واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کلانشهر مشهد باید به الگوی یک شهر زیارتی -اسلامی برای جهان تبدیل شود مشهد-ایرنا-دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) گفت:کلانشهر مشهد باید به الگوی یک شهر زیارتی -اسلامی برای جهان تبدیل شود.
مهدی احمدیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود:مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران باید الگویی برای تمام شهرهای جهان باشد.
وی اظهارداشت: مشهد مقدس به جهت وجود مضجع شریف و مطهر رضوی به عنوان بزرگترین کلانشهر گردشگری مذهبی در کشور و دومین کلانشهر مذهبی جهان بعد از شهر مکه، جایگاه والایی را در شهر های کشور و در سطح جهان اسلام داراست.
وی گفت: به دلیل همین پتانسیل بالا مشهد می تواند با استفاده از ظرفیت وجودی حرم مطهر امام رضا(ع) فرصت مناسبی را در اختیار زائران مشتاق سراسر ایران و جهان جهت کسب تجربه ناب دینی قرار دهد.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: طرح مفهوم مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران نیز موید توجه به موقعیت و اهمیت این شهر در کشور و به تبع آن در سطح جهان از سوی مدیران و برنامه ریزان ارشد کشور است.
احمدیان با اشاره به دستاورد مهم هفتمین اجلاس آیسسکو در الجزایر و کسب میزبانی ایران برای برگزاری اجلاس دهم آیسسکو در سال 2017، گفت:انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، فرصتی ناب برای ترویج فرهنگ رضوی و زیارت است.
وی افزود: صاحبنظران بر این عقیده اند که مشهد شهری ملی و فراملی و متولی یکی از امور فرهنگی اولویت دار در نظام جمهوری اسلامی یعنی ˈزیارتˈ است و انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام می تواند نقش عمده ای در بسط و گسترش فعالیت های فرهنگی در کشورمان داشته باشد.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: در حالی قرار است تا پنج سال آینده مشهد عهده دار این ماموریت شود که بررسی های انجام شده نشان می دهد که زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی این شهر ،در شان و رسالت دومین کلانشهر جهان اسلام توسعه نیافته است.
احمدیان با بیان اینکه در طرح مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) در شهر مشهد به دو مفهوم توسعه کمی و کیفی زیارت اشاره شده است، اظهار داشت: توسعه کمی به معنای افزایش فرصت زیارت و به فعلیت رساندن آن برای تعداد بیشتری از زائران(داخلی و خارجی) بالقوه امام رضا(ع) به صورت پایدار است.
وی ادامه داد: توسعه کیفی در معنای افزایش تجارب معنوی زائران حرم رضوی و اثر بخشی بیشتر این تجربه در زندگی آنان است و البته بدیهی است که تحقق این دو مفهوم مستلزم تمهید بسترهای لازم در شهر زیارتی مشهد و تبدیل آن به یک نمونه مطلوب از شهر زیارتی است.
احمدیان با اشاره به ضرورت توجه به بررسی تمام ابعاد و بسترهای کالبدی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی شهر زیارتی مشهد، خاطرنشان کرد: آموزه های فرهنگی و هنری مشهد باید به جایگاهی برسد که تمدن ساز بلاد اسلامی باشد و الگویی برای اماکن مقدس کشورهای اسلامی و چه بسا برای کلیساها و مکان های مذهبی و زیارتی دیگر کشورها باشد.
وی اسلامی بودن شهر را ناظر بر میزان تطابق قالب های ذهنی و عینی شهر با آموزه های اسلامی شهر دانست و گفت: از سوی دیگر شهر پایدار در بردارنده ویژگی ها و مولفه های گوناگونی از وجوه طبیعی و اجتماعی گرفته تا عوامل فیزیکی و معنوی است که در آن دستاوردهای حاصل از پیشرفت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تداوم می یابند.
وی افزود: بر این اساس شهر زیارتی- اسلامی پایدار، شهری است که با توجه نظری و عملی به آموزه های دین اسلام، مجموعه ای از تعاملات پیچیده ای بین ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جمعیتی، منابع، محیطی، علم و فناوری و آموزشی و ... را با فرآیندهای توسعه ای سیستمی،کل گرایانه و پویا مد نظر قرار داده است .
وی گفت : اهداف اصلی این شهر تعالی معنوی،اصلاح کیفیت جامعه میزبان،تامین تجارب کیفی زائران و حفظ محیط زیست به عنوان میراث الهی می باشد.
احمدیان افزود: می توان نتیجه گرفت که شهر زیارتی- اسلامی پایدار، الگویی جامع است که می تواند در طراحی سیاستها و اهداف کمی و نهایتا تدوین برنامه های راهبرد تبدیل شهر مشهد به الگوی شهر زیارتی،مورد نظر قرار گیرد.ک/3
7496/659
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]