پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851860988
طبقه ی متوسط، موتور محرک تحول خواهی در ایران معاصر
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در نشست «وضعیت طبقه ی متوسط در ایران» مطرح شد طبقه ی متوسط، موتور محرک تحول خواهی در ایران معاصر تهران-ایرنا-در نگاه بسیاری از جامعه شناسان و صاحبنظران مسایل اجتماعی، طبقه ی متوسط در ایران موتور محرک بسیاری از روندهای تحول خواهانه در دهه های گذشته بوده است.
نشست «وضعیت طبقه ی متوسط در ایران» روز دوشنبه پنجم اسفندماه به همت انجمن جامعه شناسی ایران در دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور «حمیدرضا جلایی پور» استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران و «محمد حسین بحرانی» مدرس جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و شرکت تعدادی از دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی، برگزار شد مباحث مختلفی مانند تعریف قشر و طبقه ی اجتماعی، شکل گیری و ظهور طبقه ی متوسط در ایران و نقش طبقه متوسط در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور در یک دهه ی گذشته، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
***جلایی پور: طبقه ی متوسط در ایران از راه انتخابات خواسته های خود را مطرح می کند
جلایی پور نخستین سخنران این نشست علمی و تخصصی بود که در ابتدی سخنان خود گفت: قشر بندی یکی از موارد مهم و تاثیر گذار در تمامی جوامع است که امروزه نمی توان آن را با نگاه کمی و تک عاملی تعریف کرد، بلکه باید آن را با یک دید تحلیلی و به اصطلاح جامعه شناسان «تحلیل وبری» مورد بررسی قرار داد.
«ماکس وبر» جامعه شناس و متفکر آلمانی، پدیده های اجتماعی را زاییده ی یک علت نمی دانست بلکه سعی داشت آنها را چند علتی و با تحلیل کیفی بیان کند نه کمی.
تعریف قشر بندی در ایران یکی دیگر از مباحث مورد اشاره ی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران بود؛ وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های نظام قشربندی در جوامع، استفاده نکردن گروه ها از کالای مشابه است، اظهار داشت: قشر مجموعه یی از افرادی است که به صورت متفاوت از کالاهای مشابه استفاده می کنند و این موضوع در تمامی دنیا ثابت است؛ زیرا در تمامی جوامع، بخصوص ایران امکانات و فرصت ها در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به صورت نابرابر بین افراد جامعه توزیع شده است.
جلایی پور ضمن تشریح سه نوع نظام قشربندی موجود در دنیا با عنوان های «نظام کاستی» در هند، «روش فئودالی» در اروپا و «نظام اقتصادی و طبقه بندی کارل مارکس» در سده های گذشته، گفت: برای تشریح قشربندی در ایران نمی توان از هیچ کدام از الگوهای یاد شده استفاده کرد؛ زیرا سیال بودن و نابسامانی در درون طبقات از مهمترین ویژگی های طبقه و قشر در ایران است.
وی با بیان اینکه قشربندی اجتماعی همواره مورد توجه اندیشمندان جامعه، بخصوص جامعه شناسان قرار گرفته است، افزود: بحث قشربندی و نظام طبقاتی از ابتدای شکل گیری علم جامعه شناسی، به عنوان یک مساله ی مهم مورد توجه جامعه شناسان کلاسیک قرار گرفت و آنها نظریه های فراوانی در این زمینه دارند؛ تا جایی که نظریه های این افراد در دنیای امروز نیز دارای کاربرد است.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر دیدگاه های مختلف در زمینه ی قشربندی اجتماعی، گفت: سه دیدگاه دراین زمینه برای تبیین نظام طبقاتی و قشربندی وجود دارد که عبارتند از دیدگاهی که نظام قشربندی در جامعه را به صورت مکانیزمی تعریف می کند که سبب می شود آدم ها با توانایی مختلف رشد کنند و به مراحل بالا برسند و این همان دیدگاه کارکردگرایی است که پدیده های اجتماعی را برای جامعه مفید می داند. دیدگاه دوم، نظریه ی تضاد است که ضمن انتقاد از دیدگاه نخست، آن را متهم به توجه نکردن به نقش قدرت در جامعه می کند و این قدرت را هم در اقتصاد و هم در سیاست، می توان تعریف کرد. دیدگاه سوم درباره ی قشربندی اجتماعی دیدگاه وبری است که ترکیبی از دو دیدگاه پیشین است که تمامی عناصر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را در قشر بندی اجتماعی دخیل می داند.
