واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اختتامیه فعالیتهای سال ۱۳۹۳ دارالکتابة مطرح شد
دارالکتابة قرآن فرصتی برای احیای خطوط «نسخ» و «ثلث»
اساتید و مدیران دارالکتابة مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این مرکز فقط نگارش یک مصحف خوب نیست، گفتند: گردهمآیی خوشنویسان خطوط «نسخ» و «ثلث» در اینجا سبب احیای این دو خط فراموش شده است.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس آیین اختتامیه فعالیتهای آموزشی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم در سال 1392 جمعه 9 اسفندماه با حضور اساتید و کاتبان مرکز در مجتمع «امامخمینی(ره)» برگزار شد. بنا بر این گزارش در این مراسم «ایرج نعیمایی» از اساتید مرکز طی سخنانی خطوط نسخ و ثلث را از خطوط مهجور در کشور بیان کرد و گفت: این خطوط با همت و تلاش مسئولان و شما خوشنویسان دوباره احیا شده و امید است در آینده نتایج بهتری ببینیم.
وی از تغییر در روند کار دارالکتابه در سال آینده خبر داد و گفت: سال آینده روند کاری دارالکتابه با تغییراتی روبرو میشود تا بتوانیم به اهداف اصلی خود که جریانسازی خطوط نسخ و ثلث، پرورش استاد و تولید آثار فاخر است دست پیدا کنیم. وی با اشاره به برگزاری برخی همایشها با محوریت تولید آثار در سال آینده گفت: برای سال آینده تلاش میکنیم برنامهها به گونهای باشد که دوستان در بیرون دارالکتابه هم به تولید آثار بپردازند.
کارگاههای آموزشی دارالکتابه مرکز طبع و نشر نعیمایی از تلاش دارالکتابه برای فعالیت دانشگاهی در زمینه خوشنویسی خبر داد و گفت: تلاش میکنیم کارهای صورت گرفته به فعالیت دانشگاهی تبدیل شود و در حال رایزنی برای تحقق آن هستیم. در ادامه این مراسم مهدی عتیقی از اساتید کتابآرایی با نمایش تصاویری از مصحف قدیمی و مرمت شده به بیان توضیحاتی درباره هنر کتاب آرایی و مرمت پرداخت. در ادامه برنامه «مهدی عادلی» قاری بینالمللی قرآن کریم به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «عنکبوت» پرداخت. همچنین در این برنامه «احمد عبدالرضایی» از اساتید ارشد انجمن خوشنویسان طی سخنانی راهاندازی دارالکتابة را اتفاق مبارکی دانست و گفت: پس از دوران پیروزی انقلاب اسلامی خطوط نسخ و ثلث رو به افول بود، اما دارالکتابة خوشنویسان این حوزه را دور هم جمع کرد و اکنون میتوان به احیای این خطوط امیدوار بود.
وی در خصوص راهاندازی دارالکتابة مرکز طبع و نشر قرآن کریم گفت: در ابتدای کار دارالکتابة عدهای گمان میکردند دارالکتابة برای کتابت مصحف جمهوری اسلامی ایران راه افتاده از این رو چندان کار نکردند در حالی که دارالکتابة برای احیای کتابت قرآن و خطوط نسخ و ثلث راهاندازی شده است. این استاد کتابت قرآن کریم خوشنویسان دارالکتابه را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: برخی افراد شایعه کتابت قرآن کریم را جدی گرفتند و در دارالکتابة چندان کار نکردند، برخی دیگر عاشق خط بودند و ما شاهد پیشرفت آنها بودیم و برخی دیگر هم فقط دوست داشتند در جمع خوشنویسان حاضر باشند. عبدالرضایی با توصیه خوشنویسان به تلاش بیشتر گفت: هدف اصلی کتابت یک قرآن خوب نیست بلکه هدف این است که خوسنویسان متعددی داشته باشیم، همچنین باید بگویم با یک یا دو کتابت قرآن، نیریزی نمیشوید زیرا مرحوم نیریزی بیش از 100 بار قرآن کریم را کتابت کرد و ماندگار شد. به گزارش فارس «مهدی بابایی» مدیر دارالکتابة مرکز طبع و نشر قرآن کریم از دگرگونی برنامههای این مرکز در سال 1393 خبر داد و گفت: در سال آینده برنامههای آموزشی و مجامع عمومی به شیوه دیگری برگزار میشوند تا افراد بیشتر فعالیت کنند. در پایان مراسم از «عذرا عبداللهپور» به عنوان ثلث نویس و «محمدحسن طاهری» به عنوان خوشنویس خط نسخ تجلیل شد. انتهای پیام/ت
92/12/10 - 11:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]