها در اتحادیه سراسری دامداران ایران گردهم آمدند، تا مشکلات این بخش را با رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولید دامی مطرح کنند.
به گفته آنها این مشکلات به گوش مسئولان بالاتر رسید، تا مسائل و موانع تولید آنها برطرف کنند. آنها در این نشست بارها از رئیس مرکز اصلاح نژاد دام خواستند، تا موارد را به معاون امور دام و وزیر جهاد کشاورزی گزارش دهد.
عمدهترین مشکل دامداران، عدم پرداخت اعتبار 300 میلیارد تومان به دامداران، عدم تحویل سهمیه خوراک دام از سوی پشتیبانی، موانع صادرات، قیمت تمام شده تولید، نبود خرید تضمینی در محصولات دامی، عدم صدور پروانه دامداری از سوی اتحادیههای تخصصی، بود.
دولت 300 میلیارد تومان را برای حمایت از دامداران تخصیص داده است، به تازگی 150 میلیارد تومان به استانها برای پرداخت به دامداران ابلاغ شده است، اما دامداران میگویند دریافت نکردهاند و روندی که برای توزیع ترسیم شده است، نادرست است.
مدیرعامل اتحادیه دامداران مازندران در بخش مشکلات شیر گفت: 300 میلیارد تومان یارانهای که برای صنعت شیر اختصاص دادهاند منبع و مآخذ صحیحی ندارد و به استناد لیستهای ارسالی به استانها توزیع مناسبی نخواهد شد.
او گفت: توازن یارانه در استانهای کشور صحیح نیست و برای استانی مانند مازندران که تولید بیشتری دارد، تنها سهمیه 380 تن شیرخام داده شده است.
او معتقد است، دولت طوری عادت کرده که صحبتها و مصوبات جلسات را عملی نمیکند، اما تجمعات 50 نفری ظاهراً جواب بهتری میدهد.
او با اشاره به تجمع دو روز پیش دامداران گفت: این تجمعات مصوبات خوبی برای دامداران داشت و وزارت صنعت قول داد، تا علوفه و نهاده دامداران را به موقع تحویل دهد و تعهدات قبلی در خصوص تامین نهاده و پرداخت معوقات انجام شود.
نماینده دامداران استان مرکزی معتقد است، یارانه 300 میلیارد تومانی باید به کشاورزان خرده پا هم پرداخت شود و میگوید آیا دامداری که خرجی روزانهاش با روزی 40 کیلوگرم شیر گاوش تأمین میشود، نباید یارانه شیر بگیرد؟ او میگوید: اعتبار 300 میلیارد تومان به کارخانهها داده شده و تنها گاوداریهای صنعتی میتوانند از این اعتبار بهرهمند شوند.
او پیشنهاد کرد که این اعتبار در اختیار مراکز جمع آوری شیر هم قرار بگیرد تا دامداران سنتی و خردهپا نیز بتوانند بهرهمند شوند.
سیروس روستا رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران میگوید: دولت باید از همین الان برنامه سال آینده را داشته باشد، اینکه برنامه تولید، بازار و قیمت خرید از ابتدای فروردین چگونه خواهد بود.
مشکلات دامداران کشور از زبان اتحادیههای استانی مطرح شد و ملاصالحی رئیس مرکز اصلاحنژاد دام در جمعبندی این صحبتها گفت: قانون انتزاع روز گذشته از سوی دولت به وزارت جهاد گذشته ابلاغ شد. براساس این قانون مشکلات زنجیره تولید، بروکراسی اداری، سیاستهای واردات و صادرات، مشکلات شرکت پشتیبانی امور دام در تامین نهاده، همه با اجرای این قانون قابل برطرف شدن است.
او با بیان اینکه نمیشود زیاد به مردم فشار آورد ادامه داد: تولیدکنندگان هم باید به دنبال افزایش بهرهوری باشند و باید با کاهش هزینههای دلالی و واسطهگری و تولید جزیرهای، قیمت تمام شده را پایین آورد.
ملاصالحی گفت: نمیتوان تولید را به روش گذشته ادامه داد که آمارهای افتخار آمیزی هم ندارد. یکی از راههای کاهش قیمت تمام شده تامین نهاده است. طی سالهای گذشته نوسان قیمت پدر تولید را درآورده است، تا در این نوسان بخشی هم به منافع نامشروعشان برسند.
ملاصالحی همچنین در پاسخ به یکی از دامداران مبنی بر اینکه اعتبار 300 میلیارد تومان به کارخانههای شیرخشک داده نمیشود، گفت: اصلاً این طور نیست و براساس مصوبه به دامدارانی که شیر تولیدی را به کارخانههای شیرخشک تحویل دادهاند نیز یارانه میگیرند.
در پایان مسائل و مشکلات دامداران قرار شد، از سوی رئیس مرکز اصلاح نژاد دام به معاون امور دام و وزیر جهاد کشاورزی برای رفع آنها گزارش شود.
45231
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 11:11:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]