محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827527540
چرا خودروسازان تبدیل به واردکننده شدهاند؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا خودروسازان تبدیل به واردکننده شدهاند؟
کد خبر: ۳۸۳۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۰ - 01 March 2014
کاهش تنوع و افت تولید طی حدودا دو سال گذشته، خودروسازان داخلی را مجبور کرده برای پرکردن این خلأ به سراغ واردات خودرو رفته و از این راه هم درآمد کسب کنند و هم مشتریانشان را راضی نگه دارند. هر چند «جاده مخصوصیها» پیشتر نیز واردات انجام داده بودند، اما آن زمان هدف اصلیشان درآمدزایی بیشتر و سهم داشتن در بازار وارداتیها بود و حالا میخواهند از این راه، تا حدودی اموراتشان را بگذرانند و به نوعی تا پشت سرگذاشتن مشکلات، خلأ تولید را جبران کنند.
به گزارش دنیای اقتصاد، به هر حال این روزها اوضاع مالی صنعت خودرو نامساعد است و دولت هم قصد ندارد فعلا کمکی به این صنعت بکند و از همین رو، خودروسازان به سراغ واردات رفته اند تا هم تنوعی به محصولات خود بدهند و هم از این ناحیه، بخشی از نیاز مالی شان را برطرف کنند. بر این اساس گفته می شود که ابتدا بحث واردات مطرح است؛ اما در مرحله بعدی مونتاژ خودروهای وارد شده در دستور کار قرار خواهد گرفت. با این شرایط هر چند خودروهای وارداتی همچون ویتارا و زانتیا نیز در ابتدا وارد و بعد به خط تولید رسیدند؛ اما به اعتقاد برخی از دست اندرکاران بعید به نظر می رسد خودروهای وارداتی جدید به دلیل وضعیت مالی خودروسازان جایی در خطوط تولید کشور داشته باشند.
تجربه ناکام واردات
اما نگاهی بیندازیم به تجربه های قبلی خودروسازان کشور در واردات خودرو که پارس خودرویی ها با واردات مورانو، چراغ اول را در آن روشن کردند.این شاسی بلند ژاپنی گرفتار ماجرایی شد که شاید نتوان پارس خودرویی ها را چندان در آن مقصر دانست. اوایل سال 87 بود که پارس خودرویی ها به واسطه رابطه نسبتا خوبشان با نیسان ژاپن، به سراغ واردات یکی از محصولات این شرکت رفتند و مورانو را انتخاب کردند. از آنجاکه در آن زمان بخت شاسی بلندها باز شده بود، مورانو می توانست گزینه خوبی برای واردات باشد و اتفاقا پارس خودرو درست به هدف زده بود، اما در ادامه حواشی ایجاد شده اجازه نداد مورانوهای پارس خودرو در بازار ایران عاقبت به خیر شوند.
اصلی ترین دلیل ناکامی پارس خودرو در پروژه واردات مورانو، «قیمت» این محصول بود؛ مورانو را علاوه بر پارس خودرو، اشخاص حقیقی نیز به روش شناسنامه ای وارد می کردند و با قیمتی بسیار پایین تر به فروش می رساندند و این موضوع سبب شد مشتریان از پارس خودرویی ها روبگردانند و به سراغ دیگر واردکنندگان مورانو بروند. مورانوهای پارس خودرو قیمتی حدود 75 میلیون تومان داشتند و این در حالی بود که دیگر واردکننده ها آن را 11 میلیون تومان ارزان تر می فروختند و طبعا مشتریان نیز مورانوی 64 میلیونی را به مورانوی 75 میلیونی ترجیح می دادند.
وقتی از پارس خودرویی ها در مورد این اختلاف قیمت حدودا 11میلیون تومانی سوال می شد، تنها به این نکته اکتفا می کردند که مورانوهای آنها دارای گارانتی بوده و جای پلاکشان با مورانوهای وارداتی بخش خصوصی تفاوت دارد؛ اما این «پاسخ» برای مشتریان 11 میلیون تومان نمی ارزید. در نهایت نیز بخشی از مشتریان مورانو از خرید این خودرو منصرف و پارس خودرو مجبور به لغو پروژه واردات این شاسی بلند ژاپنی شد.
پس از پارس خودرو، این بار اما نوبت به ایران خودرویی ها رسید تا بخت خود را در واردات بیازمایند. پژو 407 خودرویی بود که آبی های جاده مخصوص به سراغ آن رفتند و اتفاق تبلیغات زیادی نیز برایش انجام دادند تا بتوانند بخشی از بازار وارداتی ها را به نام خود کنند.این خودرو که در سال 87 وارد ایران شد، یکی از محصولات معروف پژو به شمار می رفت و ایران خودرو حساب ویژه ای روی فروش آن باز کرده بود.
پژو 407 ابتدا در نمایشگاه بین المللی خودرو مشهد رونمایی شد و ایرانی ها که تا آن زمان چشمشان بیشتر به مدل های قدیمی پژو (مانند 405 و پارس) عادت کرده بود، حالا می توانستند یکی از خودروهای معروف و نسبتا به روز پژو را از نزدیک ببینند و نشستن پشت فرمانش را تجربه کنند.
هرچند گمان می رفت پژو 407 با اقبال عمومی در بازار ایران مواجه شود؛ اما این اتفاق رخ نداد. نیمه دوم سال 1387 بود که اولین محموله وارداتی پژو 407 از سوی سیتکو (شرکت تجارت بین الملل سمند) به عنوان نماینده واردکننده از سوی ایران خودرو، به کشور وارد شد.
ایران خودرویی ها که از پیش فروش اولیه 407 به وجد آمده بودند، سفارش خرید 1000 دستگاه از این خودرو را به پژو دادند، اما در ادامه سرنوشت دیگری برای 407 رقم خورد و بزرگ ترین خودروساز ایران نتوانست در فروش محصول وارداتی خود موفقیت چندانی کسب کند. از جمله عواملی که اجازه نداد پزو 407 خاطره ای خوش برای ایران خودرو بسازد، می توان به تاخیر در واردات و همچنین قیمت نسبتا بالای آن در مقایسه با رقبایش اشاره کرد. یکی از بدشانسی های 407 نیز این بود که همزمان با ورودش به ایران، خودروهای کره ای مانند سوناتا و آزرا نیز وارد بازار شدند و گوی سبقت را از این فرانسوی ربودند.
خودروهای کره ای در مقایسه با پژو 407، نه تنها زیباتر و ایمن تر به نظر می رسیدند، بلکه قیمت پایین تری نیز داشتند و همین شد که پژو 407 نتوانست روزهای خوبی را در ایران تجربه کند و حتی به تدریج برخی از مشتریانی که این خودرو را پیش خرید کرده بودند، انصراف دادند. در نهایت نیز واردات پژو 407 در سال 88 متوقف و ایران خودرو حتی نتوانست نصف 407 های وارداتی خود را به فروش برساند. البته بعدها ایران خودرو خود به طور مستقیم وارد ماجرای فروش پژو 407 شد و توانست با ارائه روش های فروش اعتباری و همچنین کاهش قیمت، بازار جدیدی را برای این خودرو ایجاد کرد و بخش عمده ای از 407 های وارداتی را بفروشد.
پژو 407 در آن زمان قیمتی حدود 50 میلیون داشت و بعدها برای اینکه روی دست ایران خودرویی ها نماند، به 47 میلیون و 500 هزار تومان نزول کرد.حالا اما نوبت به سایپا و دوباره ایران خودرو رسیده تا اولی بخت خود را در واردات بیازماید و دومی، دوباره شانس خود را امتحان کند. آن طور که خبر می رسد، سایپایی ها به سراغ محصولی چینی به نام اس 300 رفته اند. این خودرو تاکنون در دو مرحله پیش فروش شده و گفته می شود قیمت نهایی آن نزدیک به 70 میلیون تومان است.
واردات این خودرو چینی در شرایطی است که سایپا پیشتر قرار بود نیوسراتوی کیاموتورز را در ایران به تولید برساند. شانسی که سایپایی ها آورده اند این است که در حال حاضر بازار خودروهای زیر 100 میلیون تومان کشور تنوع محدودی دارد و بعید به نظر می رسد بلایی که سر مورانو و 407 آمد، سر اس 300 بیاید.از آن سو اما ایران خودرویی ها هم برای آنکه از قافله واردات جا نمانند، به سراغ یک شرکت چینی دیگر رفته و می خواهند یکی از محصولات شاسی بلند آن را به نام «هایما» وارد بازار کشور کنند.
ظاهرا هدف ایران خودرویی ها از واردات این محصول، گرفتن بخشی از سهم بازار شاسی بلندهای زیر 100 میلیون تومان و کسب درآمد برای گذران امورش است. گفته می شود ایران خودرو قیمتی حداقل 65 میلیون تومان را برای هایما در نظر گرفته و این خودرو باید با لیفان و ام وی ام رقابت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]
صفحات پیشنهادی
هشدار محققان کشور درباره بحران انرژی/ تبدیل ایران به بزرگترین واردکننده گاز در دنیا
دانش و فناوری لزوم توجه به انرژیهای جایگزین هشدار محققان کشور درباره بحران انرژی تبدیل ایران به بزرگترین واردکننده گاز در دنیا رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با هشدار نسبت به روند مصرف گاز در کشور گفت در این زمینه باید به استفاده از انرژیهای جایگزین امواج باد خورشید و آب توجه شود ضرودخانه زرجوب و گوهررود به زهرجوب و گلهرود تبدیل شدهاند
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۴۵ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت با بیتوجهی ما انسانها رودخانه زرجوب و گوهررود به زهرجوب و گلهرود تبدیل شدهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه گیلان رودخانهها یکی از منابع انسانی تأمین آب برای مصارف گوناگون از جمله کشاورزی شچرا مرد عنکبوتی و بتمن رویای کودکان ما شدهاند؟
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۴۸ سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با تاکید بر اهمیت علوم انسانی خواستار توجه هرچه بیشتر نخبگان به علوم انسانی در راستای انتقال درست فرهنگ شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه ابراهیم رحیمی زنگنه در مراسمانفجار و تیراندازی به حوادثی رایج در بانکوک تبدیل شدهاند
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۵۷ طبق گزارشها امروز چهارشنبه در بخشهایی از بانکوک که مدتهاست در آنجا کمپهای اعتراضی تشکیل شده افراد ناشناس در حالی به سوی معترضان تایلندی تیراندازی کردند که انفجار بمب و تیراندازی به حوادثی معمول در بانکوک تبدیل شدهاند به گزارش خبرگزاری دانشجمصرف انرژی در خانهها برابر کل صنایع اروپا/ تبدیل به بزرگترین واردکننده گاز دنیا میشویم
دانش و فناوری رئیس پژوهشگاه صنعت نفت مصرف انرژی در خانهها برابر کل صنایع اروپا تبدیل به بزرگترین واردکننده گاز دنیا میشویم رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه میزان مصرف انرژی در بخش خانگی معادل مصرف انرژی در کل صنایع اروپا است گفت در صورتی که روند مصرف انرژی به همینعدهای به دنبال شبکه زیرزمینی برای رابطه با آمریکا هستند/چرا یاران احمدیروشن اخراج شدهاند؟
عدهای به دنبال شبکه زیرزمینی برای رابطه با آمریکا هستند چرا یاران احمدیروشن اخراج شدهاند خطیب نماز جمعه تهران از تلاش برخی برای ایجاد یک شبکه زیرزمینی جهت رابطه با آمریکا خبر داد جوان آنلاين آیتالله احمد جنتی خطیب موقت نمازجمعه امروز تهران با دعوت تمام نمازگزاران و مومنین برانت هایی که به خودروسازان می رسد
رانت هایی که به خودروسازان می رسد اقتصاد > صنعت - سعید لیلاز در آذر ماه امسال میزان تولید شرکت های خودروسازی نسبت به ماه های گذشته و نسبت به مدت مشابه در سال 1391 بهبود چشمگیری داشته است در 100 روز گذشته مجموعه تولید خودروهای کشور نیز از مجموع عملکرد شش ماه گذطرح سهمیه انرژی قابل تبدیل به وجه نقد
طرح سهمیه انرژی قابل تبدیل به وجه نقد سه تن از اقتصاددانان مجلس شورای اسلامی طرحی تازه را با عنوان راهبرد سوم درباره نحوه اجرای هدفمندی یارانهها در مرحله دوم تدوین و به رئیس جمهور ارائه کردند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر در مقدمه نامه این سه اقتصاددان احمدچرا زور بانک ها فقط به مردم عادی می رسد؟
چرا زور بانک ها فقط به مردم عادی می رسد تاریخ انتشار يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵ ۲۱ همین چند روز پیش بود که اعلام شد حسن روحانی که به تازگی دستوراتی را برای مبارزه با مفسدین اقتصادی ابلاغ کرده برنامه ویژه ای برای بدهکاران بانکی دارد ماجرا هم از این قرار بود که دولت یازدهمی ها شتعرفه واردات خودرو حاشیه امنی برای خودروسازان داخلی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تعرفه واردات خودرو حاشیه امنی برای خودروسازان داخلی است تبریز- ایرنا - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزایش تعرفه واردات خودرو را حاشیه امنی برای خودرو سازان داخلی دانست علی علیلو روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه صنعت خودرو کافزایش قیمت خودرو در سال 93 حداقل خواهد بود / خودروسازان پلتفرم جدید طراحی میکنند
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی یکه زاده در پاسخ به مهر افزایش قیمت خودرو در سال 93 حداقل خواهد بود خودروسازان پلتفرم جدید طراحی میکنند مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به اتمام تعهد خودروسازان به دولت برای تثبیت قیمت خودرو تا پایان سال جاری گفت سال آینده حداقل 4الزام به اختیار تبدیل شد/ "خود اظهاری" تنها ملاک دریافت یارانه نقدی
الزام به اختیار تبدیل شد "خود اظهاری" تنها ملاک دریافت یارانه نقدی درآمد این افراد باید کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد و افراد متقاضی دریافت باید در موعد تعیین شده به مراکز ثبت نام مراجعه کرده و نسبت به میزان درآمد خود اظهار رسمی کنند کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلدلایل تنزل رتبه خودروسازان در بین 100 شرکت برتر ایران
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی دلایل تنزل رتبه خودروسازان در بین 100 شرکت برتر ایران معاون وزير صنعت معدن و تجارت دلایل تنزل رتبه خودروسازان در بین 100 شرکت برتر ایران را اعلام کرد به گزارش خبرگزاری مهر غلامرضا شافعی كه در همايش 100 شركت برتر ايران سخن مي گفت افزود ايرانقيمت كنوني خودرو به ضرر خودروسازان است!
قيمت كنوني خودرو به ضرر خودروسازان است احمد نعمتبخش گفت به استناد تبصره 2 ماده 101 برنامه پنجم توسعه دولت بايد كمك زيان به خودروسازان دهد اما متاسفانه هم دولت آقاي احمدينژاد و هم دولت آقاي روحاني اين كمك را تقبل نكردند جوانآنلاين احمد نعمتبخش دبير انجمن خودروسازان در گفتدلار و سكه چرا گران شد؟
دلار و سكه چرا گران شد دلار طي هفتهاي كه گذشت سر ناسازگاري گذاشت و افزايش 80 تا 85 توماني را تجربه كرد سكه نيز همين منوال را دنبال كرد با اين تفاوت كه بهانه بينالمللي افزايش اونس را پشت سرش داشت آنچه روز گذشته درباره عوامل افزايش قيمت دلار مطرح شد بيش از همه به موضوعایرانیها بعد از اجرای هدفمندی، کمخوراکتر شدهاند
ایرانیها بعد از اجرای هدفمندی کمخوراکتر شدهاند در تازه ترین گزارش بانک مرکزی از بودجه خانوار شهری میزان مصرف مواد غذایی طی دو سال بعد از هدفمندی 18 درصد کاهش پیدا کرده است نگاهی به روند مصرف مواد غذایی در میان خانوارهای شهری نشان می دهد که طی سالهای 70 تا 87 میزان سرانه هرعضو ناظر شورای رقابت در گفتوگو با فارس خبر داد کسری بودجه ۶۰درصدی شورای رقابت/ ورود شورا به نحوه فروش خودروسا
عضو ناظر شورای رقابت در گفتوگو با فارس خبر دادکسری بودجه ۶۰درصدی شورای رقابت ورود شورا به نحوه فروش خودروسازانعضو ناظر شورای رقابت با اشاره به کسری ۶۰ درصدی بودجه این شورا گفت شورای رقابت نحوه فروش خودروسازان را ارزیابی خواهد کرد عیسی امامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خب-
اقتصادی
پربازدیدترینها