واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صدور خدمات مهندسی به عراق فرصتی برای متخصصان این بخش است ایلام- ایرنا- مشاور میز خدمات فنی، مهندسی و صادرات ایلام گفت: صدور خدمات فنی مهندسی به کشور عراق فرصتی برای متخصصان این بخش است و کشورهای همسایه درحال رقابت در این زمینه هستند.
ˈمحسن حیدریˈ روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: سرمایه گذاران ایرانی از جمله فعالان اقتصادی ایلام با توجه به مزیت همسایگی استان و وجود اشتراک های فرهنگی، قومی و مذهبی در کنار پیوندهای فامیلی باید از این ظرفیت و فرصت طلایی برای توسعه خدمات فنی، مهندسی و صادراتی بیشترین استفاده کنند.
وی ادامه داد: مسوولان و سرمایه گذاران ایرانی اگر از این فرصت بدرستی بهره نگیرند تا چند سال آینده تمام بازارهای سرمایه گذاری و صادرات کشور عراق را از دست خواهند داد.
مشاور میز خدمات فنی، مهندسی و صادرات ایلام افزود: همه کشورهای اروپایی و آمریکایی به دنبال سرمایه گذاری در مناطق بایر و بکر هستند زیرا این سرمایه گذاری ها سود دهی فراوانی به دنبال دارد.
این فعال اقتصادی ایلام بهترین راه ورود به بازارهای این کشور را استفاده از نیروی انسانی خبره و توانای استان و نیز سرمایه گذاری های خرد دانست.
وی تاکید کرد: مسوولان و فعالان دولتی حوزه تجارت باید با اتخاذ سیاست های درست و نیازسنجی بازار عراق زمینه سازی کنند تا از فرصت های بی شمار سرمایه گذاری و صادراتی این کشور همسایه در راه بهبود اقتصاد استان های مرزی بهره گرفته شود.
مشاور میز خدمات فنی و مهندسی ایلام گفت: صادرات خدمات و کالاهای با کیفیت از سوی بازرگانان سبب جذب بازارهای عراق و ماندگاری درازمدت سرمایه گذاران ایرانی در این کشور می شود.
حیدری نقش بخش خصوصی و اعتماد به سرمایه ها و ظرفیت های این بخش در سرمایه گذاری ها را حساس و مهم ارزیابی کرد و از دولت درخواست کرد به بخش خصوصی به عنوان موتور محرک توسعه اعتماد کند.
مشاور میز خدمات فنی و مهندسی ایلام افزود: بستر سازی و ایجاد روزنه فعالیت از سوی دولت، بیرون از بخشنامه ها و مقررات دست و پا گیر از مشوق ها و عوامل تقویت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری خارجی است.
وی اضافه کرد: نهادهای صنفی مانند اتاق بازرگانی، صنایع و نظام مهندسی ساختمان، کشاورزی و پزشکی استان ایلام با برخورداری از نیروهای نخبه توان راه اندازی شعبه در کشور عراق و فعالیت گسترده خدماتی و صادراتی را دارد.
استان ایلام با 430 کیلومتر مرز مشترک (بیشترین سرحد مشترک) و همسایگی با سه استان دیالی، واسط و میسان عراق از بهترین موقعیت و ظرفیت برای صادرات کالا و خدمات به این کشور همسایه برخوردار است.
امنیت بالای استان های مرزی عراق در همسایگی ایلام، پیوندهای قومی و فامیلی، فرهنگ، زبان (کردی جنوبی) و مذهب مشترک و نزدیکی به بغداد و عتبات عالیات از امتیازهای طلایی ایلام برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به عراق است.
با وجود این همه ظرفیت و فرصت اکنون تنها یک بازارچه مرزی (مهران) در استان ایلام دایر و فعال است که به هیچ وجه پاسخگوی نیاز بازار عراق دستکم استان های مرکزی این کشور به تامین خدمات و کالاهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران نیست.
نزدیک به 700 میلیون دلار کالا در مدت 10 ماه سال 92 از بازارچه و پایانه مرزی مهران به عراق صادر شده که در صورت توجه بیشتر و حذف برخی مقررات دست و پا گیر صادراتی این مقدار تا چهار برابر قابل افزایش خواهد بود.
ظرفیت ها و مزیت های منحصر به فرد ایلام در حوزه بازرگانی خارجی، راه اندازی دو بازارچه مرزی در ˈهلاله شمالیˈ شهرستان ایلام و ˈچم سریˈ دهلران را ضروری می کند که برای فعال شدن آنها نیاز به حمایت و رایزنی مسوولان ایرانی و جلب موافقت طرف های عراقی است.ک/3
565/681
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]