واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فرهنگ و ادبیات کردی باید از طریق برگزاری همایش های فرهنگی تقویت شود سنندج - ایرنا - نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، برگزاری همایش ها و برنامه های فرهنگی را در تقویت فرهنگ کردی بسیار موثر دانست و گفت: برگزاری همایش های فرهنگی و ادبی در استان کردستان باید استمرار داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سالار مرادی روز یکشنبه در مراسم اختتامیه نخستین همایش منطقه ای فرهنگ و ادبیات عامه کردی با مروری بر آثار محی الدین حق شناس در سنندج، اسفند ماه سال 92 را ماه فرهنگی برای کردستان دانست و افزود: در این ماه، برنامه های فرهنگی تاثیرگذاری در استان کردستان برگزار شد که مشابه این برنامه ها باید در طول سال استمرار داشته باشد.
وی افزود: اگر در چند سال گذشته در استان کردستان در عرصه فرهنگ و هنر کار می شد امروز کارنامه بهتری در این حوزه داشتیم.
وی کردستان را به فرمایش مقام معظم رهبری استانی فرهنگی دانست و گفت: فرهنگی بودن این استان باید جلوه عینی داشته باشد و در قالب برنامه های فرهنگی باید این فرهنگی بودن استان به مردم کشور و سایر کشورها شناسانده شود.
وی از برگزاری همایش مترجمان کرد ایرانی در سنندج به عنوان برنامه ای فرهنگی تاثیرگذار در جهت شناسایی فرهنگ و ادبیات کردی نام برد و از بانیان برگزاری آن قدردانی کرد و گفت: این گونه همایش ها را باید به صورت ملی و بین المللی در طول سال چند بار برگزار کرد.
مرادی به پیشرفت تکنولوژی و دانش در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: این تکنولوژی و ورود رسانه های جدید از جمله اینترنت و ماهواره فرصت فکر کردن به باورهای ما را گرفته و اجازه پرداختن به باورهای فرهنگی را به ما نمی دهد که می توان با برگزاری برنامه های فرهنگی و ادبی، تلنگرهایی به جامعه در جهت توجه بیشتر به فرهنگ و زبان خود داده شود.
وی با اشاره به اینکه امسال در استان کردستان چندین برنامه فرهنگی برگزار شد، افزود: این همایش ها نشان داد که کردها هنوز فرهنگ خود را فراموش نکرده اند و برای تقویت آن تلاش می کنند.
وی برگزاری همایش های کردی را در تغییر نگاه برخی افراد در مورد کردستان و کردها بسیار موثر دانست و افزود: ارتباطات و تعاملات فرهنگی در قالب برگزاری همایش های ادبی و فرهنگی به صورت ملی و بین المللی در تغییر نگاه ها در مورد کردستان بسیار موثر است.
وی افزود: توان برگزاری همایش ها در استان کردستان وجود دارد و متولیان عرصه فرهنگ و هنر نیز باید در راستای برگزاری همایش های فرهنگی پیشقدم شوند و مسیر را برای برگزاری آن هموار نمایند.
نایب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به اصل 15 قانون اساسی و توجه به زبان های اقوام اشاره کرد و افزود: زبان محلی و زبان اقوام ایرانی به عنوان یک سرمایه ملی تقویت کننده هویت ایرانی اسلامی ما بوده و مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز با تمام توان برای تحصیل زبان کردی در مدارس و دانشگاه ها تلاش و رایزنی خواهند کرد.
مرادی تاکید کرد: اگر امروز در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی از زبان کردی به عنوان تهدید نام می برند ما باید در قالب برگزاری همایش ها و برنامه های فرهنگی این نگاه ها را تغییر دهیم و نشان دهیم که زبان کردی نه تنها تهدید نیست بلکه به فرمایش رهبر معظم انقلاب یک سرمایه ملی محسوب می شود.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]