جلایی پور با تاکید بر نظریه ی سوم (دیدگاه وبری) آن بهترین نظریه برای تبیین نظام قشربندی در جامعه ی امروز ایران دانست.
استاد دانشگاه تهران در ادامه به تعریف مارکس از طبقه اجتماعی اشاره کرد و گفت: طبقه ی اجتماعی از نظر این اقتصاددان و جامعه شناس، زاییده ی اقتصاد و تولید است؛ ولی این تعریف نمی تواند در ایران منطقی باشد زیرا نظام قشربندی در جامعه ی ایران تک عاملی نیست.
وی در ادامه یادآور شد در ایران عوامل اقتصادی در کنار عوامل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بر روی شکل گیری طبقه های مختلف تاثیر دارند.
جلایی پور در ادامه ضمن اشاره به مهمترین گروه های تشکیل دهنده ی طبقه ی متوسط در کشور به ویژگی های مشترک اعضای این گروه ها نیز پرداخت. به گفته ی وی یکی از قشرهای تشکیل دهنده ی طبقه ی متوسط در کشور، قشر مذهبی جامعه است که این گروه سبک زندکی، مراسم و نحوه ی مصرف خاص خود را دارند؛ این تعداد در گذشته 50 درصد از جمعیت جامعه بودند ولی امروزه جمعیت آنها به کمتر از 40 درصد در کشور رسیده است.
وی در ادامه به گروه دوم تشکیل دهنده ی طبقه ی متوسط در جامعه اشاره کرد و گفت: گروه دوم قشر حرفه یی خدماتی است که با تلاش خود زندگی می کنند و کار آنها شرافتمندانه تر از دیگر گروه ها است.
به گفته ی جلایی پور خدمات رسانی این گروه برای جامعه، مفید است و هرگونه اخلال در کارکرد آنها جامعه را با بحران روبرو می کند. مهندسان، پزشکان و بسیاری از کسانی که حرفه یی مشغول به کار در جامعه هستند در این گروه جای می گیرند.
وی در ادامه، سه قشر کارمندان اداری، قشر بورژوا و زمین دار بزرگ را در کنار طبقه ی تولید کننده از دیگر لایه های تشکیل دهنده ی طبقه ی متوسط در کشور دانست.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با انتقاد از افرادی که امروزه جامعه شناسی را علمی غربی می دانند، گفت: بحث قشربندی در کشور، یک مساله ی مشخص و آشکار است و نمی توان گفت منافاتی با اعتقادها و دین دارد و این ویژگی خاص تمام جوامع است.
نقش طبقه ی متوسط در جامعه و تاثیر آن بر سیاست و حکومت از دیگر مباحث مطرح شده توسط حمیدرضا جلایی پور در نشست انجمن جامعه شناسی ایران بود.
این استاد دانشگاه در ارتباط با نقش طبقه و کنش سیاسی در جوامع مختلف، گفت: همواره این تفکر در دنیا حاکم بوده است که طبقه ی متوسط از طرفداران دموکراسی و مردم سالاری در جامعه است ولی طبقه بالای جامعه به طور معمول سعی در حفظ وضع موجود دارد.
وی در توصیف طبقه ی پایین جامعه نیز خاطر نشان کرد: بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که توجه نکردن به طبقه ی پایین جامعه، موجب شورش اجتماعی می شود.
جلایی پور با اشاره به طرح های مختلف اجرا شده در هشت سال گذشته در کشور گفت: نمونه و مصداق کامل حفظ وضع موجود را می توان در هشت سال گذشته توسط افراطی ها دید که با هرگونه طرح جدید برای توسعه مخالف بودند.
وی در ادامه ضمن اشاره به انتشار سند سیاست های کلی در حوزه ی «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: این سند به طور کامل در تضاد با نظرهای گروه های افراطی تهیه شده است.
جلایی پور با اشاره به فعالیت های انتخاباتی در 20 سال گذشته در کشور و نقش طبقه ی متوسط در این فرایند، خاطر نشان کرد: برخلاف دیگر کشورهایی که طبقه ی متوسط در فکر جنبش یا انقلاب هستند، در کشور ما طبقه ی متوسط و پایین جامعه از راه انتخابات، خواسته هایشان را به حاکمیت تحمیل می کنند.
