تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835369793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

« بلای کنکور» از اول ابتدایی تا انتهای دکترا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

« بلای کنکور» از اول ابتدایی تا انتهای دکترا اصفهان- ایرنا- کنکور که روزگاری دغدغه و مایه نگرانی دانش آموزان سال آخر دبیرستان بود حالا بلای دبستانی ها و دانشگاهی ها هم شده است.


تبلیغات رنگارنگ در شهرها و رسانه ها و بوِیژه صدا و سیما هر روز دانش آموزان دبستانی را به خرید انواع کتابهای آزمون برای آماده شدن جهت راهیابی به مدارس تیزهوشان فرا می خواند و لیسانسه ها و فوق لیسانسها را به دوره های آموزشی برای آزمونهای دوره فوق لیسانس و دکترا دعوت می کند.
در این میان برخی مدارس ابتدایی و راهنمایی( متوسطه اول) نیز برای پذیرش دانش آموز آزمون برگزار می کنند و به این ترتیب دانش آموزان ایرانی به جای یادگیری مفهوم علوم به تست زنهای حرفه ای تبدیل می شوند.
عضو هیات موسس خانه ریاضیات اصفهان در این باره گفت: بلای کنکور که پیش از این فقط برای دانش آموزان مقطع دبیرستان بود در سالهای اخیر به جان دانشجویان و حتی دبستانی ها نیز افتاده است.
«علی رجالی» روز سه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سالهای دور دانش آموزان، معلمان و وزارت آموزش و پرورش کشور درگیر مساله کنکور ورود به دانشگاهها بودند، ادامه داد: مسائل و معضلاتی که کنکور در گذشته در مقطع دبیرستان داشت این روزها از روز اول دبستان به خاطر ورود به دوره های تیزهوشان تا پایان تحصیلات دکترا گریبان همه را گرفته است.
وی توضیح داد: این روزها در دبستان ها نیز به جای کار مفهومی با کودکان و آموزش مبانی علوم پایه، مسائل مربوط به آزمون تستی ( چند گزینه ای) برای ورود به مدارس تیزهوشان آموزش یا برخی مدارس خاص دیگر داده می شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه این روند، بحث آموزش در دبستانها را نابود می کند، گفت: بسیاری از معلمان مجبورند تا بهمن ماه درس ها را خاتمه دهند تا بتوانند تست تیزهوشان با دانش آموزان کار کنند.
رجالی با انتقاد از وضع موجود در مدارس و دانشگاه ها افزود: سرایت بلای کنکور به همه دوره های آموزشی، بخش آموزش کشور را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی با اشاره به انتقادات زیاد وارده به کنکور و قانون حذف کنکور اظهار کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس قرار بود که کنکور از سیستم ورودی به دانشگاهها حذف شود اما به دلیل عدم آمادگی آموزش و پرورش برای برگزاری آزمونهای استاندارد سراسری این قانون اجرا نشد.
وی گفت: نقطه شروع این قانون، سمیناری در سال 81 در خانه ریاضیات اصفهان بود که بر اساس آن طرحی به نام «پذیرش دانشجو در دانشگاهها» به مجلس ارائه شد.
وی با بیان اینکه این طرح در آبان 83 به دلایل غیر علمی در مجلس تصویب نشد، افزود: با پیگیری های صورت گرفته سرانجام این طرح با عنوان «حذف کنکور» در مجلس هفتم به تصویب رسید.
وی توضیح داد: بر اساس قانون حذف کنکور قرار بود که وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری آزمونهای استاندارد نهایی اقدام کند تا نمرات دروس پایه، معیار اصلی برای ارزشیابی داوطلبان باشد.
رجالی با بیان اینکه این قانون در عمل با طرح اولیه ارائه شده توسط خانه ریاضیات اصفهان تفاوت داشت، افزود: امسال این قانون با عنوان طرح «سنجش و پذیرش دانشجو» در مجلس مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: ما در طرح اولیه خواهان آن بودیم که علاوه بر نمرات دروس پایه، موفقیت های هنری و علمی و دستاوردهای علمی و فنی مانند المپیادها و جشنواره ها نیز امتیازی برای ارزشیابی داوطلبان باشد.
وی یکی دیگر از مواردی که در قانون حذف کنکور به آن توجه نشده بود را جدا سازی آزمون دروس عمومی از دروس تخصصی عنوان و اضافه کرد: پیشنهاد این بود که نتایج آزمون دروس عمومی به عنوان کف مورد قبول لحاظ شود بطوریکه هر دانش آموز حداقل یکی از دروس عمومی را بداند.
وی با تاکید بر اینکه دروس عمومی نباید به عنوان معیاری برای رتبه بندی به حساب آید، اضافه کرد: اینکه داوطلبی به دلیل اخذ نمره خوب در دروس عمومی بر سایر داوطلبان برتری داشته باشد از عدالت علمی به دور است.
