واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دیدگاه مسوولان درزمینه حل مشکلات خرمای استان بوشهر بوشهر- ایرنا- استاندار بوشهر و نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی معتقدند :برای حل مشکلات فراروی خرما در استان بوشهر، تعریف فرایند و برنامه زمانی کوتاه، میان و بلند مدت وتدوین طرح جامع خرما در این استان ضروری است. .
به گزارش ایرنا، این دو مسوول دیدگاه های خود را روز پنجشنبه در دومین نشست بخش خصوصی و دولت در استان بوشهر بیان کردند.
مصطفی سالاری استاندار بوشهر در این نشست گفت: در برنامه بلند مدت با تصویب قانون و طرح جامع خرما، تصویب لایحه ای از سوی دولت و ارایه آن به مجلس شاهد مشکلات هر ساله نخلداران در استان نباشیم.
وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر پیش نویس طرح جامع خرما را تدوین و اتاق بازرگانی نیز باید با تشکیل کارگروهی برای پی گیری و حل مشکلات خرما در استان اقدام کند.
سالاری گفت: بحث حق آبه نخیلات استان بوشهر پی گیری و وزیر نیرو دستور داده این موضوع برای حل مشکلات نخلداران استان بررسی شود.
وی اضافه کرد: براساس پی گیری های انجام شده برای کاهش تعرفه های برق نیز امیدواریم با ابلاغ سیاست های جدید این دغدغه کشاورزان نیز حل شود.
سالاری گفت: برای حل مشکل نخیلات استان تشکیل گروه مشاوران خرمای استانداری بوشهر ضروری است.
وی گفت: بسته بندی نامطلوب صادرات خرما از جمله مشکلات مهم بخش صادرات این محصول است که باید اعتبار از دست رفته خرمای بوشهر با فرآوری و بسته بندی پیشرفته به استان بازگردد.
سالاری بیان کرد: صندوق حمایت از بخش کشاورزی در استان بوشهر 20 میلیارد ریال سرمایه دارد که با تزریق 50 میلیارد ریال دیگر به این صندوق ضمن افزایش اعتبار صندوق زمینه پرداخت تسهیلات به واحدهای فرآوری خرما در استان فراهم می شود.
وی با تاکید بر استاندارد بودن فرآوری خرما در استان گفت: طرح های فرآوری و بسته بندی این محصول باید زیر نظر مرکز بهداشت اجرا شود.
استاندار بوشهر برضرورت امضای توافق نامه ای با شهرداری تهران برای فروش محصول خرمای استان در میدان های میوه و تره بار تاکید کرد و گفت: ما آمادگی پی گیری این موضوع را داریم.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: برای نجات محصول خرمای استان بوشهر از مشکلات متعدد، تدوین طرح جامع خرما در این استان ضروری است.
حجت الاسلام سید مهدی موسوی نژاد افزود: با تدوین طرح جامع خرما می توان لایحه ای از سوی دولت به مجلس ارایه کرد تا مشکلات این محصول به صورت قانونی وهدفمند برای همیشه برطرف شود.
وی اضافه کرد: در نشست نمایندگان استان بوشهر با رییس جمهوری و مطرح کردن بحث خرما، ایشان معاون پارلمانی رییس جمهوری را مامور کرد که با حضور در فراکسیون خرمای مجلس و تشکل کارگروه ویژه ای مشکلات بخش خرمای استان بوشهر را بررسی کند.
موسوی نژاد اضافه کرد:همچنین شهردار تهران نیز اظهار آمادگی کرده خرمای بوشهر در میدان های میوه و تره بار تهران عرضه شود و دست اندرکاران این بخش در استان باید با شهرداری تهران مذاکرات لازم و زمینه امضای توافقنامه ای در این بخش را فراهم کنند.
وی گف: مشکل خرمای دشتستان باید به صورت عاجلانه حل شود تا فعالان این بخش بویژه نخلداران بیش از این متضرر نشوند.
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران استان بوشهر به صورت جزیره ای عمل می کنند که لازم است با تعامل و هماهنگی با دستگاه های مختلف مشکلات را حل و فصل کنند.
رییس اتاق بازرگانی و صنعت ومعدن استان بوشهر گفت: استان بوشهر با شش میلیون اصله نخل 120 تا 140 هزار تن تولید در سال دارد.
علی اکبرشریف پور بوشهری افزود: 43واحد بسته بندی و فراوری صنعتی و یکهزار و 780واحد سنتی خرما در استان بوشهر وجود دارد.
وی با بیان این که 39 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشتستان به نخیلات تعلق دارد تصریح کرد: با توجه به این ظرفیت ها مسوولان استان باید توجه ویژه به برای حل مشکلات نخیلات منطقه دشتستان داشته باشند.
شریف پور بوشهری اضافه کرد: مشکلات خرما در استان بوشهر باید با تدابیر و همکاری استاندار و مسوولان برطرف شود تا نخلداران بیش از متضرر نشوند.
وی بازار صادرات و تک مخاطب بودن در صادرات را از جمله مشکلات فراروی نخلداران استان بوشهر عنوان کرد.
شریف پوربوشهری گفت: برای توسعه صادرات خرما باید مشکل کیفیت محصول در برنامه ای کوتاه، میان و بلند مدت در دو بخش چسبندگی و تخمیر خرما برطرف شود.
وی گفت: رطوبت بالای محصول خرمای دشتستان باعث ایجاد مشکلات گوناگون برای این محصول شده و برای توسعه بازار صادرات باید این مشکل را برطرف کرد. ک/2
629/539 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]