***بحرانی: گرایش سیاسی تعیین کننده ی طبقه در جامعه ی ایران
محمد حسین بحرانی مدرس جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر سخنرانان نشست وضعیت طبقه ی متوسط در ایران بود. وی ضمن اشاره به ضرورت بحث قشر بندی در جامعه و تفاوت آن با طبقه ی متوسط، گفت: بحث قشربندی در جامعه ی امروزی بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان با یک عنوان طبقه متوسط آن را تعریف کرد.
بحرانی در تعریف طبقه ی متوسط و ملاک های آن گفت: طبقه بر اساس تعریف من تنها برحسب شکل گیری ملاک سیاسی است، ولی در مقابل آن قشربندی اجتماعی در جامعه، بر اساس ملاک های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شکل می گیرد.
وی در ادامه ی سخنان خود ضمن تاکید بر جنبش های سیاسی در سده ی معاصر و نقش طبقه ی متوسط، گفت: گروه های مختلف تشکیل دهنده ی طبقه ی متوسط بیشترین حضور را در این جنبش ها داشته اند و این به دلیل خاصیت فرمانروایی و فرمانبرداری طبقه ها در جامعه است.
این جامعه شناس در ادامه با اشاره به مطالعه ی خود بر روی طبقه های ایران از سال 1320 تا سال 1380 گفت: در این مطالعه سعی شده است تحولات کشور و قشربندی آن را بر اساس ملاک سیاسی، به پنج دوره، از شهریور 1320 تا مرداد 1332 و از مرداد 1332 تا خرداد 42 و خرداد 42 تا بهمن 57 و از بهمن 57 تا رحلت امام (ره) و از این دوره تا پایان دوره ی نخست ریاست جمهوری «سید محمد خاتمی» در سال 1380، تقسیم کنم که ملاک اصلی من در این تقسیم بندی تحولات سیاسی در دوره های مختلف است.
بحرانی با بیان اینکه پس از مطالعه ی پنج سرشماری کشور از سال 1335 تا 1375، شاغلان جامعه را به چند گروه شغلی تقسیم می شوند، گفت: این گروه ها عبارتند از کارکنان گروههای شغلی، علمی، فنی، مدیران رده ی بالا، کارکنان اداری و دفتری، فروشندگان بازرگانی، کشاورزی و جنگلداری و گروه دیگر کارکنان تولیدی و رانندگان.
وی تقسیم بندی اقشار مختلف در ایران را کاری سخت توصیف کرد و گفت: برای این کار تنها می توان به سرشماری ها بسنده کرد؛ هر چند که آمارهایی که من در پنج دوره ی سرشماری مطالعه کرده ام نمی تواند گویای اطلاعات دقیق باشد.
مدرس دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، با اشاره به درهم تنیدگی طبقه ها در کشور و تحلیل موقعیت افراد در این طبقه ها گفت: امروزه نمی توانیم به راحتی تشخیص دهیم شخصی که خود بازرگان و همسرش معلم است در کجای طبقه های ما قرار می گیرد.
بحرانی با بیان اینکه گرایش سیاسی تعیین کننده ی طبقه در جامعه ی ایران است، گفت: هر قشر اجتماعی در ایران که وارد فضای سیاسی در جامعه شد، طبقه تشکیل می دهد.
وی در پاسخ به پرسش پژوهشگر ایرنا در این نشست، درباره ی اینکه چرا طبقه ی اجتماعی را تک عاملی می دانید؟ گفت: ملاک اصلی ما در این تقسیم بندی تحولات سیاسی کشور است که بحث های اقتصادی را نیز زیر تاثر قرار می دهد؛ زیرا گروه های مختلف وقتی وارد سیاست می شوند، ثروت را نیز به دست می آورند.
بحرانی در ادامه ی این نشست با اشاره به ظهور و شکل گیری طبقه ی متوسط در جامعه ی ایران، گفت: هر چند نمی توان تاریخ مشخصی را برای شکل گیری طبقه ی میانی جامعه مشخص کرد ولی چارچوب اصلی طبقه ی متوسط از اتحاد روحانیان و بازاریان در زمان «ناصرالدین شاه» ایجاد شد و با جنبش تحریم تنباکو رنگ سیاسی به خود گرفت.
بحرانی در پایان با اشاره به اینکه تقسیم بندی نظام قشری در ایران بر اساس گفتمان سیاسی و مطلق در جامعه است، گفت: در دوره ی پهلوی گفتمان غالب نوسازی (مدرنیزاسیون) مطلق حاکم بود و در دوره های بعد از انقلاب اسلامی گفتمان سنت گرایی ایدیولوژیک با تکیه بر اندیشه ی ولایت فقیه، جای آن را گرفت.
