واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معماری دفاع سایبری در مقابل تهدیدات بسیار حایز اهمیت است قزوین-ایرنا- رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: امروز معماری دفاع سایبری در مقابل تهدیدات سایبری بسیار حایز اهمیت است.
به گزارش ایرنا سردارˈغلامرضا جلالیˈ روز پنج شنبه در جلسه شورای اداری استان که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین، استاندار و جمعی مدیران دستگاه های اجرایی در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، افزود: امروزه تهدیدهای سایبری از یک هک کامپیوتری و از هزاران کیلومتر دورتر و بدون حضور فیزیکی به یک حمله گسترده به زیر ساخت ها تبدیل شده و شناخت آن را بیش از پیش مهم کرده است.
وی با بیان اینکه این حوزه از سال 2006 به این سو اهمیت پیدا کرده است و دشمن از تمام ابزارها برای آسیب زدن به زیرساخت ها استفاده می کند، اضافه کرد: آمریکایی ها یکی از مهمترین تهدیدات سایبری خود را جهت آسیب زدن به برنامه فناوری صلح آمیز هسته ای ما با اسم رمز بازی المپیک اجرا کردند.
جلالی ادامه داد: امروزه آمریکایی ها برای تهدیدات سایبری خود حتی ارتش بزرگ سایبری ایجاد کرده اند اما متاسفانه در کشور ما هنوز درک مناسبی از جنگ سایبری وجود ندارد.
به گفته وی در اغلب دستگاه ها و نهادهای دولتی که در فضای سایبری فعالیت می کنند امکان نفوذ و تهدید سایبری بسیار زیاد است و باید از این گونه تهدیدات غافل نباشیم .
جلالی، دسته بندی سرمایه ها اعم از سرمایه انسانی، فیزیکی، سایبری و ملی و معنوی را اولین زنجیره در چرخه پدافند غیرعامل برشمرد و افزود: شناسایی آسیب ها، تحلیل ریسک، کاهش آسیب پذیری، مصون سازی و تولید آمادگی و پایش مجدد تهدیدات، مسیرهای بعدی این چرخه هستند که اتمام آن نیازمند ورود جزیی و تخصصی تر دستگاه های اجرایی است.
وی با اشاره به رویکردهای جدید در تهدیدات افزود: گرچه تهدید سخت و نظامی به عنوان اولین تهدید امروزه کمتر امکان وقوع دارد، اما باتوجه به اینکه همواره یکی از گزینه های دشمن می باشد، باید هر لحظه آمادگی دفاع در برابر آن را داشته باشیم.
این مسوول یادآور شد: یکی دیگر از تهدیدات دشمن در کشورهای مختلف، تهدید مردم محور است که در آن به دلیل ظهور مولفه های جدید در جنگ ها، مردم به محور اصلی تبدیل شده اند و دشمن با استفاده از جنگ نرم، جنگ بی قاعده و جنگ روایت ها و ایده ها در تلاش برای عینیت بخشیدن این تهدیدات است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از تهدیدات جدی که اکنون با آن روبرو هستیم تهدیدات اقتصادی است که دشمن با تمام توان و استفاده از تمام ابزارها و شبکه پایش اقتصادی خود برای آن تلاش می کند و ما باید در این حوزه صیانت اقتصادی از مردم را دستور کار قرار داده و اجازه ندهیم اقدامات دشمن در اقتصاد بر مردم ما اثر بگذارد.
جلالی، شناخت تخصصی تهدیدات و آنالیز آن در هر حوزه، تولید و بکارگیری ادبیات علمی و تخصصی پدافندی در هر حوزه، بهره گیری از اصول و رعایت ملاحظات خاص تخصصی، پرهیز از تعمیم اصول و ملاحظات بر برنامه های توسعه بدون ادبیات تخصصی، توسعه دانش بین رشته ای و ترکیبی پدافندی و ادبیات تخصصی هر حوزه، تربیت و آموزش تخصصی منابع انسانی متخصص و تزریق و ترکیب عالمانه ژن پدافندی بر کالبد کشور و جامعه و نظام مدیریتی کشور را از جمله چارچوب های نظری پدافند غیر عامل در رویکرد جدید برشمرد.
به گفته وی در پدافند غیر عامل هیچ گونه اقدام نظامی یا سلاح به کار نمی رود، بلکه مقابله با تهدیدات از راههای غیرنظامی و تجهیز زیر ساختها است و به همین منظور متدولوژی علمی برای هر نوع تهدیدی باید طراحی شود.
رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: تهدیدات غیر نظامی دشمن می تواند تهدیدات زیستی، تهدیدات سایبری، تهدیدات اقتصادی و سایر تهدیدات در حوزه های مختلف باشد که برای هر یک باید پدافند خاص غیرعامل پیش بینی و طراحی شود.
7388/ 614
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]