واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
50 درصد برق تولیدی کشور از سوی بخش خصوصی تامین می شود کرمان - ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: هم اکنون 50 درصد برق تولیدی کشور از سوی بخش خصوصی تامین می شود و هر سال این آمار افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا، ˈهوشنگ فلاحتیانˈ روز دوشنبه در همایش بررسی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت برق استان کرمان افزود: ظرفیت تولید برق کشور در افق سال 1400 به 100 هزار مگاوات خواهد رسید در حالی که هم اکنون این ظرفیت 70 هزار مگاوات است.
وی گفت: هم اکنون 95 درصد از انرژی برق کشور از طریق استفاده از فسیلی و فقط پنج درصد از نیروهای تجدید پذیر مانند آب، خورشید و باد تامین می شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون 30 میلیون مشترک برق در کشور داریم و هر سال نیز یک میلیون مشترک به تعداد آنها افزوده می شود.
فلاحتیان، تصریح کرد: در سال های گذشته متوسط رشد مصرف برق در کشور هفت درصد بوده در حالی که این آمار در استان کرمان رشد بیش از 10 درصدی داشته که بالاتر از میانگین کشوری است.
معاون وزیر نیرو گفت: استان کرمان در سال های آینده با وجود صنایع سنگین نیاز به احداث سه هزار مگاوات نیروگاه دارد؛ علاوه بر اینکه باید برق مورد نیاز کشاورزی، صنایع کوچک، توسعه مسکن، بخش های تجاری و عمومی را تامین کند.
وی تصریح کرد: برای تامین این سه هزار مگاوات باید حدود شش تا هفت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی نصب شود.
وی با تاکید بر اینکه تولید و توزیع برق باید به بخش خصوصی واگذار شود، افزود: در دولت مقرر شده که مسوولیت های راهبردی، مدیریت و سرمایه گذاری شبکه های انتقال فوق توزیع را بر عهده داشته باشد.
فلاحتیان، اظهار کرد: چیزی نخواهد گذشت که دولت همه نیروگاه های خود را به بخش خصوصی واگذار کند و نیروگاه های جدید را نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام دهد.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی توانایی خود را در تولید و توزیع برق نشان داده و ساز و کارهای قانونی حضور بیشتر بخش خصوصی در مجلس تصویب و در وزارتخانه طراحی شده است.
وی افزود: اکنون اگر کسی بخواهد برای احداث نیروگاه سرمایه گذاری کند برق تولیدی آنها را برای پنج سال به صورت تضمینی خریداری می کنیم تا ریسک آنها را کاهش دهیم.
وی بر توسعه نیروگاه های تجدید پذیر و راهکارهای برق کشور در زمینه تولید برق بادی و خورشیدی تاکید کرد و گفت: این استان از ظرفیت خوبی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی برخوردار است.
فلاحتیان، گفت: قیمت خرید برق از سوی وزارتخانه از نیروگاه های خورشیدی از 130 تومان به 443 تومان افزایش یافته و این اقدام برای تنوع بخشیدن در سبد تولید برق کشور انجام شده است.
وی تاکید کرد: با این اقدامات قصد داریم راندمان نیروگاهی 37 درصدی کنونی را به 47 درصد ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: افرادی که به احداث نیروگاه خورشیدی و بادی مبادرت کنند تقریبا طی دو سال 90 درصد سرمایه اش بر می گردد.
فلاحتیان بیان کرد: راهکار ما تمرکز زدایی در تولید برق است زیرا معتقدیم برق را باید در جایی تولید کنیم که همان جا مصرف شود و دیگر نیاز به انتقال آن از طریق سیم ها نباشد تا تلفات کمتری داشته باشیم.
وی گفت: برای تامین برق کشور در سال جاری نیاز به 70 میلیارد لیتر سوخت داریم که حداقل 70 میلیارد دلار هزینه می شود.
وی تاکید کرد: ما هم اکنون یک مگاوات نیروگاه زغال سنگی در کشور نداریم و قصد داریم که این نیروگاه های زغال سنگی را در سبد تولید برق پیش بینی کنیم.
فلاحتیان بیان کرد: امیدواریم فضای کسب و کار را در صنعت زیربنایی بهبود ببخشیم و همواره می توانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل و همچنین مشکل کم آبی را با تدبیر برطرف کنیم.ک/2
7443/8154/2624 / 330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]