واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مناظره آنلاین نامه نیوز 2/ لیلاز:بعضی نمایندگان از سر کشیدن لیوان آقای احمدی نژاد نتوانستند خودداری کنند/داوری: کارنامه دولت احمدینژاد با وجود موانع بسیار قابل دفاع است
شرکت کنندگان در دومین مناظره آنلاین نامه نیوز دومین نظر خود را بیان کردند.
به گزارش نامهنیوز، لیلاز که در موافقت با دولت روحانی سخن میگوید در دومین نظر خود، گفت: در اغلب بحران های پدید آمده دولت گذشته نه تنها خود نقش اساسی در ایجاد و تشدید آنها داشت بلکه عمدا در بسیاری از موارد این دولت ابتکار عمل ایجاد انواع بحران ها را نیز به دست گرفته بود. به علاوه حداقل در شش سال از هشت سال به طرزی که در تاریخ معاصر ایران به کلی بی سابقه است، این دولت از حمایت یک پارچه ی همه دستگاه های امنیتی ، قضایی و قانون گذاری بهره مند بود. برای مقایسه ساده اشاره می کنم که در120 روز گذشته و فقط در مجلس به ازای هر وزیر دولت روحانی دهها سوال و احضار از دولت صورت گرفته است حال آنکه 8 سال پیش در همین روزها کار ادغام دستگاهای قانون گذاری و نظارتی در دولت نهم به جایی کشید که بعضی نمایندگان از سر کشیدن لیوان آقای رییس جمهور نتوانستند خودداری کنند. اما این یک پارچه ترین حاکمیت تاریخ معاصر ایران در عمل جز تشدید فقر، افزایش شکاف طبقاتی، ذلیل شدن تولید داخل و افزایش وابستگی به بیگانگان نینجامید.
داوری نیز در پاسخ به سخنان لیلاز بیان کرد: برخلاف نظر برادر گرامی جناب آقای دکتر لیلاز باید خاطر نشان کنم که اتفاقا مجموعه شرایط بیرونی و داخلی که دولت نهم و دهم در بستر آن فعالیت نمود ، یکی از بحران خیزترین شرایط دولتداری در ۳ دهه نخست انقلاب اسلامی بود که شاید مدیریت کشور در دوران جنگ تحمیلی را بتوان با آن قیاس نمود. اگر با قیاسهایی نظیر نوشیدن ته مانده لیوان آب رییس جمهور از سوی یک نماینده مجلس بخواهیم آسودگی خاطر دولتمردان دولت قبل را تصویر کنیم ، قیاس مناسبی به کار نبرده ایم چه در این صورت برای آسودگی و شرایط مناسب کار دولت سازندگی که در تریبون رسمی نمازجمعه تهران، مخالفت با رییس جمهور وقت (آقای هاشمی رفسنجانی) را معادل دشمنی با پیغمبر اسلام می دانستند، چه باید گفت؟
دولت نهم و دهم در شرایطی کشور را تحویل گرفت که مجموعه عوامل برونزا و درونزا ، موانع مهمی را در برابرش نهادند و اتفاقا با وجود همه این موانع ، کارنامه قابل قبولی از خود برجای گذاشت.
مجموعه عواملی که به صورت برونزا بر تصمیمات دولت نهم و دهم موثر بودند را می توان در دو وجه بحران مالی جهانی و تحریم های اقتصادی فهرست کرد که در ادامه بیشتر توضیح می دهم.
در عین حال برخی شرایط و ملاحظات داخلی که کشور در سالهای اخیر با آنها دست به گریبان بود را نیز باید در تحلیلهایمان لحاظ کنیم.مسائلی نظیر تنش های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ ، برخوردهای سیاسی برخی نهادها و قوا با دولت ، تضعیف و فشار بر مدیران در پی رویدادهایی نظیر تخلف بانکی سال ۹۰ و اتهام زنی های بی مبنا در پوشش عنوان کاذب «جریان انحرافی» را باید به این فهرست افزود. دولت دهم در این شرایط وارد اطاق عمل جراحی اقتصاد ایران با محوریت طرح تحول اقتصادی و هدفمندی یارانه ها شد و در این اطاق عمل به جای آنکه سایر نهادها به استریلیزاسیون محیط عمل برای بهبود بیمار باشند تیغ جراحی را بر کمر جراح فرو کردند که در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.
1392/10/18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]