*گزارش از: غفار میرزایی (گروه پژوهش های خبری)
پژوهش**2052**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
شهردار تهران: زیرساختهای شهری را متحول می کنیم/ از مردم و خرد جمعی ایران کمک خواهیم گرفت
در برنامه چهار ساله شهرداری تهران اتفاق میافتد شهردار تهران زیرساختهای شهری را متحول می کنیم از مردم و خرد جمعی ایران کمک خواهیم گرفت شهردار تهران گفت در برنامه چهار ساله بعدی شهرداری میخواهیم از مردم و خرد جمعی آنها کمک بگیریم و همانطور که در حوزه زیرساختهای شهری تحول جدمشعلهای گاز ایران خاموش میشوند؟/ شرکت نفت: 8 میلیارد دلار منابع میخواهیم
اقتصادی انرژی مشعلهای گاز ایران خاموش میشوند شرکت نفت 8 میلیارد دلار منابع میخواهیم همزمان با تبدیل ایران به یکی از کشورهای بزرگ سوزانده گازهای همراه نفت جهان شرکت ملی نفت از اجرای 40 طرح جدید خاموش کردن مشعلهای گازی در سطح صنعت نفت خبر داد و اعلام کرد اجرای این طرح هاترکیه: گاز بیشتر با تخفیف ویژه میخواهیم/ ایران: تخفیفی در کار نیست
اقتصادی انرژی دوئل گازی تهران- آنکارا در لاهه ترکیه گاز بیشتر با تخفیف ویژه میخواهیم ایران تخفیفی در کار نیست با آغاز دور جدید داوری گازی بین ایران و ترکیه و احتمال محکومیت 2 5 میلیارد دلایر صنعت گاز ایران ترکیه شرط بایگانی کردن این شکایت گازی را افزایش دو برابری واردات گجریان شناسی فکری تاریخ معاصر ایران با بهره از آثار مرحوم منذر تدوین شود
دین و اندیشه حجت الاسلام خسروپناه جریان شناسی فکری تاریخ معاصر ایران با بهره از آثار مرحوم منذر تدوین شود حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه مرحوم علی ابوالحسنی با پرداختن به زندگی و اندیشه شیخ فضل الله نوری در عین معرفی جریان روشنفکری سکولار و سنتی حوزه به معرفی جریان نواندیشتولید موتوری با کمترین میزان آلایندگی در ایران خودرو/ رانا هیبریدی میشود
دانش و فناوری مدیرعامل تحقیقات موتور ایران خودرو تولید موتوری با کمترین میزان آلایندگی در ایران خودرو رانا هیبریدی میشود مديرعامل شركت تحقيقات موتور ايران خودرو از تولید موتور کم مصرف برای خودروها خبر داد و گفت این موتور که با برق و سوختهای فسیلی حرکت میکند بر روی خودروی راسفیر ایران در باکو: از حقوق هستهیی خود چشمپوشی نخواهیم کرد
یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۵۰ سفیر ایران در جمهوری آذربایجان گفت تهران و گروه 1 5 به چارچوبی برای برگزاری مذاکرات جامع به منظور دستیابی به توافق نهایی دست یافتهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آپای جمهوری آذربایجان محسن پاکآیین افزود ایران تلاشحاشیههای نشست خبری وزرای خارجه ایران و لهستان از حضور سفیر جدید ایران در ورشو تا ترجمه ظریف برای همتایش و عذر
حاشیههای نشست خبری وزرای خارجه ایران و لهستاناز حضور سفیر جدید ایران در ورشو تا ترجمه ظریف برای همتایش و عذرخواهی وزیر خارجه لهستانوزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای لهستانیاش به دلیل ترجمه اشتباه مترجم سؤال خبرنگار را برای وزیر خارجه لهستان ترجمه کرد به گزارپنجم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران
پنجم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه برابر با پنجم اسفند 1392 هجری خورشیدی بیست و چهارم ربیع الثانی 1435 هجری قمری و بیست و چهارم فوریه 2014 میلادی است 52 سال پیش در چنین روزی نخستین شرکت هواپیمایی ملی ایران آغاز به کار کرد مهم ترین رویدادهای تاریخفرهنگ و سبک زندگی در ایران باظهور انقلاب اسلامی دچار تحول بنیادین شد