عضو هیات موسس خانه ریاضیات اصفهان یکی از انتقادات جدی وارده به کنکور سراسری را ایجاد اضطراب در دانش آموزان اعلام و بیان کرد: برگزاری یک آزمون سراسری در یک روز اضطراب زیادی را در داوطلبان بوجود می آورد و باعث می شود که دانش آموزان نتوانند توانایی های خود را به خوبی نشان دهند.
وی افزود: به همین دلیل پیشنهاد شد که دروس عمومی و تخصصی در آزمونهای قابل تکرار به عنوان مثال دو یا سه بار در سال برگزار شود.
وی توضیح داد: بر اساس این طرح نمره بهتری که دانش آموز در این آزمونها دریافت می کند به عنوان نمره اصلی آن در نظر گرفته می شود تا اضطراب برطرف شود.
رجالی افزود: همه این پیشنهادها به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارائه شد تا در طرح جدید سنجش و پذیرش دانشجو مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست تا با در نظر گرفتن این پیشنهادها، راه حل های مناسب برای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی مطرح کند و برای تصویب در اختیار مجلس قرار دهد.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره طرح سنجش و پذیرش دانشجو گفته است: در این طرح به دنبال یک حرکت پنج ساله ایم تا حداقل 85 درصد ورودی دانشگاه ها بر اساس سابقه تحصیلی سه ساله دوره دبیرستان پذیرش شوند.
«محمدمهدی زاهدی» افزود: در برخی رشته ها که پرمتقاضی هستند، صرف سابقه تحصیلی ملاک قرار نخواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، طرح یک فوریتی «سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور» در مرداد امسال در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
در مقدمه این طرح آمده است: طراحی نظام سنجش و پذیرش دانشجو بمنظور انسجام بخشی و یکپارچگی در سیاستگذاری، نظارت و اعتبارسنجی در نظام آموزش عالی از جمله اقدامات ضروری در نقشه جامع علمی کشور است که لازمه آن عدالت محوری برای ایجاد فرصت های عمومی بمنظور دستیابی به آموزش عالی خواهد بود.
امضاء کنندگان این طرح، با استناد به سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، هدف آن را اهمیت بخشیدن به سابقه تحصیلی دانش آموزان و اصلاح ساختار آزمون سراسری می دانند.
آنان معتقدند که شیوه کنونی گزینش دانشجو روشی منسوخ است و موجب سوء استفاده دایر کنندگان کلاس های کنکور شده که از این راه به سودهای کلان رسیده اند.
طراحان، برگزاری آزمون سراسری را سبب ایجاد استرس در خانواد ه ها می دانند و بر این نظرند که آزمون باید مانند دانشگاه های خارجی توسط دانشگاه مربوط انجام شود.
ریاست جمهوری نیز قانون جدید سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها را مهر امسال به وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ کرد.
بر اساس این قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها به روش ظرفیت رشته - محل و تقاضای داوطلبان بر اساس سابقه تحصیلی یا سابقه تحصیلی و آزمون صورت می گیرد.
این قانون از سال تحصیلی ۱۳۹۴ ـ ۱۳۹۳در صورت اجرابی شدن تبصره پنج ماده پنج قانون لازم الاجراء است.
بر اساس تبصره پنج ماده پنج، در سال اول اجرای این قانون تأثیر سابقه تحصیلی در پذیرش داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی هستند حداقل بیست و پنج درصد است.
در این به نظر می رسد علاوه بر موضوع کنکور دانش آموزان برای ورود به دانشگاه باید برای بازار گرم آزمونهای کنگور گونه در مقاطع پایین تر و همچنین مقاطع بالاتر ار لیسانس نیز فکری شود.
این آزمونها بخصوص در مقطع دبستان علاوه بر دور کردن دانش آموزان از اهداف آموزشی در این مقطع بار مالی قابل توجهی به خانواده ها نیز تحمیل می کند و بر روحیه فرزندان خانواده ها یی که توان تامین این هزینه ها را ندارند تاثیر منفی می گذارد.
حالا این نگرانی وجود دارد که سرخوردگی ناشی از قبول نشدن در کنگور از سن حدود 18 سالگی جوانان کشور به سن 12تا 13سالی نوجوانان به خاطر قبول نشدن در مدارس تیزهوشان و یا مدارس دیگری که در شهرهای بزرگ کشور از طریق آزمون دانش آموز می پذیرند، برسد.
گ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




06/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن