تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853158425




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خواننده ای که پس از سالها ، سکوت خود را شکست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

خواننده ای که پس از سالها ، سکوت خود را شکست تهران - ایرنا- مظهر خالقی خواننده کرد پس از 35 سال سکوت با ایرنا به گفت و گو نشست و در این گفت و از تحول در موسیقی کردی ایران سخن به میان آورد.


به گزارش ایرنا، خالقی از مشاهیر موسیقی کردی محسوب می شود که تاکنون بیش از 250 آواز فولکلوریک را سروده است.او هم اکنون در کردستان عراق زندگی می کند و مدیریت یک انستیتوفرهنگی را بر عهده دارد
این خواننده 74 ساله سنندجی از اوایل دهه 30 وارد رادیو و تلویزیون ملی ایران شد و مسئولیت هایی همچون مدیرکلی رادیو و تلویزیون کرمانشاه و سنندج را برعهده گرفت.
این هنرمند کرد که پس پیروزی انقلاب اسلامی در هیچ یک از رسانه های ایران حاضر نشده بود پس از 35 سکوت خود در گفت و گو با ایرنا شکست.
او در این گفت و گو از علاقه اش به سرزمین مادری می گوید و امیدوار است که موسیقی کردی در ایران بیش از پیش پیشرفت کند.
خالقی معتقد که موسیقی کردی ایران متحول شده است و از پررنگ تر شدن حضور مولوی های کردی در دیگر سروده ها ابراز خرسندی می کند.متن گفت وگو به این شرح است.

**س : استاد می خواهیم نظر شما را در رابطه با موسیقی مناطق کردنشین ایران بدانیم.
- مناطق کردنشین از لحاظ موزیک، ملودی و فلکلور جایگاه مهمی در موسیقی دارند؛ وجود نوازنده ها و تعدد خوانندگان از دلایل اصلی پیشرفت موسیقی در مناطق کردنشین به ویژه کرمانشاه است، همان طور که یاد دارم بهترین ارکستر آن روزهای ایران در کرمانشاه بود.

**س : در همان دورانی که نام می برید شما رییس رادیو و تلویزون ملی در کرمانشاه بودید؛ در آن زمان چه اقدامی برای ترویج موسیقی و فرهنگی کردی انجام دادید؟
- بنده از سال 1352 تا 1357 در رادیو کرمانشاه خدمت کردم. آن زمان یکی از مراکز مهم رادیو و تلویزیون در ایران بود و بعد از مرکز شیراز رتبه دوم را داشت. پخش رادیو برون مرزی قصر شیرین را داشتیم که ساکنین عراق هم از آن بهره می بردند.من در آن زمان بیشتر به به دنبال توجه خاص به گویش کلهری بودم که کمتر مورد اقبال قرار گرفته بود.

**س : تعریف شما از موسیقی کردی چیست؟
- این که هر انسانی به وطن و نژاد خود می بالد شکی در آن نیست. من هم مانند کسی که از سن دوازده سالگی در کنار دیگر فعالیت هایم در خدمت فرهنگ و هنر کردستان بوده ام این حق را دارم که با تاکید بگویم کردها دارای فرهنگی غنی بوده که در سطح خاورمیانه از رتبه بالایی برخوردار است و امیدوارم که این گنجینه به دست عاشقان واقعی آن برسد.

**س : وضعیت موسیقی کردی در ایران را چطور می بینید؟
- در حال حاضر موسیقی کردی در ایران به مانند گذشته نیست. گروههای زیادی تشکیل شده اند که در موسیقی ایرانی نیز فعال هستند. خوانندگان ایرانی از ملودهای کردی استفاده می کنند امیدوارم که موسیقی کردی در آینده با تلاش و تحقیقات فراوان، جایگاه واقعی خود را بیشتر پیدا نماید.

**س : شما نزد مردم کرد محبوبیت بسیاری دارید، خودتان دلیل این محبوبیت را چه می دانید؟
- واقعا خودم را در این حد نمی بینم. من همیشه در گفته های خود اشاره کرده ام که موسیقی و خوانندگی یا بهتر است بگویم صدای خوب، نعمتی است که از جانب خداوند به بندگان خویش هدیه شده است. البته این صدای زیبا در میان حیوانات و پرندگان هم وجود دارد اما به واسطه اینکه انسان اشرف مخلوقات نام گرفته است این نعمت نمود بیشتری پیدا می کند.
بارها شنیده ایم که پیامبر (ص) پس از تصرف مناطق جدید توسط سپاه اسلام به بلال حبشی دستور می داد که ندای الله اکبر سر دهد، چون بلال دارای صوت دلنشینی بود و این بدان معناست که در اسلام به صدای دلنواز اهمیت داده شده است. من معتقدم که این نعمت و بهره خداوندی را با همان قداست باید بکار گرفت. لازم است این نعمت خدادادی را مانند امانتی به مردم خود عطا کنیم.

**س : در آثار جنابعالی نوعی از عشق و علاقه وافر به کردستان مشهود است، هم اکنون که برای سالهای طولانی در خارج از ایران زندگی می کنید چه حسی به وطن خود دارید؟
- مسئله عشق به سرزمین مادری امری طبیعی است و تنها مختص من نیست. به عنوان مثال، فردی در سوئیس فوت می کند، اقوام و بستگان این شخص سعی می کنند جنازه وی را به وطن او برگردانند و یا حتی در روستا یا شهری که در آنجا متولد شده است او را به خاک بسپارند. من هم با تبعیت از این اصل دارای این حس و علاقه به سرزمینم هستم به ویژه آنکه سرزمین و مردمان ما از باوفاترین و با احساس ترین مردمان جهان هستند.

**س : جنابعالی آوازی را در خصوص حادثه شیمیایی شهر حلبچه سروده اید. اکنون که زمان زیادی به سالگرد این فاجعه غیر انسانی نمانده است آیا برنامه خاصی بدین منظور دارید؟
- من در خصوص حلبچه آوازی به زبان کردی ندارم ولی با همکاری ارکستر سمفونیک بغداد و سلیمانیه آوازی را به زبان انگلیسی سروده و آن را به یادمان این حادثه در شهر حلبچه هدیه کردیم تا در مواقع بازدید خارجی ها بعنوان یادبودی از آن دوران به آنها داده شود.

**س : در سال 1380 موسسه فرهنگی – هنری ماهور آثاری را از استاد رضا حنانه توسط فرزندش به نام حمید علی حنانه پخش نمود که اثری از جنابعالی نیز با عنوان ˈئامان سه د ئامان ˈ (امان صد امان ) در آن دیده می شود. چگونه شد که با ایشان آشنا شدید؟
- استاد حنانه یکی از ستاره های موسیقی ایرانی است که نام او بر بلندای افتخارآفرینان این عرصه خودنمایی می کند. شخصیتی با تجربه که هم از نظر موزیک و هم از نظر آشنایی با موسیقی اقوام دیگر ایرانی حرف های زیادی برای گفتن داشت. بیشتر کارهای من را مدیریت می کرد و آن ترانه را هم بر اساس معیارهای خود انتخاب نموده است. بعدها مرا به تهران دعوت نمود و مشوق خوبی بود تا ملودی های بیشتری از مناطق کردنشین ایران جمع آوری کنم. پس از آن نیز به تهران مهاجرت کردم و این باعث شد زمان بیشتری را در خدمت ایشان باشم. کارهایی که با همکاری و ارشاد آن بزرگوار تهیه شد از زیباترین و ماندگارترین آثار من هستند و لازم است اشاره کنم هر آنچه را به دست آورده ام از مساعدت ها و راهنمایی های ایشان بوده است.

**س : در پایان اگر سخن ناگفته ای هست دوست داریم گفته شود.
امیدوارم امثال شما در جامعه زیاد باشد. مستحضرید که رسانه امروزه مرزها را درنوردیده است. حیف است که با این ثروت عظیم فرهنگی – هنری ، مردم ما از آن بی نصیب بمانند و تنها نصیحت من به شما این است که تا می توانید به فرهنگ و هنر مملکت خویش خدمت کنید.
گفت وگو از : سامان رحمتیان
فراهنگ (4)**9303**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




06/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن