واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیت الله ری شهری: آیت الله ری شهری: همگانی کردن علوم حدیث درجامعه مورد توجه قرارگیرد شهرری -ایرنا- رییس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: همگانی کردن علوم حدیث در جامعه بایستی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، آیت الله ˈمحمد محمدی ری شهریˈ در سومین مجمع عمومی انجمن علمی حدیث حوزه، افزود: قرآن و حدیث را نمی توان از یکدیگر تفکیک کرد همان طور که نمی توان قرآن و عترت را جدا از هم دانست بنابراین انجمن حدیث حوزه در حقیقت انجمن قرآنی حوزه و بالعکس نیز محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مفاهیم حدیثی و قرآنی جدا و ناپیوسته از یکدیگر نیستند، اظهار داشت: پیوندی همیشگی میان این دو وجود دارد.
وی بیان کرد: کسانی که می خواهند در مورد حدیث کار کنند باید دارای ویژگی هایی از جمله سنخیت داشتن با حدیث است.
ری شهری با بیان اینکه روایات و احادیث ائمه اطهار(ع) نور هستند و نورانیت می بخشند، گفت: سنخیت نداشتن با حدیث نمی تواند زمینه ساز تبدیل شدن افراد به حدیث شناسانی ماهر و کامل شود و چنین افرادی نمی توانند در خدمت مکتب اهل بیت(ع) باشند.
رییس پژوهشگاه قرآن و حدیث تقوای الهی را زمینه ساز و بستر اصلی رسیدن به نورانیت حدیث دانست و خاطرنشان کرد: در حقیقت هر چه انسان دستورات الهی را بیشتر اطاعت کند به همان مقدار نیز نورانیت ناشی از احادیث را بهتر دریافت می کند.
ری شهری، به حدیثی از امام صادق (ع) در مورد نورانی شدن قلب ها اشاره کرد و گفت: براین اساس هرکس تفکر همراه با بکا یعنی احساس گریه حاصل از خشوع در برابر خداوند را داشته باشد این نورانیت را نیز به دست می آورد.
وی با اشاره به تکالیف و وظایفی که خدمتگزاران حوزه حدیث بر عهده دارند، تاکید کرد: محوری ترین این وظایف را می توان گسترش فرهنگ اجتهاد در زمینه های مختلف ذکر کرد.
رییس دانشگاه قرآن و حدیث با بیان اینکه حدیث شناسی همه عرصه های علم از جمله فقه را نیز متحول می کند، افزود: آیت الله بروجردی عقیده داشتند که احادیث دارای شان صدور هستند و به این ترتیب شیوه اجتهاد در فقه را نیز متحول کردند.
وی نبود پژوهش هایی در مورد سیره ائمه اطهار(ع) با تکیه بر احادیث را یکی از کمبودهای این حوزه دانست و گفت: هنوز رفتار اهل بیت(ع) را به صورت اجتهادی مورد بررسی قرار نداده ایم و در این زمینه احساس می کنم نیازمند پژوهشکده ای مستقل هستیم.
ری شهری خواستار گسترش درس های حدیثی در حوزه های علمیه داخل و خارج کشور به عنوان یکی از نیازهای امروز شد و عنوان داشت: مطابق روایتی از امام صادق(ع)، در آخرالزمان علم از قم به سایر مناطق منتشر خواهد شد که ما باید زمینه ساز این تحول باشیم.
رییس پژوهشگاه قرآن و حدیث همگانی کردن حدیث در جامعه را گامی مهم دانست و گفت: البته هنوز کار چندانی در این زمینه انجام نشده است.
وی بیان داشت: باید متون حدیثی مورد نیاز مدارس و دانشگاه ها نیز در انجمن حدیث حوزه علمیه تدوین شوند؛ حوزه علمیه باید بتواند برای انتقال معارف شیعی کادرسازی لازم را نیز انجام دهد.
ری شهری افزود: امیدواریم با همت مدیریت، شورای عالی و انجمن حدیث حوزه های علمیه این امر یعنی تربیت نیروهای کارآمد برای گسترش علوم حدیثی در سطح جامعه تحقق یابد.
1724
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]