تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832229366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولین نسخه انتقادی مثنوی «هفت‌منظر» منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و ادب > بازار نشر
اولین نسخه انتقادی مثنوی «هفت‌منظر» منتشر شد
نسخه تصحیح‌شده مثنوی «هفت‌منظر» سروده هاتفی خرجردی با تصحیح حسن ذوالفقاری و سیاوش مرشدی توسط انتشارات رشدآوران منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش خبرنگار مهر، «هفت منظر» یک مثنوی از هاتفی خرجردی است که به تقلید از «هفت پیکر» نظامی سروده شده است. این اثر دومین تقلید او از «خمسه» نظامی محسوب می‌شود و حدود 2 هزار و 466 بیت را شامل می‌شود. این منظومه را لامعی بُرسوی شاعر ترک عثمانی به زبانی ترکی و آ.لالون‌ دو وبلون بخشی از آن را به زبان‌ فرانسوی ترجمه کرده است. در مقایسه با هفت پیکر نظامی، هاتفی در هفت منظر نوآوری‌هایی انجام داده است و به جزئیات زندگی بهرام به تفصیل نظامی نپرداخته است. هفت داستان هاتفی در برخی موارد از هفت پیکر نظامی و «هشت بهشت» امیرخسرو دهلوی تاثیر گرفته‌اند. این داستان‌ها از نظر داستان‌پردازی، بیشتر بر محور دزدی و راه‌زنی است و این بن‌مایه نسبت به دیگر بن‌مایه‌ها، بیشتر تکرار می‌شود. در تمام افسانه‌ها حتما یکی از حوادث راه قهرمان، گرفتاری در دست راهزنان است. مثنوی هفت منظر در مجموع 22 بخش دارد. برخی از شاعران مانند قاسمی گنابادی و عبدی بیک شیرازی از شیوه مثنوی‌سرایی هاتفی تاثیر گرفته‌اند. این منظومه تا به حال چاپ نشده بود و کتاب پیش رو، نخستین چاپ انتقادی آن محسوب می‌شود. این کتاب به عنوان دهمین عنوان مجموعه «منظومه‌های عاشقانه ادب فارسی» منتشر می‌شود. «درآمدی بر منظومه‌های عاشقانه»، «سراینده»، «متن هفت منظر هاتفی خرجردی»، «نمایه‌ها»، «واژگان، کنایات و ترکیبات»، «افراد، اقوام، مکان‌ها و کتاب‌ها»، «فهرست آیات شریفه»، «ضرب‌المثل‌ها» و «منابع» بخش‌های مختلف این کتاب هستند. هدف از انتشار مجموعه منظومه عاشقانه ادب فارسی، احیای یکی از میراث‌های معنوی ایرانیان، عنوان شده است. سنت داستان‌پردازی و نوع خاص و مورد نظر داستان‌های عاشقانه از گذشته‌های دور، دل‌مشغولی بسیاری از هنرمندان و شاعران و نویسندگان ایرانی بوده است که به دلیل رغبت مردم به چنین داستان‌هایی، این نوع از ادبیات رواج گسترده‌ای پیدا کرد.

در قسمتی از کتاب «هفت منظر» می‌خوانیم: روز آدینه در منظر سفید با افسانه‌گویی خرده‌بین، شاه به خواب می‌رود: پادشاهی ظالم در قسطنطنیه است که فرزند ندارد. از قضا و پس از سال‌ها همسرش آبستن می‌شود. موقع وضع حمل پسری مرده به دنیا می‌آورد و همسرش نیز از دنیا می‌رود. از سر غضب دستور می‌دهد در شهر و روستا هرچه فرزند متولد شود بکشند. خواجه‌ای مال‌دار فرزندی به دنیا می‌آورد که از ترس شحنگان کودک و مادر را در صندوقی می‌گذارد و در دریا رها می‌کند. صندوق چهل روز در آب است تا آن‌که ماهی بزرگی آن را می‌‌بلعد و به صوفیه می‌برد. ماهی صید صیادی می‌شود و چون صیاد پهلویش را می‌شکافد، صندوقی و درون صندوق مادر و کودکی می‌بیند. از آن‌ها مراقبت می‌کند. از آن سو همسر شاه صوفیه هم پسری به دنیا می‌آورد و آن پسر هم می‌میرد. از قضا روی از کنار ساحل عبور می‌کند. چشمش به فرزند خواجه می‌افتد و او را به فرزندی می‌پذیرد. بعدها پس از مرگ شاه به جای او بر تخت می‌نشیند. پدر که از احوال فرزند و مادر خبری ندارد،‌ با دو فرزندش تصمیم می‌گیرد، به دنبال مادر و برادرشان بروند. هر یک به راهی می‌روند. یکی از برادران گرفتار توفان می‌شود و با تخته‌پاره‌ای نجات می‌یابد و موج او رابه صوفیه می‌برد. در آن‌جا با جوانی دوست می‌شود.... این کتاب با 232 صفحه مصور، شمارگان 700 نسخه و قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.




۱۳۹۲/۱۲/۶ - ۱۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن