واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
نهادهای تربیتی مهارت زندگی را به جوانان نمی آموزند
کارشناس مسائل جوانان و خانواده گفت: متاسفانه نهادهای تربیتی و افراد مسئول در امور تربیتی جوانان مانند والدین، معلمین، اساتید دانشگاه و صدا و سیما، هیچکدام مهارت زندگی کردن را به جوانان نمی آموزند.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران از وزارت ورزش وجوانان جواد بهادرخان گفت: به فرموده امام سجاد(ع) تربیت درست یکی از حقوق فرزندان است. نتیجه عمل به این حق، تربیت و تحویل انسان های سالم به جامعه است، اما وجود شاخص های انسان سالم و تلاش برای رسیدن به آن گم شده است.
این روانشناس علت مغفول و ناپیدا بودن شاخص های انسان سالم را نوع حرکت انسان ها به سمت آینده دانست و گفت: انسان ها از بیرون و با شرایط بیرونی در حال حرکت هستند نه از درون و با توجه به ارزش ها و اصول و مبانی انسانی؛ نظام ارزشی ما متفاوت شده و مثل گذشته به دنبال حفظ و پایداری اصول و مبانی ارزشی جامعه نیستیم. به عنوان مثال برای سلامتی نفس و جسم خود دیگر ارزشی قائل نیستیم و بیشتر مسائل مادی را حاکم بر روابط، برنامه ها و عملکرد خود می دانیم.
بهادرخان افزود: این حرکت اشتباه موجب افزایش آسیب های اجتماعی در میان جوانان شده است. آسیب اجتماعی ضرر رساننده و مختل کننده فضای عمومی جامعه است. بعضی از آسیب ها مانند طلاق، اعتیاد و بزهکاری مشهود و برخی دیگر مانند عدم مسئولیت پذیری و مشکلات اخلاقی و هویتی غیر مشهود هستند.
وی یکی از آسیب های مهم اجتماعی را جهل و غفلت دانست و گفت: این آسیب که نسل جوان را تهدید می کند موجب می شود افراد جامعه زندگی آگاهانه و عالمانه ای نداشته باشند. روزمرگی و اموری که بدون هوشیاری و از سر عادت به انجام کارهای روزانه انجام می دهیم از عوارض این آسیب اجتماعی است. این آسیب موجب بی توجهی، عدم حضور ذهنی و احساس مسئولیت نسبت به انجام امور فردی و اجتماعی می شود.
این کارشناس مسائل جوانان و خانواده افزود: عزت نفس پایین و عدم اتکا به نفس و خودباوری از جمله آسیب های شایع در میان جوانان و جامعه است. در گذشته اتکا به نفس و عزت نفس بالایی در افراد به چشم می خورد و زندگی بر پایه این نظام ارزشی بنا نهاده شده بود. جوانان به راحتی تسلیم نمی شدند و برای آینده خود تلاش می کردند و کمک خواستن و استمداد در نظام تربیتی گذشته جایی نداشت. متاسفانه امروز به دنبال تامین زندگی و مصرف گرایی این آسیب اجتماعی شیوع فراوانی در نسل جوان یافته و باور به خود و عزت نفس مانند گذشته در نظام تربیتی و ارزشی جامعه وجود ندارد.
بهادرخان مشاوره را یکی از راه های نجات جامعه و جوانان از آسیب های اجتماعی مخرب دانست و گفت: برای کنترل آسیب های اجتماعی و مقابله با آنها باید از اهل علم به عنوان مشاور استفاده کرد. مشاورین و صاحبنظران در سطوح خرد و کلان مدیریت کشور باید به فعالیت بپردازند و از درجه و اعتبار بالایی برخوردار باشند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]