تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801854040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش اصلي اقتصاد کشور متکي درآمدهاي نفتي است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر علمی همایش نفت و توسعه اقتصادی:
چالش اصلي اقتصاد کشور متکي "درآمدهاي نفتي" است
دبیر علمی همایش نفت و توسعه اقتصادی گفت: براي رهايي از اقتصادي متکي به درآمدهاي نفت ایجاد حساب و صندوقی توسعه ملي است که بستر را براي سرمايه گذاري و توسعه اقتصادي کشور فراهم مي کند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران مرتضی عزتی در نخستین همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی اظهار داشت: برگزاری این همایش در راستای آرمان های انقلاب اسلامی و بر پایه دیدگاههای علم اقتصاد پایگذاری شده است.

عزتي گفت: ايران سزمين بزرگي است که به گفته متخصصان منابع داراي ثروت عظيم براي پيشرفت و توسعه کشور را دارد اما در کشور پيشرفت و بالندگي  به نحو احسن صورت نگرفته است.

وی افزود: در علم اقتصاد گفته می شود اگر کشوری منابع تولید را در دسترس داشته باشد با استفاده از این منابع می تواند به پیشرفت دست پیدا کند و رفاه بدست بیاورد اما در ایران پیشرفت و توسعه اقتصادی به اندازه بایسته رخ نداده است.
 
این کارشناس علم اقتصاد با بیان اینکه همایش نفت و توسعه اقتصادی با هدف بررسی چرایی به کارگیری نادرست منابع در ایران برگزار شده است، گفت: یکی از مشکلات پایه ای اقتصاد ما وابستگی اقتصاد به نفت است و اقتصاد ما که تمام متغیرهایش وابسته به متغیرهای نفتی است با هر تغییر در متغیرهای نفت، تحت تأثیر قرار می گیرد.
 
عزتی بدترین نوع وابستگی را اتکا دانست و اظهار داشت: علم راهکارهایی را در اختیار ما قرار داده تا وابستگی اتکاگونه اقتصادمان به نفت را کم کنیم.
 
دبیر علمی همایش نفت و توسعه اقتصادی با بیان اینکه بیشترین چالش، وجود نفت در اختیار دولت است، گفت: دولتی که تمامیت خواه است و همه چیز را برای خودش می خواهد، وقتی پول هم به طور کافی در دسترس داشته باشد، دولتی رانتی می شود که تمام نیازهایش را با رانت در اختیارش برطرف می کند و این دولت خودکامه همه نیازهایش را از مسیری غیر از آنچه در علم گفته شده و از مسیری غیر از مردم تأمین می کند که نتیجه تمام این خودکامگی، ناکارآمدی اقتصاد دولتی است.
 
وی افزود: در اقتصاد متکی به نفت ایران، فقر با توزیع یارانه برطرف می شود نه تولید و دولت برای بدست آوردن دل مردم، کیسه سیب زمینی و سبدکالا توزیع می کند و همایش نفت و توسعه اقتصادی با این هدف پایه ریزی شده تا این چالش بزرگ در اقتصاد را ردیابی کرده و راهکارهایی علمی برای رفع آن انتخاب کنیم.
 
به گفته این استاد دانشگاه، با برگزاری 9 پیش نشست تخصصی تاکنون 46 سخنرانی در خصوص ابعاد مختلف وابستگی اقتصاد به نفت بیان شده و در قالب همایش امروز نیز 26 سخنرانی صورت خواهد گرفت، همچنین 200 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این تعداد 20 مقاله قابلیت انتشار به عنوان مقاله علمی و پژوهشی را دارند.
 
عزتی با بیان اینکه در مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش، راهکارهای خوبی برای کاهش تکیه اقتصاد ملی به نفت بیان شده، اذعان داشت: یکی از این راهکارها ایجاد حساب و صندوقی است که این درآمدهای نفتی در درون آن ریخته شود و به سرمایه گذاری اختصاص یابد.
 
وی ادامه داد: می توان تمام درآمدهای نفتی را سرمایه گذاری سودآور کرد یا آنرا صرف زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی کشور کرد.
 
عزتی راهکار دیگر را دادن ارزش افزوده بیشتر به نفت خام عنوان کرد و گفت: ابزار جمع آوری درآمدهای نفتی جدا از بودجه کشور، اکنون با وجود صندوق توسعه ملی فراهم است اما تاکنون از این ابزار خوب استفاده نشده است اما می توان ترکیبی از راهکارها را با همین ابزار صندوق توسعه ملی پیاده سازی کرد.

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن