تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه براى زنده كردن حق يك مسلمان، شهادت حقّ بدهد، روز قيامت در حالى آورده مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834936345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دنبال کسانی بروید که اول خود را اصلاح کرده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در جلسه درس‌هایی از نهج البلاغه عنوان شد
دنبال کسانی بروید که اول خود را اصلاح کرده‌اند
"محسن اسماعیلی" عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند دنبال کسانی بروید که خدا به آن ها کمک کرده است تا اول خود را اصلاح کنند و اندوه قیامت و ترس از خدا در وجودشان آشکار است.


به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سرچشمه، دکتر "محسن اسماعیلی"، استاد دانشگاه و عضو حقوقدان شورای نگهبان در نشستی دیگر از سلسله جلسات «درس هایی از نهج البلاغه» که چهارشنبه شب در مسجد هفتاد و دوتن مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، درباره توصیه های امام علی (ع) درخصوص اجتناب از دوستی با کذاب نکات دیگری را مطرح کرد. 

وی با اشاره به دو معنای انسان کذاب یعنی «فردی که زیاد دروغ می گوید» و «فردی که دروغ بزرگ می گوید»، اظهار کرد: یکی از مصادیق گروه دوم آنهایی هستند که بدون داشتن صلاحیت دینی و علمی ادعاهایی می کنند که شایسته اش نیستند و خودشان را در منصبی می نشانند که لیاقتش را ندارند؛ نمونه ای از این افراد آنهایی هستند که با ادعاهای معنوی، خود را هادی مردم معرفی می کنند در حالی که باید از آن ها اجتناب کرد. 

به گفته اسماعیلی، افرادی که خود را دارای صلاحیت معنوی و دینی معرفی می کنند، آگاهانه و خودخواسته و مردمی که گرد این گروه جمع می شوند، ناآگاهانه و ناخواسته جهنمی می شوند. 

وی افزود: در روایتی از امام علی (ع) ذکر شده؛ افرادی که دروغ بزرگ می گویند و ادعاهای بی اساس دارند، خودشان را با آگاهی و فهم و مخاطبانشان را با شبهات بدبخت می کنند زیرا پیروان آنها واقعیت را نمی دانند و اگر می دانستند که این گروه کذاب هستند، گردشان جمع نمی شدند. 

استاد دانشگاه امام صادق (ع) با ذکر این توضیحات عالم نمایان را نمونه ای از افراد کذاب معرفی کرد و ادامه داد: عده ای به دنبال این افراد می روند که دین را پیدا کنند در حالی که بدبخت می شوند. 

عضو حقوقدان شورای نگهبان سپس در توضیح نشانه های این گروه از کذابان به بخشی از خطبه 87 کتاب شریف نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: در این خطبه حضرت علی (ع) می فرمایند دنبال کسانی بروید که خدا به آن ها کمک کرده است تا اول خود را اصلاح کنند و اندوه قیامت و ترس از خدا در وجودشان آشکار است اما گروه دیگری هم هستند که خودشان را عالم می نامند و ادعای عالمی می کنند در حالی که حتی سواد هم ندارند. 

وی با ذکر روایتی از رسول اکرم (ص) مبنی بر این که علمای واقعی ادعای علم ندارند، دومین نشانه علم از زبان امیرالمومنین (ع) را عمل کردن به آن معرفی کرد و افزود: حضرت علی (ع) در حکمت 166 نهج البلاغه می فرمایند علم اگر علم باشد همراه با عمل است و اگر فردی واقعا "بداند"، عمل می کند. هم چنین در حکمت 107 نیز اشاره می کنند که عالم حرف های زیبایی می زند اما وقتی عمل نمی کند، همانند نادان حیرت زده ای است که از جهل خود خارج نمی شود و حجت خدا بر این شخص بزرگ تر، سرزنش و حسرتش نیز در قیامت بیشتر است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی عالمی از علم خود استفاده نمی کند، چطور می خواهد به ما سود برساند؟ از همین روست که ذوالقرنین در وصیت نامه اش تاکید می کند که دنبال آموختن از کسی که خود از علمش چیزی یاد نگرفته، نباش. 

اسماعیلی در پایان با بیان این که هدایت به معنای انتخاب صحیح مقصد و مسیر است، تصریح کرد: اگر فردی هدفش را درست انتخاب کند اما مسیرش اشتباه باشد یا بالعکس، هدایت نخواهد شد و عالم نمایان همیشه در یکی از این دو حالت، مطالب اشتباه به مردم عرضه می کنند.

گفتنی است جلسه درس هایی از نهج البلاغه، چهارشنبه هر هفته پس از نماز مغرب و عشاء در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی به نشانی: پائین تر از میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای خیابان شهید صیرفی پور برگزار می شود و شرکت در آن برای عموم علاقمندان آزاد است.


انتهای پیام/ اس







تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن