واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
چین بار دیگر در تزریق پول به اقتصاد این کشور رکورد زد تهران - ایرنا - چین در ماه ژانویه (11 دی تا 11 بهمن) با هدف حمایت از رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان، رکورد تازه ای در تزریق اعتبار به اقتصاد این کشور ثبت کرد.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا و به نقل از بلومبرگ، این اقدام گرچه رشد اقتصادی در این کشور را تقویت می کند لیکن خطر ناتوانی از بازپرداخت وام بانکی یا وام بد برای سیستم مالی این کشور را افزایش می دهد.
بانک مرکزی چین موسوم به بانک خلق این کشور دیروز (شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد، مجموع وام پرداختی بانک ها، به عنوان رایج ترین معیار اندازه گیری اعتبار، در ماه ژانویه دو تریلیارد و 580 میلیارد یوان (425 میلیارد دلار) بود.
مجموع وام دهی جدید در ماه گذشته یک تریلیارد و 320 میلیارد یوان بود که بیشترین مقدار از سال 2010 تاکنون است.
بانک مرکزی چین، مقدار وام های مطمئن که به دلیل خطر ناتوانی از باز پرداخت وام، مورد بررسی دقیق قرار گرفته، در حدود نصف سال پیش است.
این آمار با اشاره به بهتر از انتظار بودن تعداد معاملات، افزود: چین می تواند هر کاهشی در نرخ رشد اقتصادی این کشور، به نسبت نرخ 7.7 درصدی رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته را محدود کند.
این آمار با درخواست بانک مرکزی چین از بانک ها برای کنترل افزایش وام دهی در اواسط ماه ژانویه متناقض و نشاندهنده کاهش درآمدهای ناشی از رشد وام دهی و تزریق پول است.
لیو لی گانگ رییس بخش اقتصاد چین در بانک استرالیا و نیوزیلند در هنگ کنگ، گفت: بانک ها همچنان به دادن مقادیر زیادی وام ادامه می دهند و این تا حدی از نگرانی های مربوط به کاهش چشمگیر رشد اقتصادی این کشور کاسته است.
وی افزود: در ذهن دولت چین، رشد اقتصادی هنوز خیلی مهم است.
مجموع وام دهی بانک های چین از میانگین برآورد یک تریلیارد و 900 میلیارد یوانی اقتصاددانان فراتر رفته و رکورد پیشین 2 تریلیارد و 540 میلیارد یوانی ژانویه 2013 را نیز شکسته است.
براساس آمار منتشره از سوی بانک مرکزی چین، رشد وام دهی بانک های چین در سال میلادی گذشته کاهش یافت و از 22.8 درصد در سال 2012 به 9.7 درصد رسید.
چین سه سال پیش با هدف دستیابی به رشد پایدار، محور توسعه اقتصادی خود را تغییر داد و آن را از صادرات محوری به اتکا بر تقاضای داخلی تبدیل کرد.
چین بر این اساس اصلاحاتی را به کار بست که کاهش نرخ رشد اقتصادی در کوتاه مدت را در پی دارد، لیکن کاهش نرخ رشد اقتصاد چین که موتور توسعه اقتصادی جهان محسوب می شود، هم بازارهای مالی و هم مقامات اقتصادی این کشور را نگران کرده به طوری که می کوشند با تزریق پول، سرمایه گذاری را افزایش داده و از کاهش بیشتر نرخ رشد اقتصادی بکاهند.
اقتصام(6)1063**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]