فرهنگ و سبک زندگی در ایران باظهور انقلاب اسلامی دچار تحول بنیادین شد رشت - ایرنا - رییس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت فرهنگ و سبک زندگی در ایران با ظهور انقلاب اسلامی دچار تحولی بنیادین شد به گزارش ایرنا محمدحسین رجبی دوانی روز شنبه در همایش سبک زندگی اسلزمان اعزم دیپلمات های آمریکایی به ایران فرا رسیده/واشنگتن خواستار معذرت خواهی تهران نیست
بین الملل ایران در جهان الجزیره زمان اعزم دیپلمات های آمریکایی به ایران فرا رسیده واشنگتن خواستار معذرت خواهی تهران نیست یک رسانه منطقه ای گزارشی را از یک موسسه غیر دولتی آمریکایی منتشر کرده که در آن بر لزوم اعزام دیپلمات های ایالات متحده به تهران برای پیشبرد بهتر سیاست های کاابتکار:ایران بدترین الگوی مصرف انرژی را دارد/امیدوارم در دیدگاه اجتماعی هم تحولی ایجاد شود
ابتکار ایران بدترین الگوی مصرف انرژی را دارد امیدوارم در دیدگاه اجتماعی هم تحولی ایجاد شود معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت ایران در چند سال گذشته بدترین الگوی مصرف انرژی را دنبال کرده است به گزارش نامه نیوز معصومه ابتکار در مراسم گشایش هشتمین همایش بین الملسومین همایش ملی ضرورت تحول درنظام اداری ایران در اراک گشایش یافت
سومین همایش ملی ضرورت تحول درنظام اداری ایران در اراک گشایش یافت اراک- ایرنا- سومین همایش ملی چالش ها و ضرورتهای تحول در نظام اداری ایران روز سه شنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گشایش یافت به گزارش ایرنا در این همایش دو روزه که با حضور صاحب نظران اندیشمندان مدیران دستگاهبیست و نهم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران
بیست و نهم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه برابر با بیست و نهم بهمن 1392 هجری خورشیدی هجدهم ربیع الثانی 1435 هجری قمری و هجدهم فوریه 2014 میلادی است 36 سال پیش در چنین روزی مردم تبریز به مناسبت بزرگداشت یاد شهدای 19 دی قم بزرگترین تظاهرات خیابانی رافرید زکریا:روحانی به من گفت، هرچقدر می خواهید بازرسی انجام دهید، ما حاضر به عقب گرد نیستیم/ از از تعهد ایران
فرید زکریا روحانی به من گفت هرچقدر می خواهید بازرسی انجام دهید ما حاضر به عقب گرد نیستیم از از تعهد ایران به مذاکرات حیرت کردم فرید زکریا مجری شبکه ی سی ان ان که چندین روز پیش با رئیس جمهور ایران گفتگو کرد در مصاحبه با همین شبکه نقطه نظرات خود را نسبت به توافق هسته ای بیان کسوم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران/ سفر مناخیم بگین به ایران
سوم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران سفر مناخیم بگین به ایرانتاریخ انتشار شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹ ۳۰ امروز شنبه برابر با سوم اسفند ۱۳۹۲ هجری خورشیدی بیست و دوم ربیع الثانی ۱۴۳۵ هجری قمری و بیست و دوم فوریه ۲۰۱۴ میلادی است ۳۰ سال پیش در چنین روزی عملیات خیبر در شرق رودخانهتفاوت و طبقه بندی موسیقی و شعر ایرانی منتشر شد
تفاوت و طبقه بندی موسیقی و شعر ایرانی منتشر شد تهران- ایرنا- کتاب موسیقی و شعر تفاوت و طبقه بندی نوشته محسن حجاریان روانه بازار کتاب شده است به گزارش ایرنا حجاریان که رساله دکتری خود را با موضوع غزل به عنوان عامل تعیین کننده در ساختار دستگاه های ایرانی نگاشته است در کتاب جدیدشروحانی:مذاکرات را تا پیروزی نهایی مردم ایران انجام خواهیم داد/ قدم جدیدی در زمینه هدفمندی یارانه ها برداشته خو
در جمع مردم استان هرمزگان روحانی مذاکرات را تا پیروزی نهایی مردم ایران انجام خواهیم داد قدم جدیدی در زمینه هدفمندی یارانه ها برداشته خواهد شد بندرعباس - ایرنا - رییس جمهوری با بیان اینکه باید زنجیرهای به ناحق و ظالمانه تحریم را که ظالمان و مداخله گران بر دست و پای اقتصاد کشور م-