تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802658062




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عارف تن به فشار اصلاح‌طلبان برای واگذاری میدان انتخابات مجلس به ناطق نوری می‌دهد؟/ وقتی اصلاح‌طلبِ یزدی، روحانی را وامدار خود می‌کند!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
عارف تن به فشار اصلاح‌طلبان برای واگذاری میدان انتخابات مجلس به ناطق نوری می‌دهد؟/ وقتی اصلاح‌طلبِ یزدی، روحانی را وامدار خود می‌کند!

عارف تن به فشار اصلاح‌طلبان برای واگذاری میدان انتخابات مجلس به ناطق نوری می‌دهد؟/ وقتی اصلاح‌طلبِ یزدی، روحانی را وامدار خود می‌کند!
کناره گیری ناخواسته از انتخابات ریاست جمهوری شاید برای عارفِ آرام آنقدر گران و سخت بوده است که حال این روزها او بی توجه به تحرکات دیگر هم طیفان اصلاح طلبش مسیر مستقلانه‌ای را برای رسیدن به پاستور و صندلی ریاستش آغاز کرده است.

به گزارش نامه نیوز، با گذشت بیش از 8 ماه از پایان ماراتن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ناگفته‌ها، گلایه‌ها و دلخوری‌های انتخاباتی همچنان پابرجاست. روزی اصولگرایان یکدیگر را متهم به کارشکنی و تک‌روی می کنند واگذاری انتخابات به کاندیدای مورد تایید اصلاح طلبان را نتیجه عدم وحدت افراطیون می دانند و روزی دیگر اصلاح طلبان سرمست از پیروزی کاندیدای مورد حمایت‌شان در لفافه سهم واگذار شده از سوی دولت اعتدال گرا به چپ سیاست ایران را در خور این کناره گیری ندانسته و انتقاداتی را روانه دولت می‌کنند. سهمی که شاید در اولین گام معاونت اولی را باید نصیب محمدرضا عارف کاندیدای انصرافی شان از انتخابات می گرد اما روحانی مرد تن دادن به اینگونه سهم خواهی نبود.

مرد آرام و یزدی اصلاحات که بعد از سال‌ها سکوت به یکباره پا به میدان انتخابات ریاست جمهوری نهاد و در نهایت نیز به عنوان تنها کاندیدای اصلاح طلب مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته بود شاید تصور نمی کرد تنها دو روز مانده به موعد نهایی انتخابات با خواسته رهبر اصلاحات مبنی به کناره گیری از عرصه رقابت به نفع کاندیدای غیر اصلاح طلب روبرو شود. اویی که روزگاری در کسوت معاونت اولی خاتمی طی روزگار کرده بود کمترین انتظارش از رییس دولت اصلاحات  را اعلام حمایت او از خود می دید. خاتمی اما در رایزنی پشت پرده با آیت الله هاشمی و به روایتی ناطق نوری صلاح جریان اصلاحات را در ائتلاف بر روی کاندیدایی با برچسب اعتدال گرایی و با سبقه اصولگرایی دیده بود نه عارف اصلاح گرا. تا در نهایت دو روز مانده به انتخابات در میانه بهت و حیرت همگان عارف بیانیه انصراف خود از انتخابات را علنی سازد. بیانیه ای که در پس آن اجماع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان را آشکار می ساخت و دلخوری عارف. چه آنکه او حاضر نشد در بیانیه انصرافش نامی از حسن روحانی بیاورد تا شاید اینگونه دلخوری خود از تصمیم بزرگان اصلاح طلب را آشکار سازد گرچه او در بیان تازه ترین ناگفته هایش از انتخابات این رفتار خود را استراتژی برای بالا بردن شانس پیروزی روحانی و جلوگیری از اجماع جناح رقیب عنوان کرده است. تا اینگونه بیشتر او را وامدار تصمیم خود کند.

معاون اول دولت اصلاحات در آخرین اظهاراتش درخصوص انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تلویحا گلایه هایی را روانه حسن روحانی رییس دولت یازدهم کرده است، آنجا که وی به دو دیدار خود با رییس جمهوری دولت یازدهم اشاره کرده و می گوید«من توقعی از ایشان نداشتم. شاید انتظاری که داشتم این بود که با توجه به تجربه 30 سال مدیریتی‌ام آقای روحانی در برخی امور بیشتر از من مشورت می‌گرفتند.» او حتی معاون اول دولت روحانی شدن را نه خواسته اصلاح طلبان و حامیانش که خواسته برخی نزدیکان و اعضای ستاد روحانی نیز عنوان کرده تا اینگونه دلخوری خود از عدم پیشنهاد معاونت از سوی روحانی را بعد از مدت ها علنی سازد.  گرچه عارف این را هم تاکید کرده است که کناره گیری اش طبق ائتلاف مدون و برنامه ریزی شده ای صورت نگرفته بود تا بتوان برمبنای آن ادعایی را از دولت مطرح ساخت.

شاید اوج سخنان اصلاح طلب یزدی آنجا باشد که او در پاسخ دادن به سوالی مبنی براینکه آیا روحانی هم حاضر به کناره گیری به خاطر او می شد یا نه از در تردید وارد شده و می گوید«اینکه آقای روحانی عمل می‌کرد یا نه را نمی‌دانم.» تا اینگونه بزرگ بودن اقدام خود را به رخ رییس دولت مستقر در پاستور و بزرگان اصلاح طلب بکشد.

ماجراهای انتخابات ریاست جمهوری با همه ناخوشایندی هایش برای عارف تمام شد اما سرخوردگی از این ناملایمات گویی عارف را نه به سوی سکوت و گوشه نشینی که اینبار به تدارک سازی برای برداشتن گام انتخاباتی دیگر  برای پارلمان دهم برداشته است. گامی که شاید در پی آن انتظار حمایت شدن از سوی رهبران جریان اصلاحات را نیز همراه خود داشته باشد.  چه آنکه عارف با نقشی که در انتخابات ریاست جمهوری ایفا کرد و با کناره گیری خود زمینه را برای ائتلاف اصلاح طلبان حول محور حسن روحانی فراهم کرد، قاعدتاً در صورت حضور در انتخابات مجلس آینده انتظار سرلیستی اصلاح طلبان را دارد.

عارف در اولین گام از تحرکات مستقلانه انتخاباتی خود برای پارلمان دهم از جمع اعضای بنیاد باران بنیاد منتسب به سیدمحمد خاتمی بیرون آمد تا مستقلا اقدام به راه اندازی  بنیاد و حزبی جدید کند. اقدامی که برخی آن را نشات گرفته از کدورت بین رییس دولت اصلاحات و معاون اولش می دانستند اما عارف در چندین اظهارنظر آن را صراحتا رد کرد و این اقدامش را در راستای تاسیس حزب جدیدی عنوان کرد.

او که بعد از انتخابات ریاست جمهوری به شدت فعال شده این روزها دفتر بیناد امید ایرانیان را محلی برای آمد و شدهای گروه ها و تشکل های سیاسی متعدد ساخته و روزهایش را در دیدار با این گروه های سیاسی می گذراند. وی در یکی از همین دیدارهایش درخصوص تحرکات انتخاباتی خود گفته است«در حال ارزیابی شرایط کشور و گروه‌های سیاسی و تشکل‌ها هستیم، فعالیت برای حضور در انتخابات مجلس دهم را در حد راهبردها آغاز کردیم و در حال کار هستیم.» معاون اول رئیس جمهور پیشین کشور که از به عنوان یکی از عوامل پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یاد می شود گفته است «معتقدیم همه گروه‌های سیاسی باید از الان کار انتخاباتی را آغاز کنند تا انتخاباتی پرشور در حد انتخابات ریاست جمهوری و یا با مشارکتی بالاتر داشته باشیم.»

در ضمن همین دیدارها بود که او از تصمیم خود برای حضور پرقدرت در انتخابات مجلس خبر داد.  این را محمد‌ ‌زارع‌فومنی د‌بیر کل جبهه مرد‌می اصلاحات رسانه ای ساخت. بنا به گفته وی عزم عارف برای کسب کرسی ریاست مجلس است.

با این وجود اما به نظر می رسد حضور عارف در انتخابات مجلس دهم خصوصا سرلیستی اصلاح طلبان با موانعی روبرو است، چه آنکه به نظر می رسد بخشی از جریان اصلاحات با سرلیستی وی مخالف است و به دنبال آن هستند که با دنبال کردن استراتژی ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالگرایان شانس پیروزی خود در انتخابات مجلس را بالا ببرند، گویی اصلاح گرایان هنوز به باور قطعی برای جدا کردن راه خود از اعتدال گرایان نرسیده اند و رمز پیروزی بر رقیب اصولگرا را همچنان در نزدیکی به اعتدال گرایانی که حال عنان دولت را نیز در دست دارند می بینند.

پیگیری همین استراتژی است که بی شک در کنار نام عارف، نام و چهره های دیگری مانند ناطق نوری را نیز مطرح می سازد. امری که در صورت تحقق می تواند به سد بزرگی برای حضور عارف در انتخابات مجلس تبدیل شده و برای همیشه او را از دایره سیاست اوت کنند. در همین راستا برخی خبرها حکایت از آن دارد که بخشی از اصلاح طلبان تلاش های خود برای کنترل عارف و مانع شدن از حضور مستقلانه او در انتخابات را آغاز کرده اند.

برخی نیز براین اعتقادند از آنجایی که عارف با برچسب اصلاح طلبی شناخته می شود طیف حامیان دولت نیز که به عنوان جریان اعتدال گرا در فضای سیاسی کشور حضور دارند با نقش آفرینی عارف و یا حتی ریاست وی بر مجلس آینده نیز موافقت نخواهند کرد و به طور قطع دنبال آن خواهند بود که چهره ای معتدل و همسو با دولت همچون ناطق نوری ریاست مجلس اینده را بر عهده گیرد. لذا عارف از سوی طیف نزدیک به دولت نیز چندان مورد توجه قرار نخواهد گرفت.

این در حالیست که عارف اخیرا د‌ر د‌ید‌ار با جوانان حزب اعتماد‌ ملی گفته است «مهم نیست که چه کسی سر لیست انتخابات باشد‌،نباید‌ فعلا وارد‌ مصاد‌یق شد‌ و باید‌ روی راهبرد‌ها و جهت گیری و حضور پرشور مرد‌م د‌ر انتخابات برنامه‌ریزی کرد‌.»

از همین باب است که حضور عارف در انتخابات مجلس آینده که بنا به گفته وی اکثریت آن متعلق به اصلاح طلبان خواهد بود با اما و اگرها و موانع بسیاری همراه خواهد بود و می تواند به چالشی جدید برای اصلاح طلبان در انتخابات آینده تبدیل شود. چالشی که یا عارف را در دایره سیاستمداران اصلاح طلب حفظ خواهد کرد یا او را به دوری ناخواسته و اوت شدن از سیاست گسیل خواهد کرد.







1392/12/4





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن