واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس موسسه کار و تأمین اجتماعی مطرح کرد؛ بازنگری اساسی در مدیریت اقتصاد کشور در جهت قطع وابستگی بودجه به نفت تهران-ایرنا-رییس موسسه کار و تأمین اجتماعی گفت: تعامل سازنده با اقتصاد بین الملل، تاب آوری اقتصاد را افزایش داده و تحریم فروش نفت در شرایط فعلی را می توان به عنوان یک فرصت طلایی برای توسعه کشور ارزیابی کرد و با بازنگری اساسی در مدیریت اقتصاد کشور، در جهت قطع وابستگی بودجه به نفت گام برداشت.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدرضا سپهری با اشاره به ضرورت تاب آوری اقتصاد ایران در مقابل هجمه ها و مخالفت های درونی و بیرونی گفت: تحریم فروش نفت فرصتی طلایی برای توسعه کشور به وجود آورده است.
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی با اشاره به اینکه کشورهایی که با هجمه های خارجی روبه رو می شوند باید بتوانند با اتکا به تشکل ها، خود را بازسازی کرده و به تعادل برگردند گفت: اقتصاد ایران روی گسل های متعددی قرار دارد که باید شناسایی و مقاوم سازی شود و تشکل ها برای مواجه با این ضربه ها آموزش ببینند.
وی تصریح کرد: وابستگی مخرب اقتصاد به نفت، نمونه ای از تاب آوری ضعیف اقتصادی ملی ایران است و اینکه بیش از 40 درصد بودجه به نفت متکی است نشان می دهد که اقتصاد ما در مقابل فشارها تاب آور نیست.
وی عدم گسترش اقتصاد دانش بنیان، وابستگی تولید ملی به واردات، مداخله گسترده دولت در اقتصاد ملی، عدم شکل گیری بازارهای رقابتی و گسترش اقتصاد غیررسمی را از نشانه های تاب آوری پایین اقتصاد ایران عنوان کرد.
به گفته سپهری،مقاوم سازی بودجه دولت، مقاوم سازی تراز و پرداخت ها، مقاوم سازی درآمد و رفاه مردم و مقاوم سازی رشد اقتصادی با اقتصاد دانش بنیان، مستلزم مشارکت حداکثری مردم و تشکل های کارگری و کارفرمایی است.
وی با اشاره به 7 راهکار افزایش تاب آوری اقتصاد ملی گفت: توسعه اقتصاد دانش بنیان، توانمندسازی سرمایه انسانی، تکمیل زنجیره های تولید، اجرای کامل سیاست های اصل 44، گسترش تجارت خارجی، ثبات اقتصاد کلان و اصلاح ساختار بودجه از جمله این راهکارها محسوب می شود.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی اضافه کرد: ورشکستگی مالی، بحران تأمین آب، عدم تعادل های مزمن مالی، اشاعه سلاح های کشتارجمعی و عدم موفقیت در سازگارسازی در رابطه با تغییرات اقلیمی،پنج مخاطره با بالاترین تأثیر در دهه آینده است که جامعه جهانی را تهدید می کند.
وی با بیان این که نمی توان کشور را با استراتژی های گذشته اداره کرد، گفت: اقتصاد تاب آور می تواند در مقابل شوک های درونی و بیرونی به دور از تخریب و کاهش تولید به فعالیت خود ادامه دهد و توانایی بیرون آمدن از شرایط بحرانی و بازگشت به تعادل را دارد.
اقتصام(1) ** 9123 **1561
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]